Μπαγιάτικος αυτοσχεδιασμός & περισυλλογή

ToneMeister

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Χαιρετώ συντροφικά και λέω,

Μετά από ξεσκόνισμα κάτι παλιών ηχογραφήσεων (2 ετών) βρήκα ένα ενδιαφέρον clip και διέκρινα ορισμένα πταίσματα  ;D

Όσοι θελήσουν να αφιερώσουν 2 λεπτάκια και να μου πουν την άποψη τους, τόσο για τον ήχο όσο και για το improv αυτό καθ' εαυτό.

Οι δικές μου παρατηρήσεις μετά από τόσο καιρό είναι οι εξής:

α) πολύ gain

b) κιθάρα πάνω στα φωνητικά (αυτό χάρiν αυτοσχεδιασμού το παραβλέπω  :))

υ.γ. Κατά την ακρόαση χαμηλόστε λίγο τα μπάσα. Μπούκωνε λίγο το mic από το mp3 player  :P

υ.γ2. Δείξτε έλεος είναι το πρώτο clip που ποστάρω, ελπίζω να έχω το χρόνο και κυρίως τη διάθεση για περισσότερα

υ.γ3. Για την ιστορία, η κιθάρα είναι μια γιαπωνέζα ιμπανέζα  ;)

Φιλικά,

ΤΜ

http://www.box.net/shared/39rwm5p8gk

Φίλε ΤΜ γιατί δεν δοκιμάζεις κατ'αρχήν να τα "χώσεις" πάνω απο κάποιο backing track της αρεσκείας σου??..

http://www.guitarbackingtrack.com/

το ότι έπαιζες σολο πάνω απο κανονικό κομμάτι ήταν λίγο περιοριστικό και ένιωθα ότι σε φρέναρε λίγο...

(αν και κατάλαβα αρκετά πράγματα για το παίξιμο σου, τελείως ξεκάθαρη εικόνα δεν πήρα....ό,τι κατάλαβα πάντως ήταν πολύ καλό.. ;))..

ευχαριστώ μακρο-ίσκιωτε για το χρόνο που σπατάλησες καταρχήν.

έχεις απόλυτο δίκιο στο θέμα backing track, όμως 2 λόγοι που πόσταρα το συγκεκριμένο clip είναι:

α) ήθελα να δείξω πως δεν είναι απαραίτητο να έχεις 1000 μπλιμπλίκια, cubase, μικρόφωνα, υπολογιστές των 2000 ευρώ κλπ, για να αποτυπώσεις το συναίσθημα σου σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμη. αυτό απευθύνεται κυρίως στους νεαρώτερους φίλους.

β) το κομμάτι τα σπάει  ;)

εν τέλει, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια

ΤΜ

Μα ούτε κι εγώ έχω τίποτα απο αυτά....ούτε καν μια αξιοπρεπή sound card.. :(

Είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι φαντάζεται ο καθένας να ηχογραφηθεί ένα απλό αξιοπρεπές soundclip...

Δεν χρειάζονται και πάρα πολλά...

(θα επιμείνω όμως ότι θα ήθελα να σε ακούσω να σολάρεις πάνω απο κάτι που έχει φτιαχτεί γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο)... :) ;)

(αν δεν το κατάλαβες καλά ,προσπαθώ να σε βάλω στην μπρίζα!!... ;D ;D)..

οκ μήνυμα ελήφθει  ;)

κανείς άλλος χριστιανός θα σχολιάσει το κλιπάκιον??? ας είναι και μουσουλμάνος, δε θα κολλήσουμε εκεί  ;D

ΤΜ

κι εγώ θα συμφωνήσω με τον longshadow. Πιστεύω ότι ο καλυτερος τρόπος ανάδειξης ενός στυλ, είναι να γράψεις πάνω σε backing track. Αν μου επιτρέπεις άλλη μια παρατήρηση, θα ήθελα το παίξιμό σου να είναι πιό σίγουρο. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι σαν να "φοβήθηκες" το λάθος.  Υ.Γ. να δώσεις τρυφερά και ζουμερά φιλιά στην ιμπανέζα σε έναν κόσμο που γέμισε tele, strat και gibson!!! (kontras---> -200 karma) :D :D

Σε ευχαριστώ φίλε κόντρα για το χρόνο σου,

Η παρατήρηση σου μάλλον είναι απόλυτα λογική, αν σκεφτείς ότι το όλο concept ήταν χύμα στο κύμα ελαφρώς.

