Ναι Οδυσσέα, μου αρέσουν οι ήχοι του Bassbreaker
Τον 30R έχεις, σωστά? Δεν τον έχω ακούσει απο κοντά για να σου πω με σιγουριά κάτι που να του μοιάζει.
Αλλά αν σκεφτουμε στο γενικότερο ballpark δικάναλο combo 1x12 μεσαίου wattage (20-50) με καλά καθαρά, 2ο κανάλι με πιο vintage/od προσανατολισμό παρά high-gain, με EL84 τελικές και reverb μoυ έρχονται μερικά personal favourites, έχε τα υπόψην αν τους πετύχεις πουθενά.
Koch Studiotone 20- απο τους αγαπημένους μου ενισχυτές, και παλιό noiz critical darling. Πολυ round και full-bodied ειδικά σε καθαρα/breakup. Πλέον υπάρχει και ο Studiotone XL που δεν τον έχω ακούσει, δε ξέρω κατα πόσο διαφέρει ουσιαστικά ή απλά είναι ο ίδιος ενισχυτής με 4xEL84 στο PA. Αν αποφασίσεις να πάς και ένα τσικ πιο προς το Fender camp υπήρχε επίσης ο
Twintone, νομίζω δεν κυκλοφορεί πλέον.
Carvin Nomad - sleeper ενισχυτής που ενδέχεται να τον βρεις τζαμπέ. Το OD κανάλι είναι λίγο love it or hate it αλλά τα καθαρά του είναι εξαιρετικά για ενισχυτή αυτής της κατηγορίας. Το ξαδερφάκι του ο
Vintage 33 είναι επίσης τίμιο.
Budda Superdrive - δε ξέρω γιατί εξαφανίστηκαν αυτοί απο το το προσκήνιο, ο Superdrive μια φορά που τον δοκίμασα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις overall και ειδικά στο breakup.
Mesa είπες δεν σου αρέσουν, αλλά αν αφήσεις τους Mark και τους Rectifier, υπάρχουν μερικά παλαιότερα μοντέλα με δικό τους ήχο και που μπορείς να βρείς σε πολύ καλές τιμές (ίσως χώραγε past tense εδώ), όπως
Studio .22, F-30, Nomad 45...αξίζουν μια ματιά αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ο
Laney Lionheart ο 20άρης επίσης ηταν ωραιότατο μηχάνημα αν δεν σε επηρεάζει το logo, ο
Orange Rocker ο 30άρης το ίδιο - πολυ ωραία καθαρά, ιδιαίτερη φυσικά χροιά ως Orange.
'Ολους αυτούς μπορείς να τους βρείς κάτω απο 1000αρικο. Aν μιλάμε για μεγάλα budget τότε παίζουν προφανώς και πολλοί άλλοι, Friedman, Τone King κλπ, αλλά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από boutique γραμμές.