Ναι αλλα το σύνηθες φαινόμενο είναι:
Όταν αγοράζω εγώ θέλω να είναι τα πάντα ευκαιρίες αλλα όταν πουλάω θέλω να βγάλω και κέρδος.
Απο πότε η τιμή χρειάζεται τεκμηρίωση? Η τεκμηρίωση είναι το ίδιο το προίον. Αυτό πουλάω, τόσο κάνει.
Πάλι θα με αναγκάσεις να παρλάρω.... ;D
Ώς γνωστόν υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση. Ας πούμε ότι εγώ έχω στην κατοχή μου μια τσίχλα η οποία είναι πρασινογρί με κίτρινο. Βάζω λοιπόν μία αγγελία ότι την πουλάω 500 ευρώ. Η αντίδραση θα είναι "καλα για κορόιδα ψάχνει αυτός? πουλάει μια τσίχλα 500 ευρω?". Αυτό θα γίνει με τους 99.999.999.998\100.000.000.000 ανθρώπους. Μας μένουν 2.
Ο πρώτος δεν θα έχει ξαναδεί ποτέ τσίχλα στην ζωή του και φυσικά δεν θα ξέρει και την τιμή της και θα σκεφτεί: "500 ευρώ για να μασάς κάτι και να περνάει η ώρα σου? Και θα κάνεις και φούσκες? Και θα την μαζεύεις και μετά απο λίγο θα την ξαναμασάς? Και θα μπορείς να κάνεις και φάρσες βάζοντας τη σε μαλλια? ΟΥΑΟΥ! Τα αξίζει 500 ευρώ.
Ο δεύτερος θα ξέρει τι είναι η τσίχλα και πόσο κοστίζει κανονικα, αλλα θα χρειάζεται την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρασινογκρί με κίτρινο. Τον λόγο δεν χρειάζεται να τον ξέρουν οι υπόλοιποι 99,999,999,998. Μπορεί να του είπε η Pamela ότι αν της πάει μια πρασινογκρί με κίτρινο τσίχλα θα του κάτσει.
Απο τα παραδείγματα αυτά συμπεραίνουμε ότι η τιμή δεν είναι κάτι το αντικειμενικό. Είναι τελείως υποκειμενικό για τον καθένα. Αυτό έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός και για την γνώση της αγοράς που έχει.
Και στο κάτω κάτω, το noiz είναι στο ίντερνετ. Αν κάποιος είναι τόσο γκάου, που βλέπει μια αγγελία στο ιντερνετ και δεν κάνει κάν τον κόπο να δεί ΤΙ είναι αυτό που πουλίεται? Να διαβάσει ένα review. Να δεί specs. Αν είναι τόσο μπίου που δεν ψάχνει πόσο κάνει καινούριο, που μπορεί να το βρεί αλλού πιο φτηνά κλπ κλπ και το αγοράζει με κλειστά μάτια, τότε είναι άξιος της μοίρας του, εκτός αν το συγκεκριμένο άτομο είναι ανήλικος.
Και στο κάτω κάτω, όποιος τα πονάει τα λεφτά του, την ψάχνει την δουλειά και μετράει και το τελευταίο ευρώ για να αγοράσει κάτι. Αυτός που του περισσέυουν και δεν τα σκέφτεται, ας δώσει κάτι στους φτωχούς.
Με την ίδια λογική flea πρέπει να κλείσουν και όλα τα ελληνικά μαγαζιά, αφου΄πουλάνε ακριβότερα απ ότι στο εξωτερικό ή στο ebay. Πιάνουν κορόιδο τον κόσμο.
fleamail είπε:
Αγαπητοί administrators, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους. Ή βάλτε ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ κανόνες και ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ τους ή κλειδώνετε τα θέματα.
Εύκολο να το λες από την απ' έξω
Μην μου λές τώρα ότι είναι δύσκολο να είναι ποστάρονται αυτόματα κλειδωμένες οι αγγελίες...