manosx αλλά και trolley
Καταρχην να αποσαφηνίσω κατι.
Δεν την θέλω για παιχνίδια ουτε κατα διάνυα!!!
Δεν θα βρεις πιο άσχετο και αδιάφορο για gaming άνθρωπο ούτε με google map να ψάχνεις.
Οπότε δεν είναι αυτό που θέλω να συνδυάσω.
Το φόρουμ λέει μουσική τεχνολογία αλλά εγώ δεν έφερα και καμία x-fi xtreme gaming στο τραπέζι." Κάρτες με δάφνες" έφερα κι ας μην είναι η ηχογράφηση το target τους.
Αυτό που λες πάντως για το audio είναι πολύ σαφές. Είναι θέμα συνδεσμολογίας (κυρίως). Δεν ξερω αν όλοι συμφωνούν αλλά είσαι σαφής.
Απο αυτό απορρέει οτι αν κάποιος θέλει να δουλέψει μόνος του ( όποτε δεν έχεις πολλές αναγκες για inputs) ένα mini jack πχ θα του στερήσει τις όποιες παραπάνω ποιότητες της κάρτας γιατί η extra πιστότητα θα "χαθεί στη μετάφραση";
Και για να γίνω ακόμα πιο σαφής.
Δούλευα φωνή με
creative live! (...ξέρω, είναι τέρμα προχειράτζα φάση) με μικρόφωνο
Shure Beta 58 και προ ενισχυτή τον
Ultravoice της Behringer http://www.zzounds.com/productreview--BEHVX2000
(τον έχω ακόμα οπότε δε χρειάζομαι phantom power)
Όταν αργότερα πήγα σε πυκνωτικό τα αποτέλεσμα ήταν πιο καθαρά αλλά έχανα σε δυναμική/μουσικότητα. Άλλωστε το Beta 58 δεν είναι και κανένα παιχνιδάκι παρότι μη πυκνωτικό. Επέστρεψα λοιπόν σε αυτό.
Ημουν γενικά ευχαριστημένος εκτός απο το επιπεδο θορύβου που είχα απο τον Behringer. Πράγματι πολύ δυνατό φύσημα. Δεν ξέρω αν δούλευα με μια κάρτα ήχου με balanced line in κι οχι mini jack, θα διορθωνόταν το πρόβλημα.
Όπως και να χει τη creative live ! την έλιωσα στο ψαξιμο, βρήκα το sweet spot μου και συνήθισα σε εναν συγκεκριμένο ήχο που είναι (ή έγινε

αυτός που μου ταιριάζει. Ωστόσο θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς το φύσημα.
Αλλάζοντας λίγο κατεύθυνση στη κουβέντα, μια πιθανότητα είναι να απαλλαγώ τελείως απο τον Behringer, να ξεχάσω το sweet spot που με "ηλέκτριζε" με τα δυνατά πρίμα και ενα συγκεκριμένο reverb που είχα φτιάξει στον μικτή της Creative-Live! και να αρχίσω με μια κάρτα με δικούς της καλούς προ-ενισχυτές.
Ενδεχομένως και η οικονομικότατη
Tascam US 322 να έχει ποιοτικότερη και πιο ήσυχη προενύσχιση απο τον ίσως
απαρχαιωμένο πια Ultravoice της Behringer.
Απλά οταν έχεις μια συσκευή dedicated σε κάτι συγκεκριμένο όπως vocals ( για τον Behringer λεω) τείνεις να πιστεύεις οτι είναι πιο σοβαρή/αξιόπιστη επιλογή.
Αυτά, και ελπίζω να μη κούρασα (πολύ).
p.s. η παρούσα ανάρτηση γράφτηκε πριν την τελευταία ανάρτηση του trolley/ το λεω για λόγους "ευρυθμίας" της κουβέντας.