Buzzing στα πρωτα ταστα...

stavrilian

Μέλος
Πόντοι
38
Οπως λεει και ο τιτλος, αντιμετωπιζω προβλημα buzzing στο 2ο και στο 3ο ταστο, το θεμα, ειναι πως αυτο εγινε ψηλο-ξαφνικα (δεν ειμαι σιγουρος, αλλα δεν πρεπει να υπηρχε πριν λιγο καιρο). Εχετε καμια προταση?

Να σημειωσω πως στην υπολοιπη ταστιερα η κιθαρα παιζει αψογα...

Τα τρια πρωτα ταστα φθειρονται περισσοτερο απο τα υπολοιπα,συνηθως...μηπως ειναι ωρα να τ'αλλαξεις?Κατα πασα πιθανοτητα,απο εκει ξεκιναει το προβλημα ;)

Ειμαι μεγαλος σολιστας και τα δικα μου ταστα φθειρονται αποκλειστικα απο το 7 και κατω  ;D

Περα απο τη πλακα, η κιθαρα ειναι σχετικα καινουργια και τα ταστα εχουν ελαχιστο ως μηδενικο ιχνος φθορας... Θα δοκιμασω να σφιξω λιγο την βεργα μπας και ερθει...

+1 με sf. Δοκίμασε για αρχή να βάλεις κάποιο ψηλότερο nut, προτού συνεχίσεις με τα υπόλοιπα πειράματα. Δεν είναι ακριβή η όλη διαδικασία

Μισό λεπτό, είναι δυνατόν να ταστάρει στο δεύτερο και στο τρίτο και να μην ταστάρει στο πρώτο τάστο;............ ???

Και αν όντως γίνεται ατυτό, είναι σίγουρα θέμα nut και όχι κακών τάστων;

Αλήθεια, τι κιθάρα είναι;

stavrilian είπε:
Οπως λεει και ο τιτλος, αντιμετωπιζω προβλημα buzzing στο 2ο και στο 3ο ταστο, το θεμα, ειναι πως αυτο εγινε ψηλο-ξαφνικα (δεν ειμαι σιγουρος, αλλα δεν πρεπει να υπηρχε πριν λιγο καιρο). Εχετε καμια προταση?

Να σημειωσω πως στην υπολοιπη ταστιερα η κιθαρα παιζει αψογα...
Αν το έπαθε αυτό τον καιρό και σχετικά απότομα, τότε μην την ψάχνεις, θέλει χαλάρωμα το truss rod.

Το παθαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή (που μειώνεται η θερμοκρασία και αυξάνεται η υγρασία) οι μισές μου κιθάρες.

Και το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει κάπου στο Πάσχα, για τους αντίθετους λόγους.

Τώρα, γιατί δεν τον παθαίνουν οι άλλες μισές, θα σε γελάσω.... Για κατασκευαστικούς λόγους μάλλον , είναι πιο ευπαθείς σε θερμο-υγρασιακές μεταβολές.

Περίμενε λίγο να άλλαξει ο καιρός (να το γυρίσει σε βοριά) και αν επιμείνει, τσέκαρε βεργα -nut - δεν κάνω πλάκα!

Να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας, δεν πιστευω πως ειναι θεμα nut μιας και ειμαι σχεδον σιγουρος πως δεν συνεβαινε παλαιοτερα, το ερωτημα μου ειναι πως μπορει μια μεταβολη στο μπρατσο να επηρεασει την κιθαρα τοσο ψηλα (2-3 ταστο) και μονο εκει?

