Αγαπητέ Jason, όπως αναφέρανε και οι υπόλοιποι στο φορουμ, έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θές που δεν έχει όμως μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα των όσο ζητάς να μάθεις..
Απ'οτι κατάλαβα θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου μέσα απο μουσικές θωρίες και θωρίες παραγωγής...
Δηλαδή, και απ'οτι καταλαβαίνω αν κάποιος θέλεις να ασχοληθεί με το SKA, ή την Reggae, και δεν ξέρει απο νότες απλά έχει ασχοληθεί μα κάποια ήδη μουσικής και η εμπειρία του δεν του αρκει να επεκταθεί εκεί που θέλει....
Τότε... θα πρέπει να πάρει βιβλία σχετικά με την Reggae μουσική, να ψάξει να βρεί αρκετή μουσική απο το είδος, και Tablatures σχετικές με το είδος σε κομμάτια ανάλογα...
Έτσι θα ξέρει λεπτομέρειες όπως τον τρόπο παιξίματος, τις συνήθεις συγχωρδίες τον ρυθμό κτλ.
Τώρα να θέλεις ενορχήστρωσή, τότε εκτός απο την κιθάρα ή τα πλήκτρα, (πάντα πρέπει να έχεις ενα κύριο όργανο στο οποίο μελετάς) θα πρέπει να ερευνήσεις στο τί και γιατί παίζει έτσι το μπάσο, γιατι παίζουν έτσι τα πνευστά και γιατί πρέπει να ακολουθούμε αυτόν τον ρυθμό.. αλλά αυτο δεν είναι κάτι που μαθαίνεται σε βιβλίο αλλα αποκτάται με την πείρα και τον συνεχή πειραματισμό
Στην συνέχεια θα μάθουμε για την μίξη και τέλος για την παραγωγή......
Ελπίζω να κατάλαβα και αυτα που έγραψα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου όσο πολύπλοκα και αν τις εκλαμβάνουμαι...
Κλέινω λέγοντας ότι και εγώ είμαι αυτοδίδακτος, ξέρω νότες στην κιθάρα, γράφω τα κομμάτια μου σε midi με το μολύβι στο Cubase, και ασχολούμαι με αυτό κάποια χρόνια...
Πολλές φορές είναι μεγαλύτερη η χαρά που νιώθω όταν ψάχνοντας ανακαλύπτω κάτι παρά όταν συνθέτω ένα τελικό αποτέλεσμα... ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Καλη η θεωρία αλλά χωρίς την πράξη είναι στείρα. Καλή και και η πράξη αλλά χωρίς θεωρεία είναι και αυτην στείρα...
Προσπάθησε να θέσεις Θεωρία και Πράξη στην υπηρεσία του δικού σου γούστου και σίγουρα θα κάνεις αρκετές προόδους...
ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