Καλησπέρα
και καλώς σας βρήκα.
Ξεκίνησα με την μουσική πρώτα με πιάνο (με την βοήθεια δασκάλου) και μετά με λίγη καθοδήγηση, αλλά κυρίως ως αυτοδίδακτη, έμαθα κιθάρα (και πάντα μαθαίνω...)
Με την πάροδο του χρόνου οι μουσικές προτιμήσεις αμβλύνθηκαν,
ξέφυγα απο γυμνασιακούς ψυχαναγκασμους του στυλ "είμαι ροκ, είμαι πανκ...'" κλπ.
Αυτό σε συνδυασμό με την ορεξή μου για μάθηση και μουσικό πειραματισμό παντός είδους, με κάνουν να θέλω να μάθω κάτι εντελώς καινούριο. Και διάλεξα το τσέλο.
Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
1. Αν κάνω την απόπειρα να μάθω μόνη μου είναι χάσιμο χρόνου;
(Εν προκειμένοις είναι τόσο δύσκολο που δεν έχω καμία ελπίδα; ;D )
Ποιες θα χαρακτηρίζατε εσείς τις μεγαλύτερες δυσκολίες αυτού του οργάνου
για έναν αρχάριο;
2. Εστω ότι ξεκινώ έτσι μόνη μου, είναι πεταμένα λεφτά ένα entry level τσέλο
πχ. των 300 ευρώ; Τεχνικά χαρακτηριστικά σας δίνω anytime.
Ο λόγος που το σκέφτομαι έτσι "λάθος":
Εχω ένα αρκετά άστατο πρόγραμμα λόγω επαγγέλματος (γραφίστας-εικονογράφος) οπότε είναι πιθανό να χάνω μαθήματα, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό.
Δεύτερον, το οικονομικό. Κοινός τόπος πλέον για τους περισσότερους,
αλλά δεν παύει να είναι αληθές.
Φυσικά δεν θέλω να "ακυρώσω" με κανέναν τρόπο τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία που θα μοιραστεί ένας δάσκαλος και ιδανικά σε δάσκαλο θα απευθυνόμουν για βοήθεια. Θέλω όμως να κάνω μια αρχική έρευνα πρώτα.
Τρίτον: Ξέρω να διαβάζω μουσική (αν και πάει καιρός.. τόσα χρόνια ταμπλατούρες!)
Τέταρτον: Θέλω να μάθω όπως και να χει![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Αν υπάρχει κάποιος εδώ που να γνωρίζει,
θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές του.
Ελπίζω να εκφράστηκα με σαφήνεια και να μην σας κουρασα.
Καλό απόγευμα
και καλώς σας βρήκα.
Ξεκίνησα με την μουσική πρώτα με πιάνο (με την βοήθεια δασκάλου) και μετά με λίγη καθοδήγηση, αλλά κυρίως ως αυτοδίδακτη, έμαθα κιθάρα (και πάντα μαθαίνω...)
Με την πάροδο του χρόνου οι μουσικές προτιμήσεις αμβλύνθηκαν,
ξέφυγα απο γυμνασιακούς ψυχαναγκασμους του στυλ "είμαι ροκ, είμαι πανκ...'" κλπ.
Αυτό σε συνδυασμό με την ορεξή μου για μάθηση και μουσικό πειραματισμό παντός είδους, με κάνουν να θέλω να μάθω κάτι εντελώς καινούριο. Και διάλεξα το τσέλο.
Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:
1. Αν κάνω την απόπειρα να μάθω μόνη μου είναι χάσιμο χρόνου;
(Εν προκειμένοις είναι τόσο δύσκολο που δεν έχω καμία ελπίδα; ;D )
Ποιες θα χαρακτηρίζατε εσείς τις μεγαλύτερες δυσκολίες αυτού του οργάνου
για έναν αρχάριο;
2. Εστω ότι ξεκινώ έτσι μόνη μου, είναι πεταμένα λεφτά ένα entry level τσέλο
πχ. των 300 ευρώ; Τεχνικά χαρακτηριστικά σας δίνω anytime.
Ο λόγος που το σκέφτομαι έτσι "λάθος":
Εχω ένα αρκετά άστατο πρόγραμμα λόγω επαγγέλματος (γραφίστας-εικονογράφος) οπότε είναι πιθανό να χάνω μαθήματα, όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό.
Δεύτερον, το οικονομικό. Κοινός τόπος πλέον για τους περισσότερους,
αλλά δεν παύει να είναι αληθές.
Φυσικά δεν θέλω να "ακυρώσω" με κανέναν τρόπο τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία που θα μοιραστεί ένας δάσκαλος και ιδανικά σε δάσκαλο θα απευθυνόμουν για βοήθεια. Θέλω όμως να κάνω μια αρχική έρευνα πρώτα.
Τρίτον: Ξέρω να διαβάζω μουσική (αν και πάει καιρός.. τόσα χρόνια ταμπλατούρες!)
Τέταρτον: Θέλω να μάθω όπως και να χει
![Smile :) :)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Αν υπάρχει κάποιος εδώ που να γνωρίζει,
θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές του.
Ελπίζω να εκφράστηκα με σαφήνεια και να μην σας κουρασα.
Καλό απόγευμα