Μπορω να γραψω μεσω της κονσολας σε laptop κ.α.

Rorschach

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπερα θα ηθελα τα φωτα σας!!!

Εχουμε φτιαξει με δυο φιλους σε εναν υμιυπογειο χωρο ενα προβαδικο.

Μεσα σε αυτον εχουμε ηλεκρονικα τυμπανα, κιθαρα με εναν ενισχητη line6 30w και μπασο.

Μια κονσολα 8καναλη PHONIC 1805X, δυο ηχεια MONTABRO 330W αυτοενισχυομενα και ενα stege monitor 150w αυτοενισχυομενο.

2 ερωτησεις.

1.Μπορω να γραψω μεσω της κονσολας σε laptop σε καποιο προγραμμα, αν ναι πως και σε ποιο προγραμμα?

2. Εχω προβλημα με το μικροφονο. Ενω δουλευε κανονικα, τωρα δεν δουλευει.(το μικροφονο δουλευει το εχω τσεκαρει) μηπως εχω πειραξει κατι στην κονσολα?

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για την ηχογραφηση είναι απλά τα πράγματα.Θα στειλεις κάποιο δεύτερο ζευγάρι εξόδος στο ιν της κάρτας ήχου,και με κάποιο πρόγρμμα όπως το audacity πχ θα ηχογραφήσεις.

Τώρα για το δεύτερο δεν γνωρίζω ακριβώς.Μήπως θέλει τροφοδοσία και την έχεις κλείσει στον μίκτη?

Κατ' αρχην σ' ευχαριστω για την απαντηση.

Φιλε οταν λες αν την εχω κλεισει απο το μικτη ενοεις αν ειναι η κονσολα ανοιχτη???

συγνωμη αλλα ειμαι λιγο(εως πολυ ασχετος) με θεματα κονσολας.

Αν ενοεις αυτο ειναι ανοιχτη.

Yπάρχουν κάποια μικρόφωνα(πυκνωτικά)που για να λειτουργήσουν χρειάζονται τροφοδοσία με ρεύμα.Αυτή συχνά παρέχεται από την κονσόλα.Υπάρχει συνήθως και ένας διακόπτης για να το απ/ενεργοποιείς.Αφου δεν είσαι γνώστης όπως λες κοίταξες μήπως καταλάθος κατέβασες το gain του καναλιού καταλάθος?

φίλε θα σου απαντήσουν, πιθανότατα, άτομα με πολύ πλουσιώτερες γνώσεις από μενα, πάντως αν στείλεις μία έξοδο από την κονσόλα στην κάρτα ήχου, θα έχεις ΕΝΑ καναλι να ηχογραφήσεις που θα περιέχει ΟΛΑ τα όργανα μαζί, οπότε δεν θα έχεις καμία ευελιξία κατά την ηχογράφηση...

καλύτερα να είχατε επενδύσει σε πολυκάναλη κάρτα ήχου αντί για την κονσόλα...

Oχι το gain του καναλιου δεν ειναι κατεβασμενο.

Φιλε δεν ξερω τι ειναι αλλα μας εχει σπασει τα νευρα....

εχω αλλαξει 4 διαφορετικα καλωδια , εχω τσεκαρει μικροφωνο στον line6 και δουλευει.

Μηπως δεν ειναι η συνδεση των ηχειων σωστη?

Η' εχω(εχουν) πατησει κατι στη κονσολα το οποιο δεν μεταφερει τον ηχο απο την κονσολα στα ηχεια?

Δεν ξερω, τι να πω???

Φιλε gdevelek εκτος απο τα οργανα ολα τα αλλα τα πηρα απο ενα φιλο που τα ειχε σε livadiko σχεδον τσαμπε. μας ενδειαφερει η προβα ποιο πολυ και απλα να γραφουμε καποια κομματια δικα μας ωστε να τα δουλευουμε. Η ηχογραφηση οταν θα γινει καλυτερα να την κανουν επαγγελματιες σε σωστο επαγγελματικο χωρο... thanks anyway!!!!!!

