Clavia Nord Lead !!!

vrakts

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλημέρα μουσικόφιλοι όλου του κόσμου!

Λοιπόν ... έχω μια δήλωση να κάνω ... έπεσε στα χέρια μου ένα Clavia Nord Lead 3 για λίγες ώρες και του άλλαξα τα φώτα !

Είναι απίστευτο όργανο πλήρης εμπιστοσύνης και με ηχάρες ... ηχάρες όμως έτσι !? Και αν έχεις και μεράκι με λίγες γνώσεις για analogue προγραμματισμό (το concept του δηλαδή) ... κάνεις θαύματα!

Mp3 του θα βρείτε στην Clavia

Ένα απο τα πλέον παρεξηγημένα αλλά τρομερά συγκροτήμα της PsyTrance σκηνής, οι Infected Mushroom, χρησιμοποιεί κατά κόρον το εν λόγω όργανο και αξίζει τον κόπο να ακούσετε την τελευταία δουλειά τους ... και γιατί όχι και να την δείτε.

δεν έχω κοιτάξει ακόμα στην Αθήνα βέβαια που και πώς αλλά όποιος μπορεί ας με βοηθήσει που μπορώ να βρώ έναν αντιπρόσωπο.

Ευχαριστώ!

To Nord Lead 3 είναι όντως καταπληκτικό (αν και, μετά από πολλά χρόνια χρήσης προτιμώ ακόμη το 2 που μάλλον έχει γίνει classic). Στην Αθήνα αντιπρόσωπος της Clavia είναι η Μarantz (δες www.clavia.com για κανονική διεύθυνση και τηλέφωνα στο thread "distributors"), αλλά τα φέρνει και ο Διαμαντόπουλος.

Καλή τύχη

Γιάννης

Όντως είναι τρελό εργαλείο, έχω φάει ώρες και πρωινά σε μαγαζιά που είχανε demo, πραγματικά κάνεις παπάδες με αυτό. Αν σου άρεσε τσέκαρε και το virus kc καθώς και το Q της waldorf που με εντυπωσίασε ακόμα πιο πολύ. Εγώ είμαι μεταξύ ενος nord lead 3 και ενος virus kc καθώς είναι απο τα κορυφαία va της αγοράς.

τα clavia, από όσο ξέρω τα φέρνει η adamco. μπορείς όμως να τα ακούσεις και στο διαμαντόπουλο... (νομίζω όμως ότι έχω μόνο ένα lead 2 για demo... είχα πάει να ακούσω το Nord Elektric και δεν τό 'χε)

Ευχαριστώ αγαπητοί φίλοι ... αλλά αν μου πείτε και που είναι όλα αυτα τα καλά μαγαζάκια θα σας είμαι ευγνώμων!

:wink:

Feather ... ???

Μα παντού βρε αδερφέ ??? (no offence έτσι?)

Πρέπει να έχεις ξοδέψει πολλές ώρες και να έχεις χάσει πολλά Feathers στην μουσική :wink: :lol:

1000-2000 ευχαριστώ ... και κάποια μέρα είθε το απόκτημα μου να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα ... και όχι μόνο ...

Όποτε θέλετε με ξυπνάτε ναι ???

Τσάγια τώρα ......

re pedia epidi ki ego psaxnomai gia synth tha ithela mia voithia !exo paratirisei oti oli h psychedelic skini exei nord lead ego omos exo se software Clavia Nordlead 2 VSTi.gamato nai ! ala den mporo na po oti trelathika kiolas sto vanguard exo vrei perisoterous gia psy-trance hxous eidika infected mushroom !kai kati alo ena kalo bit kai ena kalo basso pos tha ftiaxo ? :?: :oops:

Anthony, αυτό το thread ήταν κλειστό για περισσότερο από ένα χρόνο. Μια και το άνοιξες, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με τι εννοείς όταν λες ότι έχεις VST έκδοση του Nord? Τι ακριβώς έχεις;

Pos einai to...absynth 3 aspoume,to Reaktor(Native.Instruments),h Korg.Legacy.Collection. kai doulevoune sto cubase etsi kai auto "Clavia Nordlead 2 VSTi"

Ξαφνικά το θέμα έγινε πολύ ενδιαφέρον 8)

Ρε συ μήπως εννοείς το Synth1? Για αυτό θυμάμαι ότι λέγανε ότι

κάνει εξομοίωση του Nord. Αν όχι η ερώτηση του άη πρότοκολ είναι

πολύ λογική: τι στην ευχή έχεις?????? 8O Δε μας το στέλνεις

να το δούμε κι εμείς? Είναι κόκκινο? :lol:

Λοιπον οσο πιο απλα γινεται

εχω κατεβασει ενα φακελο"Clavia Nordlead 2 VST" που εχει μεσα ενα set up κανει το set up στα vst synth mesa στο cubase και οταν πατας F11 βγαζει discoDSP->Nord Rack 2 και NAI ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ !τι ειναι τελικα θα μου πειται κι εμενα ? :?

