Δυτικός vs ανατολικός κόσμος, πάμε καλά?

sultan of string

Noiz addict
Πόντοι
393
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Πλήκτρα
  4. Κρουστά
  5. Παραδοσιακό Όργανο
  6. Ηχολήπτης
  7. Παραγωγός
με αφορμή τα ΗΒ που συζητάμε δίπλα, και ένα σχόλιο που μου ήρθε αυθόρμητα, θυμήθηκα ότι και γω το ΗΒ μου το πήρα κοντά στα 200.

Όμως αντίστοιχα πριν 6 μήνες πήρα το iridium ένα τόσο δα κουτάκι 430 ευρώ και πριν ένα μήνα ένα πεταλάκι Wampler 220.

Πριν σχεδόν 1.5 χρόνο μια τέλε μου βγήκε 2500 και σήμερα είναι στα 3100...

Τι στο καλό γίνεται?

Ανέβηκε η μύτη των αμερικάνων ή το δολάριο?

Είναι τέτοιο το hype του made in the us? ή μήπως το hype του brand?

Ή φτήναινε κι άλλο το ρύζι?

ένα πετάλι αντίστοιχο του iridium κάνει κάτω από 200 από Κίνα μεριά και ολόκληρες πεταλιέρες κοντά στα 300

γενικά είναι στραβός ο γιαλός?

Ανέβηκε η μύτη των αμερικάνων ή το δολάριο?
Όχι... Αυτός είναι ο πληθωρισμός ή καλύτερα η παγκόσμια πληθωριστική κρίση. 

Και βάλε μέσα και την κρίση των logistics, την κρίση στην παγκόσμια αγορά ημιαγωγών, την ενεργειακή και είσαι μέσα. 

UPD: Βέβαια και η υποτίμηση του euro έναντι του USD έπαιξε τον ρόλο της, αλλά συν τα από πάνω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όχι... Αυτός είναι ο πληθωρισμός ή καλύτερα η παγκόσμια πληθωριστική κρίση. 
Σε αντίθεση των υποσχέσεων και των προσδοκιών.

Των "θυσιών" που ζήτησαν παγκοσμίως για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε.

Και ποία η δικαιολογία?

Το κλασσικό αφήγημα του κακού Πουτιν ή του κάθε κακού που κατασκευάζει ο δυτικός κόσμος για να δικαιολογήσει τη συσσώρευση πλούτου σε ολιγάρχες και συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που είναι παράγωγά τους.

Αυτό μεταφράζεται σε ανεργία, εξαντλητική εργασία, υπέρογκη φορολογία, ακρίβεια και επισφαλείς οικονομικές συνθήκες.

Ο φτωχός γίνεται φτωχότερος και δεν μπορεί να χαίρεται τα δικαιώματά του και να έχει καλοζωία.

Θα πρέπει να κοιτάει τις τιμές να ανεβαίνουν και να είναι ικανοποιημένος που δεν ζει χειρότερα.

Μπορεί να μην φτάνει να φας όλο το μήνα και να μην τρως και να ντύνεσαι καλά, να κρυώνεις λίγο παραπάνω στη στέγη σου αλλά σκέψου και τον άλλο που δεν έχει να φάει και να ντυθεί καθόλου και δεν έχει να μείνει πουθενά..............

Και στο λένε αυτό αυτοί που τα συστημικά μέσα βάζουν μπροστάρηδες να τους βλέπεις το πρωϊ να στο λένε και να φέρνουν και ειδικούς να στο εξηγήσουν για να σε πείσουν καλύτερα και τρώνε με χρυσά κουτάλια, απλά πρέπει να υποκλίνονται και να ικανοποιούν μέχρι και σεξουαλικές ορέξεις των αφεντικών τους

χαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ?

• Συμφωνώ
Reactions: KostasP
Και μετά το σεντόνι του αγαπητού και αξιολάτρευτου cos, εδώ είναι το σημείο που το λέω μια... 

Το ban button έχει τεθεί σε stand by mode ?

Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα...

γενικά είναι στραβός ο γιαλός?

Τώρα βρε dim τι ακριβώς ρωτάς?

Κάνεις αντιπαραβολή τιμών σε "ανατολικές" χώρες και "δυτικές"?

Δεν βλέπω κάτι νέο σ' αυτή την αντιστοιχία.

Κόστη εργασίας, πρώτων υλών, ενέργειας, τεχνογνωσίας, προώθησης, εκπαίδευσης/κατάρτισης, logistics, κλπ, έχουν καμία σχέση σε "ανατολικό"/ασιατικό και "δυτικό" κόσμο? 

Επίσης τιμολόγηση, qc, r&d, κεφαλαιοποίηση brand name, κλπ.

Εκτός και ρωτάς κάτι που δεν καταλαβαίνω.

• Like
Reactions: Yameth
Να πούμε για spotify που το ξέρουμε και καλύτερα το θέμα;

Μην πετάγεσαι από τώρα βρε Σπύρο.

Άσε να σφαχτούμε πρώτα, να γίνει χαμός, να πέσουνε μπινελίκια.

Είπαμε, θα δώσεις την λύση γύρω στην 48η σελίδα.

Αλλά περιμένω με αγωνία τι θα προτείνεις.