Rorschach είπε:
2. Εχω προβλημα με το μικροφονο. Ενω δουλευε κανονικα, τωρα δεν δουλευει.(το μικροφονο δουλευει το εχω τσεκαρει) μηπως εχω πειραξει κατι στην κονσολα?
Οτι δουλευει το μικροφωνο πως το τσεκαρες; το δοκιμασες σε αλλο καναλι της κονσολας και παιζει; Βασικα πες μας για τι μικροφωνο προκειται. Αν ειναι πυκνωτικο, τοτε χρειαζεται τροφοδοσια. Υπαρχει ενα κουμπακι περιπου στο πανω μερος του καθε καναλιου κοντα στο gain που γραφει +48V. ειναι το γνωστο Phantom power(φανταστικη ενεργεια). Καποια πυκνωτικα βεβαια χρειαζονται και μπαταρια για να δουλεψουν. τσεκαρε κι αυτην καλου κακου(αν υπαρχει μπαταρια)

Το δοκιμασα και στα 6 καναλια του μικροφωνου.

στο πισω μερος της κονσολας εχει 6 διακοπτακια(ενα για καθε καναλι) για το fantom power. Πρεπει να ειναι ανοιχτα για το εκαστοτε καναλι?

Πως θα καταλαβω αν ειναι πυκνωτικο?

Παιδια σορρυ για την ασχετοσινη απλα τα εχουμε που τα εχουμε τα μηχανηματα τουλαχιστον να τα δουλευουμε σωστα.

Θα τσεκαρω και για μπαταρια αν εχει...

Ευχαριστω!!!!

Οτι δουλευει το μικροφωνο πως το τσεκαρες;

Το εβαλα σε εναν line6 ενισχυτη κιθαρας.

Βασικα πες μας τι μικροφωνο ειναι. τι μαρκα; δες τι γραφει επανω. Συνηθως γραφει τον τυπο του. Αν γραφει dynamic τοτε ειναι δυναμικο, αν γραφει condenser ειναι πυκνωτικο. Αλλα μαλλον δυναμικο πρεπει να ειναι αφου το δοκιμασες σε ενισχυτη κιθαρας οποτε δεν χρειαζεται φαντομ παουερ.

Δομικασε τα εξης:

βαλ το στην κονσολα και ανοιξε το κουμπακι του φαντομ, ανοιξε την φετα (συρομενο ποτενσιομετρο) και το gain στα 3/4. Δηλαδη οπος ειναι κλειστο, το γυρνας στροφη 45 μοιρων. Αν και παλι δε γινει τιποτα, τοτε πιθανολογω οτι εχει πατηθει το on/off του καναλιου. το κουμπακι βρισκεται συνηθως καπου στο πανω μερος της φετας. τσεκαρε αυτο. αν και παλι δε δουλεψει, τοτε δες εκει κοντα για ενα κουμπακι που ειναι για το groupαρισμα, δηλαδη η δρομολογηση για ποια εξοδο θα βγαινει. Ποσες εξοδους εχει η κονσολα; Κοιτα για κατι κουμπακια που πιθανως θα γραφουν "1-2", "3-4" και "Mix"

6 balanced microphone/line input channels with insert points

Unique M/S setting for CH1+2, CH3+4, CH5+6 pair switchable

Individual phantom power switches with master on/off switch

Mid swept 3-band EQ plus low cut filter

1 aux + 1 FX mixing buses per input channel (pre/post selectable)

Peak indicators on all inputs

Channel on/mute buttons

60mm high quality linear faders

Auto mono function for stereo input channels

Patchable built-in stereo 7-band graphic equalizer

Insert points on groups and main stereo output

Balanced outputs on groups, main stereo and mono outputs

Dual 13 segment LED level meter

MS metering mode

Large writing area under each channel fader

Built-in 255 program digital effects

Αυτα ειναι τα χαραχτηριστικα της κονσολας.

Δεν ξερω κατα το ποσο σε βοηθαω.

Το phantom power πρεπει να το ενεργοποιω πριν ανοιξω το καναλι?

Βασικά δεν μας έχεις πει ποιό μικρόφωνο είναι!

Αν δεν είναι πυκνωτικό ή ribbon(με τροφοδοσία) που το αποκλείω τότε δεν χρειάζεσαι phantom power! Αν όντως χρειάζεται phantom power τοτε θα ανοίξεις τον διακόπτη της κονσόλας αφότου πατσάρεις πάνω στο κανάλι το μικρόφωνο κ έχωντας πατημένο το mute ή κατεβασμένο το master fader!

Πες μας όμως το μικρόφωνο και σε ποιά είσοδο της κονσόλας το πατσάρεις για να σε βοηθήσουμε αν μπορούμε!

Το μικροφονο ειναι δυναμικο(dynamic). το βαζω στη εισοδο mic (1-6),το mute της φετας ειναι ανοιχτο, το fanntom power ειναι ανοιχτο αλλα παλι δεν. Εχω 5 διαφορετικα καλωδια συνδεσης του μικροφωνου αλλαζω το ενα μετα το αλλο μηπως φταιει το καλωδιο αλλα παλι δεν...  ??? Το μικροφωνο δεν ειναι με μπαταριες.

Any solutions?????

Rorschach είπε:
.... αλλα παλι δεν.

Any solutions?????
Τι εννοείς με το πάλι δεν? Δεν έχεις σήμα στην κονσόλα, δεν ακούς ήχο αλλα έχει σήμα η κονσόλα,δεν έχεις σήμα στον υπολογιστή σου,τι ακριβώς!

Επιπλέον εφόσον το μικρόφωνο είναι δυναμικό δεν χρειάζεσαι φάντομ πάουερ οπότε κλείστο! Σύνδεσε το μικρόφωνο πάνω στην κονσόλα στο πρώτο κανάλι κ μιλωντας ανέβασε το gain(trim) του καναλιού! Δυστυχώς δεν την ξέρω την κονσόλα οπότε για να δεις ένδειξη συνήθως ενεργοποιείς το PFL solo κ βλέπεις αν έχεις σήμα!Στην χειρότερη δρομολόγησε το σήμα σου κατευθείαν στο stereo bus(δίπλα στο fader του καναλιού λογικά θα έχει κουμπάκι main mix ή stereo) ,πάτησε το,σήκωσε το fader του καναλιού και το master fader κ δες τι γίνεται! Επίσης καλό θα ήταν να αναφέρεις τη συνδεσμολογία που έχεις κάνει γιατί μπορεί να έχεις κάνει λάθος!Αλλιώς βγάλε μια καλή φώτο για να δώ απο κοντά τι γίνεται!

Ελπίζω να ψιλοβοήθησα!

Στο πρωτο καναλι εχω βαλει το μικροφωνο.

Στο δευτερο καναλι εχω βαλει την κιθαρα μεσω rec out του line6(ενισχυτη κιθαρας)

Στο τριτο καναλι βαζω το μπασο

Στο καναλι 1/2 εχω βαλει τα ηλεκτρικα τυμπανα.

Τα δυο μεγαλα ηχεια τα εχω βαλει στο main out.

To stage monitor το βαζω στο aux out.

αυτη ειναι η συνδεσμολογια.

Βοηθα οσο μπορεις.

Ευχαριστω!!

η φωτο!

mm1805x.JPG

Rorschach είπε:
Στο πρωτο καναλι εχω βαλει το μικροφωνο.

Στο δευτερο καναλι εχω βαλει την κιθαρα μεσω rec out του line6(ενισχυτη κιθαρας)

Στο τριτο καναλι βαζω το μπασο

Στο καναλι 1/2 εχω βαλει τα ηλεκτρικα τυμπανα.

Τα δυο μεγαλα ηχεια τα εχω βαλει στο main out.

To stage monitor το βαζω στο aux out.

αυτη ειναι η συνδεσμολογια.

Βοηθα οσο μπορεις.

Ευχαριστω!!
Καλά τα λες,ποιό είναι το πρόβλημα?δεν έχεις ήχο η δεν μπορείς να γράψεις?

Δεν εχω ηχο στο απο το μικροφωνο.

Στα υπολοιπα εχω κανονικα ηχο(ηλ.τυμπανα,κιθαρα μπασο)

Αν συνδεσω πχ μπασο ή κιθαρα σε ενα καναλι βγαζει κανονικα ηχο,αν στο ιδιο καναλι αποσυνδεσω το μπασο ή την κιθαρα και συνδεσω το μικροφωνο δεν εχει καθολου ηχο.(παντα για τον ηχο στα ηχεια ενοω)

για εγγραφη στο laptop δεν το εχω δοκιμασει ακομα

ενημερωτικα μεχρι τωρα ηχογραφουσαμε σε κασσετα μεσω του rec out(με αρκετα καλο αποτελεσμα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπ'οψην δεν εχω ηχογραφησει ποτε φωνη μονο οργανα.

Δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο.

Βασικα πως θα καταλαβω αν κανω εγω κατι λαθος ή εχει καποιο προβλημα η κονσολα?

Eυχαριστω για την βοηθεια :)!!

Trending...

Νέα θέματα

Back