Best bass distortion pedal

Electric Wizard είπε:
1. Το ODB-3 είναι ένα πετάλι που αν δεν του δωσεις χαμηλα με καποιο μοντάρισμα είναι χάλια.

2. Συμφωνω απολυτα Delay/Flanger κτλ κ εγω κιθαριστικα εχω. Τωρα ομως με το Muff που ειναι ειδικα σχεδιασμενο για μπασο γιατι να παρει το κιθαριστικο?

3. Εχω τα ΧΧL & Bass Juice και είναι αρκετα καλά ίσα ίσα που το δεύτερο το αναφέρω κ εγω.

4. Πολυ φιλοσοφικα το θετεις, αν ηταν σε καθε απαντηση ο καθενας να μην απανταει επειδη η δικη του αποψη δεν ειναι αντικειμενικη κ απλα μια αποψη, τοτε ποιο το νοημα του φορουμ?

Το MXR ειναι πιο πολυ πριονι παρα εφφε.

Τελος.
1) Το ODB-3  δε μου αρεσει ουτε εμενα σαν πεταλι (και σε καμια περιπτωση σαν overdrive), απλα ηθελα να αναφερω οτι ειναι "μπασιστικο" πεταλι προς αποφυγη παρερμηνειων.

2) Κοιταξα και 1-2 αλλα ποστ σου και ειδα οτι ειδικα στο θεμα των modulation εφε εχουμε πανω-κατω την ιδια αποψη σχετικα με την αποκριση συχνοτητων στο μπασο.

3) Και εδω συμφωνουμε.

4) Για το MXR εγω γουσταρω αρκετα αυτο το synthy, gated, κοντρολαρισμενο "πριονιδι" που βγαζει σε σχεση με το πιο "οργανικο" μεν, καπως πιο χαωτικο δε "Wall of Fuzz" των διαφορων Muff.  Το οποιο βεβαια επιβεβαιωνει ακριβως αυτο που λες για ανταλλαγη υποκειμενικων αποψεων στο forum. Απλα εχω ενα θεματακι με "απολυτες" αποψεις σε τετοιου ειδους θεματα και μου δοθηκε η (λανθασμενη ισως) εντυπωση πως στο ποστ σου ελεγες πως ολοι στην πραγματικοτητα θελουμε ενα Tonebender, αλλα επειδη ειναι κομματακι ακριβο τη βγαζουμε με υποκαταστατα. Αν δεν ηταν αυτο το νοημα των οσων εγραψες, απλα ζηταω συγγνωμη.

Φαινεται ουτως η αλλως πως σε πιο πολλα συμφωνουμε παρα διαφωνουμε.  ;D

Jezus είπε:
ΤΟ μπεντον προφανως φτιαχνεται στηνκινα και αν παραγκειλεις 1000 για 7 ευρω το ενα σου γραφουν και ΜΗΤΣΟΣ επανω...
Αυτο ακριβως εννοουσα και εγω. Το ιδιο κυκλωμα, στο ιδιο κουτι, απο το ιδιο κινεζικο εργοστασιο. Εσυ λες μονο ενα ονομα που θες να σου βαλουν πανω.

Ασε που το "MitsosPro Sound" η "Mitsarastone Effects" μου ακουγεται και πιο καλα απο "Beta Aivin" η "Harley Benton". :P

Ξεθάβω γιατι ακρη δεν εχω βγαλει.  ;D

Ενδιαφερομαι για distortion πεταλι αποκλειστικα για μπασο, αφου αν καταλαβα καλα τα κιθαριστικα κοβουν αρκετο απ'το low end και δεν το θελω αυτο.

Σκεφτηκα το bass big muff π ή το επισης πασιγνωστο odb-3.

Για να σας δωσω να καταλαβετε τι θελω απο ηχο να σας πω οτι θελω ενα πεταλι distortion-fuzz με το οποιο να μπορω να ερθω αρκετα κοντα σε πληθωρα μπασιστικων ηχων οπως: blur - song 2, RHCP - around the world (intro), muse (starlight, hysteria, plug-in baby, supermassive black hole κ.α.), RATM - calm like a bomb (αυτο θελει οπωσδηποτε και wah βεβαια).

Ξερω οτι ΔΕΝ γινεται ολοι αυτοι οι ηχοι να βγουν απο ενα πεταλι και οτι ο wolstenholme ας πουμε εχει και ενα καρο αλλα εφφε ή οτι ακομη ο ηχος του στο hysteria με το plug-in baby δεν εχει καμια σχεση. Απλα δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα οποτε πρεπει (μπορω βασικα) να παρω ενα. Και θελω αυτο που να μπορει να πλησιασει οσο το δυνατον σε τετοια πληθωρα ηχων. Φυσικα δεν τρελαινομαι κιολας με το απολυτο tone καθε κομματιου. Θα θελαμε 20 μπασα, 40 πεταλια και 50 διαφορετικους συνδυασμους κεφαλης - καμπινας για κατι τετοιο.

