• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Διαφορά Active-Passive μαγνήτες

spbbassman

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια σας καλόπαιδα.... Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε σε τι διαφέρουν οι Passive από τους Active και σε ποιο είδος μουσικής χρησιμοποιούνται συνήθως. Πχ στη fusion και στη jazz ή στο rock και στα blues τι χρησιμοποιούν; Και αν μπορούσατε να μου πείτε δυο λόγια για την προ ενίσχυση. Ευχαριστώ!

διαβασε ακριβως κατω απο το θεμα σου!

Για αυτά τα είδη δεν θες ούτε active ούτε προενισχυτή. Θέλεις ένα καλό αεράκι και καθάρισες.

Καλησπέρα,Passive έχει και εμένα το μπάσο μου,απλά ήθελα να μου λέγατε αν ξέρετε που χρησιμεύουν οι Active και η προ ενίσχυση. Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους Mec μου,μια χαρά ήχο έχει και στο σλαπ και σε όλα  ;)

Θα έλεγα ότι οι active μαγνήτες είναι αρκετά κομπρεσαρισμένοι. Είχα ενθουσιαστεί όταν πρωτοέπαιξα με active αλλά πολύ γρήγορα επέστρεψα στους passive.

Ένα πλεονέκτημα που εντόπισα στους active πάντως ήταν ότι έπαιρνα καλύτερο σήμα στην ηχογράφηση. Αλλά μιλάμε για ερασιτεχνική φάση στο pc, όχι κάτι ιδιαίτερο.

Καλημέρα,τα jazz bass πχ της fender,Passive έχουν; Tου Marcus Miller πρέπει να έχει και Passive και Active. Η προ ενίσχυση δίνει πιο πολύ ένταση(δύναμη);

spbbassman είπε:
Γεια σας καλόπαιδα.... Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε σε τι διαφέρουν οι Passive από τους Active και σε ποιο είδος μουσικής χρησιμοποιούνται συνήθως. Πχ στη fusion και στη jazz ή στο rock και στα blues τι χρησιμοποιούν; Και αν μπορούσατε να μου πείτε δυο λόγια για την προ ενίσχυση. Ευχαριστώ!

http://www.noiz.gr/index.php?topic=1177.0

Οι active μαγνήτες έχουν σχεδόν μηδενικό θόρυβο & μπορούν λόγω του "προενισχυμένου" σηματός τους να οδηγησουν μεγάλες σειρές απο εφέ καθώς και πολύ μακριά καλώδια.

Ο ήχος τους είναι όμως λίγο "ψυχρός" για κάποιους οπαδούς του vintage ήχου & πάλι όμως είναι σχετικό με τα γούστα του καθενός (π.χ. ο Gilmour active μαγνήτες χρησιμοποιει & μόνο ψυχρός δεν είναι ο ήχος του
τι δεν καταλαβαίνεις?

spbbassman είπε:
Κατά λάθος το ξανά έβαλα Marathon. Θίχτηκες;
όχι..αλλά μύρισα τα νύχια μου και δεν μου είπαν ότι το έβαλες καταλάθος... 8)

spbbassman είπε:
Τα βάφεις μάλλον και μυρίζουν μανό  :P
ότι και να κάνω...ελπίζω να κατάλαβες την απάντηση στο θέμα σου.... ;) Kαλή ανάγνωση

Δεν πιστεύω να το πήρες στα σοβαρά για πλάκα το είπα.Συγνώμη αν σε στεναχώρησα.  :-X

Trending...

Νέα θέματα

Back