Digitech RP500-1000 - GSP1101

Status
Not open for further replies.
Πολλοι χρησιμοποιουν HiFi τελικο ενισχυτη...(οχι κιθαρας δηλαδη)

Εχει ΠΟΛΥ καλα αποτελεσματα με το ART SLA-2...

Εγω (που ακομα το περιμενω γμτ) διαλεξα ενα Rocktron velocity 300...

Τελικος κιθαρας και οχι HiFi αλλα ειχε φοβερα αποτελεσματα με την RP1000...

Περιμενω τα ιδια και καλυτερα με το GSP...

εγω παλι οσο και αν πειραζω τους mesa boogie δεν μπορω να βγαλω καλο ηχο... εστω και οταν παιζω με ακουστικα παλι δεν ακουγεται ωραια... δηλαδη η παραμορφωση που βγαζουν ειναι πολυ λιγη... για σολο ψιλολενε , για ρυθμηκα ομως μπουκωνουν πολυ χωρις να εχουν γκαζια ιδιαιτερα... οταν παλι χαμηλωσεις το γκειν τοτε δεν μπορεις να παιξεις μεταλ...οποτε καταφευγω στο να βοηθησω το σημα βαζοντας και καποιο πεταλακι distortion της ρπ... τοτε ομως δεν παιζω με μεσα μπουγκι αλλα με ενα κραμα περιεργο... εχει κανεις καμια καλη ρυθμηση για μεταλ με μεσα μπουκι ? και τελος οποιος εχει προσεγγισει ηχο πετρουτσι απο εποχες awake , metropolis 1 κτλ ας το ποσταρει παρακαλω... θενκ γιου

blackie είπε:
Πολλοι χρησιμοποιουν HiFi τελικο ενισχυτη...(οχι κιθαρας δηλαδη)

Εχει ΠΟΛΥ καλα αποτελεσματα με το ART SLA-2...

Εγω (που ακομα το περιμενω γμτ) διαλεξα ενα Rocktron velocity 300...

Τελικος κιθαρας και οχι HiFi αλλα ειχε φοβερα αποτελεσματα με την RP1000...

Περιμενω τα ιδια και καλυτερα με το GSP...
Μόλις σου έρθει το GSP να μας ενημερώσεις για να προχωρήσουμε στα περαιτέρω.  8)

Ένας ακόμα ενδιαφέρον τελικός είναι ο Rockit της Brunetti, πιο ακριβός βέβαια (αλλά τον βρίσκεις στο ebay), με "υβριδική" τεχνολογία. Το πρόβλημά του είναι ότι σε bridged διαμόρφωση, βγάζει μόνο 16Ω.  :-\

μου ηρθε μια διαθεση σημερα να ανεβασω μερικες φωτος του rig moy...

full_stack.jpg

gsp+2020.jpg

αυτο που θελω να κανω τωρα ειναι να προγραμματισω μερικα set up αναλογα με τις  αναγκες που παρουσιαζονται...με αποκορυφωμα το εξης: βρωμικα: crate + gsp ( effects)

καθαρα: gsp (tone + effects) η και το αντιστροφο...δεν εχω καταληξει....απλά ειμαι λιγο μπερδεμενος για το ποιο set up πρεπει να επιλεξω...το 6 η το 7 ( δειτε σελ 17-18 στο pdf manual)

zebric είπε:
αυτο που θελω να κανω τωρα ειναι να προγραμματισω μερικα set up αναλογα με τις  αναγκες που παρουσιαζονται...με αποκορυφωμα το εξης: βρωμικα: crate + gsp ( effects)

καθαρα: gsp (tone + effects) η και το αντιστροφο...δεν εχω καταληξει....απλά ειμαι λιγο μπερδεμενος για το ποιο set up πρεπει να επιλεξω...το 6 η το 7 ( δειτε σελ 17-18 στο pdf manual)
1) XLR outs στον τελικό (Marshall) με cab sim (έτσι κι'αλλιώς δεν βγαίνει στα XLR)

