Μπαντα θελει να αγορασει δικο της εξοπλισμο-help!

μια και βρήκα λίγο χρόνο σήμερα έψαξα και διάβασα τα manual των ηχείων και του μίκτη που προτείνει ο Loki...

Μου δημιουργήθηκε η ΑΠΟΡΙΑ... διαβάσατε τα specs εσείς που με θέρμη καλείτε έναν φίλο να εκταμιεύσει αυτά τα χρήματα για να τα αποκτήσει?

ή απλά κοιτάξατε τιμές?

κι αν δεν το κάνατε και το κάνετε τώρα επιμένετε να προτείνετε  τα συγκεκριμένα σε συνδυασμό?

η έννοια overpowering και μάλιστα heavy όπως την προτείνετε και μάλιστα σε έναν άπειρο χρήστη σας λέει κάτι?

ΥΓ. ποτέ δεν θα θίξω προθέσεις (θεωρώ ότι όλοι έχετε τις καλύτερες) αλλά μήπως πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε πιο υπεύθυνοι όλοι στις όποιες προτάσεις?

δυστυχώς τα λάθη τα χρεώνονται και μάλιστα "επώδυνα" οι αποδέκτες που εμπιστεύονται αυτόν τον χώρο... τα ανώνυμα nick names που φιλοξενούνται συνεχίζουν αλώβητα... το ας πρόσεχαν που ακούστηκε παλιότερα με αφήνει παγερά αδιάφορο...

Γνωρίζω ο οτι η συγκεκριμένη κονσόλα που πρότεινα είναι 2x450 Watt RMS στα 4Ω και τα ηχεία είναι 250 Watt RMS έκαστο αλλά δεν φαντάστηκα (λάθος μου) ότι αυτοί που θα τα χρησιμοποιήσουν θα κάνουν πιθανως το λάθος να τερματίσουν τον ενισχυτή και να τα κάψουν.

Ισα ίσα  σκέφτηκα ότι με εναν ενισχυτή τέτοια ποιότητας με THD 1% καλύτερα είναι να μην τον πιέζεις στα όρια για να αποδώσει την ένταση που θες ωστε να γλυτώσεις λίγο θόρυβο.

Σκέφτηκα επίσης ότι πολύ πιθανον στο μέλλον να χρειαστούν και άλλα όργανα ή να χρειαστεί να καλύψουν μεγαλύτερο χώρο και έτσι θα μπορουν να κουμπώσουν δυο ηχεία ακόμα και να τα οδηγούν από την κονσόλα μια χαρά.

Εδω το παραδέχομαι έχω κανει λάθος και πλέον αλλάζω την πρόταση μου για ηχεία στα ίδια σε 8Ω ώστε να μπορεί να δουλεψει απροβλημάτιστα και με 2 και με 4 ηχεία.

Η πρόταση μου είναι αυτό που θα αγόραζα και εγώ ο ίδιος για δικιά μου χρήση και είναι ότι μου φαίνεται πιο ευέλικτο στα λεφτα αυτά.

Υποστηρίζω και εγω την άποψη του να δίνεις λεφτα και να παίρνεις κάτι καλο όπως τα αυτοενισχυόμενα Mackie αλλά με τα χρηματα που διαθέτει ο ΟΡ θα έχανε πολύ κατα τη γνώμη μου στον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Τέλος γνωρίζω ότι οι γνώσεις μου στο θέμα δεν είναι πολύ μεγάλες και σίγουρα είναι κατώτερες από του npap  αλλά δεν είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω και απλά παρέθεσα μια πρόταση ακόμα ώστε να σκεφτεί ο ΟΡ τις εναλλακτικές και να αποφασίσει με βάσει τις δικές του ανάγκες. Δεν είχα σκοπό να βλάψω ούτε να προσβάλω κανέναν με το ποστ μου και ελπίζω να μην συνεβη κάτι τέτοιο.

Επανέρχομαι στο θέμα με μια ακόμη πρόταση αφού μετά από περεταίρω ψάξιμο στα υπόλοιπα on line μαγαζιά εντόπισα πολύ δελεαστικές τιμές και ακολουθεί η λιγακι ανεβασμένη στο όριο του μπάτζετ πρόταση με active ηχεία και ένα μονο μικρό μόνιτορ για τους μουσικούς.

Από Μusicstore το συγκεκριμένο bundle ηχείων και βάσεων που βγαίνει κατα πολύ φθηνότερο από ότι σε άλλα σαιτ. Mackie αυτοενισχυόμενα 15άρια ηχεία και stands.

http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/_SET_-Mackie-Thump-TH-15A-inkl.-Boxenstative/art-PAH108

Απο Musicstore το φθηνο FAME αυτοενισχυόμενο monitor που είναι μεν μικρό με 8" μεγάφωνο αλλά είναι 70watt και λογικά θα καλύψει μια μικρή σκηνή τριών ατόμων τουλάχιστον για αρχή (αργότερα προσθέτετε και αλλο μονιτορ αν χρειαστεί).

http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/PA/Active-monitors/Fame-SM-80A-8-Aktiver-Monitor-70-W-RMS/art-PAH0006859-000

Σύνολο απο musicstore 709 euro

Από DV247 που έχει βάλει κοψοχρονιά τις mackie κονσόλες διαλέγεις και παίρνεις. *

Εγώ προτείνω τη μέση λύση , την Mackie CFX12 mkII που έχει αρκετά κανάλια και aux για να κάνετε τη δουλειά σας μια χαρά.

http://www.dv247.com/studio-equipment/mackie-cfx12-mkii-live-sound-mixer--29267  

Για να αποφύγουμε τα μεταφορικά αλλα επειδή είναι και αναγκαία αγοράζουμε και τα καλώδια από το DV με 2 τέτοια είστε κομπλέ.

http://www.dv247.com/cables/dcs-pro-10m-xlr-xlr-balanced-microphone-cable--99

Σύνολο απο DV247 311 euro

Γενικό σύνολο 1020 ευρώ. Δίνετε δηλαδή από 340 ευρώ το άτομο και φτιάχνετε ένα σετ που θα σας καλύψει μια χαρά τις παρούσες και ίσως και τις μελλοντικές ανάγκες και κυρίως αποτελείται από αρκούντως ποιοτικά μηχανήματα.

Τσεκάρετε το σαν λύση.

* Για πιο σφιχτό budget υπάρχει και η λύση της Mackie ProFX12 αλλά δεν θα την προτιμούσα καθως έχει λιγότερα κανάλια και επισης λιγότερα AUX από την CFX αντιθέτως προσωπικά θα προτιμούσα να δώσω τα 53 ευρώ παραπάνω (17.5 ο καθένας δηλαδή) που κοστίζει η CFX16 για τα περισσότερα κανάλια.

http://www.dv247.com/studio-equipment/mackie-cfx16-mkii-live-sound-mixer--28524

http://www.dv247.com/mixers/mackie-profx12-live-usb-mixer--57548

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
npap είπε:
PA active ηχείο "καμένο" ακόμα δεν έχω συναντήσει (όχι ότι δεν θα υπάρχουν...ό κλασσικός ξερόλας έλληνας "μικροφωνιάς" μπορεί να "κάψει" και αμίαντο εκτός των εγκεφαλικών κυττάρων του)... passive όμως , λόγω απαράδεκτου matching και μετέπειτα άνοης χρήσης, τόσες δεκάδες που μου έρχεται να κλαίω  από τις επιλογές watt με το κιλό... τόσο... να τ' αφήσω?...
Θα μπορούσες να το κάνεις λίγο πιο "νιανιά" αυτό να το καταλάβουμε και μεις οι αρχάριοι? Έχω μπέρδεμα στο θέμα... Ρίξε μια βοήθεια...

npap είπε:
... υπηρετώντας τον κανόνα, ένας σοβαρός κατασκευαστής active ηχείων, επιλέγει μεγάφωνα με συγκεκριμένη ωμική αντίσταση και ευαισθησία, τα τοποθετεί σε μια καμπίνα που μελέτησε γι αυτά, γνωρίζει ακριβώς την σύνθετη ωμική αντίσταση που προκύπτει από τον συνδυασμό τους και τις εγγενείς αδυναμίες τους λόγω του κόστους που αποφάσισε να κινηθεί το τελικό προϊόν και κατασκευάζει ένα τελικό ενισχυτικό στάδιο παραμετροποιώντας το έτσι ώστε να καλύπτει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ στο πλείστον των περιπτώσεων, την μέγιστη ηχητική στάθμη που τους επιτρέπεται από την φύση τους...
πόσο πιο "νιανιά" να το εκφράσω το "ποίμα" ο έρμος?  ;D

npap είπε:
passive όμως , λόγω απαράδεκτου matching και μετέπειτα άνοης χρήσης, τόσες δεκάδες που μου έρχεται να κλαίω  από τις επιλογές watt με το κιλό... τόσο... να τ' αφήσω?...
Κατάλαβα ότι παρέθεσες για τα active. Δεν κατάλαβα όμως το παραπάνω..

Θα πρότεινες δηλ. active ηχεία στον φίλο στην αρχή?!

αν ανατρέξεις στην πρώτη σελίδα θα δεις ότι active του πρότεινα, όπως κάνω και σε κάθε μη έμπειρο χρήστη όταν κοντά στην κατηγορία τιμής που επιτρέπει η τσέπη του υπάρχει ένα αξιόλογο active σετ που να έχω ακούσει...

npap είπε:
αν ανατρέξεις στην πρώτη σελίδα θα δεις ότι active του πρότεινα, όπως κάνω και σε κάθε μη έμπειρο χρήστη όταν κοντά στην κατηγορία τιμής που επιτρέπει η τσέπη του υπάρχει ένα αξιόλογο active σετ που να έχω ακούσει...
Το έχω δει αυτό ναι.. Απλά δεν πολύκαταλαβαίνω το" σωστό matching " που λες τι σημαίνει.. Δηλ. ποια είναι τα μειονεκτήματα των παθητικών ηχείων με μια αυτοενισχυόμενη κονσόλα κατά τη γνώμη σου ώστε να προτείνεις το αντίθετο;

Αυτό που σου λέει είναι πως με μια αυτοενισ. κονσόλα ή εξωτερικό ενισχυτή υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να υπερ-οδηγήσεις και τελικά να κάψεις τα ηχεία, από ό,τι με τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ενσωματωμένο ενισχυτή που είναι σεταρισμένος να δίνει την ισχύ που πρέπει και όχι περισσότερη.

gdevelek είπε:
Αυτό που σου λέει είναι πως με μια αυτοενισ. κονσόλα ή εξωτερικό ενισχυτή υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να υπερ-οδηγήσεις και τελικά να κάψεις τα ηχεία, από ό,τι με τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ενσωματωμένο ενισχυτή που είναι σεταρισμένος να δίνει την ισχύ που πρέπει και όχι περισσότερη.
Χμ.. ok.Ευχαριστώ!

κατ αρχην σας ευχαριστω για τον χρονο σας κ τις απαντησεις σας

Επειδη καποθ διαβασα για το budget δεν ειναι 300Ευρω ειναι 300 ο καθενας δλδ συνολο 1000Ευρω..

Τωρα απο οτι βλεπω εχουμε αρκετες επιλογες στο budget αλλα μπερδευτικα λιγο ...τα active ηχεια ειναι καλυτερα?? γιατι ο ενας λεει δεν τα βλεπεις οταν παιζεις αν σε προηδοποιουν οποτε μπορει να καουν κ αλλος λεει ειναι καλυτερα γιατι εχουν τον δικο τους ενισχυτη αρα δεν καιγονται..

Διαφωτηστε λιγο ρε παιδια για να αποφασισουμε

Τα passive ηχεια - ενισχυτης ηταν πρακτικα μονοδρομος στο παρελθον. Υπηρχαν ελαχιστα active ηχεια κι ηταν πανακριβα. Κατι σαν πολυτελεια. Σημερα ΔΕΝ ισχυει αυτο, ειναι κοινη πρακτικη τα active ηχεια και ιδιως για τους απλους μεσους χρηστες σαν εμενα κι εσενα.

Δες το απλα. Το σωστο matching απαιτει ΓΝΩΣΕΙΣ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ που δεν εχεις. Την εχουν οι ηλεκτρολογοι κι οι ηχοληπτες του εργοστασιου και την εφαρμοζουν στα... εντοσθια του active. ΓΙΑΤΙ να μπλεκεις εκει που δε χρειαζεται? Τα λεφτα πανω κατω τα ιδια ειναι.... Αν συνυπολογισεις απαιτουμενο χρονο μελετης και ρισκο πιθανης....πατατας  :P ειναι σαφως πιο φτηνα τα  active. Ο ηχος ειναι ο ιδιος (ή και καλυτερος) .... Το μονο "μειον" ειναι οτι θες περισσοτερες....πριζες ;D ;D

Οσο για τα περι κλιπαρισματος των active μαλλον σε πανυγηρι με παραπεμπουνε, οπου σου λεει οτι αν ακουσεις το παθητικο ηχειο που ειναι στην αλλη μερια της ταβερνας να τσιριζει εισαι διπλα στην κονσολα και προλαβαινεις να κατεβασεις το master ενω το active οχι. Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ να σου κλιπαρει το active ηχειο? ??? ??? Πρακτικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τετοια περιπτωση.

Passive ηχεια κι ενισχυτη αξιζει πλεον να παρεις μονο αν μιλαμε για μεγαλυτερες απαιτησεις εντασης και χωρου ή αν εισαι εμπειρος και εχεις πολυ συγκεκριμενους λογους. Εκει αλλαζει το πραμα αλλα αντιστοιχα ξερεις και τι κανεις.

santso 4 είπε:
Το μονο "μειον" ειναι οτι θες περισσοτερες....πριζες ;D ;D
Πράγματι δεν είναι αμελητέο να έχεις να τρέχεις καλώδια ρεύματος σε κάθε ηχείο...

Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ να σου κλιπαρει το active ηχειο? ??? ??? Πρακτικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τετοια περιπτωση.
Δεν υπάρχει περίπτωση το ενεργό ηχείο να υπερ-οδηγηθεί από την κονσόλα;

Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ να σου κλιπαρει το active ηχειο? Πρακτικα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τετοια περιπτωση
Kαι γιατι να μην κλιπαρει;;;σαμπως θα το παρει κανεις χαμπαρι αν δωσεις ας πουμε περισσοτερο μπασσο;;θα αναβοσβηνει το φωτακι στο ηχειο αλλα δεν θα το βλεπει κανεις με αποτελεσμα μετα να λες...μμμ γτ μου τριζει ηκ ορνα..κι ουτε που θα ξερεις..

Ενω τον ενισχυτη τον εχεις μπροστα σου και βλεπεις...

Ε και δεν ειναι και τοσο δυσκολο να υπολογισει τα watt Που χρειαζετε αν μας πει σε τι ειδους εφαρμογες τα θελει...

Εγω εχω κλιπαρει τα δικα μου που εχω και μπροστα μου τον ενισχυτη

υπαρχουνε πολλοι λογοι για να κλιπαρει ενα active ηχειο...

Εγω θα το προτεινα μονο σαν μονιτορ σκηνης και οχι σαν κυριως ηχειο

Εγω φιλαρακο σου λεω παθητικα ηχεια κι ενισχυτη να ξερεις τι σου γινετε...

και μεσα απ αυτο θα δεις οτι θα μαθεις πολλα...αν εχεις ορεξη...

εννοωντας συνδεσμολογιες παραλληλα σε σειρα..κ.α.

Αν θελεις μπορω εγω να σε βοηθησω να επιλεξεις με p.m.

gdevelek είπε:
Δεν υπάρχει περίπτωση το ενεργό ηχείο να υπερ-οδηγηθεί από την κονσόλα;
Ειπα :  πρακτικα δε υπαρχει τετοια περιπτωση. Η κονσολα βγαζει xlr out το οποιο δεν εχει ισχυ. Πως θα υπεροδηγηθει? Αλλα αν φοβαται τοσο κανεις βαζει ενα limiter και καθαρισε.

Οσο για τις πριζες, ας ειμαστε σοβαροι. Ο φιλος θελει να παρει 2 ηχεια το πολυ. Θα βαλει και μια μπαλαντεζα ή ενα πολυπριζο και κατι εγινε.... 

Αλλο αν εχεις πολλα ηχεια. Αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια που δεν αφορα αυτο το thread. Κι εξαλλου μιλαμε για κιθαρα μπουζουκι φωνη, οχι μποτα μπασο ντεθοκαταστασεις και τα ρεστα... :P

στα γρήγορα μια και ξημερώνει και έχω και πρωινό ξύπνημα και δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να ξανααπαντήσω στο παρόν νήμα, λίγα πράγματα όσο πιο απλά μπορώ για κάποιες απορίες που ακόμα δεν λύθηκαν..

και πρακτικά και θεωρητικά δεν υπάρχει περίπτωση για κλιπάρισμα του τελικού σταδίου, εφόσον έχει ρυθμιστεί σωστά σε PFL και AFL κατάσταση, ο μίκτης προενίσχυσης (ελπίζω σύντομα να βρω χρόνο εγώ ή κάποιος φίλος να γράψουμε ένα σύντομο αρθράκι για την σωστή ρύθμιση των δύο σταδίων)...

εννοείται ότι μετά την σωστή ρύθμιση δεν χρειάζεται να κάνεις τον ηδονοβλεψία τσολιά μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη clip led ενός τελικού... μια φορά ματσάρεις και περιορίζεσαι στο μίκτη σου άφοβα... τώρα για απροσδόκητα artifacts λόγω turn off ή άλλων transients, λίγα ή και τίποτα μπορείς να κάνεις αν δεν είσαι προετοιμασμένος με σωστά ταιριασμένο hardware , καλό ρεύμα δικτύου, πειθαρχημένους μουσικούς και σωστά ρυθμισμένους limiters...

(να τονίσω εδώ ότι όλο και περισσότερα active σετ ηχείων-όπως και αυτά στην πρόταση μου- περιλαμβάνουν ειδικά σεταρισμένο limiter  που κάνει άψογα την δουλειά του χωρίς ανάγκη ρύθμισης από τον αρχάριο χρήστη...)

τέλος για να λυθεί μάλλον και η τελευταία απορία (ελπίζω ::)) το συστηματάκι που διαθέτει ο φίλτατος kotsikatos

όσο κι αν κάνει περιπολίες μπρος στον τελικό του, είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό κακού overpowering ταιριάσματος (συνυπολογίζοντας και την μέτρια ποιότητα κατασκευής των μερών που το αποτελούν), που αργά ή γρήγορα θα πάρει την κατηφόρα... πριν ακούσει παραμόρφωση όταν χρειαστεί να τα δουλέψει σε απαιτητικές στάθμες, τα πηνία φωνής των μεγαφώνων (λόγω watt στο όριο και κάτι), θα "τσιγαρίζονται" χωρίς κάποια ένδειξη πουθενά...και το clip led του ενισχυτή του καταπράσινο θα είναι... κάτι σαν τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ ένα πράμα... κι αν δεν καεί κάποια μονάδα γρήγορα (πράγμα που εύχομαι φυσικά) θα υποπολλαπλασιάσει το προσδόκιμο ζωής του σε πλαίσια καλής απόδοσης...

ΥΓ. επ ευκαιρία για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, οι παλιότεροι εδώ θα θυμάστε ότι είμαι οπαδός του μελετημένου overpower... αλλά στο hi fi... ειδικά στο hi end που ενώ η ονομαστική αντίσταση ενός ηχείου είναι πχ 8 ωμ η σύνθετη μπορεί να είναι πολύ κάτω και η ευαισθησία να κινείται τραγικά χαμηλά (κάτω από τα 89 db), γιγαντώνοντας έτσι τις ανάγκες για ρεύμα και καθιστώντας εδώ το underpower πηγή κινδύνου...

στο PA όμως τα επαγγελματικά ηχεία είναι επιτηδευμένα εύκολα φορτία με ευαισθησίες κατά κανόνα πάνω από 95 db, οπότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην...

ΥΓ 2. καλημέρα και πάλι συγνώμη για το θράσος μου να ομιλώ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φίλε kotsikatos σου το έχω πει και σε άλλο θέμα πως γράφεις λες και είσαι ο ορισμός του Μικροφονιά.  :D

Το θέμα έχει ξεφύγει απο την έκφραση άποψης  / προτίμησης.

Καταλαβαίνω πως προσπαθείς να βγάλεις μεροκάματο στην καθημερινότητα σου αλλά έχουμε πει πως αν δεν ξέρεις βασικές αρχές, βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα που δεν θα υπήρχαν αν τις ήξερες. Κι εδώ σε διαβάζουν και γνώστες.

Καταλαβαίνω πως θες να βοηθήσεις αλλά μη δίνεις έτσι εύκολα συμβουλές με τη σχετικά μικρή εμπειρική σου γνώση. Ασε κάποιον ειδικό να το κάνει και ίσως βοηθηθείς κι εσύ.

Αυτό ισχύει για όλους μας.

Απαντώ μόνο όταν ξέρω. Και ξέρω όταν μπορώ να τεκμηριώσω.

Santso 4 & npap:

Από τη μια λέμε πως απευθυνόμαστε σε αρχάριο χρήστη και τι είναι πιο κατάλληλο γι' αυτόν, και από την άλλη μιλάτε για: limiters, AFL & PFL.

Κάποιος που γνωρίζει τέτοια πράγματα, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα έχει πρόβλημα να σετάρει σωστά τα ποτενσιόμετρα μιας ενεργής κονσόλας ή ενός ενισχυτή που θα οδηγήσουν κάποια παθητικά ηχεία, αφού κοιτάξει τα specs των δύο...  ;)

gdevelek είπε:
Santso 4 & npap:

Από τη μια λέμε πως απευθυνόμαστε σε αρχάριο χρήστη και τι είναι πιο κατάλληλο γι' αυτόν, και από την άλλη μιλάτε για: limiters, AFL & PFL.

Κάποιος που γνωρίζει τέτοια πράγματα, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα έχει πρόβλημα να σετάρει σωστά τα ποτενσιόμετρα μιας ενεργής κονσόλας ή ενός ενισχυτή που θα οδηγήσουν κάποια παθητικά ηχεία, αφού κοιτάξει τα specs των δύο...  ;)
Μην είσαι τόσο σίγουρος...

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back