- Πόντοι
- 16
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 2 ΕΦΕ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΤΑΛΙΑ
σας ευχαριστω αρχικα ολους σας. σαν πεταλι ποιο θεωρειται καλυτερο οσον αφορα την ελειψη πλαστικου ηχου? εγω εχω στο μυαλο μου πχ μια 2σολια. θα την πετυχω με ενα harmonizer σωστα? επισης γνωριζετε καθολου το hr-2 τησ boss? αν ναι ειναι καλο πεταλι?X-minor είπε:Και τα pitch shifters έχουν επιλογή συνήθως για harmonizer mode, δηλαδή να βγαίνουν δύο νότες, αλλά αυτό που τα διαχωρίζει από τα harmonizers είναι ότι υπάρχει και η επιλογή να βγαίνει μόνο η επεξεργασμένη νότα (shifted) χωρίς αυτή που έπαιξες εσύ.
αυτο ειναι ακριβο ρε συ. εχω βρει harmonizer στα 80 ευρω. τι προτεινετε εσεις?ZIKO είπε:Digitech whammy 4 , απλα παρτο τα εχει ολα και συμφερει
Αν καταλαβα καλα το προβλημα σου εγκειται στο οτι στα πιο πολλα κοινα πεταλια οριζεις απλα την τριτη νοτα(μικρη η μεγαλη). Σε μια διατονικη κλιμακα ομως, τα διαστηματα τριτης δεν ειναι μονο μικρα η μονο μεγαλα, αλλα υπαρχουν και τα δυο. Ετσι αν εχεις ορισει μεγαλη τριτη, σε ολες τις νοτες που θα παιξεις θα σου βγαλει την μεγαλη τριτη ακομα και εκει που θα επρεπε να βγαλει την μικρη. Το αντιστροφο συμβαινει οταν θα εχεις ορισει την μικρη τριτη. Αρα θες ενα μηχανημα που θα του οριζεις τριτες σε διατονικη κλιμακα και ετσι θα παιζει αυτο που πρεπει να παιζει. Και αυτο το μηχανημα ειναι αυτο: http://www.dv247.com/guitars/eventide-pitchfactor-guitar-effects-pedal-harmonizer--61854 . Πολυ πιθανον να υπαρχει και φθηνοτερο βεβαια, γιατι το συγκεκριμενο μηχανημα σου κανει και χιλια δυο αλλα πραγματα. Καποιος μπορει να γνωριζει καποιο φθηνοτεροfuZZed είπε:Με αφορμη το θεμα, μπορει να μου πει καποιος το κατα πόσο ειναι εφικτο να κανουμε δισολια (1ης + 3ης) φωνης πχ.. τυπου maiden - thin lizzy με harmonizer??? εγω με οτι μηχανημα εχω δοκιμασει παντα μου <<φαλτσαρει>> η τριτη νοτα της ακολουθειας.
Μαλλον ειναι λιγο δυσκολο να το εξηγησω ακριβως αλλα εννοω οτι αν επαιζαν 2 κιθαρες αυτη που 8α επαιζε τη 3η φωνη σε καποιες νοτες δε θα ακολουθουσε τη τριτη νοτα της οκταβας....
Επειδη μαλλον σας μπερδευω κ μονο καποιος που εχει το ιδιο προβλημα θα με καταλαβει..
ΓΕΝΙΚΑ μπορει να βγει σωστη δισολια απο μια κιθαρα????????? δε με αφορα η ποιοτητα ηχου σε πρωτη φαση, αρκει να ακουγεται σωστα..
![]()
Φιλε gianni αυτο που περιγραφεις ειναι το προβλημα μου.. Εχει να κανει με το οτι τα περισοτερα μηχανηματα δεν <<αναγνωριζουν>> το διατονικο ακορντο με αποτελεσμα οπως ειπα να χανουν τελειως καποιες νοτες κ ως επακολουθο τελικα να μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο ως <<ντυσιμο>> του ηχου κ οχι να αναπαραγουν δισολια.Gianniss είπε:Αν καταλαβα καλα το προβλημα σου εγκειται στο οτι στα πιο πολλα κοινα πεταλια οριζεις απλα την τριτη νοτα(μικρη η μεγαλη). Σε μια διατονικη κλιμακα ομως, τα διαστηματα τριτης δεν ειναι μονο μικρα η μονο μεγαλα, αλλα υπαρχουν και τα δυο. Ετσι αν εχεις ορισει μεγαλη τριτη, σε ολες τις νοτες που θα παιξεις θα σου βγαλει την μεγαλη τριτη ακομα και εκει που θα επρεπε να βγαλει την μικρη. Το αντιστροφο συμβαινει οταν θα εχεις ορισει την μικρη τριτη. Αρα θες ενα μηχανημα που θα του οριζεις τριτες σε διατονικη κλιμακα και ετσι θα παιζει αυτο που πρεπει να παιζει. Και αυτο το μηχανημα ειναι αυτο: http://www.dv247.com/guitars/eventide-pitchfactor-guitar-effects-pedal-harmonizer--61854 . Πολυ πιθανον να υπαρχει και φθηνοτερο βεβαια, γιατι το συγκεκριμενο μηχανημα σου κανει και χιλια δυο αλλα πραγματα. Καποιος μπορει να γνωριζει καποιο φθηνοτεροEdit: το hr-2 νομιζω οτι κανει αυτη τη δουλεια καλα.