2) External Preamp επιλογή και σύνδεση 4CM στον Crate (είτε μόνιμα, είτε ανά preset). Εδώ έχει μια επιλογή που δεν ενεργοποιείται μέσω X-Edit, να στείλεις μόνο "Distortion" στο input του ενισχυτή (δηλ. να μην πηγαίνει το amp sim). Σε κάθε περίπτωση βγάζεις τις καμπίνες και ρυθμίζεις ανάλογα αν είναι parallel ή serial το loop.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά έχει στο release notes του C48.  ;)

xlr outs στο τελικο? ο τελικος δεν δεχεται τετοια καλωδια...μονο με τα line outs μπορει να συνδεθει...και στα line out μπορεις να εχεις ειτε direct ειτε σημα με cab sims...νομιζω οτι αυτο που θελω να κανω ειναι το set up 7 αλλα εκει μου φαινεται οτι ο τελικος δε βρισκει χρηση...

zebric είπε:
xlr outs στο τελικο? ο τελικος δεν δεχεται τετοια καλωδια...μονο με τα line outs μπορει να συνδεθει...και στα line out μπορεις να εχεις ειτε direct ειτε σημα με cab sims...νομιζω οτι αυτο που θελω να κανω ειναι το set up 7 αλλα εκει μου φαινεται οτι ο τελικος δε βρισκει χρηση...
Θα βάλεις adaptors. Αυτό που περιγράφω είναι σύστημα με ΔΥΟ ηχεία και δύο ενισχυτές (ώστε στον έναν να έχεις, μόνιμα, το πλήρες preset και στον άλλο την προενίσχυση του Crate χωρίς cab sims). Αντίστοιχα (σε live) θα μπορούσες να στέλνεις την πρώτη αλυσίδα στην κονσόλα. Εκτός αν δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλεις να κάνεις... Πάντως με τον ενισχυτή μόνο (Crate) είναι το 7 όντως το setup.

ναι ειναι ενα ειδος πατεντας αυτο που περιγραφεις....βλεπωντας ξανα το setup 6 πιθανολογω οτι μπορω να χρησιμοποιησω το preamp tou crate και μονο...( δεν χρειαζεται να ειναι συνδεμενος με ηχειο)..αυτο που δεν ξερω ειναι κατα ποσο το line out tou crate μεταφερει σωστα αυτο που ακουγεται οταν ο ενισχυτης δουλευει κανονικα...(ελπιζω να καταλαβες τι εννοω) και ποσο θα οφεληθει περνωντας απο τον τελικο ( marshall)

πωπω σε βαθεια νερα κολυμπαμε...

zebric είπε:
ναι ειναι ενα ειδος πατεντας αυτο που περιγραφεις....βλεπωντας ξανα το setup 6 πιθανολογω οτι μπορω να χρησιμοποιησω το preamp tou crate και μονο...( δεν χρειαζεται να ειναι συνδεμενος με ηχειο)..αυτο που δεν ξερω ειναι κατα ποσο το line out tou crate μεταφερει σωστα αυτο που ακουγεται οταν ο ενισχυτης δουλευει κανονικα...(ελπιζω να καταλαβες τι εννοω) και ποσο θα οφεληθει περνωντας απο τον τελικο ( marshall)

πωπω σε βαθεια νερα κολυμπαμε...
Ναι, κατάλαβα τι λες...

Ο Crate πάντως ΠΡΕΠΕΙ να είναι συνδεδεμένος με την καμπίνα! Εκτός αν έχει κάποιο load box ενσωματωμένο (στο line out του?). Στον Univalve μου που έχει θα το δοκιμάσω αυτό που περιγράφεις σύντομα (Input->Line Out).

o CRATE ειναι SS amp οποτε δε παιζει προβλημα και να μην συνδεθει με καμπινα-νες (τουλαχιστον ετσι νομιζω)...μολις δοκιμασεις πραματα let me know...

καλησπερ παιδια... εφτιαξα εναν ηχο που νομιζω οτι παραπεμπει σε petrucci σε εποχη awake και πιο συγκεκριμενα erotomania... το ποσταρω και αν θελετε καντε μια κριτικη και καντε και τις απαραιτητες διορθωσεις αν θελετε...και ξαναανεβαστε το βεβαια... ;D

wah-of

compressor-off

dist-screamer-gain 75 - tone 70

amp - dual recto - gain 76 - bass 2,8 - mid 8,6 - tre 8,1 - level 71

eq - low 2 - mid fre 3350- mid level 9 - high fre 4500 - high level 3

gate -  thresh 35 - attack 0 - release 0 - atten 99

chorus/fx of

dealay - 360 ms - reapets 30 - wow 1 - flutter 1 - dly level 25

reverb of

χωρις να τον εχω δοκιμασει θα το κανω αυριο ...αυτο ο ηχος ειναι τσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιτα στα μεσαια................μα τσιτα ομως........ :-[

ενταξει και ο ΗΡΑΚΛΗΣ ...............αλλαξε γνωμη ..........μαλλον του αρεσει πολυ τελικα............... ;)

λοιπόν αυτό που κατάλαβα απο την επίσκεψη στον αντώνη είναι οτι παιζει μεγάλο ρόλο να τη συνδέσεις σε power amp. μάλλον χάνει πολύ όταν μπάινει στο input..

θενξ Αντώνη! ;D

:'( :'( :'( :'( :'(

ειμαι πολυ στεναχωρημενος , για τον ηχο μου ουτεμια αναφορα ? που να σας καει το τροφοδοτικο ρε...

παντως χθες ξεχασα να αναφερω οτι ο συγκεκριμενος ηχος ακουγεται καλα με ακουστικα... σε ενυσχητη δεν το δοκιμασα...αυτα

aris 17561 είπε:
:'( :'( :'( :'( :'(

ειμαι πολυ στεναχωρημενος , για τον ηχο μου ουτεμια αναφορα ? που να σας καει το τροφοδοτικο ρε...

παντως χθες ξεχασα να αναφερω οτι ο συγκεκριμενος ηχος ακουγεται καλα με ακουστικα... σε ενυσχητη δεν το δοκιμασα...αυτα
Δεν τον δοκίμασα (πρέπει να τον "μεταφράσω" κιόλας στο GSP) αλλά έχω μια παρατήρηση: βγάλε τελείως το noise gate.

Με τις ρυθμίσεις που δίνει συνήθως το ΝG σκοτώνει τελείως τις δυναμικές. Δεν πειράζει, λίγο βουητό στα mute stops δεν σκότωσε ποτέ κανέναν.  ;D

aris 17561 είπε:
ok μεσα... δειτε το και καντε βρε παιδια τις σχετικες διορθωσεις ωστε να ποιασουμε επιτελους αυτο τον παλιοηχο  petrucci
Πάρε και μια JPX για σιγουριά.  ;D ;D ;D Και καναδυό καμπίνες Mesa 4X12".

Για ακουστικά και direct πάντως γίνεται (με αρκετό parametric eq).

Για τους χρήστες linux:

καλά νέα! :)

1ον

μπορεί η τζιτζιτεκ να μην ασχολήθηκε με την ανάπτυξη λογισμικού για λινουξ, αλλά πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν.

Ο κύριος εδώ δημιουργησε ένα αντίστοιχο X-Edit για λίνουξ.

http://desowin.org/gdigi/

υπάρχει και patch για την rp1000, αν χρειαστείτε βοήθεια για την εγκατάσταση, ρωτήστε με.

2ον

το rp1000 (που δοκίμασα εγώ) δουλεύει άψογα σαν audio interface στο linux (Kubuntu 10.04). Το μόνο που χρειάζεται είναι οι σωστές ρυθμίσεις για το jack control.

Χρησιμοποίησα για ηχογράφηση το ardour και όλα δούλεψαν κανονικά (record, playback, usb rec level, rp mix)

ξανά, όποιος χρειαστεί βοήθεια, ευχαρίστως να τον βοηθήσω!

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back