• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Προτάσεις για δικάναλο ενισχυτή

Νεκτάριος Κοντολέων

Nekkon

Gretsch addict
Πόντοι
1,038
Επειδή έχω κάνει τη σύγκριση: Καμιά σχέση το ένα με το άλλο.

Συγκεκριμένα για heavy gain ήχο η αλυσίδα μου ήταν

Mesa Studio Pre -> Main Out No1 ->Radar (για monitoring)
Mesa Studio Pre -> Main Out No2 ->Direct (για εγγραφή ώστε να παίξω μετά με τα IRs)

Δε σύνδεσα καν Power amp, μιας και για τέτοιους ήχους δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, και βαριόμουν να μπλέξω με attenuators κλπ

Είχα ήδη γράψει hi-gain ήχους με Neural & Overloud να κάνουν modelling Peavey 5105 & Mesa Recto αντίστοιχα.

Ο ήχος του Studio Pre, πραγματικά και χωρίς καμία υπερβολή, εξαϋλωσε τα plugins. Ενώ είχα βάλει τον Mesa για να κάνω μερικά overdubs αναγκάστηκα να ξαναγράψω τα πάντα.
Αν φύγω κάποια στιγμή από Bassbreaker, ψάχνοντας προφανώς για κάτι καλύτερο στην ίδια φιλοσοφία, δύο κανάλια (ένα καθαρό ένα crunch, reverb στον ενισχυτή, κατά προτίμηση 1x12 combo, αλλά δε με τρελαίνουν οι Mesa Boogie, που πάω;

Εννοεις ηχητικα ιδια φιλοσοφια? Γιατι αν μιλαμε για απλα δικαναλo 1x12 με reverb επιλογες υπαρχουν απειρες.

Ναι Οδυσσέα, μου αρέσουν οι ήχοι του Bassbreaker

Τον 30R έχεις, σωστά? Δεν τον έχω ακούσει απο κοντά για να σου πω με σιγουριά κάτι που να του μοιάζει.

Αλλά αν σκεφτουμε στο γενικότερο ballpark δικάναλο combo 1x12 μεσαίου wattage (20-50) με καλά καθαρά, 2ο κανάλι με πιο vintage/od προσανατολισμό παρά high-gain, με EL84 τελικές και reverb μoυ έρχονται μερικά personal favourites, έχε τα υπόψην αν τους πετύχεις πουθενά.

Koch Studiotone 20- απο τους αγαπημένους μου ενισχυτές, και παλιό noiz critical darling. Πολυ round και full-bodied ειδικά σε καθαρα/breakup. Πλέον υπάρχει και ο Studiotone XL που δεν τον έχω ακούσει, δε ξέρω κατα πόσο διαφέρει ουσιαστικά ή απλά είναι ο ίδιος ενισχυτής με 4xEL84 στο PA. Αν αποφασίσεις να πάς και ένα τσικ πιο προς το Fender camp υπήρχε επίσης ο Twintone, νομίζω δεν κυκλοφορεί πλέον.

Carvin Nomad - sleeper ενισχυτής που ενδέχεται να τον βρεις τζαμπέ. Το OD κανάλι είναι λίγο love it or hate it αλλά τα καθαρά του είναι εξαιρετικά για ενισχυτή αυτής της κατηγορίας. Το ξαδερφάκι του ο Vintage 33 είναι επίσης τίμιο.

Budda Superdrive - δε ξέρω γιατί εξαφανίστηκαν αυτοί απο το το προσκήνιο, ο Superdrive μια φορά που τον δοκίμασα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις overall και ειδικά στο breakup.

Mesa είπες δεν σου αρέσουν, αλλά αν αφήσεις τους Mark και τους Rectifier, υπάρχουν μερικά παλαιότερα μοντέλα με δικό τους ήχο και που μπορείς να βρείς σε πολύ καλές τιμές (ίσως χώραγε past tense εδώ), όπως Studio .22, F-30, Nomad 45...αξίζουν μια ματιά αν είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Laney Lionheart ο 20άρης επίσης ηταν ωραιότατο μηχάνημα αν δεν σε επηρεάζει το logo, ο Orange Rocker ο 30άρης το ίδιο - πολυ ωραία καθαρά, ιδιαίτερη φυσικά χροιά ως Orange.

'Ολους αυτούς μπορείς να τους βρείς κάτω απο 1000αρικο. Aν μιλάμε για μεγάλα budget τότε παίζουν προφανώς και πολλοί άλλοι, Friedman, Τone King κλπ, αλλά δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία από boutique γραμμές.

Koch Studiotone 20
Ναι, είναι ΠΟΛΥ κοντά ηχητικά με τον Bassbreaker, για τα αυτιά μου τουλάχιστον. Στην μπουτίκ αγορά νομίζω οι Matchless είναι εκεί, αλλά προς το παρόν θέλω δύο νεφρά 😁

Δεν τον έχω ακούσει από κοντά τον Bassbreaker αλλά νομίζω από τα βίντεο και τα reviews που έχω διαβάσει ότι ειδικά ο 30R ήταν πολύ αξιοπρεπής ενισχυτής.

Οπότε για να τον αντικαταστήσεις είτε θα πρέπει να πας σε κάποιο είδος ενισχυτή με εντελώς διαφορετικό voicing που σου κάνει καλύτερα είτε θα πρέπει να πας σε κάτι αρκετά καλύτερο και ακριβότερο για να αξίζει η μετάβαση.

Οπότε νομίζω χρειαζόμαστε είδος μουσικής και budget για να προτείνουμε.

Αν ήμουν στη θέση σου πάντως πρώτα θα άλλαζα το μεγάφωνο με κάποιο κλασικό Celestion (V30, G12M, G12H Anniversary). Πιστεύω αυτό από μόνο του θα ανεβάσει πάρα πολύ τον ενισχυτή και ίσως σε κάνει να ξεχάσεις τις αλλαγές.

Για να κάνω πάντως μια πρόταση κι εγώ, ο καλύτερος πολυκάναλος ενισχυτής σε λογικό budget που έχω παίξει στη ζωή μου είναι ο Bugera Triple Rec. Παίζει από ψίθυρο μέχρι γήπεδο κι από λαμπερά καθαρά μέχρι Dumble style low gain και Recto βρώμικα. Το κακό είναι ότι δεν κυκλοφορεί πλέον οπότε αν πας σε μεταχειρισμένο θα πρέπει να έχεις κάποια διαβεβαίωση ότι οι πάρα πολλές του λάμπες είναι σε καλή κατάσταση.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back