• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

cubase [Cubase] Πρόβλημα από AMD σε Intel

fleamail

Μέλος
Πόντοι
38
Λοιπόν, έχω δύο pc.

Το ένα είναι ένα παλιό μάρκα μ'έκαψες με cpu AMD 2400 (1.86GHZ), 512 RAM και 120GB σκληρό στις 5400 στροφές. Στο συγκεκριμένο pc έχω συνδεμένη μια tascam firewire 1884 και έχει windows XP home sp2 και Cubase SX3(Aυθεντικό) και fruity Loops 6 και τίποτα άλλο εγκατεστημένο και ο υπολογιστής δεν έχει ποτέ πρόσβαση στο internet.

Το άλλο είναι ένα HP Compaq dx6100 με cpu Ιntel στα 3GHZ με 2 GB RAM και 2 160GB σκληρούς στις 7200 στροφές. Έχει κάρτα ήχου ΕΜU 1212m, windows ΧP Home sp2, Cubase Sx3, Fruity Loops 6 και ένα κάρο άλλα προγράμματα και συνεχή πρόσβαση στο internet.

To πρώτο pc το έχω στο "studio" και το δεύτερο στο σπίτι.

Έκανα λοιπόν τις προάλες ένα κομμάτι στο πρώτο pc(ΑΜD) με 4 κανάλια τύμπανα από fruity loops και άλλα 14 με όργανα, φωνές κτλ... Από εφφέ χρησημοποίησα 2 κανάλια για reverb(roomworks) και νομίζω στα 10 είχα compressor(r1), ένα delay και ένα compressor στο μάστερ. Δηλαδή δεν ήταν και αμάν φορτωμένο. Το project σ'αυτό το pc έτρεχε μια χαρά.

To γράφω λοιπόν σε ένα cd και το παίρνω μαζί μου στο άλλο pc (Intel). Το περνάω, ανοίγω το cubase, πατάω το play και το κομμάτι σέρνεται! Cracks, clicks και άγιος ο θεός. Ανοιγω το performance και βλέπω το cpu να έχει φτάσει κόκκινο!

Στην αρχή λέω δεν μπορεί θα φταίει ο ASIO, το σβήνω και το ξαναανοίγω τίποτα. Κλείνω τα 2 κανάλια roomworks (που τρώει αρκετή ram) πάλι τίποτα. Ώσπου άρχισα να κάνω mute μερικά κανάλια και η κατάσταση διορθώθηκε κάπως αλλά πάλι σερνόταν!

Εν το μεταξύ σε αυτό το pc έχω δουλέψει και ποιο φορτωμένα project(που έχω ξεκινήσει από εδώ) αλλά ποτέ δεν είχε πρόβλημα. Του περνάω και μερικά άλλα κομμάτια που είχα κάνει στο άλλο pc (AMD) και είχε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Ειδικά όταν του πέρασα κομμάτια που είχαν και 8 κανάλια τύμπανα μέσα κολλούσε κατευθίαν.

Tελικά το πρόβλημα σχεδόν διορθώθηκε όταν έσβησα αρκετά περιττά προγράμματα και έκανα defrug. Τότε όλα τρέχαν normal εκτός και αν άνοιγες 3-4 κανάλια roomworks τότε κατευθίαν το cpu τρελαινόταν, κάτι που δεν συμβαίνει στο άλλο.

Πάντα είμουν fan των ΑΜD, σχεδόν όλοι οι υπολογιστές μου είχαν AMD εκτός απο τον πρώτο μου PC και αυτό που έχω τώρα. Ποια είναι τα δικά σας συμπεράσματα?

Να ρωτήσω....Στο δεύτερο pc που λές ότι σέρνετε...Εχεις τσεκάρει τι παίζει με την μνήμη (ρε ειναι πολλά τα 2 gb για να σέρνετε...:lol:)..Δηλάδη μήπως τρώει κάτι μνήμη εκτός του cubase και των plugins?

Επίσης..Είπες ότι το 2ο το χρησιμοποιέις κυρίως στο σπίτι...Το χρησιμοποιείς και για internet games μπλα.μπλα.μπλά ή είναι καθαρά music pc?Αν όχι...Τσέκαρε μήπως έχεις κανένα βαρύ και ασήκωτο antivirus και antispyware κλπ....Α τσέκαρε και μήπως έχει τπτ spyware,virus και γενικά κάτι τέτοιο....