Επισης αν εχω μονο ενα τετοιο πεταλι μεταξυ μπασου - ενισχυτη, οταν το κλεινω (bypass ειναι ο σωστος ορος?) θα εχω αλειωση σηματος ή θα ειναι σαν να παιζω καρφι και να μην υπαρχει το πεταλι? Και οταν το χρησιμοποιω θα πεφτει η ενταση, κατι που ας πουμε γινεται οταν χρησιμοποιω emulation distortion μεσω μιας πεταλιερας zoom b2.1u που εχω.

Τελος επειδη μενω Θεσσαλονικη μπορω να τα δοκιμασω καπου? Το big muff (το π που ειναι βαμμενο παραλλαγη) το εχει ο Ζαχος απ'οσο θυμαμαι. Το Boss? Καποιο αλλο?

Γενικα νομιζω οτι το odb-3 εχει πιο πολλες ρυθμισεις απ'το muff, αλλα απ'την αλλη δεν ξερω πιο μπορει να πλησιασει πιο κοντα σε ολους αυτους τους ηχους.

Σορρυ για τις πολλες και απανωτες ερωτησεις  :P

il_dottore46 είπε:
θελω ενα πεταλι distortion-fuzz
Αν θες fuzz, τότε πάρε το Bass Big Muff.

Επισης αν εχω μονο ενα τετοιο πεταλι μεταξυ μπασου - ενισχυτη, οταν το κλεινω (bypass ειναι ο σωστος ορος?) θα εχω αλειωση σηματος ή θα ειναι σαν να παιζω καρφι και να μην υπαρχει το πεταλι? Και οταν το χρησιμοποιω θα πεφτει η ενταση, κατι που ας πουμε γινεται οταν χρησιμοποιω emulation distortion μεσω μιας πεταλιερας zoom b2.1u που εχω.
Το Bass Big Muff (που είναι true bypass) που το έχω εγώ δεν ρίχνει την ένταση ούτε αλλοιώνει το σήμα.

Τελος επειδη μενω Θεσσαλονικη μπορω να τα δοκιμασω καπου? Το big muff (το π που ειναι βαμμενο παραλλαγη) το εχει ο Ζαχος απ'οσο θυμαμαι. Το Boss? Καποιο αλλο?

Γενικα νομιζω οτι το odb-3 εχει πιο πολλες ρυθμισεις απ'το muff, αλλα απ'την αλλη δεν ξερω πιο μπορει να πλησιασει πιο κοντα σε ολους αυτους τους ηχους.
Το Bass Big Muff θα έχει μάλλον ή ο Τσέλιος ή ο Ζάχος. Έτσι κι αλλιώς 5' δρόμος είναι η μεταξύ τους απόσταση, πάνε σε όποιον είναι πιο κοντά σου και αν δεν το έχει πάνε και στον άλλον.

Το ODB-3 λογικά εφόσον είναι BOSS, θα το βρεις στον Στόλλα πιστεύω σίγουρα. Αλλά δεν το αποκλείω να το έχει και κάποιος από τους Τσέλιο/Ζάχο/Ριχάρδο.

Πάρτους ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις.

Ναι ο Τσελιος πρεπει να τα χει και τα 2, ετσι λεει στο σαιτ του τουλαχιστον. Ο Ζαχος εχει το muff μονο.

Αυριο θα παω να τσεκαρω.

Απλα με βαση αυτους τους ηχους ρωτησα πιο πιστευετε οτι θα ειναι πιο κοντα στο να τους πλησιασει ολους.

thnx anyway  ;)

il_dottore46 είπε:
Απλα με βαση αυτους τους ηχους ρωτησα πιο πιστευετε οτι θα ειναι πιο κοντα στο να τους πλησιασει ολους.

thnx anyway  ;)
Σου είπα, αφού θέλεις να πάρεις fuzz-οειδές, πάρε το bass big muff.  :) Αλλά δες αύριο που θα πας ποιο σου κάνει περισσότερο. Αυτό που θα σου πρότεινα επίσης θα ήταν να τα δοκίμαζες με το δικό σου το μπάσσο. Πάρ'το μαζί σου όταν θα πας να τα δοκιμάσεις.

παιδια καλησπερα κ απο μενα...ειμαι κατοχος αρκετων πεταλιων μεταξι αυτων και ενος ροσσικου μαφ...το πεταλι ειναι φοβερο για μπασο με το εξης παραδοξο...δεν μπορει να παιχτει με τον διακοπτη γυρισμενο για μπασα...θελει πολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλα πριμα...το πεταλι για τον ηχο του ειναι απιστευτο..ειναι ηχος αναφορας εξορισμου...μεχρι και ο γκιλμουρ το εχει παιξει...αλλα για μενα πολυ μονοδιαστατο...ενα αλλο φοβερο πεταλι για μπασο που ειναι απολυτα κιθαριστικο ειναι το digitech bad monkey το οποιο ειναι μια ρεπλικα του διασημου tube screamer το πεταλι ειναι ντραιβ δινει αρκετα μοντερνο ηχο στο μπασο (ιδικα για πενατο παιξιμο)και δενει απολυτα με καποιο φιλτρο...ειναι στα 40 ευρω και νομιζω οτι αυτο  καποιο μαφ και καποιο eq σου επιτρεπουν να εχεις σχεδον οτι ηχο επιθυμεις...