αυτό το εργαλείο

κάνει λιγότερα από τα μισά του iridium, έχει πολύ περισσότερα features και λιγότερο σαφώς (αν και κρυμμένα) ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πείτε μου τώρα, το λιγουρεύεστε?

Κινεζικο spotify δεν ξερω, ντοκιμαντερ στο νετφλιξ ομως που σου αρεσουν dim υπαρχει

Σε καποια φαση, πανε στο εργοστασιο της Κινας, εκει ειναι ολα τα λεφτα.

Τα ατομα εχουν εξωγηινη παραγωγικοτητα, εκει να δεις τι ωραια περνα ο εργαζομενος cosdr, στο συστημα που σου αρεσει να δεις τι ωραια που περνανε, πιο ανθρωπινα ζουν τα ρομποτ των δυτικων εργοστασιων, χωρια τα θεματα με τις ισοτιμιες των νομισματων, και την επιθετικη εξαγωγικη τους πολιτικη που κρατα ακομα χαμηλοτερα τις τιμες.

Εβαλε και η Ευρωπη μπροστα τις πρεσες και εκοψε χαρτοπολεμο αβερτα για τον κορονοιο.

Τα εσπασε και με τον Πουτλερ, διοτι ο βλακας αντι να κοψει ενα ακομη κομματι απο το σαλαμακι και να παρει με κατω τα χερια το ντονμπας, πηγε σα λακαμας να μπει στο Κιεβο και εχυσε την καρδαρα με το γαλα, μεχρι και ο nordstream εγινε καρβουνο.

Γενικα θα περασουμε θαυμασια.

Κινεζικο spotify δεν ξερω, ντοκιμαντερ στο νετφλιξ ομως που σου αρεσουν dim υπαρχει

βασικά δεν βλέπω νετφλιξ. Μόνο με την κόρη μου παρέα, που γενικώς λείπει.

κατα τα άλλα έχεις δίκιο

Κάνεις αντιπαραβολή τιμών σε "ανατολικές" χώρες και "δυτικές"?

Δεν βλέπω κάτι νέο σ' αυτή την αντιστοιχία.

Κόστη εργασίας, πρώτων υλών, ενέργειας, τεχνογνωσίας, προώθησης, εκπαίδευσης/κατάρτισης, logistics, κλπ, έχουν καμία σχέση σε "ανατολικό"/ασιατικό και "δυτικό" κόσμο? 

Επίσης τιμολόγηση, qc, r&d, κεφαλαιοποίηση brand name, κλπ.

Εκτός και ρωτάς κάτι που δεν καταλαβαίνω.
Ρωτάει μάλλον τι έγινε γιστι...... αλλα μας έλεγε ο δυτικός κοσμος. Και ακούω πληθωρισμός, επιδοματα, στήριξη της χασούρας των επενδύσεων τραπεζών και FUNDS από κρατικούς προϋπολογισμους, ban? και αρχιζω κσι μπερδεύομαι. Είμαι ακόμα στη Δύση ???χαχαχαχα. 

Καληνύχτα, τη μεγάλη εβδομάδα φέτος μου φαίνεται θα πάω στην εκκλησία να προσευχηθώ στο Θεό να σταματήσει η κρίση, γιατί εκεί έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου και όχι στους τεχνοκρατες? 

Και τα ΣΥΝΘΕΣΆΙΖΕΡ έχουν πάει στο Θεό και τα φτιάχνουν πλαστικούρες,?

και τα φτιάχνουν πλαστικούρες
Να πάρεις ένα ωραίο vintage, κάνα Oberheim, κάνα PPG, που είναι άρμα μάχης και να έρθεις στα ίσια σου λαίμαι... 

Βγαινουν και καινουργια ωραια αναλογικα.

Με τα ψηφιακα συνθια σε στυλ rompler και τετοια παλι εχει γινει το εξης:

Πριν 15 χρονια ας πουμε, διαβαζες παντου την εξης ατακα:

" Καλο ειναι το ταδε vst, φυσικα ομως δε φτανει τον ηχο των ψηφιακων hardware"

Πλεον διαβαζεις παντου "Καλο το ταδε ψηφιακο hardware, δε φτανει ομως των ηχο των vst " ?

Αν δεν τα βγαλουν και πλαστικουρες, και πανε οι τιμες στο θεο, θα τα κρατησουν για σουβενιρ οι ιδιοι.

Κιθάρες πάντως made in Japan και made in the USΑ είναι αρκετά πιο κοντά σε τιμές από ότι με Κίνα και Ινδονησία. Και είναι να λες Κίνα και Ιαπωνία μια θάλασσα τους χωρίζει. Θα πλερώσεις τα εργατικά και τους φόρους μέχρι τελευταίο σεντ

Να πάρεις ένα ωραίο vintage, κάνα Oberheim, κάνα PPG, που είναι άρμα μάχης και να έρθεις στα ίσια σου λαίμαι... 
Πόσο ρεύμα καίει σε σχέση με τα καινούργια? Θα περάσω το όριο Κw κρατικής επιδότησης. Άσε, θα το πσρω ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών που θα κρίνει το αν η ΔΕΗ θα πάει πάλι στο ΔΗΜΌΣΙΟ ????

Trending...

Νέα θέματα