Έχω το Nord 2X Keyboard. O ήχος του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το discovery.

To discovery είναι yet another software v.a. synth, και το μόνο κοινό που έχει με την σειρά nordlead είναι η δρομολόγηση των modules (osc, lfo, env, etc.).

Για αυτούς που θα ήθελαν να έχουν ότι πλησιέστερο σε ένα nordlead στο PC τους, παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει (από registered user) το norderator.ens για N.I. Reaktor.

My 2 cents,

Ghen

1)Ποτε ποτε ποτε μην συγκρινετε soft synths με hardware.Τουλαχιστον οχι ακομα.Μονο το virus μπορει να συγκριθει σαν plug in λογω της tc powercore καρτας.

2)Η επισημη αντιπροσωπεια της nord ειναι η adamco.

3)Exω το nord lead3.Εχουμε και λεμε.

Υπερ:τρομερα παχυς ηχος,πολυ επιθετικο,πανεμορφο,πολυ ευκολο user interface.

Kata:εκνευριστικο arpg πολυ δυσκολο στο συγχρονισμο,υπερευαισθητο το μηχανημα στο ρευμα.κανει restart απο μονο του στην παραμικρη μεταβολη τασης,και επισης δεν εχει κανενα εφφε!

Διαλεγεις και παιρνεις.

Υ.Γ Με το ρευμα εχω πολυ σοβαρο προβλημα αλλα την επομενη βδομαδα θα το παω στην adamco να το κοιταξουν.Ελπιζω να ειναι απλα προβληματικο το δικο μου και να μην ειναι ετσι γενικα το οργανο.Θα σας ενημερωσω μολις ξεμπερδεψω,

Ναι δυστηχως το 3 δεν εχει ουτε delay που ειναι απαραιτητο.Εγω το περναω μεσα απο ενα dl4 analog delay modeler της line6 και ειμαι πληρως ικανοποιημενος.Οσο να ναι ομως το flangeraki και καποια αλλα εφφεδακια μου λειπουν.Ο μονος λογως που το δικαιολογω ειναι το οτι αν ακουσεις το nord και το virus χωρις κανενα εφφε θα καταλαβεις γιατι επελεξα το nord.

FILE EAN MOU LISEIS AYTO TO PROVLIMA.ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΩΡΑ !!!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 4 "ΦΩΝΕΣ " Α,Β,C,D ΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ DELAY MONO TO A KAI TO C ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Πολυ σωστο αυτο που ειπε το μελος skouter για την συγκριση μεταξυ

clavia kai access oso αφορα τον ηχο!

Και ας αναφερουμε και το γεγονος οτι για το VIRUS φτιαχνουν patches απο τους καλυτερους στο ειδος ατομα που πληρωνονται γιαυτο.... με σκοπο το μηχανημα να ενθουσιασει !

FILE EAN MOU LISEIS AYTO TO PROVLIMA.ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΩΡΑ !!!!
ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 4 "ΦΩΝΕΣ " Α' date='Β,C,D ΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ DELAY MONO TO A KAI TO C ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ

???????????????????????????????????????????????????????????????????????[/quote']

Θα παρεις δυο nord lead3,θα τα συνδεσεις με midi,στο ενα θα φτιαξεις τον ηχο με δυο φωνες στεγνο και το αλλο θα το περασεις μεσα απο ενα εφφε delay.Και τα δυο τωρα θα τα συνδεσεις με μια εξωτερικη κονσολα απο την οποια θα εχεις πλεον αυτο που ζητας,εναν ηχο με 4 layers.Δυο στεγνα και δυο με delay.Σωστοοοος???????Αντε ρε,καλοριζικα!!!

Πλακα κανω βεβαια αν και αυτη η περιπτωση αν και ακραια ισχυει!Κοιτα,το να παρεις μια εξωτερικη μοναδα εφφε δεν ειναι τιποτα αν σκεφτεις οτι το virus kc εχει 2200 και το nord 1875.Βρισκεις μεταχειρισμενο απο το ebay το lexicon mpx1 που γ......ει και εχεις απλα καλυτερο ηχο απο το virus.Το σοβαρο προβλημα του nord lead3 ειναι το ρευμα.Οταν το εχεις για σπιτι καλως,οταν ομως εισαι συνεχεια στο δρομο και παντα αναρωτιεσαι αν θα παιξει......Κραταω ομως επιφυλαξεις μεχρι να το παω στην adamco!Αν επαιρνα τωρα παντως va και δεν ειχα το nord θα επαιρνα το virus ti rack.Οχι επειδη εχει καλυτερο ηχο αλλα για αλλους λογους.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα