Αγαπητοί σύντροφοι, συναγωνιστές, μαχητές κατά των ηχογραφήσεων της κακιάς ώρας και του ερασιτεχνισμού, για ένα καλύτερο αύριο στη μουσική ηχογράφηση, υπέρμαχοι της ελευθερίας ( άσχετο ), ήγγηκεν η ώραν για τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Με πολύ απλά λόγια και για να γίνω απόλυτα κατανοητός...
Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ Music Workstations/Samplers, όλα σε Hardware μορφή. Ακουστικά και monitors μαζί. Χρησιμοποιώ το Sequencer που υπάρχει ενσωματωμένο στο κάθε workstation και αν το κομάτι ειναι instrumental καίω το CD στο CD Recorder του Workstation, ενώ αν είναι τραγούδι, πήγαινω σε επαγγελματικό studio, το οποίο χρησιμοποιεί ίδια workstations με μένα, με τη δισκέτα στην οποία έχω αποθηκευμένη την ενορχήστρωση, κάνουμε κάποιες απαραίτητες τελευταίες ρυθμίσεις στην ενορχήστρωση, ηχογραφούμε στο studio τα vocals, κάνουμε τη μίξη της ήδη υπάρχουσας ενορχήστρωσης με τις φωνές και καίμε σε CD το αποτέλεσμα.
..............
Ένα Sequencer ενός Workstation, ακόμα κι αν αυτό είναι το πιο κορυφαίο μηχάνημα, υστερεί και μάλιστα κατά πολύ σε δυνατότητες σε σχέση με τα Sequencers που συναντάμε στα PC, πχ Cubase. Επίσης, υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ήχων κλπ κλπ.
..............
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με PC, όσον αφορά σε μουσικές εφαρμογές.
Αυτό που θέλω από εδώ και πέρα να κάνω είναι το εξής:
Να χρησιμοπιώ τα workstations που έχω ήδη μόνο ως πηγές ήχου, να αγοράζω από εδώ και πέρα ό,τι hardware synth θέλω σε Rack μορφή, να χρησιμοποιώ τις ατέλειωτες Βιβλιοθήκες Ήχων που κυκλοφορούν για PC και φυσικά να χρησιμοποιώ ένα Sequencer με πάμπολλες δυνατότητες, όπως είναι το Cubase. Θέλω δηλαδή να έχω ως κέντρο το PC, με το Cubase και από εκεί και πέρα ό,τι ήχους μπορώ να αγοράσω. To PC το θέλω αποκλειστικά για digital ενορχήστρωση και μίξη και σε καμιά περίπτωση για audio. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω κάτι φθηνό, αλλά, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μιας και είτε αγοράσω κάτι φθηνό είτε αγοράσω κάτι ακριβό και στις 2 περιπτώσεις θα φάω ατέλειωτες ώρες με το manual στο χέρι, το οποίο υπήρξε ανέκαθεν ο καλύτερός μου φίλος σε όλα τα μουσικά προιόντα που έχω αγοράσει ως σήμερα. Και αφού ούτως ή άλλως θα βγάλω τα μάτια μου στο διάβασμα και θα δώσω που θα δώσω κάποια λεφτά, δίνω κάτι παραπάνω και παίρνω το καλύτερο. Στο κάτω κάτω δεν νομίζω πως το γεγονός ότι δεν έχω ξανασχοληθεί με PC είναι σοβαρός λόγος για να αγοράσω κάτι φθηνό. Θέλω την πιο ακριβή λύση και να στρώσω τον κ*λο μου κάτω και να μάθω τα πάντα για τα προιόντα που θα έχω αγοράσει.
ΥΓ: Μη διανοηθεί κάποιος και μου πει ότι επειδή τώρα ξεκινώ όσον αφορά το PC, πρέπει να αγοράσω και μάπα μηχανήματα και software των 200 και 300 ευρώ, γιατί θα πλακωθούμε άγρια.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
PC ως κεντρική μονάδα - CUBASE ως Sequencer - SYNTHESIZERS, RACKS, VST ως ήχοι - για electro-pop παραγωγές.
To Sequencer το βρήκαμε, κατασταλλάξαμε στο Cubase. Τα Synths τα έχουμε. Τα Racks και τα VST θα τα πάρουμε. Το PC, κάρτα ήχου κλπ και τα monitors είναι τα μόνα που με απασχολούν όσον αφορά τα χαρακτηριστικά τους, θέλω ό,τι πιο κορυφαίο υπάρχει.
ΤΕΛΟΣ ( όσοι άντεξαν και το διάβασαν ολόκληρο, κερδίζουν 3 μέρες ηχογράφησης στο home studio που ΘΑ φτιάξω )