bass funk jam (panagiotis)

panagiotis

Μέλος
Πόντοι
36
Γεια χαρά σε όλους!

Πριν λίγο έγραψα μια χαζομαρίτσα πάνω σ'ένα backing track που είχα πάρει από εδώ (δε θυμάμαι πού). Τα μέσα ηχογράφησης ήταν επιεικώς τραγικά, αλλά παραδόξως κάααπως ακούγεται το κλιπ

Λοιπόν, MM Stingray 5 -> jam dyna-ssor -> Roland CB 100 -> μικρόφωνο της πλάκας.

Μετά δεν πείραξα κάτι, απλά τα ένωσα (κι εδώ χάνει αρκετά, δεν είναι και τόσο συντονισμένα μπάσο και b.track) στο cool edit...

Χώστε αλύπητα.. ;D

funkimpro.mp3

Attachments

Όντως χάνει σε σημεία, κ στο τέλος πιο έντονα.

Ωραίος ήχος μπάσου. Πολύ ωραία ακούγεται η ηχογράφηση με μικρόφωνο στον roland. Τι settings έβαλες εκεί;

Στο τρακ πάντως πάνω σε σημεία μου ακούγεται λες κ παίζεις αρκετά ασύνδετα με το τρακ, ίσως με καλύτερη μίξη ώστε να ακούγεται το τρακ να ακουγόταν πιο σωστά, αλλά βάλε το ότι είναι πολύ χαμηλά το τρακ σε σχέση με το μπάσο, συν τις διακυμάνσεις στη σύνδεση δε βγαίνει απαραίτητα κ πολύ άκρη. Η γραμμή πάντως είναι ωραία.

panagiotis είπε:
ένα backing track που είχα πάρει από εδώ (δε θυμάμαι πού).
Είμαι τόσο τραγική που θυμάμαι ότι αυτό το τρακ το ανέβασε ο τρίγκα στο bass impro thread? :D

Βασικά ψήνεται κανένας να του στείλω και τα 2 (μπάσο - bt) να κάνει καμια μίξη της προκοπής; ;D

Στον roland τo eq σχεδόν flat, επιλογή Concert 810 με shape ανοιχτό, gain κάπου στο 3..

Παίζω με το switch του Stingray στη μεσαία θέση.

αυτά :)

Ωραιο φιλος!!!Σε καμια σημεια φλαμαρες και σε αλλα δεν πεφτεις αρμονικα σωστα στην αρμονια του κομματιου...Το ποιο σημαντικο στη φανκ δεν ειναι η ποσοτητα σε νοτες που θα παιξεις αλλα τα ρηθμικα μοτιβα που χρησιμοποιεις σε μια νοτα...Γκρουβαρεις ανετα μονο με μια νοτα..οχι πως εισουν υπερβολικος...Μια χαρα!!!Τζετ!!! ;D

warwickplayer είπε:
Ωραιο φιλος!!!Σε καμια σημεια φλαμαρες και σε αλλα δεν πεφτεις αρμονικα σωστα στην αρμονια του κομματιου...Το ποιο σημαντικο στη φανκ δεν ειναι η ποσοτητα σε νοτες που θα παιξεις αλλα τα ρηθμικα μοτιβα που χρησιμοποιεις σε μια νοτα...Γκρουβαρεις ανετα μονο με μια νοτα..οχι πως εισουν υπερβολικος...Μια χαρα!!!Τζετ!!! ;D
δίκιο!!

γενικά δε μ'άρεσε ούτε εμένα απλά είχα λόξα ν'ανεβάσω κάτι.. :D

αν και όταν αποκτήσω πιο αξιοπρεπή μέσα ηχογράφησης, θα κάνω κάτι καλύτερο και πιο οργανωμένο ελπίζω!

Κατά τη γνώμη μου τα μέσα ηχογράφησης που έχεις μια χαρά είναι. Ο ήχος μπάσου που έγραψες είναι πολύ ωραίος. Το θέμα είναι να έχεις κάτι που να ακούγεται ισορροπημένα με το μπάσο, ώστε να μπορεί να αντιμετωπισθεί σαν σύνθεση!

Παιδια επαναλαμβανω....το δυσκολο δεν ειναι το ποσες νοτες θα παιξουμε αλλα που θα τις τοποθετησουμε ρυθμικα...αυτο ειναι το κλειδι...το σημαντικο στο μπασο δεν ειναι το αριστερο χερι αλλα το δεξι(Δεν μιλαω για αριστεροχειρες ;D)

Μια χαρα ειναι ο ηχος σου ρε...εγω σπιτι παιζω με ενισχυτη κιθαρας 5βατ :) :D ;D

Κ αυτος δανικος ειναι 8)

Μάλιστα. Λοιπόν ίσως το βραδάκι επιχειρήσω κάτι ακόμα με άλλο μπακιτράκι.

Θα το βάλω σ'αυτό το thread να ξέρετε..(απειλή :P)

warwickplayer είπε:
Παιδια επαναλαμβανω....το δυσκολο δεν ειναι το ποσες νοτες θα παιξουμε αλλα που θα τις τοποθετησουμε ρυθμικα...
Έχεις απόλυτο δίκιο.

Τάκη έκανες καλή δουλειά. Μ' αρέσει και εμένα ο ήχος του μπάσου, παρ' όλα τα μέσα που χρησιμοποίησες. Όταν το παίξουμε μαζί, θα το απογειώσουμε. Θα το στείλουμε! ;D ;D

Επίσης, προσπάθησε να κάνεις τα off beat που λέγαμε. Αυτά θα δώσουν μια εντελώς εξωγήινη ματιά στο θέμα. Keep it! ;)

dionisissab είπε:
Επίσης, προσπάθησε να κάνεις τα off beat που λέγαμε.
Δώσε τη γήινη με τα on beat και ξεκινάμε από κει και βλέπουμε.

Παναγιώτη θα μου επιτρέψεις να πω ότι ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια με αρκετά καλό ήχο μπάσου αλλά ξέχασες το βασικό ειδικά στο συγκεκριμένο είδος. Το beat.

Παίξε μόνο βασικές στην αρχή, μέτρα με όλο το σώμα σου, και μόλις νιώσεις ότι το χεις, βάζε σιγά σιγά παραπάνω. Με μέτρο και στο μέτρο. Αλλιώς δεν λέει.

Είχες κάποιες καλές ιδέες που όμως χάθηκαν στο "άπλωμα" (κάνε muting) και στο άμετρο.

Με όλη την καλή και φιλική διάθεση.

Edit. Αν το συγχρονίσεις βέβαια, πιθανότατα να αποδειχτθούν μπούρδες αυτά που λέω (που είναι και το λογικότερο).

audiokostas είπε:
Δώσε τη γήινη με τα on beat και ξεκινάμε από κει και βλέπουμε.

Παναγιώτη θα μου επιτρέψεις να πω ότι ήταν μια φιλότιμη προσπάθεια με αρκετά καλό ήχο μπάσου αλλά ξέχασες το βασικό ειδικά στο συγκεκριμένο είδος. Το beat.

Παίξε μόνο βασικές στην αρχή, μέτρα με όλο το σώμα σου, και μόλις νιώσεις ότι το χεις, βάζε σιγά σιγά παραπάνω. Με μέτρο και στο μέτρο. Αλλιώς δεν λέει.

Είχες κάποιες καλές ιδέες που όμως χάθηκαν στο "άπλωμα" (κάνε muting) και στο άμετρο.

Με όλη την καλή και φιλική διάθεση.

Edit. Αν το συγχρονίσεις βέβαια, πιθανότατα να αποδειχτθούν μπούρδες αυτά που λέω (που είναι και το λογικότερο).
Ναι το ξέρω, χάνει πολύ. Anyway ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις. Καμιά φορά νομίζουμε ότι έχουμε δεδομένα και εύκαιρα τα βασικά, και πάμε στα πιο εξειδικευμένα..και ξεβρακωνόμαστε... :P

Εν πάση περιπτώσει ίσως κάνω μερικά ακόμα τώρα που'χω και χρόνο και θα τα μοιραστώ μαζί σας. Λέω και για κάτι με το άταστο.. :)

Χαίρετε!

Ετοίμασα έναν ακόμα μικρό αυτοσχεδιασμό -επίσης προχείρως- πάνω σε διαφορετικό backing track αυτή τη φορά.

Το έγραψα με το άταστο (και πρώην ένταστο) Ltd F-104 και έδωσα βάση στις ghost notes , μιας και αναφέρθηκαν.. :)

Πάλι υπάρχει θέμα στον συγχρονισμό μπάσου-bt, αλλά αυτά μπορούμε, αυτά κάνουμε... :D

Ξαναμαναβαράτε αλύπητα ;D

malakioulaa.mp3

Attachments

καλυτερο απ το πρωτο στανταρ αλλα σιγουρα 8ελει δουλεια.Δεν φαινεται να εχεις ακουσει κ μελετησει πολυ δυτικη μουσικη κ μαυριλες.Ειναι ολοκληρο καινουριο κεφαλαιο κ αν καταλαβα καλα προερχεται απο το χωρο της μεταλ? LTD σε αταστο?Η φωτο του λογαριασμου εχει κ αυτη ενα σκοταδι παρομοιο αρα αν δεν πεφτω εξω δικαιολογημενα μιλαμε για μουσικο αγεφυρωτο χασμα κ ειναι μια χαρα δειγμα αυτο που ανεβασες.

Αν το συνεχισεις κ σαρεσει 8α βγει καλο.Ακουσματα πολλα θες να αρχισεις να καταλαβαινεις κ τη λειτουργια του στις ενορχηστρωσεις κτλ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back