Άμα βάζεις μέσα και τη λέξη συλλέκτης, πολύ φοβούμαι ότι δεν μπορείς να αφαιρείς την έννοια αξία (και δεν μιλάω για την μουσική της αξία).Waterfall-K είπε:Οι μουσικοφιλοι-συλλεκτες δεν αγοραζουν CDs/LPs συμφωνα με την μεταπωλητικη τους αξια. Οσοι το κανουν αυτο ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο μουσικοφιλοι.
Η αξια της καθε δισκοθηκης ειναι κυριως μουσικη και συλλεκτικη και οχι φυσικα "μεταπωλητικη". Η μεταπωλητικη της αξια ποσως μας ενδιαφερει.
Πςςς... Τι είπες τώρα...audiokostas είπε:Εξάλλου οι αισθητικές επιλογές που δεν καταπιέζουν την δική μας (αλλά και των συν ημών) ποιότητα ζωής αλλά αντιθέτως θα έλεγα ότι την αναβαθμίζουν (και σε κάποιο βαθμό μας καθορίζουν), μπορούν ίσως να τεθούν σε συζητήσεις και ερμηνείες αλλά σίγουρα όχι σε συγκρίσεις ή απολογίες.
Εμενα μου λες....που εχω 1000 τοσα cd απο τα οποια πλεον δεν ακουω ουτε τα 50.... :'(...(ειχα και 2000 τοσα βινυλια που τα χαρησα σε φιλους,οποτε συντομα βλεπω και τα cd να ακολουθουν αυτον τον δρομο...)Τα cd είναι το next dead format μετά από τις κασέτες, δυστυχώς τα cd έχουν μεταπωλητική αξία μηδενική και οποιαδήποτε συλλογή δεν έχει καμία αξία (οπότε χάνει και το νόημα του να συλλέγω κάτι).
ε,καλα μη τα παραλεμε σε λιγο θα μας πεις οτι εχει τρελλαθει στις πωλησεις πικ απ ο Κωτσοβωλος και οτι η αδερφη σου δεν ξεκολαει απο το...τραντζιστορακι που της εφερε ο θειος σου ο Καπετανιος απο την Οζακα... ;DΣήμερα γενικά η μεταστροφή στο του αγοραστικού κοινού στο βινύλιο είναι πρωτοφανείς (όσοι έχουμε μείνει δλδ γιατί πλέον όλοι κατεβάζουν/streamάρουν και κανείς δεν αγοράζει εκτός από τους πιστούς). Οπότε vinyl is back with a vengeance
2000 βινύλιαSuperfunk είπε:Εμενα μου λες....που εχω 1000 τοσα cd απο τα οποια πλεον δεν ακουω ουτε τα 50.... :'(...(ειχα και 2000 τοσα βινυλια που τα χαρησα σε φιλους,οποτε συντομα βλεπω και τα cd να ακολουθουν αυτον τον δρομο...)
Συνεχίζεις να με εκπλήσεις παρ' όλα αυτά! (Καλά μη χαίρεσαι, δεν θα τα φτιάξουμε κιόλας!audiokostas είπε:@Hlabatzibanos_extraordinaire (aka Haris)
Εσύ τουλάχιστον θα πρεπε να το ξέρεις πλέον ότι το χω in spades 8)
Πάντως να ξέρεις ότι εγώ σε θεωρώ φίλο μου! ;DΕμενα μου λες....που εχω 1000 τοσα cd απο τα οποια πλεον δεν ακουω ουτε τα 50.... :'(...(ειχα και 2000 τοσα βινυλια που τα χαρησα σε φιλους,οποτε συντομα βλεπω και τα cd να ακολουθουν αυτον τον δρομο...)
Ε καποτε θα μαθω,που θα μου παει... ;DΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ Ν' ΑΚΟΥΣ ;
ειναι και ο μόνος ισως σοβαρος λογος..(και εγω τα καλα αμερικανικα soul/funk/jazz βινυλια τα εχω κρατησει εδω που τα λεμε...το Grease ομως και το "Γρανιτα απο λεμονι" τα χαρισα ;D)Αυτό που, ίσως αποτυχημένα, προσπάθησε να πει ο gmayo, είναι ότι το συλλεκτικό lp ήταν και παραμένει ως απτό περιουσιακό στοιχείο (tangible asset στα Ελληνικά)
Η Rega και η Pro-ject (και η Stanton) δεν έφτιαχναν ποτέ πικάπ για Κροίσους.CarpeOmnious είπε:Επίσης οι εταιρίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια έφτιαχναν πικαπ μόνο για κροίσους, τώρα φτιάχνουν εξαιρετικά πικαπ των 300-400ε.
Και μετά στην πέφτουν οι εραστές του mkii που βάλανε μια denon πάνω και τα πατάει κάτω όλα κλπ κλπ .... και αρχίζει ο καυγάς τύπου ''ακούω τα Κσύλα'' ;D ......audiokostas είπε:Η Rega και η Pro-ject (και η Stanton) δεν έφτιαχναν ποτέ πικάπ για Κροίσους.
Τουναντίον.
Ειδικά η Rega με τους βραχίονες RB250 & RB300 και τα Planar πικαπ, έφεραν το high end στις μάζες. Και κάποια χρόνια μετά ακολούθησε η (Τσέχικη αν θυμάμαι καλά) Pro-ject με ποιοτικά και φθηνά (εκτός των top of the range της) πικάπ.
Μια χαρά (και παραπάνω) είναι το MKIIkostas80 είπε:Και μετά στην πέφτουν οι εραστές του mkii που βάλανε μια denon πάνω και τα πατάει κάτω όλα κλπ κλπ .... και αρχίζει ο καυγάς τύπου ''ακούω τα Κσύλα'' ;D ......