Cracks στην ταστίερα.

ginargiros

Μέλος
Πόντοι
38
Γειά σε όλους!

Εχς μια σχετικά απλή ερώτηση. Η κιθάρα μου έχει κα΄ποια cracks στην ταστιέρα. Είναι κακό αυτο??? Μπορώ να το διορθώσω???

Τι κιθάρα; Τι εννοείς κρακς; Και είναι μόνο εκεί το πρόβλημα, χωρίς τίποτε άλλα στο μπράτσο κλπ;

Ibanez 1625. Αγορασμενη πριν απο ενα χρόνο. Λεγοντας "κρακς" εννοω χαρακιες στην ταστιερα... Δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα

Αν κατάλαβα καλά πρόκειται για κάτι επιφανειακό; Και πως προκλήθηκαν αν επιτρέπεται;

Πάντως, πέραν του αισθητικού μέρους, η χορδή ούτως ή άλλως δεν ακουμπάει στην ταστιέρα, οπότε... Αν έχεις αμφιβολίες μπορείς να πας από κάποιο μάστορα να το δει.

Ακριβώς... Είναι επιφανειακό. Δεν ξέρω πως προκλήθηκαν... Πάντως 100% όχι από κακιά χρήση

Καλά, θα έλεγα την επόμενη φορά που θα αλλάξεις χορδές να κάνεις ένα καλό καθάρισμα με lemon oil (rosewood δεν είναι η ταστιέρα?). Το καθάρισμα θα σου δείξει και περισσότερο το μέγεθος του προβλήματος.

Η ταστιέρα είναι rosewood.Πώς το καθάρισμά θα μου το δείξει περισσότερο?Η ταστιέρα είναι πεντακάθαρη

Η ταστιέρα είναι rosewood.Πώς το καθάρισμά θα μου το δείξει περισσότερο?Η ταστιέρα είναι πεντακάθαρη
Οι λεπτομέρειες στο ξύλο φαίνονται καλύτερα όταν είναι υγρό. Και επειδή το rosewood είναι σκούρο ξύλο αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο.

Πάντως αν δεις ότι τα κρακς αυτά επεκτείνονται, κλπ, καλό θα ήταν να τη δει ένας μάστορας και φυσικά μπορείς να πας από την αντιπροσωπία και να κάνεις μια αθώα ερώτηση.

Λες να φταίει που την έχω συνέχεια στην θήκη της??? Δεν την αφήνω εκτός θήκης γιατί οι άλλες μου κιθάρες έχουν χτυπηθεί από απροσεξίες. Επίσης από τότε που την πήρα δεν εχω βάλει τίποτα στην ταστιέρα και την καθαρίζω όποτε παίζω(για αυτό και έιναι καθαρή)

Γιατί να φταίει αυτό; Εκτός αν εννοείς ότι υπάρχουν τεράστιες αυξομοιώσεις στη θερμοκρασία και μπορεί να προέρχεται απ'αυτό; Δεν το νομίζω...

Αποκλείεις το ενδεχόμενο να γρατσουνίστηκε απο κανένα δαχτυλίδι καιμια γωνία μεσα στο σπίτι άθελα σου και χωρίς να το πάρεις είδηση;

Αποκλείεις το ενδεχόμενο να γρατσουνίστηκε απο κανένα δαχτυλίδι καιμια γωνία μεσα στο σπίτι άθελα σου και χωρίς να το πάρεις είδηση;
Το αποκείω γιατί δεν φοράω δαχτυλίδι και πιστεύω οτι έιναι πολύ δυσκολο να γρατζουνήσεις την ταστιέρα της κιθάρας κάπου στο σπίτι...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το ροζγουντ ειναι πολυ σκληρο ξυλο & χρειαζεται ποτε ποτε να το φροντιζουμε με λιγο "λαδακι".

αν τα κρακς ειναι βαθια,δηλ "χαραζουν" το ξυλο σε μεγαλο βαθος,επεστρεψε αμεσως την κιθαρα γιατι εχει κατασκευαστικο προβλημα,ειναι απαραδεκτο μεσα σε ενα χρονο να "σκασει" το ξυλο,αν απο την αλλη μιλας για τα φυσιολογικα κρακς που εχουν ολες οι ροζγουντ ταστιερες (δεν ειναι π.χ λιες οπως οι εβενινες) κανενα προβλημα,παντως 2-3 φορες το χρονο περνα την με λεμον οϊλ.

Superfunk, ta κρακς δεν χαράζουν το ξύλο σε βάθος. Είναι επιφανειακά αλλά είμαι σίγουρος οτι είναι περισσότερα από αυτά που είχε στην αρχή. Εχθές έβαλα λίγο λάδι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back