Blues rock με βιολί

magna

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα στο forum!Ξέρει κανείς μπάντες blues rock που να έχουν και βιολί?Μόνο ένα κομμάτι ξέρω στο είδος(εκτός απ'το am fenster των city).

Ειχαμε μπλεξει σε ενα μαγαζι παλιοτερα και ακουγαμε πολλα και διαφορα και νομιζω ειχαμε ακουσει μια μπαντα ετσι με βιολι και κανα δυο μην σε πω απλα με απαταει τωρα η μνημη μου και δεν μπορω να θυμηθω τα ονοματα.Κατσε λιγο να τα ψαξω.

Οες να ναι μονο πλουζ ροκ ή γενικα ,Οι big brother ηταν και αρκετα acid γιαυτο το λεω.

κΑΙ αυτο πχ εχει βιολι μεσα και πολυ ωραιο γκρουβ

Αλλα το πηρα παραμαζωμα κατσε να σκασου οι κατρακτες και οι ψαγμενοι να σου προτεινουν και αλλα.Παντως ειναι ακομα μια μπαντα.Κατσε να τσεκαρω

Ψάξε τον Jerry Goodman. Παλιά παλιά έπαιζε στους Flock, ύστερα πήγε στους

Mahavishvou Orchestra και μετά έκανε διάφορα άλλα. Δεν είναι μόνο blues/rock

αλλά έχει και τέτοια στοιχεία. Αν δεν σε φοβίζουν οι περιπέτειες και τα άγρια πράγματα

δεν θα το μετανιώσεις. Στην πραγματικότητα αυτός έβαλε το βιολί σε αυτά τα ιδιώματα.

Δεν ειναι "ροκ μπλουζ" αλλα ριξε μια πετρα για Clarence gatemouth brown αν δεν το εχεις ηδη κανει. Σε αρεκτά κομμάτια παιζει βιολι. Επισης ψαξε τον Jerry Goodman. Εχει πολύ πιο ενδιαφερον απο οτι θα βρεις μεσα στο χωρο του μπλουζ.

Παρτον σε ενα κατα τα αλλα ροκ εμπνευσεως κομμάτι

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δες και τους  "It's a beautiful day" δεν ειναι ακριβως μπλουζ αλλα αξιζουν........

Για BluesRock δεν μου ερχεται κατι....
chin.gif

Αλλα για Rock, ProgRock, JazzRock/Fuzion κλπ, κατι εχει το μενου. 8)

Πχ, Curved Air, Mahavishnu Orchestra (με Jerry Goodman βιολι), Don "Sugar Cane" Harris, Jean-Luc Ponty, Dixie Dregs, It's A Beautiful Day που ειπε και ο Cigaret13, κλπ.

Παρε μερικες κομματαρες παρακατω να ακουσεις. 

Παιδιά,όλα όσα ανεβάσατε είναι μπαντάρες και τις ξέρω.Ευχαριστώ πολύ που μου θυμήσατε τους Flock, που το Truth είναι μέσα σε αυτό που εννοώ, και τον SugarCane Harris.Mάλλον αυτός έχει τις περισσότερες συμμετοχές στο είδος που λέω,διαπίστωση μετά από έρευνα που έκανα.Επίσης μου θημήσατε τον Mik Kaminski των ELO σε μια συνεργασία που είχε για ένα δίσκο με τους Joe Soap.Eν κατακλείδι μάλλον δεν υπάρχει μπάντα blues rock με βιολί αλλά συνεργασίες μόνο.Όπως και να'χει ωραία πράγματα άκουσα και σήμερα.Να'στε όλοι καλά!  :)

Μόνο που δεν έδεσε καλά στις συνεργασίες με τους Jefferson κλπ. :-X

Nestoras είπε:
Μόνο που δεν έδεσε καλά στις συνεργασίες με τους Jefferson κλπ. :-X
Θα συμφωνήσω μάλλον...Στους  δίσκους  των Airplane που μου άρεσαν πιο πολύ δεν έπαιζε.Οι Starship δε μου άρεσαν ποτέ.Με τους Hot Tuna ήταν καλό το πάντρεμα και Jerry Garcia κλπ.

Εν Ελλάδι επίσης οι closer και οι Κάθοδος των Μυρίων.

Θα μπορούσα να αναφέρω και τους Guts pie earshot, γερμανοί αν δεν κανω λάθος, αλλά με τσέλο.

magna είπε:
Θα συμφωνήσω μάλλον...Στους  δίσκους  των Airplane που μου άρεσαν πιο πολύ δεν έπαιζε.Οι Starship δε μου άρεσαν ποτέ.Με τους Hot Tuna ήταν καλό το πάντρεμα και Jerry Garcia κλπ.
Μην τα ρίχνουμε και όλα σ' αυτόν. Οι δίσκοι των Airplane (και περί αυτών) στους οποίους συμμετείχε πλην του "ΒΑΡΩΝΟΥ" ήταν όλοι αδύναμοι συνθετικά, δεν έπαιξε κι' αυτός κάτι που να τους κάνει ενδιαφέροντες.

Οι Hot tuna στερούντο τραγουδιστή, ενώ οι Starship ήταν άλλο πράγμα - προσωπικά μ' αρέσουν, αλλά αυτό δεν οφείλεται στον Papa. :D

Nestoras είπε:
Μην τα ρίχνουμε και όλα σ' αυτόν. Οι δίσκοι των Airplane (και περί αυτών) στους οποίους συμμετείχε πλην του "ΒΑΡΩΝΟΥ" ήταν όλοι αδύναμοι συνθετικά, δεν έπαιξε κι' αυτός κάτι που να τους κάνει ενδιαφέροντες.

Οι Hot tuna στερούντο τραγουδιστή, ενώ οι Starship ήταν άλλο πράγμα - προσωπικά μ' αρέσουν, αλλά αυτό δεν οφείλεται στον Papa. :D
Δεν ρίχνω τίποτα σ'αυτόν.Ήταν θέμα συγκυριών.Αν έπαιζε στα blues των Airplane θα φύσαγε! :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back