Αλλά μου φαίνετε πολύ περίεργο να σέρνετε με 2 gb μνήμη όπως είπα πριν....

Α....Τσέκαρε και τι ελεύθερο χώρο μήπως το έχεις τιγκάρει (που είναι λιγο κουλό..αλλά τσέκαρε το...) εγκατέστησε και καποιο utility όπως το Τune up utilities (υπάρχει και σε full working demo) κανε defragment, registry defragment, δες τι προγράμματα τρέχουν στο start up....

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.....

================

Λογικά θα σου απαντήσει και κανένας ποιό ειδήμων απο εμένα....απλά μια ιδέα σου έδωσα για το τι να κάνεις...:)

Κι εγώ fan της ΑΜD είμαι, αν εξαιρέσει κανείς ένα σύντομο λάθος με κάποιον Pentium 3 πριν 5-6 χρόνια...Τώρα φοράω στο σύστημά μου έναν AMD Athlon 64 3200 και μνήμη μόνο 512 ΜΒ (σύντομα πάντως θα βάλω άλλο 1 GB) και επειδή είναι το μοναδικό μηχάνημα που έχω σπίτι, και Internet μπαίνει και παιχνίδια παίζω και DVD βλέπω και τρέχει πολλές βαριές εφαρμογές για software engineering (...άτιμη επιστήμη...) και έχω πάνω φορτωμένα Sonar, FL Studio 6 και καμιά 40αριά plug-ins και ποτέ δεν είχα πρόβλημα σε σημείο που δεν το περίμενα. Εντάξει με 12 κανάλια ανοιχτά και 3-4 plug-ins στο καθένα και ίσως κανά Guitar Rig2 ανοιχτό φυσικά και "σέρνεται" αλλά τότε είναι και λογικό. Το ίδιο συμβαίνει κι αν κάνω video conversion και ταυτόχρονα γράφω Java ή παίζω FIFA... 8)

Δεν έχω μελετήσει το CPU hardware σε τόσο μεγάλο βάθος, ώστε να μπορώ να συγκρίνω με ασφαλή κριτήρια Intel και AMD. Από εμπειρία πάντως και κυρίως επειδή ως προγραμματιστής βλέπω συχνά τα διάφορα μηχανήματα να περνάνε το απόλυτο test σταθερότητας, τo compiling και building από κώδικα σε εκτελέσιμα διάφορων τύπων, έχω διαπιστώσει ότι τα AMD CPUs έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε ακραίες συνθήκες και κυρίως κάνουν πολύ καλύτερη διαχείριση της διαθέσιμης μνήμης.

Πάντως στην περίπτωση του fleamail δεν μπορούμε να συζητάμε για ανεπάρκεια του CPU. Όσο μέτριο και να είναι αυτό με 2 GB μνήμη δεν θα έπρεπε να κολλάει πουθενά η μηχανή αυτή! Αν δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που τρέχει εμφανώς (anti-virus, start-up προγράμματα, κλπ) ή στο backgorund (π.χ. spyware ή trojans κλπ) και ευθύνεται για την απώλεια πόρων μνήμης, τότε ίσως πρέπει ότι έχει να κάνει με τον ήχο (κάρτα ήχου+drivers, DAW, sequencers, plug-ins κλπ.) να αφαιρεθεί ΠΛΗΡΩΣ (και από τη registry και από όπουδήποτε αλλού αφήνει ίχνη στα Windows) και να εγκατασταθεί από την αρχή...

Προφανώς υπάρχει και η πιθανότητα ο συνδυασμός του συγκεκριμένου Intel CPU και του υπόλοιπου compliant hardware (mainboard, κάρτες γραφικών κλπ.) να μην ευνοεί την καλή διαχείριση της μνήμης για τέτοιες εφαρμογές, αλλά δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Επίσης..Είπες ότι το 2ο το χρησιμοποιέις κυρίως στο σπίτι...Το χρησιμοποιείς και για internet games μπλα.μπλα.μπλά ή είναι καθαρά music pc?Αν όχι...Τσέκαρε μήπως έχεις κανένα βαρύ και ασήκωτο antivirus και antispyware κλπ....Α τσέκαρε και μήπως έχει τπτ spyware,virus και γενικά κάτι τέτοιο....
To χρησημοποιώ για τα πάντα. Έχω δοκιμάσει με το firewall και το spyware κλειστά, και με το minimum των προγραμμάτων να τρέχουν στο backround αλλα τπτ...