Η κιθαρα ειναι μια american deluxe, μην φανταστειτε καποιο τραγικο τριξιμο, αλλα μονο και μονο που ξερω οτι υπαρχει και ακουγεται ελαχιστα στον ενισχυτη μου την δινει  >:(

Ένας φίλος έχει μια τέλε (πολύ καλό κομμάτι) που όμως έχει ένα και μοναδικό πρόβλημα: Το μανίκι σκευρώνει ελαφρώς παραπάνω από μια οποιαδήποτε κιθάρα, γιατί είναι χειροποίητη. Η δικιά σου εργοστασιακή είναι, αλλά μήπως έπεσες σε καμιά αντίστοιχ περίπτωση;

Σ' αυτόν τον φίλο ό Τζίμης του είπε ότι το πρόβλημα λύνεται άμα του πας την κιθάρα και την βάλει να την θερμάνει. Κάπως έτσι νομίζω...

Τε σπα, κοίτα και αυτή την εκδοχή...

Υπάρχει πιθανότητα να είναι από το nut χωρίς να υπήρχε πάντα - μπορεί λίγο υλικό μέσα στο slot να κρατούσε την χορδή πιο ψηλά και με τον καιρό φαγώθηκε. Το τρίξιμο εμφανίστηκε μόνο σε κάποιες χορδές;

Πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που και άλλοι είπαν, σχετικά με τις μεταβολές του καιρού.

Μπορεί ακόμα και με μια αλλαγή χορδών να εξαφανιστεί ένα τόσο τοπικο (και σχετικά μικρό όπως λες) buzz.

το ιδιο συμβαινει και στην δικη μου που εχει locking nut οποτε δεν ειναι θεμα κοπης του nut

Εβαλα καινουργιες χορδες αλλα εξακολουθει να συμβαινει, nut δεν ειναι σιγουρα γιατι συμβαινει σε ολες τις χορδες,  πρεπει να εχει παρει λιγο το μπρατσο προς τα πισω  ::)

Για να το φερω προς τα μπροστα (προς την ταση που τραβανε οι χορδες) στριφω clockwise την βεργα σωστα?

Η μαλακια ειναι πως την χρειαζομαι γα ενα live αμεσα...

stavrilian είπε:
Για να το φερω προς τα μπροστα (προς την ταση που τραβανε οι χορδες) στριφω clockwise την βεργα σωστα?
Ναι.

Αν θες να "χαλαρώσεις" το μπράτσο - δηλ. να το αφήσεις πιο λάσκα προς την τάση των χορδών - χαλαρώνεις το truss rod, δηλ. ξεβιδώνεις, άρα counter-clockwise.

λαθος!! στριβοντας τη βεργα clockwise αυτη σφιγγει και ισιωνει το μανικι, κατεβαζοντας τις χορδες χαμηλοτερα. στριβοντας τη βεργα counter-clockwise αυτη χαλαρωνει και το μανικι "στραβωνει", ανεβαζοντας τις χορδες χηλοτερα.

Ακριβώς το ίδιο αντιμετωπίζω κι εγώ σε American Deluxe..... κι εμένα σε nut πάει το μυαλό μου.... έλα όμως που δεν ταιριάζει κανένα allen και πρέπει να πάω να βρώ.... σε ίντσες γτκ μου.

Alter είπε:
λαθος!! στριβοντας τη βεργα clockwise αυτη σφιγγει και ισιωνει το μανικι, κατεβαζοντας τις χορδες χαμηλοτερα. στριβοντας τη βεργα counter-clockwise αυτη χαλαρωνει και το μανικι "στραβωνει", ανεβαζοντας τις χορδες χηλοτερα.
Έτσι είναι...

http://www.seagullguitars.com/double-action-truss-rod-adj.jpg

Καταρχας πάτα την χορδή ΜΙ στο πρώτο και στο τελευταίο τάστο και κοιτα απο το πλάι. Θα πρέπει στο 7ο τάστο να μην ακουμπάει η χορδή αλλα να έχει ένα ελάχιστο κενό, ας πούμε 2-3 φύλλα χαρτί το πολύ.

Επίσης το ύψος του nut μπορείς να το ελέγξεις αν πατήσεις στο 3ο τάστο και κοιτάξεις αν η χορδή ακουμπάει στο 1ο τάστο. Τυπικά δεν πρέπει να ακουμπάει, αλλα να είναι ελάχιστα πιο ψηλά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back