• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Δεν ξέρω το μοντέλο της Ibanez μου !!

Mike Tsilis

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρά στην παρέα,

Θέλω την βοήθεια σας.

Σε άσχετη φάση συνειδητοποίησα οτι δεν θυμάμαι το μοντέλο της κιθάρας μου !

Πάνε πολλά χρόνια που την έχω αγοράσει και πραγματικά δεν θυμάμαι.

Γράφει πάνω στα κλειδιά οτι ειναι RG series και μόνο αυτο !

Απο τον σειριακό αριθμό που εχει  βρήκα οτι είναι Japan και οτι είναι μοντέλο του 1999 ( Αν θυμάμαι καλά κάπου τότε την ειχα πάρει)

Εχω ψάξει στο google απο τις φωτογραφίες και η μοναδική που βρήκα σαν την δική μου είναι απο εναν τύπο που την πουλάει στο ebay και παρόλα αυτα δεν γράφει το μοντέλο !

Σας βάζω και φωτογραφίες οι οποίες είναι του τύπου απο το ebay και είναι η κιθάρα ολόιδια με την δική μου.

%24%28KGrHqF,!ocFI%2986Rv%28OBSYRfWjpUw~~60_35.JPG

%24%28KGrHqZ,!ooFJQu,E-0kBSYRe5u2HQ~~60_35.JPG

%24T2eC16F,!ycFId,8m!kVBSYRfwpCs!~~60_35.JPG

Αν μας πεις και τον σειριακο αριθμο θα σου πουμε και πιο μοντελο ειναι :)

Λίγη σημασία έχει.

Μπορείς να την αναγνωρίζεις σαν την κιθάρα που παίζει καλά ή όχι.

Grey είπε:
Λίγη σημασία έχει.

Μπορείς να την αναγνωρίζεις σαν την κιθάρα που παίζει καλά ή όχι.
Οκ.....Και αμα σου δινανε ενα αμαξι φυσικα αυτο που θα σε ενδιεφερε ειναι απλως αν οδηγιεται καλα και αν σου παθαινε τιποτα και ηθελες κανα ανταλλακτικο θα ελεγες στον μαστορα....."δεν ξερω το μοντελο γιατι εμενα με ενδιαφερει που οδηγιεται καλα" σωστα ?

messalion είπε:
Οκ.....Και αμα σου δινανε ενα αμαξι φυσικα αυτο που θα σε ενδιεφερε ειναι απλως αν οδηγιεται καλα και αν σου παθαινε τιποτα και ηθελες κανα ανταλλακτικο θα ελεγες στον μαστορα....."δεν ξερω το μοντελο γιατι εμενα με ενδιαφερει που οδηγιεται καλα" σωστα ?
Όταν πηγαίνω τα αυτοκίνητα(και της γυναίκας μου) για service,πολύ θα ήθελα να τους λέω "κοιτάξτε,παιδιά,θα βάλετε αυτά κι αυτά τα ανταλλακτικά,επειδή είναι το τάδε μοντέλο"...Δεν τους το λέω όμως.Θεωρώ ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Τέλος πάντων,δεν ήθελα να υποβαθμίσω την ανησυχία του παιδιού.

Καλημέρα. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ibanez RG550 made in Korea

περίοδος 2000-2006 πιθανότατα

(μετά έγιναν DX και φτιάχνονταν στην ινδονησία)

Από τις  φώτο και μόνο έτσι?

Σίγουρα δεν είναι η 320 η 420 και η 370... Οπότε νομίζω πως μάλλον είναι η 550...

Grey είπε:
Όταν πηγαίνω τα αυτοκίνητα(και της γυναίκας μου) για service,πολύ θα ήθελα να τους λέω "κοιτάξτε,παιδιά,θα βάλετε αυτά κι αυτά τα ανταλλακτικά,επειδή είναι το τάδε μοντέλο"...Δεν τους το λέω όμως.Θεωρώ ότι αυτοί  ξέρουν καλύτερα.

Τέλος πάντων,δεν ήθελα να υποβαθμίσω την ανησυχία του παιδιού.

Καλημέρα. :)
Σωστα και θεωρεις οτι αυτοι ξερουν καλυτερα γιατι εχουν τις απαραιτητες γνωσεις που θελουν σπουδες για να τις αποκτησεις...Εδω ομως μιλαμε απλα για ενα οργανο στο οποιο μπορει να επεμβει ο ιδιοκτητης,εξου και το παραδειγμα που εφερα πιο πανω  ;) Δεν την υποβαθμισες σε καμια περιπτωση και το 1ο σχολιο που εκανες με βρισκει συμφωνο αλλα ας μην ξεχναμε οτι για να βοηθησουμε καποιον χρειαζεται να "απαντησουμε" και στην ερωτηση του  ;)

Τις καλημερες μου και απο μενα  :)

Ibanez RG550 made in Korea

περίοδος 2000-2006 πιθανότατα

(μετά έγιναν DX και φτιάχνονταν στην ινδονησία)

Από τις  φώτο και μόνο έτσι?

Σίγουρα δεν είναι η 320 η 420 και η 370... Οπότε νομίζω πως μάλλον είναι η 550...
Νομιζω οι κορεατικες δεν εχουν pickguard

messalion είπε:
Νομιζω οι κορεατικες δεν εχουν pickguard
Η σειρά 550 είναι από τις ελάχιστες που έχει βγάλει η Ibanez με pickguard. Και μέχρι το 2006 τα "φθηνά" μοντέλα της Ibanez ήταν made in Korea

funky_bassman είπε:
Η σειρά 550 είναι από τις ελάχιστες που έχει βγάλει η Ibanez με pickguard. Και μέχρι το 2006 τα "φθηνά" μοντέλα της Ibanez ήταν made in Korea
Κι ομως κατα πασα πιθανοτητα ειναι japan και οχι Κορεα η κιθαρα σου  ;) και κλεινω προς το 450 ltd  :)

messalion είπε:
Κι ομως κατα πασα πιθανοτητα ειναι japan και οχι Κορεα η κιθαρα σου  ;) και κλεινω προς το 450 ltd  :)
Χμμμ αυτό το 450 που έγραψες σαν να μου θυμίζει κάτι!

Παιδιά την καλημέρα μου και σας ευχαριστώ για τις έως τώρα απαντήσεις.

Βάση του σειριακού αριθμού μου κ από αυτά που διάβασα κατάλαβα  ότι είναι Japan. Το πρώτο γράμμα που έχει είναι το F και τα επόμενα δύο είναι το 99 που απ ότι διάβασα είναι η χρονολογία.

Όταν θα είμαι σπίτι θα σας γράψω όλο σειριακό αριθμό.

Η μόνη διαφορά στην δική μου από αυτή της φωτογραφίας είναι στο χρώμα, η δική μου είναι ένα σκούρο μπλε προς το μωβ και με λίγη πέρλα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Mike Tsilis είπε:
Χμμμ αυτό το 450 που έγραψες σαν να μου θυμίζει κάτι!

Παιδιά την καλημέρα μου και σας ευχαριστώ για τις έως τώρα απαντήσεις.

Βάση του συριακού αριθμού μου έβγαλε ότι είναι Japan. Το πρώτο γράμμα που έχει είναι το F και τα επόμενα δύο είναι το 99 που απ ότι διάβασα είναι η χρονολογία.

Όταν θα είμαι σπίτι θα σας γράψω όλο συριακό αριθμό.

Η μόνη διαφορά στην δική μου από αυτή της φωτογραφίας είναι στο χρώμα, η δική μου είναι ένα σκούρο μπλε προς το μωβ και με λίγη πέρλα.
Λοιπον,η κιθαρα σου ειναι η RG 450 LTD made in japan, μοντελο του 99, χρωμα cosmic blue φοραει τους V6F μαγνητες και το μπρατσο ειναι το wizard II

Τιποτε αλλο ?  :)

messalion είπε:
Λοιπον,η κιθαρα σου ειναι η RG 450 LTD made in japan, μοντελο του 99, χρωμα cosmic blue φοραει τους V6F μαγνητες και το μπρατσο ειναι το wizard II

Τιποτε αλλο ?  :)
ααααααα :) σε υπέρ ευχαριστώ

Τώρα εσύ που φαίνεσαι να το κατέχεις το πράγμα θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις και αν θέλεις ή ξέρεις μου απαντάς :-)

1ον αυτοί οι μαγνήτες είναι καλοί?

2ον  τι εστι μπράτσο wizard II?

3ον την είχα αγοράσει περίπου αρχές του 2000 περίπου 400.000 δρχ την αγόρασα καλά η μου έπιασαν τον ποπό?

Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κιθάρα.

1)εσενα σου αρεσουν?

2)ειναι η ονομασια που δινει η ιμπανεζ στα μπρατσα της,κυριως τα λεπτα και εχουν διαφορες εκδοσεις ι,ιι,ιιι κλπ!

3)τωρα τα 'δωσες!

noe13 είπε:
1)εσενα σου αρεσουν?

2)ειναι η ονομασια που δινει η ιμπανεζ στα μπρατσα της,κυριως τα λεπτα και εχουν διαφορες εκδοσεις ι,ιι,ιιι κλπ!

3)τωρα τα 'δωσες!
Ο Noe οπως παντα μπροστα απο την εποχη του  ;) +1  ;) ;)

EDIT: Για να απαντησουμε και πιο "εμπεριστατωμένα".Η κιθαρα θεωρειται απο τα "καλα" οργανα που δεν ειναι prestige.Χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορει να μην ειναι "καλυτερη" απο καποιο μοντελο prestige απλως βαζω αυτη την σειρα σαν γνωμονα για να καταλαβεις σε τι κατασταση ειναι.400 χιλιαρικα νομιζω ειναι καλα τα λεφτα για τετοιο οργανο τότε.Τωρα.......τα παντα ειναι ρευστα και σχετικα.Δεν μπαινω ΚΑΝ στον κοπο να συγκρινω τωρινες τιμες και ποιοτητες με τοτε.....

1ον Μου αρέσει πολύ ο ηχος της κιθάρας αλλά:

α)Δεν εχω πιάσει πάρα πολλές κιθάρες στην ζωή μου,η πιο ακριβή ηταν μια fender stratocaster,και Αμερικάνικη αλλά και Ιαπωνική

β)Ο λόγος που την επέλεξα την συγκεκριμένη ηταν οτι με κέρδισε με την μια στο πιάσιμο της

γ)Η αλήθεια είναι οτι στο 90% της χρήσης ο επιλογέας των μαγνητών είναι πάντα κάτω, δεν μπορώ να πω οτι με ενθουσιάζουν οι υπόλοιπες επιλογές, μερικές φορές σε καθαρά χρησιμοποιώ τον δεύτερο απο κάτω.

2ον Ευχαριστώ για την μετάδοση της γνώσης

3ον Δεν τα έδωσα τώρα απλά τον τελευταίο καιρό την εχω πιάσει ξανά στα χέρια μου, δεν ξερω τι παίζει αυτο τον καιρό στην αγορά και ποιες είναι οι τιμές και το είχα απορία.

Επειδή δεν εχω πολύ χρόνο αυτη την στιγμή θα σας διηγηθώ κάποια άλλη στιγμή και την ιστορία της συγκεκριμένης κιθάρας (εχω αλλες δυο πιο φτηνές κάπου χαντακωμένες) και ο λόγος που θα το κάνω είναι οτι μου άρεσαν πάρα πολύ οι απαντήσεις σας, το υφος των απαντήσεων θέλω να πω.Απο μαι απλη πρόταση φαίνεται το ποιόν του ανθρώπου.

Θα σας βάλω να δείτε ενα βιντεάκι που ανέβασα πριν λίγες ώρες (χαράματα) και μετά μου ηρθε η απορία για το ποια κιθάρα εχω.Κάτι μου γράφει στο Youtube για πνευματικά δικαιώματα οπότε δεν ξέρω για πόσο θα είναι ακόμα εκει.

Όποτε θα δείτε και την RG 450 LTD μου live να την κρατάω στα χέρια μου.

Πριν λίγο καιρό την εχω ξαναπιάσει στα χέρια μου και θέλω να ανεβάσω τραγούδια σε cover που μου ηταν ή είναι ακόμα αγαπημένα.

[flash=200,200]

messalion είπε:
Μια χαρα  :) τουλαχιστον προσπαθησαμε να βοηθησουμε  :)
Το ρωτάς ? Η ανταπόκριση ηταν ακαριαία !!

Δεν περίπενα οτι σε τόσο λίγο χρόνο θα μάθω πιο μοντέλο είναι !!

Έβαζα στο google "ibanez rg mirror pickguard" και μόνο την δική μου δεν έβρισκα, αφου σε κάποια φάση σκέφτηκα μήπως εχω μαϊμού κιθάρα !

Μα κοίτα γκαντεμιά μόνο μια βρήκα και μάλλον ουτε αυτος ξέρει το μοντέλο που την πουλάει !! http://www.ebay.co.uk/itm/Ibanez-RG-series-electric-guitar-Mirror-scratch-plate-/221301916751

Τώρα οταν κάνω αναζήτηση RG 450 LTD την βρίσκω αμέσως :)

messalion είπε:
Για να απαντησουμε και πιο "εμπεριστατωμένα".Η κιθαρα θεωρειται απο τα "καλα" οργανα που δεν ειναι prestige.Χωρις αυτο να σημαινει οτι μπορει να μην ειναι "καλυτερη" απο καποιο μοντελο prestige απλως βαζω αυτη την σειρα σαν γνωμονα για να καταλαβεις σε τι κατασταση ειναι.400 χιλιαρικα νομιζω ειναι καλα τα λεφτα για τετοιο οργανο τότε.Τωρα.......τα παντα ειναι ρευστα και σχετικα.Δεν μπαινω ΚΑΝ στον κοπο να συγκρινω τωρινες τιμες και ποιοτητες με τοτε.....
Ευχαριστώ !

Καινούρια θα κοστολογούνταν σε τιμές Japan κοινώς γύρω στο 1000ρικο... Μεταχειρισμένη επειδή δεν είναι prestige σειρά θα τη βρεις γύρω στα 300 ευρώ...

Οι μαγνήτες δεν θα έλεγα πως είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις ρε παιδί μου αλλά για metal και το gain στο 12 μια χαρά είναι!!! Αν δοκιμάσεις και στα σόλο την πάνω θέση θα σου ακούγονται πολύ καλύτερα τα πράματα!!!

(thanks Χρίστο για τα tip... δεν το περίμενα για 450 ltd να πω την αμαρτία μου... και είμαι καλά διαβασμένος στην Ibanez συνήθως)

Trending...

Νέα θέματα

Back