Θέμα κάρτας δεν είναι γιατί απεγκατέστησα την EMU και έβαλα μια M-audio Delta και δεν βρήκα διαφορά.

Δοκίμασα και με 2 κάρτες γραφικών (μια ati radeon και την onboard)

To θέμα είναι ότι όταν το cubase σέρνεται, και στο performance του cubase αλλά και στις επιδόσεις των windows το cpu usage φτάνει στο 100%, τη στιγμή που στο άλλο pc με το ίδιο project βρίσκεται στο 70%.

Μέχρι και coolerάκι στο cpu άλλαξα μπας και αλλά τπτ!

Ποια είναι τα δικά σας συμπεράσματα?
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το Roomworks είναι προβληματικό (ή ότι η συγκεκριμένη έκδοσή του που έχεις εγκαταστήσει είναι προβληματική). Πάω στοίχημα ότι αν το ξηλώσεις (από το arrangement εννοώ) δε θα υπάρχει πρόβλημα.

δοκιμασε να αυξησεις την τιμη του latency στην emu και πες μας τι εγινε :)

'Επαθα και εγώ το ίδιο πράγμα (ξαφνικά CPU peaks) πριν 2 μέρες και μετά από άσκοπα defrag, format, repair, unistall του Nuendo και new soundcard drivers είδα ότι ένας σκληρός μου (WD 74GB Raptor) είχε μπεί σε PIO Mode!!!!! Το ξαναέβαλα σε Serial ATA Generation 1-1.5G και όλα έφτιαξαν. :D

Ποια είναι τα δικά σας συμπεράσματα?
Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το Roomworks είναι προβληματικό (ή ότι η συγκεκριμένη έκδοσή του που έχεις εγκαταστήσει είναι προβληματική). Πάω στοίχημα ότι αν το ξηλώσεις (από το arrangement εννοώ) δε θα υπάρχει πρόβλημα.
To roomworks ήταν μαζί με το cubase' date=' το έβγαλα αλλά τίποτα

δοκιμασε να αυξησεις την τιμη του latency στην emu και πες μας τι εγινε
Aυτό ήταν από τα πρώτα πράγματα που δοκίμασα... :(

Έχει παραλειφθεί μια σημαντική λεπτομέρεια.

Νot all motherboard chipsets are created equal.

F O R M A T :lol:
Καλά αυτό σίγουρα είναι λύση, αλλά το τελευταίο φορμάτ το έκανα τον Ιούνιο και το pc καθόταν όλο το καλοκαίρι...

Έχει παραλειφθεί μια σημαντική λεπτομέρεια.Νot all motherboard chipsets are created equal.
+1000 ...Ειδικα οταν αφορα μουσικες εφαρμογες μπορει κανεις

να βρεθει προ εκπληξεων!Ξερω πως το φορματ ειναι η τελευταια

λυση,αλλα ισως η πιο ουσιαστικη.Περνα μεσα μονο τα βασικα που

χρειαζεσαι για τα μουσικα,και μετα ενα ενα τα υπολοιπα.Που θα παει

καπου θα βρεις το "λαμογιο" που σου κανει την λουστια..

Απο κει και περα μονο κατσαβιδι... :lol:

To θέμα είναι ότι όταν το cubase σέρνεται' date=' και στο performance του cubase αλλά και στις επιδόσεις των windows το cpu usage φτάνει στο 100%, τη στιγμή που στο άλλο pc με το ίδιο project βρίσκεται στο 70%.

[/quote']

Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα hardware το μηχάνημα.Εξ άλλου αφού έχεις Cubase 3 θα έχεις διαβάσει ότι η Steinberg προτείνει Intel και δεν νομίζω μόνο για λόγους πολιτικής των εταιριών.Κάποιο software είναι που δουλεύει στο background και σου τρώει όλους τους πόρους του συστήματος.Το format είναι η εύκολη λύση αλλά ποιός ξαναπερνάει όλα τα προγράμματα πάλι.Ψάξτο σιγά σιγά για να βρείς τι φταίει και να το "στείλεις".

Trending...

Νέα θέματα

Back