Ξεθάβω γιατι ακρη δεν εχω βγαλει. ;D
Ενδιαφερομαι για distortion πεταλι αποκλειστικα για μπασο, αφου αν καταλαβα καλα τα κιθαριστικα κοβουν αρκετο απ'το low end και δεν το θελω αυτο.
Σκεφτηκα το bass big muff π ή το επισης πασιγνωστο odb-3.
Για να σας δωσω να καταλαβετε τι θελω απο ηχο να σας πω οτι θελω ενα πεταλι distortion-fuzz με το οποιο να μπορω να ερθω αρκετα κοντα σε πληθωρα μπασιστικων ηχων οπως: blur - song 2, RHCP - around the world (intro), muse (starlight, hysteria, plug-in baby, supermassive black hole κ.α.), RATM - calm like a bomb (αυτο θελει οπωσδηποτε και wah βεβαια).
Ξερω οτι ΔΕΝ γινεται ολοι αυτοι οι ηχοι να βγουν απο ενα πεταλι και οτι ο wolstenholme ας πουμε εχει και ενα καρο αλλα εφφε ή οτι ακομη ο ηχος του στο hysteria με το plug-in baby δεν εχει καμια σχεση. Απλα δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα οποτε πρεπει (μπορω βασικα) να παρω ενα. Και θελω αυτο που να μπορει να πλησιασει οσο το δυνατον σε τετοια πληθωρα ηχων. Φυσικα δεν τρελαινομαι κιολας με το απολυτο tone καθε κομματιου. Θα θελαμε 20 μπασα, 40 πεταλια και 50 διαφορετικους συνδυασμους κεφαλης - καμπινας για κατι τετοιο.
Επισης αν εχω μονο ενα τετοιο πεταλι μεταξυ μπασου - ενισχυτη, οταν το κλεινω (bypass ειναι ο σωστος ορος?) θα εχω αλειωση σηματος ή θα ειναι σαν να παιζω καρφι και να μην υπαρχει το πεταλι? Και οταν το χρησιμοποιω θα πεφτει η ενταση, κατι που ας πουμε γινεται οταν χρησιμοποιω emulation distortion μεσω μιας πεταλιερας zoom b2.1u που εχω.
Τελος επειδη μενω Θεσσαλονικη μπορω να τα δοκιμασω καπου? Το big muff (το π που ειναι βαμμενο παραλλαγη) το εχει ο Ζαχος απ'οσο θυμαμαι. Το Boss? Καποιο αλλο?
Γενικα νομιζω οτι το odb-3 εχει πιο πολλες ρυθμισεις απ'το muff, αλλα απ'την αλλη δεν ξερω πιο μπορει να πλησιασει πιο κοντα σε ολους αυτους τους ηχους.
Σορρυ για τις πολλες και απανωτες ερωτησεις