funky_bassman είπε:
Όχι κιθαριστικό πετάλι σε active μπάσο!!!
γιατι αυτο;πρωτη φορα τ ακουω...το μονο πεταλι για μπασο που εχω ειναι ο κομπρεσορας μου.τα αλλα δεν εχουνε ψυχη;("_")

Θα κάνεις Overload το σήμα στην είσοδο του πεταλιού (μιλάω πάντα για dist πετάλια έτσι? όχι modulation) και μπορεί να κάψεις τον πυκνωτή εισόδου. Δεν το έχω καταλάβει καλά αλλά είχα πάθει κάτι σχετικό και εγώ λόγω 18V προενίσχυσης και το είχα συζητήσει με κάποιον πιο σχετικό και μου είπε ότι μπορεί να φταίει αυτό...

funky_bassman είπε:
Θα κάνεις Overload το σήμα στην είσοδο του πεταλιού (μιλάω πάντα για dist πετάλια έτσι? όχι modulation) και μπορεί να κάψεις τον πυκνωτή εισόδου.
πολύ ενδιαφέρον.εγώ 9βολτ εχω δεν ξέρω αν παίζει κάτι...δηλαδή με τα λεγόμενα σου το μαφ πρέπει να πάει σε κάποιο μάστορα για να αλλάξουμε τον πυκνώτη...αυτό δεν ισχύει για φίλτρα ντιλεγια και κορους;λογικα πρέπει να ισχύει αυτο που λες με τα ντραιβ λόγω της φύσης του πεταλίου.η παραμόρφωση ουσιαστικά μια υπέροδήγηση είναι.οπότε Σε συνδιασμό με το μπουστ του μπάσου βαλε και κάποιο μπουστ που δίνουν και οι κόμπρεσορες...λογικό μου ακούγεται

funky_bassman είπε:
Θα κάνεις Overload το σήμα στην είσοδο του πεταλιού (μιλάω πάντα για dist πετάλια έτσι? όχι modulation) και μπορεί να κάψεις τον πυκνωτή εισόδου. Δεν το έχω καταλάβει καλά αλλά είχα πάθει κάτι σχετικό και εγώ λόγω 18V προενίσχυσης και το είχα συζητήσει με κάποιον πιο σχετικό και μου είπε ότι μπορεί να φταίει αυτό...
Εγω παλι μια χαρα με το καρα-active (το output του ειναι φοβερα υψηλο) G&L εχω παιξει σε ενα καρο "κιθαριστικα" drive πεταλια. Ειδικα αυτη τη στιγμη εχω ενα Bad Monkey και ενα Guyatone TZ2 προχειρα. Στα ιδια πεταλια (και σε πολλα αλλα, μια και εχω πατερα και αδερφο κιθαριστες) εχουν μπει και αλλα active μπασα, ακομα και με EMG DC στα 18V (πιο active απο αυτο δε γινεται). Ποτε μα ποτε δεν εκαψα τιποτα.

Αν τωρα εννοεις καποια fuzzface-οειδη κυκλωματα, που θελουν να "βλεπουν" υψηλο Impedance στην εισοδο τους, ειναι αλλη ιστορια...

μπορεις να δοκιμασεις το marshall guv'nor II το οποιο χρησιμοποιει και ο commerford, δεν χανει στις χαμηλες(κουρδιζω σε drop C και ακομα ακουγεται αψογα), η το ebs valvedrive, ποθ λογω καμπας ειναι και πιο ζεστο...

Οχι ενταξει ειχα αυτα τα 2 υπ'οψιν ως πιο ευρεως χρησιμοποιουμενα αλλα και καθε αλλη προταση δεκτη.

Σημερα πηγα Τσελιο δεν ειχε κανενα απ'τα 2. Στο Ζαχο ειχε μονο το κιθαριστικο muff αν και μου πε ο Μαρκος (το παιδι που δουλευει και κιθαριστας των dr.Funk) οτι το χρησιμοποιει ο μπασιστας τους και ειναι εξαιρετικο. Αν και θα φερουν απο βδομαδα το bass muff απ'οτι μου ειπε οποτε θα περιμενω. Το κιθαριστικο δεν το δοκιμασα γιατι πηγα το καινουργιο μπασακι για σεταπ οποτε θα κανω μια δοκιμη οταν παω να το παρω.

Για το boss θα κανω ενα τηλεφωνο Στολλα, Ριχαρδο μηπως και υπαρχει.

Τωρα λιγο ακυρο αλλα για τον απειρο θορυβο που ειχα απ'την πεταλιερα μου στα distortion καναλια μου πε ο Μαρκος οτι ειναι λογω των μονων μαγνητων (jazz bass) και να μην ανησυχω απλα το συνηθιζεις και κλεινεις tone οταν δεν παιζεις. Απλα με παραξενεψε οτι στο Ibanez (GSR200) δεν ειχα το ιδιο προβλημα ενω και εκεινο 2 μονους εχει ουσιαστικα, εναν p κι εναν j. Μηπως λογω της active ψευτοπροενισχυσης που εχει?

Trending...

Νέα θέματα

Back