Backing track από ανολοκλήρωτο άσμα-cigaret13

cigaret13

Καπνιστής
Πόντοι
363
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
 Είπαμε να φτιάξουμε ένα ακόμα άσμα με τον Aravani και τον gmourmoul1 που να bluesοφέρνει. Άρχισα λοιπόν να γράφω κάποιες ιδέες στο reaper αλλά τελικά δεν το έχω με τα blues.... Αυτά που έγραψα μόνο blues δεν ήταν. Οπότε παράτησα το όλο project.

Νίκο και Γιώργο άρχισα άλλο κομμάτι....ετοιμαστείτε!!!

Πήρα λοιπόν 2 μέρη από τα 4 που είχα γράψει, έκοψα έραψα και τα έκανα backing track. Έβαλα κι ένα ψευτοhammond έτσι για το αλατοπίπερο και το ανεβάζω εδώ μπας και αρέσει σε κάποιο μέλος. Μην πάει χαμένο....

Τύμπανα-μπάσο, 2 κιθάρες, ένα "Hammond".

62 bpm, 6/8, Am7-Dm7-E7.

Προβολή συνημμένου Backing track 1.mp3

Τρελε, ετοιμο κομματι εχεις.

Στιχο δωσε μου...

Τρελε, ετοιμο κομματι εχεις.

Στιχο δωσε μου...
Σταμάτα ρε κι εσύ... Σιγά το έτοιμο! Δεν μου αρέσει, θέλει δουλειά πολύ ακόμα αλλά δεν με "εμπνέει" για να το συνεχίσω.

Άσε να συνεχίσω αυτό που γράφω τώρα (με στοιχεία Bluesorockfunkohardrock...) μπας και κάνουμε τίποτα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Λιγο κοψε ραψε θελει, να αδειασει εκει που μπαινει η φωνη, και lead κιθαρες. Ειναι πολυ καλο. Μην το αφησεις.

Λιγο κοψε ραψε θελει, να αδειασει εκει που μπαινει η φωνη, και lead κιθαρες. Ειναι πολυ καλο. Μην το αφησεις.
Αυτό τελείωσε.. Γιώργο. Πάμε γι άλλα!

με στοιχεία Bluesorockfunkohardrock...

Αυτός είναι ο ορισμός του fusion κυρ Φώτη μου.

Άντε και κανένα Henderson style λέμε να γουστάρουμε σφόδρα.

Αυτός είναι ο ορισμός του fusion κυρ Φώτη μου.

Άντε και κανένα Henderson style λέμε να γουστάρουμε σφόδρα.
Στράτε κάτσε να εμπεδώσω πρώτα την μουσική του και μετά ίσως να να ξαναπούμε!

Edit: ...και να μάθω να παίζω κιθάρα...

• Like
Reactions: fusiongtr
Στράτε κάτσε να εμπεδώσω πρώτα την μουσική του και μετά ίσως να να ξαναπούμε!

Εντάξει, αλλά να ξέρεις, αυτό το "με στοιχεία Bluesorockfunkohardrock", είναι εντελώς fusion, σοβαρά μιλάω.

Ειδικά αν τα τύμπανα δεν είναι "τετράγωνα", αλλά πιο αφηρημένα και με χώρο.

Εντάξει, αλλά να ξέρεις, αυτό το "με στοιχεία Bluesorockfunkohardrock", είναι εντελώς fusion, σοβαρά μιλάω.
Έ τότε πάμε για fusion μουσική με τα παιδιά!  Φυσικά με απλά ακόρντα.... όχι κάτι D13b5#9b7ξερωγω....

• Like
Reactions: Nikos Aravanis
Έ τότε πάμε για fusion μουσική με τα παιδιά!  Φυσικά με απλά ακόρντα.... όχι κάτι D13b5#9b7ξερωγω....

Ναι βρε.

Απλά μπορεί να παίζει πχ η κιθάρα Amin7, και το πιάνο Ebmaj7#11.

• Haha
Reactions: cigaret13
 Παιδιά εννοείτε ότι σε όποιον αρέσει το backing, εάν θέλει ας γράψει το κατιτίς του πάνω του και ας το ανεβάσει...

Εντάξει η αρμονία του είναι απλή, αλλά δεν είμαστε όλοι pipityri & fusiongtr για να βάζουμε Eb και C# σε A aeolian...(και σε λίγο θα βγει ο Στράτος να πει ότι χωράνε αυτές εκεί, με προϋποθέσεις....? )

Edit: Τώρα που το ξανασκέφτηκα το κομμάτι περιλαμβάνει E7, οπότε η C# κάπου κάπου ταιριάζει....

Εντάξει η αρμονία του είναι απλή, αλλά δεν είμαστε όλοι pipityri & fusiongtr για να βάζουμε Eb και C# σε A aeolian...(και σε λίγο θα βγει ο Στράτος να πει ότι χωράνε αυτές εκεί, με προϋποθέσεις....? )

Η Eb χωράει σαφώς, αλλά η  C# όχι, εκτός και θέλεις να αλλάξεις κλίμακα (να χρησιμοποιήσεις συγχορδίες από άλλη κλίμακα) ή να ματζορέψεις το A.

Τώρα που το ξανασκέφτηκα το κομμάτι περιλαμβάνει E7, οπότε η C# κάπου κάπου ταιριάζει....

Όλα κρίνονται από το αυτί και το context.

Αν το E7 σου, πάει σε Amin, ταιριάζει καλύτερα το C, αν πάει σε Amaj ταιριάζει καλύτερα το C#.

Αλλά όλα αυτά είναι τελείως γενικά, και πάντα κρίνονται από το πώς ακούγεται το αποτέλεσμα.

Πονοκεφαλος με επιασε.

Χτύπα δυο τσικουδιές στα γρήγορα και θα γίνεις περδίκι.

Ξέρεις, από αυτές τις καλές, με πάνω από 80 βαθμούς ....

Όλα κρίνονται από το αυτί και το context.

Αν το E7 σου, πάει σε Amin, ταιριάζει καλύτερα το C, αν πάει σε Amaj ταιριάζει καλύτερα το C#.

G# ταιριάζει όταν στο ρυθμικό παίζει η E7
 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι σπουδαγμένοι αλλά σε μερικά σολάκια που έπαιξα πάνω σε αυτό το backing, όταν παίζει η E7 στο κομμάτι η C# νότα (εντάξει δεν έκατσα πάνω της, δεν είναι και για χόρταση η νότα..) μου ακούστηκε μια χαρά στα αυτιά μου...

• Like
Reactions: fusiongtr
 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς οι σπουδαγμένοι αλλά σε μερικά σολάκια που έπαιξα πάνω σε αυτό το backing, όταν παίζει η E7 στο κομμάτι η C# νότα (εντάξει δεν έκατσα πάνω της, δεν είναι και για χόρταση η νότα..) μου ακούστηκε μια χαρά στα αυτιά μου...
Αν θέλεις σώνει και καλά να παίξεις C# τότε μπορείς, για όση ώρα είσαι στη E7 να αλλάξεις τελείως κλίμακα και να πας σε Ε μιξολύδιο.

Εκτός κι αν μείνεις στη Α μινόρε και παίξεις την C# χρωματικά όταν πας από τη c στη d π.χ. Φυσικά σε αδύναμο μέρος του μέτρου και χωρίς να κάτσεις πάνω της.

Αυτό που λένε οι @fusiongtr  και @>PE-LD< είναι σωστό, αλλά, όπως είπε και ο Στράτος, όλα είναι θέμα context και πρόθεσης. Παραθέτω δύο παραδείγματα από το "λάθος".

Η φράση στο 0.44-0.46...Τονικότητα F minor, ακόρντο C7(δηλαδή η V7, όπως η E στο κομμάτι του Φώτη). O Charlie Christian παίζει λες και είναι σε F Major (C Mixolydian, με modal όρους).

Context και πρόθεση! Context και πρόθεση! ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα