διαφορά audio intrface από midi intrface

Από τα audio interfaces παιρνάει μόνο audio σήμα. Δηλαδή μόνο ήχος.

Από τα midi interfaces παιρνάει μόνο midi σήμα. Όχι ήχος αλλά μόνο σήμα ελέγχου midi.

Προσοχή. Το midi δεν είναι ήχος.

Για να κάνεις ηχογράφηση ήχου θες κάρτα ήχου (audio interface).

Για να κάνεις midi εγγραφή θες κάρτα midi (midi interface).

Υπάρχουν κάποιες κάρτες που έχουν και τα δύο. Δηλαδή και audio και midi.

Υ.Γ.

Μήπως αυτό είναι το πρόβλημά σου και δεν μπορείς να κάνεις την ηχογράφηση στο άλλο thread;

Μας μπέρδεψες λιγάκι...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΜΑΝΩΛΗ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ

ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΔΙΚΑ TO groove agent κατάφερα να το ηχωγραφήσω

Αυτό το πετυχα ως εξής,,,,,,,εβαλα και στο ιν και στο out γροοβε agent. αυτό πως έγινε?

για τα addictive θα μπορούσα να κάνω το ίδιο αλλα στο ιν δεν μου δίνει επίλογη για addictive.......μου δίνει μόνο not connected, groove agent, all midi inputs

Ασ τη κάνουμε γενική την ερώτηση

Αν κάποιος έχει μια audio interface κάρτα (emu 0202 όπως η δική μου) μπορεί να ηχογραφήσει vsts (addictive)??????????????

ευχαριστώωωωωωωωω

Δεν είμαι ειδικός στα VST καθ'ότι τα έχω κυριολεκτικά πετάξει και δουλεύω αποκλειστικά και μόνο με hardware. Βλέπε latency (καθυστερήσεις), ασυμβατότητες Windows , drivers και όοοοοολα τα σχετικά. Μουσική θέλω να γράφω και να μην σπάω τα .... με μικρά - μικρά σφυράκια όποτε θέλω να γράψω κάτι. Βλέπεις δουλεύω σε PC και όχι MAC.

1) Σχετικά με το groove agent, συγνώμη αλλά δεν το ξέρω καθόλου.

2) Γενικά, εάν κάποιος έχει audio κάρτα σαφώς και μπορεί να ηχογραφήσει.

Απλά το πρόγραμμα αυτό δεν το γνωρίζω καθόλου. Όμως κάποιος που το έχει θα σου απαντήσει. Μην σε πιάνει πανικός. Λογικά κάποια ρύθμιση πρέπει να είναι.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Συγνώμη - άσχετο.

Καταραμένο software.

Συνεχίστε παρακαλώ  :)
Γεια σου Μανώλη γίγαντα με τις επι της ουσίας πρεμβάσεις σου και τα ρακαριστά σου αυτια ;)

nikolo είπε:
Μήπως με την emu 0202 δεν μπορω να ηχωγραφώ vst όργανα

Δεν ξέρω τι άλλο να πω

εχω όλα μου τα vsts και εδώ και μία εβδομάδα τα ακούω μια χαρα και δεν μπορώ να τα αποτυπώσω στο κανάλι
Δεν γίνεται να ακούς τα vst ins αν δεν δουλεύει το midi interface. Aρα δεν φταίει η    e-mu. Tο πρόβλημά σου έγγειται στο ότι όταν πατάς το στοπ εξαφανίζεται το object που είχε δημιουργηθεί κατά την εγγραφή.  Σωστά?? ή κάτι δεν έχω καταλάβει?

Το Groove Agent αν θυμάμαι καλά έχει midi out, μπορεί να στείλει δηλαδή σήμα midi και να οδηγήσει ένα άλλο VSTi ή εξωτερικό drum machine. Στην 2η περίπτωση απαιτείται midi interface για να πάει το σήμα στο εξωτερικό ρυθμοκούτι (πράγμα που απαιτείτα και για να παίξουμε ένα vsti με midi controller), στην 1η όμως όχι. Οπότε μπορεί κάλλιστα να ηχογραφήσεις σε midi κανάλι την έξοδο του Groove Agent χωρίς να έχεις midi interface (όπως πολύ σωστά είπες βάζεις στο midi in του καναλιού το groove agent).

