Διαφορές p και j bass

creep

Νέο μέλος
Πόντοι
6
ειμαι ερασοτεχνης κιθαριστας.. θ αμπορουσε να μου εξηγησει καποιος την διαφορα μεταξυ p-Bass και j-Bass???? η να με παραπεμψει σε καποιο link???

ευχαριστω εκ των πρωτερον!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
http://www.sweetwater.com/shop/bass-guitars/bass-guitars/buying-guide.php#4

To wikipedia γράφει:

The Jazz Bass (or J-Bass) was the second model of electric bass guitar created by Leo Fender. The bass is distinct from the Precision Bass in that its tone is brighter and richer in the midrange with less emphasis on the fundamental harmonic. Because of this, many bass players who want to be more "forward" in the mix (including smaller bands such as power trios) prefer the Jazz Bass.

Και τα 2 δε θα με χαλούσαν..Έχω ήδη ερωτευτεί ένα P-bass το οποίο είναι στα προσεχώς..  :D

Η ουσιαστικότερη διαφορά τους είναι οτι το P-bass έχει ένα ελαφρώς πιο "μπάσο" προσανατολισμό,είναι πιο "ογκόλιθος", ενώ το j-bass ενδείκνυται περισσότερο για πιο σολιστικά παιξίματα.

Αλλά ως γνωστόν, ο ήχος είναι στα δάχτυλα.. :o

λεπτότερο μπράτσο συνήθως στα j και παχύτερο στα p....

κατα τ'άλλα ο παστελιους τα είπε όλα...

Ένα πολύ μικρό παράδειγμα

P-Bass

steve_harris_epa_232831x.jpg

Jazz Bass

3b7e6956.jpg

επίσης το jazz ταιριάζει για πιο jazz και funky παίξιμο, ενώ το precision με σαφώς πιο "βρώμικο" και "άμεσο" (δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.... ::) :D ;D ;D) ήχο πάει σε πιο ροκ μονοπάτια....(πςςςςςς πώς τα λέω ο π*****ς 8))

boukaw7 είπε:
+1000

Πήγαινε σε ένα μαγαζί ή σε ένα στούντιο που νοικιάζουν όργανα και άκουσέ τα. Ισως έτσι βοηθηθείς. Το jazz bass έχει το πλεονέκτημα των διαφορετικών ήχων ενώ με το precicion οι επιλογές είναι λίγες. Μπορείς ακόμα να ακούσεις και δουλειές από μπασίστες που παίζουν με αυτά τα δυο όργανα.

Η χρήση των p-bass για λαιμό και j-bass για γέφυρα μαγνητών σίγουρα δίνει τα πλεονεκτήματα και των 2;

Σιγά το υβρίδιο. Το pj είναι πανάρχαιο και καταξιωμένο μπάσο. Τες πα, δοκιμές μόνο. Τρέχα!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back