σε ευχαριστω πολυ φιλε μου. δηλαδη μπαινει και αυτο στην λουπα?nik_scarlets είπε:στα περισσοτερα πεταλια αυτου του τυπου , οπως και το boss hr-2 εχεις τη δυνατοτητα να ρυθμισεις σε ποια κλιμακα παιζεις (πχ. ντο ματζορε) ετσι το πεταλι παραγει τη σωστη νοτα (πχ μικρη η μεγαλη τριτη) αναλογα με τη νοτα εισοδου και την επιλεγμενη κλιμακα.
αν το κομματι που παιζεις ομως ειναι γραμμενο σε καποια αλλη κλιμακα εκτος των ματζορε και μινορε (πχ. αρμονικη η μελωδικη μινορε, ανατολιτικοι δρομοι κλπ) τοτε το πιο πιθανον ειναι να εχεις προβλημα διοτι οι κλιμακες αυτες εχουν διαφορετικα διαστηματα και σε καποιες νοτες θα φαλτσαρει οπως λες..
σε καποιους harmonizer βεβαια, οπως αυτοι που εχουν οι πεταλιερες της boss της σειρας gt εχεις τη δυνατοτητα να προγραμματισεις δικες σου κλιμακες!
επισης μην περιμενεις οτι παιζοντας με εναν harmonizer θα παιζει διπλα σου και ο murrayγενικα για να βγαλεις το καλυτερο δυνατο ηχο με αυτα τα μηχανηματα θα πρεπει να ψαχτεις με τη σειρα που θα τα τοποθετησεις στη αλυσιδα σου. πχ στην Boss gt-8 ο pitch shifter ακουγεται καλυτερα οταν βρισκεται αμεσως μετα την κιθαρα, ενω ο harmonizer οταν βρισκεται αμεσως μετα την προενισχυση.
θα το δοκιμασεις και στη λουπα, και μπροστα, ακριβως μετα την κιθαρα (ισως και μετα τον κομπρεσσορα αν χρησιμοποιεις εκει..) και οτι σοθ ακοθγεται καλυτερα.. στην boss gt-8 αν το βαλεις μπροστα ακουγεται χαλια, πολυ ψηφιακουρα. Αντιθετα μετα την προενισχυση (στην υποτιθεμενη λουπα δλδ) ακουγεται αρκετα πειστικ α..aggelos_blues είπε:σε ευχαριστω πολυ φιλε μου. δηλαδη μπαινει και αυτο στην λουπα?
ποιο πιστευεις οτι ειναι καλυτερο για αποψη 2 φωνιας το δικο σου η το δικο του?nik_scarlets είπε:θα το δοκιμασεις και στη λουπα, και μπροστα, ακριβως μετα την κιθαρα (ισως και μετα τον κομπρεσσορα αν χρησιμοποιεις εκει..) και οτι σοθ ακοθγεται καλυτερα.. στην boss gt-8 αν το βαλεις μπροστα ακουγεται χαλια, πολυ ψηφιακουρα. Αντιθετα μετα την προενισχυση (στην υποτιθεμενη λουπα δλδ) ακουγεται αρκετα πειστικ α..
Ομως ο 2ο κιθαριστας μας που χρησιμοποει το super shifter της boss το βαζει αμεσως μετα την κιθαρα..
οποτε εμπιστεψου τα αυτια σου! η διαφορα στις 2 θεσεις θα ειναι κατι παραπνω απο εμφανης![]()
Νομιζω οτι υπαρχει στις αγγελιες(μπορει να ολοκληρωθηκε) οποτε μπορει το ατομο που το δινει να ειναι συμφωνο να πας και απλα να το δοκιμασειςfuZZed είπε:Φιλε gianni αυτο που περιγραφεις ειναι το προβλημα μου.. Εχει να κανει με το οτι τα περισοτερα μηχανηματα δεν <<αναγνωριζουν>> το διατονικο ακορντο με αποτελεσμα οπως ειπα να χανουν τελειως καποιες νοτες κ ως επακολουθο τελικα να μπορουν να χρησιμοποιηθουν μονο ως <<ντυσιμο>> του ηχου κ οχι να αναπαραγουν δισολια.
Το πεταλακι που προτεινεις δειχνει οντως να εχει αυτη την επιλογη αλλα αει βρες το για να το τσεκαρεις....![]()