Το Addictive πάλι δεν είμαι σίγουρος αν έχει Midi out αλλά δε βλέπω το λόγο να σε εμποδίζει αυτό να κάνεις τη δουλειά σου. Απλά με drag n' drop παίρνεις από τη λίστα του Addictive τα grooves & breaks που θέλεις και τα βάζεις σε ένα midi κανάλι του οποίου την έξοδο στέλνεις στο Addictive.

Το midi interface και η ηχογράφηση midi με αυτό προϋποθέτει midi controler (keyboard) στο οποίο παίζεις το ρυθμό ή ό,τι άλλο μέρος θέλεις και το ηχογραφείς ως midi σήμα που μετά ελέχγει κάποιο VSTi. Στα μεν VSTi με ήχους πιάνου θα πρέπει (αν δεν έχεις midi controller) να γράψεις τις νότες μία μιά με το "μολυβάκι" στο piano roll editor, στα VSTi με ήχους drums - percusion μπορείς είτε να ηχογραφήσεις είτε να γράψεις τα groove με το "μολυβάκι" είτε να χρησιμοποιήσεις τα grooves που σου προσφέρονται. Εδώ το κάθε vsti έχει το δικό του τρόπο. Πχ addictive, ezdrummer έχουν ρυθμούς σε μορφή midi part που μπορείς να το ρίξεις σε ένα κανάλι και να το επεξεργαστείς, ενώ το groove agent δίνει το midi out σαν λυση.

Με κάθε επιφύλαξη για το αν αυτό εννοείς (τουλάχιστον αυτό κατάλαβα συνδυάζοντας τα 2 ποστ σου)

Να φανταστώ ότι το κουμπί arm record (το κόκκινο στο κανάλι) το έχεις επιλέξει έτσι;

Μια χαρά γράφονται ΟΛΑ τα vst ακόμη και αν δεν έχεις κάποιο midi interface.

Απλώς ανοίγεις ένα instrument κανάλι, μετά ένα midi. Στο midi επιλέγεις ως out αυτό του vst και είσαι έτοιμος. Γράφεις νότες στο midi μέσω του midi inspector (το πιανάκι με τα κουτάκια του cubase) και ακούγεται από το vst.

Απλά δώσε βάση σε όσα σου έγραψε και ο κ.Χναράκης για να καταλάβεις τη διαφορά midi και audio.

Τελικά μάλλον αυτό δεν έχεις κάνει και στο προηγούμενο thread.

Καλημέρα και πάλι. Αν υποθέσουμε ότι τα βασικά τα έχεις κάνει σωστά και δεν έχεις παραλείψει κάτι όπως αυτό που αναφέρει ο boukas ή ο Μάκης, τότε πάμε λίγο πιο βαθιά... Δουλεύεις σε laptop ή desktop. Τί μητρική? Τί λειτουργικό? Εχεις ενεργοποιημένο το ASIO ή το WM στο nuendo? ( νομίζω η 0202 δουλεύει και με τα δύο)

Βάζω στοίχημα ότι κάτι δεν κάνεις καλά.

Στο midi κανάλι πού επιλέγεις να γράψεις,πρέπει να βάλεις στο input- all midi.

Στο output το VSTI που θέλεις να ηχογραφήσεις,τσεκάρεις το κουμπί record enable,

πατάς start.

Εαν δεν δουλέψει,κάνε remove το Nuendo και βάλτο από την αρχή.

Εαν είναι γνήσιο ο αντιπρόσωπος έχει τεχνική υποστήριξη.

Επειδή όλα αυτά τα all-in-one audio interfaces συνήθως χρησιμοποιούν προσωμοιωμένες direct midi ports και όχι τις απλές windows midi ports, παίζει μία ακραία περιπτωση να δημιουργούνται προβλήματα midi χρονισμού κατά το midi recording. Έχω ακούσει άλλη μια τέτοια περίπτωση. Μπορούσες να ακούσεις αυτό που έπαιζες μέσω midi, όχι όμως να το ηχογραφήσεις. Στην ουσία γράφεται πολύ νωρίς ή πολύ αργά με αποτέλεσμα να μην αποτυπώνεται στο midi object που δημιουργείται.....τρέχα γύρευε δλδ. Μία σπάνια λύση γιαυτό το φαινόμενο είναι να ενεργοποιηθεί το box "use system timestamp" στην περιοχή των direct ports .το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος του device setup.

Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό... τότε ίσως remove and reinstall .

aaa... τώρα που το θυμήθηκα...ελπίζω να μην είναι κλειδωμένο το κανάλι στο οποιο πας να ηχογραφήσεις...

Μπορείς βεβαίως και να διαβάσεις και τα manuals των προγραμμάτων αυτών. Όλα όσα ρωτάς, αναφέρονται διεξοδικά

Επίσης αν μπορείς, μην ανοίγεις παρόμοια θέματα διαρκώς. Έχεις ανοίξει το ίδιο θέμα 2-3 φορές με αποτέλεσμα οι πιθανές λύσεις να είναι κατακερματισμένες και να μην βγάζεις άκρη

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169129.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169003.msg333430

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169102.msg334761

http://www.noiz.gr/index.php?topic=169132.msg335190 και συγκεκριμένα αυτό:

Μια χαρά γράφονται ΟΛΑ τα vst ακόμη και αν δεν έχεις κάποιο midi interface.Απλώς ανοίγεις ένα instrument κανάλι, μετά ένα midi. Στο midi επιλέγεις ως out αυτό του vst και είσαι έτοιμος. Γράφεις νότες στο midi μέσω του midi inspector (το πιανάκι με τα κουτάκια του cubase) και ακούγεται από το vst.

Απλά δώσε βάση σε όσα σου έγραψε και ο κ.Χναράκης για να καταλάβεις τη διαφορά midi και audio.

Τελικά μάλλον αυτό δεν έχεις κάνει και στο προηγούμενο thread.

Και ξανά πάλι, αν διαβάσεις το Manual του groove και του Nuendo και ακολουθήσεις σωστά τα βήματά τους, θα βγάλεις άκρη. Δες πάλι και ΟΛΑ τα θέματα που έχεις ανοίξει και κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, η απάντησή σου βρίσκεται εκεί μέσα. Ειδικότερα δες εκεί που λένε πως γίνονται οι συνδέσεις midi καναλιών και vst.

Αγαπητέ Boukas

Η κατακερματισμενη γνώση φέρνει κατακερματισμενες ερωτήσεις και αυτές με τη σειρά τους κατακερματισμενες πλην όμως πολυτιμες απαντήσεις τις οποίες εγώ πρέπει να συνθέσω........Η άλλη λύση που έχω είναι η σπούδη του συγκεκριμένου προγράμματος από την αρχή..........κάτι τέτοιο όμως δεν είναι στους στοχους μου αφου το πρόγραμμα το χρειάζομαι για πολύ συκγεκριμένα πράγματα.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως και συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου δεν είναι πάντα σαφείς

Bitcollector είσαι μέσα 100%. Αυτό εννοώ. και εγώ drug n drop έκανα.απλά το drug n drop δεν μου φαίνεται και τόσο βολικό............επίσης  δεν ισχύει και για άλλα προγράμματα όπως το stylus ασ πούμε ή οχι? και επίσης θεωρώ ότι είναι λίγο ποντιακό όταν μπορώ να ηχογραφήσω ένα μεγάλο μέρος εγώ να είμαι συνέχεια με to copy paste.........e?

Να πω επίσης ότι δεν έχω midi controller (ακόμα)

ziggy40 γιαυτό που με ρωτάς ναι ακριβώς αυτό συμβαίνει .σβήνεται το object............γιαυτή την ακραία περίπτωση που λεσ , θα το κοιτάξω

Boukas μήπως μπορείς να γράψεις κάποια περισσότερα πράγματα για τον τρόπο ηχογράφησης που περιέγραψες πριν με το midi instument................το απόγευμα θα το κοιτάξω..........

επίσης αν θέλω να αγοράσω midi controller αλλά η κάρτα μου δεν exei midi in midi out τι κάνω τότε?

ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον

με βοηθάτε πάρα πολύ.........

nikolo είπε:
Να πω επίσης ότι δεν έχω midi controller (ακόμα)

επίσης αν θέλω να αγοράσω midi controller αλλά η κάρτα μου δεν exei midi in midi out τι κάνω τότε?
Τότε με τί ακριβώς τρόπο προσπαθείς να περάσεις τις πληροφορίες στο nuendo???

(αν ΟΧΙ με drug n drop ή με το mouse)

αν οχι με drug n drop? να βάλω το groove  απο την αρχη του τραγουδιού μεχρι το τελος να παιζει και εγω να το ''ηχογραφώ''. Στη συνέχεια φυσικα σε αρκετα σημεία θα κάνω τις διορθώσεις μου με draw (αν ας πουμε θέλω ένα ωραίο μπασιμο σε ένα ρεφρεν).

Οσον αφορά το θέμα της μιντι πληροφορίας ............και την ακούω και μπορώ να την επεξεργαστώ και από όλα.........το θέμα ειναι  ότι δεν μπορώ να την ηχογραφήσω αυτούσια σε ένα μεγάλο μέρος του κομματιού μου. (όπως ας πούμε στο groove agent, το οποίο όμως όπως είπε και κάποιος άλλος φίλος πολύ σωστά διαθέτει midi out)

Επίσης ένα άλλο θέματακι είναι ότι παρόλο που το sync το έχω κλειστό, στο play back ανοίγουν πάντα τα addictives και ετσι ακούω πάντα και το patern ton addictives και τα κομμάτια που έχω βάλει εγώ. Αποτέλεσμα? να πρέπει κάθε φορά να ανοίγω το παραθυρο των addictive για να το κλείσω.............έχει κανείς καμιά ιδέα?

ευχαριστώ

ziggy40 μάλλον έχεις δίκιο προς τα εκεί προσανατολίζομαι και εγώ............αλλά από τις λίγες γνώσεις που έχω κατάλαβα πως η κάρτα μου ναι μεν μπορεί να μου αποδόσει σε ήχο την midi πληροφορία αλλά αφενος δεν μπορώ να την επεξεργαστώ με midi controller αφου δεν διαθέτω MIDI Ι/Ο και αφετέρου δεν μπορώ να την ηχογραφήσω σε real time από κάποιο vst όπως ας πούμε το addictive. ειδικα στο γκρουβ ειτζεντ μπορώ γιατί όπως είπαμε και πριν διαθέτει midi out

Είναι σωστό αυτό που λέω??????????????????

Σωστά αλλά είσαι λίγο μπερδεμένος.... Αν δεν αγοράσεις ξεχωριστό midi interface τότε δοκίμασε το εξής: 

-Στο midi track στου οποίου το midi out port έχεις βάλει π.χ. το addictive drums , δημιούργησε ένα άδειο object ,αφού βάλεις τα locators από το μέτρο 1 π.χ μέχρι το μέτρο 9 (έτσι φτιάχνεις ένα 8μετρο κουτάκι) μετά κάνεις double click στην περιοχή ανάμεσα στα locators και στο ύψος του midi track που είσαι. Έτσι μπαίνεις μέσα στο άδειο αυτό event editor εκεί που αριστερά έχει τις νότες ενός virtual keyboard.

-Κλικάρεις με το ποντίκι πάνω στις νότες για να δεις σε ποιες νότες είναι assigned οι διάφοροι ήχοι από το addictive (ή τα διάφορα patterns βέβαια).

- Σε step time, δηλ. χωρίς να πατήσεις το play ,εισάγεις με το μολυβάκι τις νότες που θέλεις με το χρόνο και την διάρκεια που θέλεις να έχουν.

- Πατάς enter και ξαναβγαίνεις στην κανονική οθόνη του nuendo.

-Γυρίζεις το transport στο μέτρο 1 και πατάς play για να ακούσεις τα 8 αυτά μέτρα.

Αν ακους τις νότες (δηλ. τα drum sounds or patterns) που έγραψες με το μολύβι, τότε έκανες ένα πετυχημένο step time midi recording)΄΄Οσον αφορά τώρα στα midi in ports , μην ασχολείσαι με αυτά και ασε την επιλογή μόνιμα στο all midi inputs.

Trending...

Νέα θέματα

Back