• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Def Leppard (Steve Clark) - Photograph guitar sound

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Μέλος
Πόντοι
48
Μια προσπάθεια προσέγγισης του κλασσικού Pyromania! Επειδή ο συγχωρεμένος Mike Shipley που έκανε την ηχογράφηση, δεν άφησε πολλά στοιχεία πίσω του για το πώς επιτεύχθηκε ο ήχος, παρά μόνο 2-3 αντικρουόμενες απόψεις, το μόνο σίγουρο είναι πως ήταν Marshall! Ψάχνοντας λοιπόν το αγαπημένο μου amplitube 5, κατέληξα στον Jubillee ταιριασμένο με 1 mesa 2x12 καμπίνα και με 2 speakers που ταίριαξαν καλύτερα από όσα δοκίμασα! Το μοναδικό στοιχείο που προέρχεται από τον Mike και όντως κάνει μεγάλη διαφορά, είναι τα U87 μικρόφωνα στην καμπίνα! Όλα τα υπόλοιπα είναι trial and error δικά μου. Ελπίζω να σας αρέσει. Το setup επακριβώς ειναι παρακάτω στις φώτο για όποιον του αρέσει και θέλει να το χρησιμοποιήσει. Καλή χρονιά να έχουμε και πολλά live!

Attachments

• photograph Steve Clark.mp3
    photograph Steve Clark.mp3
    3 MB
  • Marshall Jubilee.jpg
    Marshall Jubilee.jpg
    110.9 KB · Εμφανίσεις: 0
  • cab with 87s.jpg
    cab with 87s.jpg
    56.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • speakers.jpg
    speakers.jpg
    17.7 KB · Εμφανίσεις: 0
  • effects.jpg
    effects.jpg
    38.6 KB · Εμφανίσεις: 0
Ωραιος ηχος και ωραιο παιξιμο, οπως πρεπει, τζετ (y)

Οσο για το προγραμμα, η κατασταση εχει ξεφυγει, εικονικη πραγματικοτητα κανονικα

Έχετε δίκιο και είναι υπέρ του απλού χρήστη ή επαγγελματία μουσικού. Το amplitube δεν με έχει προδώσει ποτέ, θέλει νομίζω 10% παραπάνω για να βελτιωθεί. Περιμένω ήδη με αγωνία την έκδοση 6. Τι να πείς, όλοι οι μεγάλοι γράφουν και παίζουν πια με virtual περιβάλλοντα γιατί είναι σχεδόν πανομοιότυπα και σου δίνουν τόσες επιλογές με αστεία τιμη και instant recall όπου και να είσαι.

Πολύ ωραίο ακούγεται

Αν τα μεγάφωνα είναι τα G12T-75 (δεν μπορώ να κάνω ζουμ την εικόνα αλλά αυτά φαίνονται πως είναι) θα μπορούσα να αντιπαραθέσω σχεδόν το ίδιο rig με αυτο που ακούμε με τις ίδιες ρυθμίσεις (με διαφορετικά chorus-delay βεβαια) και να δούμε κατά πόσο υπάρχει διαφορά. Θα είχε ενδιαφέρον. Βέβαια αυτό που ακούω ήδη μου ακούγεται πολύ πειστικό και μου βγάζει αυτή την jubilee ''αίσθηση''

edit: τωρα είδα για τα μικρόφωνα

Thank you, αν έχεις όντως παρόμοιο rig θα πετύχεις σίγουρα τον ήχο. Πχ κεφαλή και καμπίνα mh fender είχα πάρει λόγω amplitube και ήταν το ίδιο! Αλλά θα χρειαστεί μεσαίο (συχνοτικά) πυκνωτικό σαν το 87αρι! Αλλά έτσι κι αλλιώς κάνε τη δοκιμή σου να δούμε!!

Εξαιρετικό το αποτέλεσμα και σαν ήχος και σαν παίξιμο. Εκτός από τους push-αρισμένους Marshalls, το reverb και το chorus είναι πολύ βασικά συστατικά του ήχου εκείνης της περιόδου κατά την γνώμη μου.

Τί κιθάρα και μαγνήτης χρησιμοποιήθηκαν, φίλε;

Έκτορα χαίρομαι που σου άρεσε. Η κιθάρα είναι μια φθηνουλα squier mustang των 130€, αλλά δεν μου φαίνεται ποτέ ότι υπολείπεται σε κάτι. Έχει 2 humbuckers αλλά δεν ξέρω μοντέλο.

Το τοπ πάντως Def Leppard είναι το Hysteria που κόστισε εκατομμύρια και γράψανε τις κιθάρες με Rockman!

Με διαφορά ο,τι καλύτερο κυκλοφόρησαν οι Def Leppard ήταν το High & Dry. Δυστυχώς δεν το ξανά πλησίασαν ποτέ στην καριέρα τους. Το τί και πόσο πούλησαν μετά, προσωπικά μου είναι αδιάφορο.

Άσχετο αλλά σχετικό με Def Leppard, είχα γνωρίσει τον αρχικό τους ντραμερ (ο οποίος δεν δισκογραφησε ποτέ μαζί τους, αλλά στην Wikipedia αν διαβάσετε τον αναφέρει, Tony Kenning).

Είχε έρθει πριν κάποια χρόνια στο νησί και τζαμαρε και μαζί μας.

Fast forward φέτος το καλοκαίρι στο ξενοδοχείο που παίζαμε ειμασταν στο εστιατόριο και τρώγαμε και βλέπω τον τύπο και λέω στην μπάντα ότι αυτός ο τύπος μοιάζει με τον Τόνυ (είχα να τον δω από κοντά χρόνια).

Παίζουμε το λάιβ και φεύγουμε και μετά βλέπω ποστ του στο fb με φωτογραφία από το ξενοδοχείο 🤣
Του στέλνω μήνυμα και του λέω καλά σε είδα στο εστιατόριο, μα γιατί δεν ήρθες στο λάιβ, μου λέει μα πιο λάιβ, στο αμφιθέατρο του λέω, μου λέει μα είναι κλειστό, του λέω όχι μόλις παίξαμε και μόλις φύγαμε 🤣

Ήρθε σε ένα άλλο μας λάιβ και τζαμαρε και πάλι μαζί μας και μου χάρισε και ένα μπλουζάκι της μπάντας του, tribute στους Def Leppard, ονόματι Sheff Leppard

Σήμερα έχει γενέθλια για αυτό θυμήθηκα την ιστορία

Trending...

Νέα θέματα

Back