Καλημέρα
1)Η πεταλιέρα αυτή, έχει διάφορα κανάλια (clean,overdrive, blues, metal κ.τ.λ.)
2)Στη συνέχεια, αφού επιλέξεις ένα από αυτά, έχει ένα πάνελ δίπλα όπου είναι σαν πάνελ ενισχυτή, και επιλέγεις πόσο gain, tremple, middle, level κ.τ.λ. θέλεις.
3) Κάτω από αυτό το πάνελ υπάρχει ένα άλλο όπου έχει reverb και delay και μπορείς, αν τα ενεργοποιήσεις, να επιλέξεις το level του εφέ, το feedback και πολλές άλλες ρυθμίσεις.
4)Στη συνέχεια, με τα πλήκτρα FX1 και FX2, μπορείς να εντάξεις στον ήχο σου όποιο ψηφιακούρα εφέ γουστάρεις (vibrato, flanger, limiter, slicer και πολλάαααα άλλα) τα οποία οποιαδήποτε στιγμή παίζοντας μπορείς να τα ενεργοποιήσεις ή να τα απενεργοποιήσεις με το πάτημα ενός πεταλιού (του swift pedal, και υπάρχει και το expression pedal(με ροδέλα) για wah wah και τα λοιπά).
Τα παραπάνω είναι μια πολύ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΗ επεξήγηση του πως λειτουργεί η gt,για τους ήχους που φτιάχνεις μόνος σου, (έχει 50x4(!) default ήχους και 35x4 δικούς σου ήχους)
Οπότε εσύ θέλεις να αποφύγεις τα βήματα 1-2-3 και να πας κατευθείαν στο ψητό, δηλαδή στα FX1 - FX2.
ΙΣΩΣ λοιπον αν έχεις τα κανάλια όλα κλειστά και όλα τα ροδελάκια του πάνελ στο 0, να μπορείς απλά να ρυθμίσεις-αποθηκεύσεις τα εφφέ (FX1-FX2) και στη συνέχεια να τα ενεργοποιείς-απενεργοποιείς παίζοντας, με ένα απλό πάτημα του sswift pendal.
Σημειωτέον ότι το εφέ μπορείς να το φτιάξεις ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΕΣΥ, δηλαδή το effect level του,το Rate του,τα MHz του, αν θα ειναι Direct Cut, High Cut και γενικά ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ (μην πελαγώνεις, έχει κατανοητότατο μάνουαλ στα ελληνικά).
Τώρα θα μου πείς ''τι μ@λ@κιες μου λες ρε φίλε, γίνεται αυτό που ρωτάω ή δεν γίνεται, μια απλή ερώτηση κάνω''
Δυστυχώς δεν την έχω μαζι μου αυτή τη στιγμή γιατί είναι διακοπές και την έχω αφήσει σπίτι. Ευχαρίστως να το δοκίμαζα αν την είχα μπροστά μου και να δω αν ''πετύχει'', ελπίζω να σου απαντήσουν και άλλοι που να το έχουν δοκιμάσει!
Ο λόγος που δεν έχω σκεφτεί να το εφαρμόσω αυτό που ρωτάς, είναι επειδή στο προβάδικο και στα live παίζω με έναν line6 spider του οποίου οι ήχοι δεν μ 'αρέσουν καθόλου και έτσι κάνω το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σου πρότεινα: Μηδενίζω τα πάντα στον ενισχυτή (και απενεργοποιώ τα άθλια εφφέ του) όπως πρέπει να κάνουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν πεταλιέρα, και έτσι με την gt μπορώ να έχω τους ήχους και τα εφεδάκια μου όπως ακριβώς τους θέλω και να τους αλλάζω παίζοντας με ιδιαίτερη ευκολία. Ίσως να σου αρέσουν και εσένα οι ήχοι της gt δεδομένου ότι οι επιλογές σου είναι ΑΠΕΙΡΕΣ