Μπάντα ή μουσικός που είχατε υποτιμήσει.

Σπύρος Δέλτα

Spyros Delta

Κοντομάνικος
Πόντοι
1,688
Ποια μπάντα ή μουσικό είχατε υποτιμήσει τραγικά ή προσπεράσει πολύ γρήγορα, και κάποια στιγμή καταλάβατε ότι πρόκειται περί μουσικής διάνοιας και άλλαξε 100% η άποψη σας?

Προσωπικά είχα προσπεράσει στα γρήγορα τους Beach Boys ως μια μπάντα που παίζει τραγουδάκια για τα αμερικανάκια που πάνε στις παραλίες για Windsurfing και ρακέτες.
Μέχρι που ήρθε μια παραγγελία να κάνω acoustic arrangement σε δυο κομμάτια τους (I Just Wasn't Made For These Times και You Still Believe in Me) και εκεί χρειάστηκε να ακούσω πιο προσεκτικά και να αναλύσω τις συνθέσεις τους.

.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ποια μπάντα ή μουσικό είχατε υποτιμήσει ή προσπεράσει, και κάποια στιγμή καταλάβατε ότι πρόκειται περί μουσικής διάνοιας?

Προσωπικά είχα προσπεράσει στα γρήγορα τους Beach Boys ως μια μπάντα που παίζει τραγουδάκια για τα αμερικανάκια που πάνε στις παραλίες για Windsurfing και ρακέτες.
Μέχρι που ήρθε μια παραγγελία να κάνω acoustic arrangement σε δυο κομμάτια τους (I Just Wasn't Made For These Times και You Still Believe in Me) και εκεί χρειάστηκε να ακούσω πιο προσεκτικά και να αναλύσω τις συνθέσεις τους.
αυτούς τουλάχιστον κατηγορηματικά όχι

Μα αυτό ακριβώς ήταν.

Μετά βγήκανε οι Μπίτλς που υποτίμησε ο Μπάμπης, και χαθήκανε οι Μπιτς Μπόις.

Και μετά ήρθανε και οι Μπίστυ Μπόις, οι Μπακ Στριτ Μπόις, και γενικώς γέμισε ο τόπος μπόις.

επρεπε καπου να εξομολογηθω για να φυγει η αμαρτια απο πανω μου ?
όχι βέβαια όταν έχεις ακούσει στα 9 σου το good vibrations (πρωτο απ όλα), μετά λες, "τι βλακείες ήταν αυτά πριν απ αυτό", αλλά κάπου εκεί στα 14-15 έρχεσαι στα γράδα σου.

επρεπε καπου να εξομολογηθω για να φυγει η αμαρτια απο πανω μου ?
αμαρτία ομολογημένη, δεν είναι αμαρτία

Ιεροσυλία για πολλούς αυτό που θα πω, αλλά όταν πρωτάκουσα Van Halen δε μου γέμισαν καθόλου το μάτι, ακόμα δεν ξέρω γιατί. Για πολλά χρόνια τους είχα βάλει ταμπέλα "overrated" στο μυαλό και δεν έδινα σημασία.

Μια μέρα κάπως έτυχε και άκουσα όλο το "For Unlawful Carnal Knowledge" και στο παρακάτω κομμάτι έγινε ΤΟ κλικ:

Έκτοτε άλλαξα φουλ γνώμη για τη μπάντα και τον Eddie, αλλά παραμένω ιερόσυλος προτιμώντας την περίοδο με τα σύνθια, τα 2 ψυγεία racks και τον Sammy στα φωνητικά.

Μετα την ηλικια των ...9 ετων ? δεν εχω υποτιμησει ποτέ καμμια μπαντα ή μουσικο στη ζωη μου.

Γιατι η απλή λογική λέει ότι για να εχει τοσο μεγαλη επιτυχια ΕΙΝΑΙ σιγουρα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ σε αυτο που κανει (ειδικα τη στιγμη που αυτο που κανει το κανουν και ΧΙΛΙΑΔΕΣ αλλοι χωρις ομως επιτυχια)

Φυσικα το οτι δεν υποτιμω καποιον μουσικο δεν σημαινει οτι μου αρεσει κι ολας.

Αυτό είναι άλλου παππά Ευαγγελιο.

Αλλα το να υποτιμήσω π.χ. τους Yes ή τους Genesis, τους οποίους δεν αντεχω να ακουσω ουτε 10 δευτερολεπτα ή την Beyonce & τον Kanye West ,που μου προκαλουν υπνηλια,   , δεν θα ηταν και το μεγαλυτερο δειγμα ευφυιας....οι ανθρωποι και μουσικαρες ειναι και τρομερα ταλεντα απλα.....not my cup of tea....

Λοιπόν όταν ήμουν πιτσιρικάς και απέκτησα πρόσβαση στα βινύλια του μεγάλου μου αδελφού, γούσταρα με οτιδήποτε είχε θόρυβο. Deep Purple, Iron Maiden, AC/DC, DIO... Καθόμασταν και μου πρότεινε δίσκους. Ήταν ένας δίσκος του οποίου το εξώφυλλο με είχε μαγνητίσει. Τον ρωτάω "αυτός εδώ είναι καλός;". Το εξώφυλλο ήταν μαύρο με ένα τρίγωνο πρίσμα και μια ακτίνα φωτός να περνά μέσα του και να διαθλά τα χρώματα. Μου λέει "Αυτός είναι πάρα πολύ καλός δίσκος". Φυσικά επρόκειτο για το Dark Side of the Moon των Pink Floyd.

Βάζω να το ακούσω... Απογοήτευση... Που είναι ο θόρυβος; Που είναι οι κιθάρες; Που είναι η φασαρία;

Πέρασαν 2 δεκαετίες για να "ακούσω" πραγματικά αυτόν τον δίσκο και να τον εκτιμήσω... Όπως βέβαια και τους τεράστιους Pink Floyd

Duran Duran... Στα 80'ς μου καθόντουσαν στο λαιμό λόγω της βλακώδους κόντρας των μεταλλάδων με τους οπαδούς τους. ?

Στην εξέλιξη τους λάτρεψα.

Είχα υποτιμήσει τη Nicole Scherzinger.

Νόμιζα μόνο ότι ήταν η Αφροδίτη, αλλά στο πρόσφατο ρεπερτόριό της κατάλαβα ότι είναι μία αδιανόητη φωνάρα.

Duran-Duran, επίσης.

Δεν ξέρω αν είμαι εκτός θέματος, αλλά θέλω να πω κάποια πράγματα για rock τραγούδια και μπάντες που είχα ''υποτιμημένα'' στο μυαλό μου (όχι με την έννοια ότι ''δεν μου άρεσαν αλλά τα εκτίμησα στην πορεία'', αλλά με την έννοια ότι είχα υποτιμήσει το πόσο δημοφιλή στο maistream κοινό) και αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο αγγλικό κοινό (λόγω αλληλεπίδρασης με το συγκεκριμένο κοινό)

1) το πιο διάσημο κομμάτι που έχει γράψει ο Ritchie Blackmore δεν είναι το smoke on the water αλλά το since you've been gone των Rainbow 

2) ο meat loaf για κάποιο λόγο είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ στο Ηνωμένο Βασίλειο

3) το τραγούδι Mr Brightside των (αμερικανών) Killers είναι κάτι σαν ''ανεπίσημος εθνικός ύμνος'' στο Ηνωμένο Βασίλειο

4) Οι Stereophonics είναι μάλλον οι νέοι Oasis εκεί πέρα

Εντός θέματος, θα έλεγα τους Foo Fighters. Δεν καταλάβαινα προς τι ο τόσος ντόρος, αλλά πλέον έχω αλλάξει γνώμη

ΤΟΤΟ.... παιζει να ειναι οι καλυτεροι σεσιοναδες στον κοσμο και σε ποσα αλλα αλμπουμ εχουν συμμετοχη.....

τους ειχα περασει στο ντουκου δεκαετια 80 (ακουγα Duran!?) αλλα οταν τους ξανακουσα και διαβασα βιογραφικα καταλαβα τι μπανταρα ητανε.....

επισης παρεξηγημενοι Duran λογω Nick Rhodes, τον θαβανε πολυ οτι δεν ξερει να παιζει κτλ και Foreigner.... o Mick Jones ειναι ιδιοφυια μουσικα αν και μετα την αποχωρηση του Gramm δεν ητανε το ιδιο ο Hansen αναπληρωσε αρκετα καλα.

1) το πιο διάσημο κομμάτι που έχει γράψει ο Ritchie Blackmore δεν είναι το smoke on the water αλλά το since you've been gone των Rainbow 

Δε ξερω πιο ειναι πιο διασημο, ξερω πως μαλλον ενα απο αυτα (δεν) το εχει γραψει ο Ριτσι...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back