Μιας και εγώ έριξα την εναρκτήρια κουβέντα και ο yameth την επεσήμανε, ας εξετάσουμε το θέμα των μπουζουκιών και των μουσικών αυτής της κατηγορίας. Προσωπικά νομίζω ότι όντως τα μπoυζούκια είναι κάτι το παρεξηγημένο στις μέρες μας και ότι οι μουσικοί πολλές φορές δεν αισθάνονταί καλά να πουν ότι παίζουν μπουζούκι, τουλάχιστον όχι όσο καλά θα ένιωθαν αν έλεγαν ότι παίζουν π.χ. τρομπέτα ή κόρνο. Ίσως όλη αυτή η συμπεριφορά να οφείλεται στο γεγονός ότι τα μπουζούκια έχουν συνδεθεί (λανθασμένα) με τα πάσης φύσεως σκυλάδικα και λοιπά ξενυχτάδικα που εκμεταλλεύονται το μπουζούκι για πιασάρικους λόγους. Όταν θέλει δηλαδή κάποιος να πει "πάμε στο σκυλάδικο" λέει "πάμε στα μπουζούκια", κάτι που δεν είναι το ίδιο σε καμιά περίπτωση! Αφήστε που η εγχώρια μουσική βιομηχανία έχει ξεφτιλίσει εντελώς το μπουζούκι με τα διάφορα τσιφτετελομπιτάκια! Μου φαίνεται ότι ξεχνάμε πως αυτό το όργανο έχει δημιουργήσει μια σειρά από αριστουργηματικά κομμάτια (τα ρεμπέτικα για παράδειγμα) και με αυτό έχουν ασχοληθεί κορυφαίοι μουσικοί παγκοσμίως (μόνο τον Χιώτη να σκεφτούμε, τελειώσαμε) και στην τελική αξίζει κάποιο σεβασμό και μια αξιοππρεπή αντιμετώπιση. Επειδή όπως ανέφερα σε άλλο θέμα, με τη μπάντα μου παίζω ροκ με 2 μπουζούκια, προχωρήσαμε σε αυτό το σχήμα τυχαία στην αρχή αλλά αργότερα αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που θα συγκεράσει ισορροπημένα τα δύο είδη και έχουμε προσπαθήσει πολύ προκειμένου να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν προσβάλλει κανένα αφτί και καμιά συνείδηση. Το αν το πετύχαμε δεν το ξέρω, σίγουρα όμως προσπαθήσαμε! Τελειώνοντας, θέλω να ξεκαθαρίσω πως πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μπουζουξήδες οι οποίοι είναι άπιαστοι μουσικοί και αδικούνται με το να παίζουν για κάποιο "όνομα" της νύχτας, επειδή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν οι ικανότητές τους πουθενά αλλού. Είναι άθλιο να βλέπεις τον Χρήστο Ολύμπιο να παίζει για τον Κουρκούλη (όποιος ξέρει τον Ολύμπιο καταλαβαίνει πόσο κατάντια είναι αυτό) γιατί το μόνο που γίνεται είναι να δίνει στον Κουρκούλη περισσότερη αξία απ' όση αξίζει. Ελπίζω να αλλάξει κάποια στιγμή η κατάσταση και η αντιμετώπιση για το όργανο και τους μουσικούς και συγγνώμη αν σας κούρασε το μεγάλο post μου. Περιμένω και τις δικές σας απόψεις... :wink:
Τελευταία επεξεργασία από moderator: