• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Διαδικασίες Ίδρυσης Studio Προβας-ηχογραφησεων

Υπάρχει ακόμη ένα θέμα, το οποίο δεν τέθηκε ευκρινώς. Η άδεια μουσικών οργάνων, δηλαδή το δικαίωμα να φιλοξενείς μερικά κιλοβάτ ήχου, σε κατοικημένη περιοχή και ειδικά σε υπόγειο πολυκατοικίας. Εαν κάποιος γείτονας παραπονεθεί και έρθει η αστυνομία, τότε αρχίζει μία διαδικασία που μπορεί να καταλήξει εως και το κλείσιμο της επιχείρησης. Το θέμα αυτό είναι μερικώς άσχετο από το πόσο καλή ηχομόνωση έχεις, γιατί αν κάποιος το σκαλίσει μπλέκεις....

audiobox είπε:
Υπάρχει ακόμη ένα θέμα, το οποίο δεν τέθηκε ευκρινώς. Η άδεια μουσικών οργάνων, δηλαδή το δικαίωμα να φιλοξενείς μερικά κιλοβάτ ήχου, σε κατοικημένη περιοχή και ειδικά σε υπόγειο πολυκατοικίας. Εαν κάποιος γείτονας παραπονεθεί και έρθει η αστυνομία, τότε αρχίζει μία διαδικασία που μπορεί να καταλήξει εως και το κλείσιμο της επιχείρησης. Το θέμα αυτό είναι μερικώς άσχετο από το πόσο καλή ηχομόνωση έχεις, γιατί αν κάποιος το σκαλίσει μπλέκεις....
Ναι αλλά ποιός και πώς θα μετρήσει τα κιλοβάτ του ήχου;

δεν αποδεικνύονται εύκολα τέτοια πράγματα.

Αν δεν ενοχλείς δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Άλλωστε δεν χρειάζεται οι γείτονες να γνωρίζουν τίποτα.

Πρίν από μερικά χρόνια έφτιαξα το δικό μου home στούντιο στο παλιό σπίτι του παππού μου. Όταν η γείτονες με είδαν να βάζω μέσα τα κλαπατσίμπανα, αναστατώθηκαν και αγρίεψαμ

Άρχισαν τις απειλές για την "ενόχληση", ενώ εγώ ακόμα τα έβγαζα από το αυτοκίνητο.  ;D

Μετά από καιρό, και αφού εγώ έπαιζα αλλά δεν ακουγόταν τίποτα 'έξω,

αυτοί συνέχιζαν να είναι βλοσυροί νομίζοντας πως όπου νάνε θα άρχιζε η φασαρία ...  ;D

Και να σκεφτείς πως στην αυλή έχω τα 7 σκυλιά μου

τα οποία έχουν "σηκώσει" τον τόπο.

Αυτά δεν τους ενόχλησαν ποτέ, αλλά  τους ενόχλησαν τα όργανα που ποτέ τους δεν άκουσαν.  ;)

IxNiLaTiS είπε:
Ναι αλλά ποιός και πώς θα μετρήσει τα κιλοβάτ του ήχου;

δεν αποδεικνύονται εύκολα τέτοια πράγματα.
Nα ρωτήσω κάτι... τι πάει να πει "τα κιλοβάτ του ήχου"; Kαι ποιος ακριβώς "ήχος" θα μετρηθεί σε... κιλοβάτ;

Kαι ποιος ακριβώς "ήχος" θα μετρηθεί σε... κιλοβάτ;
ελα ντε... :o

δηλ.αν ..ανεβαινω τη σκαλα του σπιτιου μου τρεχοντας μεσα σε 10"  παραγοντας ετσι 400 watt ενεργειας αντι για τα 200 watt που παραγω ανεβαινοντας την ...χαλαρα μεσα σε 30" θα με κλεισουν μεσα? ;D

(για οσους εχουν ξεχασει την φυσικη που εμαθαν στο σχολειο watt ειναι η μοναδα μετρησης ισχυος,οπου Ισχύς

ειναι το πηλίκο του έργου που παράγεται από μία μηχανή ή γενικότερα από μία δύναμη προς το χρόνο, που απαιτείται για την παραγωγή αυτού του έργου. )

Γεια σας. Ο φίλος μου ανοίγει στούντιο και εγώ ψάχνω από που να ξεκινήσω με τη δημόσια χαρτούρα..Είμαστε σε νησί και δεν έχει άλλο στούντιο εδώ...Οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει εδώ.Εχω στείλει email σε νομαρχίες,υπουργεία αλλά απάντηση καμία..Από που ξεκινάω??

.Εχω στείλει email σε νομαρχίες,υπουργεία αλλά απάντηση καμία..
εχεις στειλει ΤΙ και δεν εχεις παρει ΤΙ???? :o ;D ;D ;D ;D

Πηγαινε σε εναν λογιστη να σου πει πως ιδρυεται μια εταιρεια,ολες οι εταιριες απο παγωτατζιδικο μεχρι στουντιο με τον ιδιο τροπο ιδρυονται,ΠΗΓΑΙΝΕ (δεν νομιζω ο μεσος εφοριακος να ξερει καν τι ΕΙΝΑΙ το email) στην εφορια της περιοχης σου & θα στα πουνε ολα,εδω δεν εχουμε γνωσεις λογιστικης,αν θες για καμμια κιθαρα,κανενα μικτη κανα προενισχυτη να σου δωσουμε πληροφοριες... .

Υπαρχουν βεβαια και ΠΟΛΛΑ φορουμ λογιστων στην Ελλαδα

Ρωτα εδω

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php

αν βεβαια ειχες κανει τον κοπο να διαβασεις την ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ αυτου του Thread,ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ  δεν θα εκανες ΚΑΝ την ερωτηση...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αν η άδεια του σπιτιού έχει τον συγκεκριμένο χώρο ώς γκαράζ τότε θα πρέπει να υποβληθεί στην πολεοδομια νέα μελέτη για αλλαγή χρήσης του χώρου... απο γκαράζ σε επαγκελματικο χώρο...
και όχι μόνο...κατά πάσα πιθανότητα δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματικός χώρος, τα τετραγωνικά μέτρα του γκαράζ δε μετράνε στο συντελεστή δόμησης, αυτό σημαίνει πως για να κάνεις αλλαγή χρήσης θα πρέπει να "περισσεύουν" μέτρα στην πολυκατοικία και φυσικά να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις....επιφυλλασομαι και για το γεγονός ότι είναι ημιυπόγειο (κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ μπορεί να γίνει ούτε επαγγελματικός χώρος, ούτε χώρος κατοικίας), καλά θα κάνεις να απευθυνθείς στην πολεοδομία της περιοχής σου...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα