Δεν εχει χρειαστει να ρυθμισετε ΠΟΤΕ το trus rod;

Αυτη τη στιγμη εχω ολες και ολες 7 κιθαρες,σε καμμια δεν εχω ρυθμισει το truss rod εδω και 2-3 χρονια,στη βασικη μου tele εδω και 9 χρονια,βεβαια ολες εκτος απο 2  εχουν μπρατσα ροπαλα  και δεν τις παραταω στην παραλια,βρισκονται δε στην Αθηνα.

Ολες εχουν σχεδον μηδενικο relief & δεδομενου οτι ΜΙΣΩ το relief τις τσεκαρω καθημερινα μηπως και εχουν παρει,κατι τετοιο δεν εχει συμβει παντως τοσο καιρο.   

marathon είπε:
...πρακτικά...
Για να το λες... Ποια είναι η εμπειρία τώρα που έχουν περάσει κάτι μήνες;

...μην ξύνεσαι... :D ;)
Δεν έχω ανάγκη dude.

The Genius Loci είπε:
Για να το λες... Ποια είναι η εμπειρία τώρα που έχουν περάσει κάτι μήνες;
...oύτε το κούρδισμα δεν φεύγει...ρώτα και το Γιώργη.

Ποιοί μήνες? Κανα 2-3 χρόνια εννοείς ;D

marathon είπε:
...oύτε το κούρδισμα δεν φεύγει...ρώτα και το Γιώργη
Ναι, αλλά και οι δυο σας δεν είστε vintage-πτωματολάγνοι, παίζετε με ψηφίο και όχι με ΛΑΜΠΑ και άρα η γνώμη σας ελέγχεται, ως υποδεέστερες μορφές ζωής που είστε.  8) 8) 8)

The Genius Loci είπε:
Ναι, αλλά και οι δυο σας δεν είστε vintage-πτωματολάγνοι, παίζετε με ψηφίο και όχι με ΛΑΜΠΑ και άρα η γνώμη σας ελέγχεται, ως υποδεέστερες μορφές ζωής που είστε.  8) 8) 8)
...και οι ἔσχατοι, ἔσονται πρῶτοι ;)

Εγώ πάντως σε ΜΠΑΣΟ έχω να δηλώσω πως το trus rod στο πρώτο μου μπάσο το οποίο ήταν του 2004 και το πήρα μεταχειρισμένο το 2005 το πείραξα πρώτη φορά πριν από κάτι μήνες που του άλλαξα τα φώτα και άρχισα να το κουρδίζω σε dropC...

Superfunk είπε:
Αυτη τη στιγμη εχω ολες και ολες 7 κιθαρες,σε καμμια δεν εχω ρυθμισει το truss rod εδω και 2-3 χρονια,στη βασικη μου tele εδω και 9 χρονια,βεβαια ολες εκτος απο 2  εχουν μπρατσα ροπαλα  και δεν τις παραταω στην παραλια,βρισκονται δε στην Αθηνα.

Ολες εχουν σχεδον μηδενικο relief & δεδομενου οτι ΜΙΣΩ το relief τις τσεκαρω καθημερινα μηπως και εχουν παρει,κατι τετοιο δεν εχει συμβει παντως τοσο καιρο.    
η λέξη κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι "Αθήνα" όπου το κλίμα είνα ξηρό και δεν έχει μεγάλες αλλαγές στην υγρασία.Εαν τις είχες αφήσει κάπου στo Λονδίνο ή στο Bergen της Νορβηγίας τότε η απάντησή σου θα ήταν διαφορετική.

roybatty είπε:
η λέξη κλειδί στην προκειμένη περίπτωση είναι "Αθήνα" όπου το κλίμα είνα ξηρό και δεν έχει μεγάλες αλλαγές στην υγρασία.Εαν τις είχες αφήσει κάπου στo Λονδίνο ή στο Bergen της Νορβηγίας τότε η απάντησή σου θα ήταν διαφορετική.
Για αυτο και το εγραψα (μια και η συντριπτικη πλειοψηφια των μελων του ΝΟΙΖ ειναι Ελληνες και Αθηναιοι),βεβαια και η 66αρα μου τελε που..."μενει" στο Βερολινο εδω και 2 χρονια δεν εχει χρειαστει καθολου ρυθμιση (ας ειναι καλα το round lam μπρατσο της)

Βεβαια ετσι κι αλλοιως το θεμα μου φαινεται...καπως... ;D...μια και ειναι πανευκολο καποιος να μετραει το relief της κιθαρας καθημερινα (θελει ακριβως 2,5 δευτερολεπτα... ;D) και να πραττει αναλογα δεν ειναι δα και rocket science.

Μία με δύο φορές το χρόνο άσχετα με το πόσα σετ χορδές χρειάζεται ρύθμιση . Συνήθως μέσα καλοκαιριού .

Βεβαία η κιθάρα μου είναι πάρα πολύ καλή για τα λεφτά της , παίζει και ακούγετε καλά , είναι όμως Μεξικάνικη Φεντερ ,μπορεί να υστερεί κατασκευαστικά σε θέματα που δε ακούγονται και να είναι το  trust rod ένα απ αυτά :)

και να είναι το  trust rod ένα απ αυτά
η κιθαρα σου φοραει ακριβως το ιδιο truss rod με την ακριβοτερη Fender του κοσμου,αλλωστε αν δεις ΤΙ ακριβως ειναι το TR θα σκασεις στα γελια (το κοστος κατασκευης του πρεπει να ειναι 2-3 ευρω... ;D)

Superfunk είπε:
η κιθαρα σου φοραει ακριβως το ιδιο truss rod με την ακριβοτερη Fender του κοσμου,αλλωστε αν δεις ΤΙ ακριβως ειναι το TR θα σκασεις στα γελια (το κοστος κατασκευης του πρεπει να ειναι 2-3 ευρω... ;D)
Γι αυτο αλλωστε και ο μοναδικος τροπος που εχει βρεθει για να γινει ενα truss rod καλυτερο (δηλαδη πιο σταθερο) ειναι να μπει κι αλλο. ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back