Boss RT 20

cyclops είπε:
Στο RT-20 μπορείς με κάποιον τρόπο να κάνεις break την κόρνα και το ρότορα, ή μόνο on/off έχει; Μήπως γίνεται μόνο με το εξωτερικό πεταλάκι ή καθόλου;  ???
Με ''πιάνεις''  ;)

Αυτό με τρώει. Να έχω αυτές τις ρυθμίσεις.

Costas Siachamis είπε:
Με ''πιάνεις''  ;)

Αυτό με τρώει. Να έχω αυτές τις ρυθμίσεις.
Από το πάνελ του δε βλέπω να γίνεται αυτό, εκτός κι αν το περιγράφει στο manual, ίσως κάποιον συνδυασμό των δύο πεταλιών. Πάντως ακόμα και στο Mini Vent που πόσταρε ο Waterfall πιο πάνω μπορείς να το κάνεις αυτό.

Όπως και να 'χει, καλό είναι το εξωτερικό πετάλι, αλλά αν η μουσική σου βασίζεται σε πολλούς organ ήχους, και σε διάρκεια ενός live αλλάζεις πολλούς, δεν είναι και πολύ κατάλληλο λόγω του ότι δεν αντιστοιχούν οι αλλαγές των ήχων με αλλαγή στις ρυθμίσεις του rotary. Αν βγάλουν ένα καλό και με MIDI In, ώστε να δέχεται CCs ή SysEx, θα είναι πράγματι ταμάμ. Αν η μουσική σου βασίζεται πολύ σε πολύ καλή προσομείωση leslies, ή θα συμβιβαστείς σε εξωτερικό και όποιες μικροαλλαγές θα τις κάνεις on the fly, ή θα αρκεστείς στο onboard processor. 8)

Σωστός ο Μανώλης. Κώστα, επομένως γίνεται break στους ρότορες, με ταυτόχρονη πίεση και των δύο πεταλιών (manual σελίδα 10). 8)

cyclops είπε:
Σωστός ο Μανώλης. Κώστα, επομένως γίνεται break στους ρότορες, με ταυτόχρονη πίεση και των δύο πεταλιών (manual σελίδα 10). 8)
Αυτό διαβάζω.

Και με το drive; Πώς θα ακούγεται ρε πστ μου; Ούτε ένα κατατοπιστικό βίντεο δεν έχω βρει σε hq να δω και να ακούσω.

Θα πάρω παραμάσχαλα το ob3 και θα πάω να το στήσω.

Έχει αρχίσει το λάιβ μου σετάπ να γίνεται ορθοπεταλιά. (volume pedals,switchers, sustain pedals)

Κλείνω στο RT 20.Μάλλον θα το ορίζω με τα χέρια.

Παντως guys, το πλεον διαδεδομενο rotary box αναμεσα σε οργανιστες ειναι το Ventilator μακραν. Οσοι δεν εχουν κανονικο Leslie παιζουν με Ventilator, αν κανετε μια βολτα απο διαφορα organ forums θα το διαπιστωσετε. Το θεωρουν την αμεσως καλυτερη λυση μετα απο ενα πραγματικο Leslie. Τα παραπανω πεταλια που εχετε ποσταρει νομιζω οτι απευθυνονται πιο πολυ σε κιθαριστες παρα πληκτραδες.

Costas Siachamis είπε:
Αυτό διαβάζω.

Και με το drive; Πώς θα ακούγεται ρε πστ μου; Ούτε ένα κατατοπιστικό βίντεο δεν έχω βρει σε hq να δω και να ακούσω.

Θα πάρω παραμάσχαλα το ob3 και θα πάω να το στήσω.

Έχει αρχίσει το λάιβ μου σετάπ να γίνεται ορθοπεταλιά. (volume pedals,switchers, sustain pedals)

Κλείνω στο RT 20.Μάλλον θα το ορίζω με τα χέρια.
Ρυθμίσεις με τα χέρια, slow/fast (ή break) με footswitch.

Αν έχεις κανένα ξεχασμένο αχρησιμοποίητο Roland/boss/whatever, κούμπωσέ το στην είσοδό του για να ελέγχεις την ταχύτητα με το πόδι.

Ιδίως σε fast solos βολεύει καλύτερα. ;)

cyclops είπε:
Ρυθμίσεις με τα χέρια, slow/fast (ή break) με footswitch. Αν έχεις κανένα ξεχασμένο Roland/boss/whatever, κούμπωσέ το στην είσοδό του για να ελέγχεις την ταχύτητα με το πόδι. Ιδίως σε fast solos βολεύει καλύτερα. ;)
Βοss FS-5L

Costas Siachamis είπε:
Βοss FS-5L
Άρχοντας είσαι. Το manual βέβαια λέει για EV-5, αλλά για μένα αυτά είναι μάντολες.

Continuous pedal για εναλλαγή ανάμεσα σε δύο τιμές; (0-63 για slow, 64-127 για fast).

Μας δουλεύει ψιλό γαζί η Boss. 8)

Waterfall το mini πλέον διατίθεται στην αγορά. Θα το δω και αυτό.Είμαι στην σελίδα τους.

cyclops είπε:
Άρχοντας είσαι. Το manual βέβαια λέει για EV-5, αλλά για μένα αυτά είναι μάντολες.

Continuous pedal για εναλλαγή ανάμεσα σε δύο τιμές; (0-63 για slow, 64-127 για fast).

Μας δουλεύει ψιλό γαζί η Boss. 8)
Και με το fs πρέπει να κάνω διπλάσια πατήματα για τα on/off,αλλά βολεύει.

Είναι μπαλαντέρ το άτιμο.

ventilator-fanco-0.gif

Original Ventilator

Αν σου κάνει ο ήχος του Mini Vent, καθώς από ρυθμίσεις έχει εντελώς minimal (μόνο drive και mic distance μπορείς να αποθηκεύσεις στα 2 user presets του), είναι όντως πάρα πολύ καλό. Τσιμπημένη η τιμή του βέβαια, αλλά είναι μία από τις περπτώσεις όπου θεωρώ ότι ο ήχος είναι το πρώτο ζητούμενο.

No Greek dealer (mini Vent).

299 € και τροφοδοτικό. Αλλά έχει ηχάρα, έτσι όπως το ακούω. Ολόκληρη Boss και δεν το προμοτάρει για πλήκτρα το RT 20.

Αλλά και το RE 20, έτσι με ερωτηματικά αγοράστηκε και βγήκε άψογο για τα δικά μου γούστα.

Costas Siachamis είπε:
Waterfall το mini πλέον διατίθεται στην αγορά.
To ξερω, αφου σου ποσταρα και το λινκ απο το Thomann. 8) Περιεργως το Thomann δεν εχει την παλιοτερη εκδοση, την σταματησαν? Λιγο ασχετο μου φαινεται να την αντικαταστησουν με το Mini Vent. Τεσπα, ακου στο πρωτο βιντεο που ποσταρα το overdrive του, δες απο το 4:57 ως το 6:50. Πραγματικα ο ηχος του σκοτωνει.

Costas Siachamis είπε:
Ολόκληρη Boss και δεν το προμοτάρει για πλήκτρα το RT 20.
Τι να προμοτάρει αφού... τα σχετικά κλαβιέ (AT/VR/VK series) έχουν built in τα απαραίτητα εφφέ κι έτσι όπως πρέπει.

Costas Siachamis είπε:
Ένα από τα 2 λοιπόν...... ::) ::) ::) ::)
Όποιο και να επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις γαμάτο ήχο. 8)

Τι να προμοτάρει αφού... τα σχετικά κλαβιέ (AT/VR/VK series) έχουν built in τα απαραίτητα εφφέ κι έτσι όπως πρέπει.
Αυτό ακριβώς θα έλεγα κι εγώ. Τόσο στα Roland/Boss πεταλάκια, όσο και στα ενσωματωμένα εφέ των μηχανημάτων Roland, oι προσομειωτές είναι τεχνολογίας COSM (Composite Object Sound Modeling).

Με όλα αυτά τα παρελκόμενα... τι να πω, μου θυμίζει αρχαίες καταστάσεις.

Μήπως θα ήταν καλύτερα (ίσως και πιό φθηνά) να αλλάξει όργανο.

Να πάρει ένα νεότερης τεχνολογίας πλήρως ελεγχόμενο και μέσω midi.

Από πλευράς ταχύτητας και εργονομίας δεν το συζητώ.

...αρχαίες καταστάσεις; Πόσο αρχαίες;

Πολυμερισμός εργασιών, ευελιξία για μένα. Ελαφρύς εξοπλισμός. Ετοιμοπόλεμος για το studio μου, τις ζωντανές εμφανίσεις, την προσωπική μου χαρά και διασκέδαση.

Μανώλη μου, με 2 modules , stage piano που εκτός από stand alone τo χειρίζομαι και ως midi keyboard και 2 synth workstations τελευταίας γενιάς, ολοκληρωμένο set up θα το έλεγα.

Φυσικά εννοείται ότι στα πόδια μου θα υπάρχουν τα αντίστοιχα switchers και pedals.

Costas Siachamis είπε:
...αρχαίες καταστάσεις; Πόσο αρχαίες;
Δεκαετία 70 - αρχές 80, τότε που κάποια synth δεν είχαν διαφορετικό εφφέ για κάθε ήχο ξεχωριστά μέχρι καθόλου, τόσο αρχαίες.

Υ.Γ. 1

Καλά, εσύ μας έλεγες πως θες να τα ξεφορτωθείς, σε ενοχλεί ο όγκος, το βάρος, είναι πολλά κλπ. Τι έγινε τώρα, άλλαξες γνώμη;

Υ.Γ. 2

Πάρε ένα Moog  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back