• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

clean boost - προτασεις

• Thread starter Thread starter Guest
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 31
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
G

Guest

Guest
Γεια χαρα guys.

Θα ηθελα για αλλη μια φορα τα φωτα σας σχετικα με ενα clean boost που ψαχνω , δεν εχω καποιον ιδιατερο χρηματικο περιορισμο .

Επισης δε με χαλαει ουτε να ειναι ενα boost transparent που λεμε αλλα ουτε και να εχει το χαρακτηρα του με χαλαει , αρκει να κομπρεσαρει οσο γινεται λιγοτερο.

Προτεινετε μερικα -απο πασιγνωστα εως και εντελως πολυ λιγο γνωστα που μπορει να εχει καποιος.

Για να ειμαι ακριβης θα ηθελα κατι αρκετα clean & dynamic που να φουλαρει καπως τον ηχο.

Κατα τη γνωμη σας ειναι υπερβολη να δωσω αρκετα λεφτα για ενα boost pedal , δηλαδη σε φαση 150+ ευρω?

Last edited:
ehx soulfood

...παρακαλω να κλειδωθει το θεμα!!! :P ;D

ευχαριστω για την απαντηση , να σου πω την αληθεια μου αρεσε αλλα δεν ειναι αυτο που ψαχνω νομιζω. ισως θα το επαιρνα για να δωσω λιγο γκαζι στον ηδη υπαρχοντα ηχο μου χωρις να αλλαξει - αν το καταλαβα καλα - αλλα δε με ενδιαφερει κατι τετοιο.

Θα ηθελα κατι που να το εχω on συνεχεια , να ειναι τελειως clean , να ''γεμιζει '' τον ηχο καπως (headroom) και να δωσει κατα προτιμηση λιγο δυναμικες πιο πολυ αν ειναι δυνατον :)

το πιό φτηνό clean boost που υπάρχει ειναι το joyo ultimate drive με όλα τα pot στο 0.

dimsonic είπε:
το πιό φτηνό clean boost που υπάρχει ειναι το joyo ultimate drive με όλα τα pot στο 0.
Δεν ζητησα το πιο φθηνο αλλα πιστευω το λες οτι ειναι καλο ανεξαρτητως χρηματων :) παντως ειναι καλο το ud που λες(το εχω!) αλλα θα ηθελα κατι αλλο !  :)

Tc electronic spark

SparkBooster-large.jpg

Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο Special Request από Greer Amps.

Είναι FET boost και το έχω τελευταίο στην αλυσίδα ακριβώς πριν το input του ενισχυτή.

Ήθελα ένα clean boost που να μου ζωντανεύει ακόμα περισσότερο τα καθαρά της strat και το πέτυχα 110%.

Όταν βάζω drive πριν από αυτό, είναι επίσης εξαιρετικό γιατί μπουστάρει πεντακάθαρα αυτό που βγαίνει απ'το drive.

Ουσιαστικά, το έχω τελευταίο για να προσομοιώνει ενισχυτή με FET είσοδο.

Σαν τον Dumble του SRV ένα πράγμα... (ιεροσυλία, αλλά...)

Εχω το spark mini. Ειναι αριστο ποιοτικα και ηχητικα, και εντελως transparent. Και τα 20db να χρησιμοποιησεις, ακους 100% τον ηχο του ενισχυτη.

Προτεινα το κανονικο spark διοτι εχει δυνατοτητα να ρυθμιζεις ενταση και εχει και eq. Ειναι σαφως πιο ολοκληρωμενο...

ενα πολυ ευελικτο ειναι το mad professor red booster. Δουλευει και σαν clean booster, και σαν treble booster, και σαν low gain overdrive, ρυθμιζεται και true bypass και buffered. Το βαζεις στην πεταλιερα και εχεις τρια booster σε ενα . Και δεν ειναι και ακριβο

https://reverb.com/p/mad-professor-ruby-red

και εγω spark mini θα πω....γιατι έχει τριπλή λειτουργία ο διακόπτης....γεμίζει τον ήχο φουλ και είναι εκπληκτικό.

Απιθανα ακριβο - αλλα και απιθανα καλο: Red Rooster by DAM

Τσιμπημενο αλλα δοκιμασμενο και καλο: SHO by Zvex

Εναλλακτικα, για πιο οικονομικες επιλογες, κλωνους των παραπανω  ;D...

Κι εγώ θα πρότεινα το RC Booster (για ευελιξία), και για always on το EP Βooster, που κάνει θαύματα.

Λίγο μετά έρχονται σε "fullness" τα Spark της TC Electronic (to mini είναι καλύτερο ηχητικά, παραδόξως) και ακόμη πιο μετά το ΜΧR micro amp .

Από φθηνά πεταλάκια mini, tέλος, τσέκαρε και το Mooer Pure Boost /  και to Donner Boost Killer (κλώνοι του RC Booster).

Αυτά θα σου κρατησουν/τονίσουν το low end στον ήχο, όxι τα tubescreamer-oειδή overdrive,

Τέλος, υπάρχει πάντα η απόλυτη λύση του Boss GE 7 , to εκουαλάιζερ που σώζει ζωές!

dimsonic είπε:
+1000

Αλλα οχι φυσικα με ολα τα pot στο 0 αλλα με το gain στο 0 & τα αλλα δυο στο 1 ο'clock.

Ειναι ΥΠΕΡΟΧΟ clean boost .

Επισης τσεκαρε και αυτα

https://www.thomann.de/gb/mxr_mc401.htm

https://www.thomann.de/gb/dunlop_mxr_m_293_booster_mini.htm?ref=search_rslt_mxr+boost_419601_6

το πρωτο σου δινει εντελως αχρωματιστο boost ,τo δευτερο σου δινει ,αν θες, και "χρωμα" απο echoplex.

τα προτιμω απο το micro amp γιατι ειναι true by pass & δεν θολωνουν τον ηχο σε bypass mode οπως ολα τα περισσοτερα MXR που δεν ειναι tbp ή buffered αλλα εχουν ακομα το...θρυλικο "harwire bypass" των original ΜΧR  :-\ .

τελος μπορεις φυσικα να χρησιμοποιησεις οποιοδηποτε πεταλι eq η/& compressor .

Trending...

Νέα θέματα

Back