Bohemian Rhapsody (solo cover)

BillTrantos

Noiz addict
Staff member
Πόντοι
403
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Τις τελευταίες μέρες τις περνάω σπίτι, προσπαθώντας να προστατεύσω κυρίως τους δικούς μου που είναι σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Προσπαθώντας να σκοτώσω λίγη ώρα άρχισα να βλέπω τα πρώτα live concerts που είχα δει ως παιδί και μου είχαν εξάψει το ενδιαφέρον για την ηλεκτρική κιθάρα. Ο Brian May με συνεπήρε από την πρώτη στιγμή.

Προσπάθησα να αποδώσω πιστά αυτό το μυθικό solo, χωρίς tremolo (παίζω με Tele) και εννοείται με plugins.

Ελπίζω να σας αρέσει και να μην το σκότωσα. 

Για τα τεχνικα δεν ξερω,ας μιλησουν οι ανθρωποι που κατεχουν,αλλα στα δικα μου αυτια ακουστηκε πολυ ωραια παιγμενο και με πειστικοτατο ηχο.

Ευγε Μπιλ.

• Ευχαριστώ
Reactions: BillTrantos
Εξαιρετικος και με τον πρεπων ηχο.

Λιγο παραπανω ενταση ηθελε το vibrato και ελαχιστες λεπτομερειες ακομη για να ειναι τελειο στα αυτια μου.

• Ευχαριστώ
Εξαιρετικος και με τον πρεπων ηχο.

Λιγο παραπανω ενταση ηθελε το vibrato και ελαχιστες λεπτομερειες ακομη για να ειναι τελειο στα αυτια μου.

Το πάλεψα με το vibrato για να έχει αποτέλεσμα τύπου vibrato με tremolo bar, θεωρώ ότι για Tele κιθάρα ήρθε αρκετά κοντά. Με λίγο παραπάνω σκάλισμα θα ερχόταν και καλύτερα, αλλά είπα να μην το τρελάνω πάλι στα takes. 3-4ο take ήταν αυτό. Ασχολήθηκα περισσότερο με τον ήχο, ένα κάρο πράγματα χρησιμοποίησα για να έρθει εκεί.

Μπράβο ρε Billαρε. μπράβο.

Σούπερ ντούπερ το σόλο.

Ασχολήθηκα περισσότερο με τον ήχο, ένα κάρο πράγματα χρησιμοποίησα για να έρθει εκεί.

Για πες ...

• Ευχαριστώ
Για πες ...

Καταρχάς χρησιμοποίησα ένα profile από Vox AC30 με Celestion Blue Alnico μεγάφωνα. Το boostαρα με ένα Treble Booster. Ακόμα δεν ήμουν καθόλου κοντά.

Άκουγα εναλλάξ το original mix, το isolated που θα ποστάρω παρακάτω και το δικό μου. Προσπαθούσα να δω τι γίνεται.

Μετά έβλεπα ότι η κιθάρα πετιέται αρκετά έξω στη μίξη συχνοτικά γιατί ο ήχος ήταν αρκετά πριμο-μεσαίος, οπότε έβαλα μία στάλα tape delay (που χρησιμοποιούσε στα πρώτα χρόνια και ο ίδιος) και εννοείται ελάχιστο plate reverb για να καθίσει λίγο πιο φυσικά στην τελική μίξη.

Τελευταίο κομμάτι στη λίστα είναι ένα EQ preset από το EzMix, το οποίο καθαρίζει λίγο τις μεσαιο-πρίμες συχνότητες. Συνολικά 5 plugins. Ανεβάζω και μόνη της την κιθάρα για να συγκρίνεις το πώς τελικά έκατσε στη μίξη.

Προβολή συνημμένου Bohemian Rhapsody solo (guitar).wav

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακούω κάτι σαν out of phase ήχο, είτε μέσω μαγνητών, είτε με 2 διαφορετικά takes, είτε με κάποιο doubler/phaser.

Νομίζω ότι είναι η κιθάρα του, με αυτά τα κουμπάκια ...

Σε ρώτησα, επειδή ο κλασσικός ήχος May, έχει αυτό το χαρακτηριστικό, και ήθελα να δω τι έκανες!

• Like
Νομίζω ότι είναι η κιθάρα του, με αυτά τα κουμπάκια ...

Αυτό βρήκα κι εγώ στα interwebs, αλλά επειδή έχω μια ταπεινή Tele, είπα να δω με τα μπλιμπλίκια τι μπορώ να κάνω.

Σε ρώτησα, επειδή ο κλασσικός ήχος May, έχει αυτό το χαρακτηριστικό, και ήθελα να δω τι έκανες!

Για plugin είναι πολύ πειστικό. 

Ξανακούγοντας τα 2 isolated μπορώ να πω ότι το tape delay δε χρειάζεται, αλλά είμαι εθισμένος. ?

• Like
Reactions: fusiongtr
Σουπερ και παιξιμο και ηχος.

Μαρεσε που καθυστερησες να πατησεις την τελευταια νοτα στη φραση στο  0,23 για να πεσει πανω στο downbeat (ενω στο οριτζιναλ ειναι προηγηση)

Θα μπορουσες να φερεις τον ηχο να ειναι πιο ... mono και με λιγοτερο βαθος για να γινεται καλυτερο focus

• Ευχαριστώ
επειδή έχω μια ταπεινή Tele, είπα να δω με τα μπλιμπλίκια τι μπορώ να κάνω.

Άσχετο, αλλά ακριβώς επειδή έχεις μια ταπεινή Tele, και μπορεί να χρειαστείς και άλλους ήχους, υπάρχει ένα μπλιμπλίκι που σου "αλλάζει τους μαγνήτες".

Αυτό ....

• Like
Σουπερ και παιξιμο και ηχος.

Μαρεσε που καθυστερησες να πατησεις την τελευταια νοτα στη φραση στο  0,23 για να πεσει πανω στο downbeat (ενω στο οριτζιναλ ειναι προηγηση)

Θα μπορουσες να φερεις τον ηχο να ειναι πιο ... mono και με λιγοτερο βαθος για να γινεται καλυτερο focus

Δοκίμασα αρχικά να πάω πιο κοντά στο original, αλλά προτίμησα πέσω στο downbeat, μου φάνηκε κάπως αισθαντικό ?

Για τα του ήχου έχεις δίκιο, έχω μανία με stereo αποτελέσματα και αγαπώ το reverb, μερικές φορές δεν κρατιέμαι.

2 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

Άσχετο, αλλά ακριβώς επειδή έχεις μια ταπεινή Tele, και μπορεί να χρειαστείς και άλλους ήχους, υπάρχει ένα μπλιμπλίκι που σου "αλλάζει τους μαγνήτες".

Αυτό ....

Το 'χω δοκιμάσει αυτό σε trial, είναι πολύ ενδιαφέρον, αλλά θέλω σιγά σιγά, αφού εγκατασταθώ στα ξένα, να αρχίσω να εμπλουτίζω τη συλλογή από κιθάρες. Είχα 4 μέχρι πέρσι, αλλά είπα να φύγω όσο πιο light γίνεται.

Δοκίμασα αρχικά να πάω πιο κοντά στο original, αλλά προτίμησα πέσω στο downbeat, μου φάνηκε κάπως αισθαντικό ?
Γιαυτο μαρεσε

Για τα του ήχου έχεις δίκιο, έχω μανία με stereo αποτελέσματα και αγαπώ το reverb, μερικές φορές δεν κρατιέμαι.
Σε αλλου ειδους  κομματια (απο αποψης ενορχηστρωσης, μιξης, ατμοσφαιρας γενικα κλπ) μπορει ναι να πηγαινει το στερεο εφφε, εδω ομως ....

• Like
Με μπριζώνει τώρα ο Φούζιος και βλέπω ότι το πλαγκίνι κάνει 100 χαρτιά. Πολύ ωραία demos.

Αυτό το έχεις δει @fusiongtr;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα