Δυστυχώς, αν και τον τελευταίο καιρό δεν συμμετέχω στο forum, αναγκάζομαι, και λέω, αναγκάζομαι, γιατί μου φαινόταν πολύ αστεία όλη αυτή αψιμαχία για την απόκτηση «σεβασμού» ή τη διατήρηση της «πειθαρχίας», να προσθέσω και εγώ δυο λόγια σε αυτό το post, αφού έχει να κάνει και με ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, την δημοκρατία.
Η δημοκρατία, είναι ένα σύστημα, μάλλον ουτοπικό (κατά τα φαινόμενα) ανάμεσα σε άτομα που θέτουν το δικό τους συμφέρον πάνω από αυτό της κοινότητας στην οποία ανήκουν, ή ανάμεσα σε άτομα που, όντας θερμοκέφαλοι (τουλάχιστον), δεν μπορούν να σεβαστούν εκείνον που θίγει κάτι «δικό τους» εξασκώντας τα δικαιώματα του, με αποτέλεσμα να θίγουν όχι μόνο τον «Παρία» της υπόθεσης, αλλά και αυτό στου οποίου το όνομα αυθαιρετούν.
Η όλη ιστορία άρχισε από ένα σημείο και μετά να μου φαίνεται η φάρμα των ζώων: «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα». Έβλεπα τους «προστάτες» του noiz, να βρίζουν και να συμπεριφέρονται αθλιότατα στους «αδαείς», αλλά μη πειθήνιους. Είδα να αναπτύσσονται σέχτες που δεν είχαν ως κοινό τόπο τη μουσική, αλλά την υπερίσχυση εναντίων των «άλλων», είδα παλιά μέλη (άτομα που αποχώρισαν με χαρακτηριστικό στόμφο) να προσποιούνται οτι είναι άλλοι και να συνεχίζουν να υπάρχουν μεταξύ μας, είδα moderators, να απειλούν χρήστες ανοιχτά. ¶κουσα (άκουσον άκουσον) οτι κάποιος καλός κύριος απείλησε κάποιον άλλο με ξυλοδαρμό.
Πρέπει να ξέρουν κάποιοι οτι δεν είμαστε χάπατα, κάποιοι από εμάς ξέρουν ακριβώς τι είναι το internet και πως δουλεύει, άσχετα με το οτι διατείνονται οτι αυτά τα παίζουν στα δάκτυλά τους πολλοί. Κάποιοι από εμάς ξέρουν να αναλύουν τους τρόπους γραφής κάποιων ανθρώπων και καταλαβαίνουμε ποιος είναι ή ήταν ποιος. Το οτι δεν μιλάμε, δεν σημαίνει οτι είμαστε μωρόπιστοι, αλλά διατηρούμε την ανωτερότητα που μας επιβάλλει η δημοκρατία. Δυσφορούμε όταν βλέπουμε να μαγειρεύονται τα ίδια ξανά και ξανά, αλλά, η δημοκρατία να επιβάλλει να μην αντιδρούμε μέχρι να ξαναδούμε τις αυθαιρεσίες να λαμβάνουν χώρα ξανά.
…”quis custodiet ipsos custodes" - Juvenal Satire VI (who watches the watchmen)?.
Αυτό είδα και εγώ σήμερα και είπα να γράψω αυτά τα λόγια.
Στους νέους χρήστες θέλω να πω οτι αν κάποιος φιλάει τον κώλο του, όπως του υποδεικνύεται, ποτέ δεν θα μάθει κάτι ουσιαστικά, ή ποτέ του δεν θα μπορέσει να λάβει το maximum αυτών που μπορεί να λάβει.
Να είστε ανοικτοί με όλους όσο γίνεται, να ρωτάτε τα πάντα και αν κάποτε έχετε κάποια αντίθετη γνώμη, να την υποστηρίζεται με τα όποια στοιχεία κρίνεται ικανά να στηρίξουν την αποψή σας. Μην φοβάστε, οι κάφροι σιγά σιγά στιγματίζονται. Κανείς από αυτούς δεν μπορεί να βλάψει κανέναν. Εδώ ανταλλάσσουμε γνώση, για να κάνουμε ΜΟΥΣΙΚΗ. Δεν είμαστε survivor. Αν κάποιοι το βλέπουν έτσι, τουλάχιστον αποτελούν μια εξήγηση για το φαινόμενο των realities.
Εδώ δεν είμαστε παιχνίδι στο οποίο κάποιος θα πάρει το παραδάκι και θα κάνει ζωή χαρισάμενη, εδώ είναι ένα σχολείο που το φτιάξαμε εμείς (ο yameth το έφτιαξε, αλλά εμείς αποτελούμε το έμψυχο υλικό) για να μοιραστούμε τις απόψεις μας και τις γνώσεις μας πάνω στη μουσική. Ενα σχολείο είναι όμορφο για αυτά που σου μαθαίνει, όχι επειδή είναι περιουσία κάποιού. Να μένουν τα realities λοιπόν, όποιος πιστεύει οτι θα κερδίσει έπαθλο, υστεροφημία, δόξα, και κυρίως εξουσία, από ένα site, δεν είναι μόνο βαθιά νυχτωμένος, αλλά και αφελής. Αν δείτε ποτέ οτι κάποιος σας μιλάει άσχημα (δυστυχώς ΚΑΙ ευτυχώς, αυτά έχουν οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ κοινωνίες) σας παρακαλώ, μην κλαφτείτε σε κανένα, όπως κάνανε κάποιοι κατά καιρούς, αλλά να βρείτε τον τρόπο να το πείτε στον κόσμο, είτε με κάποιο post, είτε με pm, αλλά, προς θεού, μην γίνετε ασεβείς προς τα δικαιώματα του άλλού. Όλα θα φτιαχτούνε. Πιστεύω οτι οι μη δημοκρατικοί, δεν αντέχουν την δημοκρατία.
Φιλικά,
Terumi