Μέσα όμως από αυτή την "αβεβαιότητα" κατάφερα να ξεχωρίσω 2-3 μουσικές στιγμές που με κάνουν χαρούμενο όταν ακούω αυτό το κλιπάκι μετά από τόσο καιρό.

Αυτή είναι και η γενικότερη προσέγγιση μου, σπάνια θα κάτσω να ηχογραφήσω κάτι απλά για να πω ότι το έκανα. Όταν όμως ακούσω κάτι που με εμπνέει θα προσπαθήσω να αποτυπώσω το όποιο συναίσθημα όσο αυθόρμητα (και τσαπατσούλικα  :)) και αν βγεί. 

Η ιμπανέζα ανταποδίδει  :-* ;D

Φιλικά,

ΤΜ

θα συνφωνησω οτι ακουγεσαι καλα βαλε ενα backing και γραψε απο πανω.

kontras είπε:
(kontras---> -200 karma) :D :D
:o

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ φιλέ Έξαρχε για το χρόνο σου.

Φιρί φιρί το πάτε να κάτσω να γράψω πάνω σε backing track!  :P

Όταν βρώ λίγο χρόνο θα την κάνω την αμαρτία...

Να το κάνεις, εγώ θα θελα να το ακούσω. Και όταν με το καλό το κάνεις, να μας πεις και τί χρησιμοποίησες για την ηχογράφηση.

Καλές δοκιμές!!!

Ευχαριστώ Μαριάνα για το χρόνο σου και για τα καλά σου λόγια.

Προς απογοήτευση μου, στο συγκεκριμένο site δεν υπάρχουν backing tracks από Fates Warning (πάνω σε τραγούδι των οποίων έχει γίνει η ηχογράφηση μου)  :'(

Anyway, κάτι θα βρεθεί αν το ψάξω λίγο. Ίσως ετοιμάσω ένα original track και γράψω από πάνω  8)

ΤΜ

Αν ηταν να ανεβαζει ο καθενας την @@ του πανω και να το λεει αυτοσχεδιασμο... χαθηκαμε

benson είπε:
Αν ηταν να ανεβαζει ο καθενας την @@ του πανω και να το λεει αυτοσχεδιασμο... χαθηκαμε
Μπένσον, πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις. Ακόμα δεν γράφτηκες, θα τους κράξεις όλους εδώ μέσα;  ??? ??? ;)

benson είπε:

προτεινόμενο βιβλίο:
le%20savoir%20vivre.jpg

benson είπε:
Benson, καταρχήν ευχαριστώ για το χρόνο σου,

Με τα λίγα ελληνικά που ξέρω, η λέξη "αυτοσχεδιασμός" θεώρησα ότι αντιπροσωπεύει καλύτερα το συγκεκριμένο κλιπάκι.

αυτοσχεδιασμός ο [aftosxeδiazmós] Ο17:

* η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του αυτοσχεδιάζω:

o Ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός έχει περισσότερο το χαρακτήρα της αυτόματης παρά της έντεχνης συνειδητής δημιουργίας.

o || πράξη πρόχειρη και επιπόλαιη

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη εάν προσέβαλα την αισθητική σου.

ΤΜ

Εμένα μου άρεσε αυτό που άκουσα. Και πολλές φορές προτιμώ κάτι εντελώς χύμα από μία ηχογράφηση με backing track. Κατά τη γνώμη μου, βγάζεις περισσότερα συμπεράσματα για το παίξιμο κάποιου έτσι. :) :)

Σε ευχαριστώ φίλε spy για το σχόλιο σου.

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post, συμφωνώ με την προσέγγιση σου σχετικά με το "χύμα" της υπόθεσης.

Φιλικά,

ΤΜ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα