Audio Pc , αντικατάσταση του παλιού με νέο

Τι να κάνω με το παλιό audio pc

• Σύνολο ψηφοφόρων
    8
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,788
Λοιπόν, σε συνέχεια παλαιότερου νήματος.
Μετά τη συμπλήρωση 20 ακριβώς ετών, και με τον φόβο μην χαλάσει το παλίο audio pc, σιγά σιγά (εδώ και 2 μήνες , το ξαναέστησα ΑΚΡΙΒΩΣ (ευτυχώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλο το παλίο software δούλεψε) σε 2 νέα- υπερσύγχρονα μηχανήματα.
Σε ένα laptop και σε ένα desktop.
Και τώρα είμαι στο δίλημμα.
Γι αυτό και το poll.
Να το αντικαταστήσω άμεσα ή να το πάω όσο πάει (μια χαρα δουλευει δεν έχω θέμα με το παλίο)
Απλά δεν ξέρω αν πρέπει να το πάω μέχρι να χαλάσει ή να το κρατήσω ως "ανάμνηση" αλλά λειτουργικό.
Εσείς τι θα κάνατε;

Εσείς τι θα κάνατε;
Εγώ ψήφισα το 2.
Κατά τα άλλα πήγαινε και σε καινούργιο DAW που θα τρέξει την πλειοψηφία των παλιών plug in 20ετίας λογικά, πάρε Studio One σαν το δικό μου που είναι πολύ γρήγορο DAW και άμεσο και έχει μέσα τα πάντα από instruments και effects για να κάνεις παραγωγή για οποιοδήποτε genre, η διαχείριση των audio clips/tracks π.χ. είναι σε άλλη εποχή όσον αφορά μια έκδοση DAW εικοσαετίας, το ξέρεις εξάλλου και το παλιό hardware, just let it go, man. It's time to let it go! Πλάκα κάνω, never let it go. Με πιάνει και εμένα νοσταλγία.
Προχθές έπαιζα R-Type στο tablet από τα MAME και μου βγήκε η ανάγκη να είχα ένα κουβούκλιο σαν αυτό στα ουφάδικα, να πάω να πάρω καμιά έτοιμη υλοποίηση να ψάξω να τα παίζω και να παρατήσω το modern gaming που κάθε χρόνο γίνεται όλο πιο απρόσωπο και απαιτητικό σε σύστημα.

Πάμε πίσω, τότε που όλα είχαν περισσότερο νόημα, όλα γίνονταν πιο αργά και με μεράκι, με περισσότερη ανθρωπιά και ανθρώπινη επαφή. πάμε πίσω, εδώ τρέχουν όλοι και δε φτάνουν πουθενά. :p

Εγώ ψήφισα το 2.
Κατά τα άλλα πήγαινε και σε καινούργιο DAW που θα τρέξει την πλειοψηφία των παλιών plug in 20ετίας λογικά, πάρε Studio One σαν το δικό μου που είναι πολύ γρήγορο DAW και άμεσο και έχει μέσα τα πάντα από instruments και effects για να κάνεις παραγωγή για οποιοδήποτε genre, η διαχείριση των audio clips/tracks π.χ. είναι σε άλλη εποχή όσον αφορά μια έκδοση DAW εικοσαετίας, το ξέρεις εξάλλου και το παλιό hardware, just let it go, man. It's time to let it go! Πλάκα κάνω, never let it go. Με πιάνει και εμένα νοσταλγία.
Προχθές έπαιζα R-Type στο tablet από τα MAME και μου βγήκε η ανάγκη να είχα ένα κουβούκλιο σαν αυτό στα ουφάδικα, να πάω να πάρω καμιά έτοιμη υλοποίηση να ψάξω να τα παίζω και να παρατήσω το modern gaming που κάθε χρόνο γίνεται όλο πιο απρόσωπο και απαιτητικό σε σύστημα.

Πάμε πίσω, τότε που όλα είχαν περισσότερο νόημα, όλα γίνονταν πιο αργά και με μεράκι, με περισσότερη ανθρωπιά και ανθρώπινη επαφή. πάμε πίσω, εδώ τρέχουν όλοι και δε φτάνουν πουθενά. :p
Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω ούτε μισό plug-in.
Αυτά ξέρω, Αυτά δουλεύω.
Πόσο μάλλον daw.
Δεν έχω σκοπό να χάνω χρόνο μαθαίνοντας νέα πράγματα, που στην ουσία δεν θα μου προσφέρουν και κάτι ιδιαίτερο.
Άλλωστε είμαι 50 χρόνων...σε λίγο θα πεθάνω, δεν έχω χρόνο :ROFLMAO:
Το "δύσκολο " έγινε.
Να τρέξω fully working, το παλιό software, σε νέα μηχανήματα.
Τέρμα το beta testing. Τώρα μόνο μουσική παραγωγή.

Θα σου πω τι κανω τωρα:

Εχω κρατησει αυτουσιο το παλιο, το οποιο ειναι τερας σταθεροτητας, και πλεον του εχω κοτσαρει απο διπλα ενα πιο καινουργιο, στο οποιο δοκιμαζω καινουργια προγραμματα ετσι να παιρνω ιδεες και εμπνευση.

Αν κατι μου αρεσει το ηχογραφω απευθειας στο παλιο ως audio source.

Λιγο πολυ παντα καπως ετσι δουλευα, με ενα κυριως μηχανημα και ενα πειραματικο. Τον τελευταιο καιρο το ειχα καταργησει και ειχα μονο ενα συστημα, αλλα επειδη το πετυχα πολυ σε σταθεροτητα το εχω κλειδωσει, οποτε για να παρακολουθω τις εξελιξεις ξαναμπηκα στη φαση με τα δυο συστηματα.

Οποτε μπορεις να κανεις κατι τετοιο: Ασε το συστημα που δουλευεις οπως ειναι, και στο καινουργιο καβατζωσε τον σκληρο δισκο που εφτιαξες με τα παλια software στο συρταρι. Βαλε εναν αλλο ( η κανε dual boot η κατι τετοιο), και δοκιμασε κατι πιο μοντερνο και διαφορετικο. Δε χρειαζεσαι καν φραγκα, και στο freeware να μεινεις, υπαρχουν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ free software των τελευταιων ετων, μιλαμε για ΑΠΟΛΑΥΣΗ, κατι φοβεροι εικονικοι ενισχυτες, κατι απιστετυα εφε κλπ.

Και δε θα χρειαζεται να τα ψαχνεις την ωρα που ηχογραφεις, απλα θα τα στησεις σε ενα free DAW, και οποτε βαριεσαι θα πλατσουριζεις με αυτο, και αν πετυχεις κατι που σου αρεσει, τσακ, τραβας ενα line out, και το ηχογραφεις απευθειας στο παλιο συστημα που εχεις συνηθησει, ουτε να ψαχνεσαι με το recording στο καινουργιο ουτε τιποτα. Και φρεσκους ηχους θα εχεις, και θα παιρνεις χαμπαρι τα καινουργια soft σιγα σιγα και χαλαρα, και δε θα τραβας και τα μαλλια σου ψαχνοντας που ειναι το καθε τι.

Έχω δύο βασικούς κανόνες ζωής:
1. Μακριά απ' την τρέλα.
2. Πέτα τις σαβούρες :)

Αν δουλεύεις ακόμη με DAW και plugins 20ετίας, είσαι σίγουρα τέσσερις γενιές πίσω. (Περίπου ανα 5ετία έβλεπα τα άλματα).

Καταλαβαίνω τον τρόμο που μπορεί να σε πιάνει αναλογιζόμενος ότι θα πρέπει να περάσεις απ' την καμπύλη εκμάθησης ενός καινούργιου DAW αλλά δεν ισχύει. Το Studio One για παράδειγμα απαιτεί μόνο βασική γνώση Windows. Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς διαισθητικά.

Δε συζητάω καν για plugins επιπέδου Eventide ή Acustica Audio, που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι αυτή τη στιγμή οδηγείς το αμάξι των Flintstones :ROFLMAO:😂😅

Θα σου πω τι κανω τωρα:

Εχω κρατησει αυτουσιο το παλιο, το οποιο ειναι τερας σταθεροτητας, και πλεον του εχω κοτσαρει απο διπλα ενα πιο καινουργιο, στο οποιο δοκιμαζω καινουργια προγραμματα ετσι να παιρνω ιδεες και εμπνευση.

Αν κατι μου αρεσει το ηχογραφω απευθειας στο παλιο ως audio source.

Λιγο πολυ παντα καπως ετσι δουλευα, με ενα κυριως μηχανημα και ενα πειραματικο. Τον τελευταιο καιρο το ειχα καταργησει και ειχα μονο ενα συστημα, αλλα επειδη το πετυχα πολυ σε σταθεροτητα το εχω κλειδωσει, οποτε για να παρακολουθω τις εξελιξεις ξαναμπηκα στη φαση με τα δυο συστηματα.

Οποτε μπορεις να κανεις κατι τετοιο: Ασε το συστημα που δουλευεις οπως ειναι, και στο καινουργιο καβατζωσε τον σκληρο δισκο που εφτιαξες με τα παλια software στο συρταρι. Βαλε εναν αλλο ( η κανε dual boot η κατι τετοιο), και δοκιμασε κατι πιο μοντερνο και διαφορετικο. Δε χρειαζεσαι καν φραγκα, και στο freeware να μεινεις, υπαρχουν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ free software των τελευταιων ετων, μιλαμε για ΑΠΟΛΑΥΣΗ, κατι φοβεροι εικονικοι ενισχυτες, κατι απιστετυα εφε κλπ.

Και δε θα χρειαζεται να τα ψαχνεις την ωρα που ηχογραφεις, απλα θα τα στησεις σε ενα free DAW, και οποτε βαριεσαι θα πλατσουριζεις με αυτο, και αν πετυχεις κατι που σου αρεσει, τσακ, τραβας ενα line out, και το ηχογραφεις απευθειας στο παλιο συστημα που εχεις συνηθησει, ουτε να ψαχνεσαι με το recording στο καινουργιο ουτε τιποτα. Και φρεσκους ηχους θα εχεις, και θα παιρνεις χαμπαρι τα καινουργια soft σιγα σιγα και χαλαρα, και δε θα τραβας και τα μαλλια σου ψαχνοντας που ειναι το καθε τι.
Το τελευταίο vst που έβαλα χθες....και δεν θυμόμουν ότι το είχα ήταν το ppg wave.
Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη.
Και μόνο γι αυτό, δεν μιλάνε για όλα τα άλλα αναλογικά που έχω, pro 53, ή 2 Hammond της NI, ή το ELECTRIC PIANO (FENDER Rhodes), ή το grand piano τφς NI η το fm7 (dx7) η τα korg (legacy collection) ή τα Juno....
Γι αυτα ατην ουσία ήθελα το παλιο software.
Για κιθάρα δεν με νοιάζει.
Έχω τα πάντα.
Αλλά Γι αυτά τα vst (iconic synths) έγινε όλη η προσπάθεια

Attachments

• 20241217_103342.jpg
    20241217_103342.jpg
    2 MB · Εμφανίσεις: 0
Έχω δύο βασικούς κανόνες ζωής:
1. Μακριά απ' την τρέλα.
2. Πέτα τις σαβούρες :)

Αν δουλεύεις ακόμη με DAW και plugins 20ετίας, είσαι σίγουρα τέσσερις γενιές πίσω. (Περίπου ανα 5ετία έβλεπα τα άλματα).

Καταλαβαίνω τον τρόμο που μπορεί να σε πιάνει αναλογιζόμενος ότι θα πρέπει να περάσεις απ' την καμπύλη εκμάθησης ενός καινούργιου DAW αλλά δεν ισχύει. Το Studio One για παράδειγμα απαιτεί μόνο βασική γνώση Windows. Όλα τα υπόλοιπα είναι εντελώς διαισθητικά.

Δε συζητάω καν για plugins επιπέδου Eventide ή Acustica Audio, που θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι αυτή τη στιγμή οδηγείς το αμάξι των Flintstones :ROFLMAO:😂😅
Αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Δεν αλλάζω για 7-8 iconic synths.
Υπάρχουν και σε καινούργια;
Δεν το ξέρω, αλλά και να υπάρχουν, δεν θέλω να τα ξαναπληρώσω.

Ενα μονο πραγμα θα πω:

H.G. Fortune

Ελαφρυ το χωμα στο μεγαλυτερο developer, αν ζουσε ακομα θα τους ειχε σβησει ολους απο το χαρτη.

Οποτε συμφωνω με αυτο που λες, ΑΛΛΑ αυτο με την κιθαρα π.χ., βαζεις αυτο το neural π.χ., μαζι με κατι επισης free shimmer reverbs καινουργα που παιζουν, και τσαααακ! Γλαρωσε η κυρια, ηρθαν τα παγωτα τα μπιχλιμπιδατα, και παμε και να σπασουμε καμια χιλιαδιτσα πιατα στο Γιαννακη και μετα για πεινιρλι στη ΔροΣα

Αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Δεν αλλάζω για 7-8 iconic synths.
Υπάρχουν και σε καινούργια;
Δεν το ξέρω, αλλά και να υπάρχουν, δεν θέλω να τα ξαναπληρώσω.
Ο ορισμός μας για το τί είναι iconic σίγουρα διαφέρει.

Αν όντως αγαπάς αυτά τα synths στις hardware μορφές τους το Hammond της IK Multimedia είναι ότι καλύτερο σε plugin, όπως και το Roland Juno είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από ότιδήποτε Juno κυκλοφορούσε πιο πρίν, όπως και το DX7 της Arturia με κάνει να αισθάνομαι καλά που έδωσα το παλιό μου SY77 κλπ κλπ

Να μου πεις κάποια από αυτά είναι ακριβά, ΟΚ. Υπάρχουν όμως ακόμη και freeware synths που παίζει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο level (πχ Dexed για τους DX7 ήχους).

Εξάλλου και τα παλιά σου plugins, έστω και με κάποιο jbridge, αν πχ είναι 32bit, σίγουρα θα φορτώνουν στο καινούργιο μηχάνημα.

Ο ορισμός μας για το τί είναι iconic σίγουρα διαφέρει.

Αν όντως αγαπάς αυτά τα synths στις hardware μορφές τους το Hammond της IK Multimedia είναι ότι καλύτερο σε plugin, όπως και το Roland Juno είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από ότιδήποτε Juno κυκλοφορούσε πιο πρίν, όπως και το DX7 της Arturia με κάνει να αισθάνομαι καλά που έδωσα το παλιό μου SY77 κλπ κλπ

Να μου πεις κάποια από αυτά είναι ακριβά, ΟΚ. Υπάρχουν όμως ακόμη και freeware synths που παίζει να είναι τουλάχιστον στο ίδιο level (πχ Dexed για τους DX7 ήχους).

Εξάλλου και τα παλιά σου plugins, έστω και με κάποιο jbridge, αν πχ είναι 32bit, σίγουρα θα φορτώνουν στο καινούργιο μηχάνημα.
Ναι για τα δικά μου γούστα μιλάω.
Επίσης πχ το fm7 συμπεριφερεται όπως ακριβώς το dx7.
Του φορτώνω τα roms που είχα στο κανονικό dx7.
Υπάρχουν άλλα νέα τέτοια plugins για ήχο dx7 ?
Υπάρχουν θα πω.
Αλλά αφού το έχω και δουλεύει, γιατί να χάσω χρόνο ψαχνοντας άλλο?
Κάπως έτσι το βλέπω.

Υπαρχουν λογοι να πας σε κατι αλλο, αντιδιαμετρικοι μεταξυ τους:

Ειτε γιατι υπαρχουν πλεον μηχανηματα που κανουν ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ προσομοιωση του DX7

Ειτε γιατι υπαρχουν μηχανηματα που προχωρουν την FM σε μερη που το DX7 αλλα και το FM 7 ακομα δεν εχουν παει

Επίσης πχ το fm7 συμπεριφερεται όπως ακριβώς το dx7.
Του φορτώνω τα roms που είχα στο κανονικό dx7.
Υπάρχουν άλλα νέα τέτοια plugins για ήχο dx7 ?
Ναι, το Dexed είναι πιο πιστό στην αναπαραγωγή των παλιών Roms. Και είναι Free. Eπίσης αφού δε θες να πας στο FM8 (πού έχει κι ενα δισεκατομμύριο βιβλιοθήκες στο νετ) κράτα το FM7. Μια χαρά είναι και δε θα έχεις κανένα θέμα.

Απλά το Arturia DX7 μου βγάζει πιο πιστό feel και παικτικά. Κι αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό στο δικό μου workflow, γιατί με εμπνέει να παίξω με συγκεκριμένο τρόπο.

EDIT: Δεν έχω δοκιμάσει το OPS7 αλλά φαίνεται όντως πολύ καλή φάση.

Λοιπόν, σε συνέχεια παλαιότερου νήματος.

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να το "αντικαταστήσεις". Αφού ήδη το αντικατέστησες.
Εννοείς να το αποσυναρμολογήσεις και να το καταργήσεις;
Αν ναι, τότε μην το κάνεις, δεν ζητάει ψωμί.
Άσε που, δεδομένης της ιδιοσυγκρασίας σου, δεν μπορώ να σε φανταστώ να πετάς κάτι που λειτουργεί.

Εγώ δεν καταλαβαίνω τι εννοείς να το "αντικαταστήσεις". Αφού ήδη το αντικατέστησες.
Εννοείς να το αποσυναρμολογήσεις και να το καταργήσεις;
Αν ναι, τότε μην το κάνεις, δεν ζητάει ψωμί.
Άσε που, δεδομένης της ιδιοσυγκρασίας σου, δεν μπορώ να σε φανταστώ να πετάς κάτι που λειτουργεί.
Ναι σωστό, να το διευκρινίσω.
"Αντικαθιστώ".= φεύγει το παλίο από τον χώρο, και πάει στο storage (δεν πετιέται).
Μπαίνει το νέο στον χώρο -studio (τώρα είναι στο storage, αφού σεταρίστηκε).

Και εμένα το FM8 μου αρέσει, το λατρεύω και έχει και τρομερό arpeggiator/pattern sequencer και τα rack effects φοβερά. Πολύ power! Παρόλο που δε χρησιμοποιώ FM ήχους συχνά, όποτε έχω ανατρέξει σε αυτό μιας και το έχω στο πακέτο του ΚΟMPLETE KONTROL με έχει ενθουσιάσει με την απόδοσή του.

Εγω παλι λατρευω το DEXED :love: To FM8 ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερο σα συνθ, αλλο επιπεδο αν θες να φτιαξεις δικους σου ηχους ΑΛΛΑ το dexed εχει αυτον τον 80ies ηχο που αγαπησαμε, και ειναι και δωρεαν, και αν του βαλεις και κανα (δωρεαν) καλο εφε ειναι ΛΑΤΡΕΙΑ

"Αντικαθιστώ".= φεύγει το παλίο από τον χώρο, και πάει στο storage (δεν πετιέται).

Σε αυτή την περίπτωσε, η σωστή (τεχνικά λέμε) προσέγγιση, είναι : εφ' εξής να εργάζεσαι στα δύο νέα συστήματα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εντοπίσεις τυχόν προβλήματα στο νέο σου setup (τα οποία μην αποκλείεις να εμφανιστούν στην πορεία), ενώ έχεις την ασφάλεια της δυνατότητας επιστροφής στο προηγούμενο σύστημα. Άλλωστε, έκανες που έκανες τη δαπάνη, γιατί να μην το χαρείς όλο αυτό;

Σε αυτή την περίπτωσε, η σωστή (τεχνικά λέμε) προσέγγιση, είναι : εφ' εξής να εργάζεσαι στα δύο νέα συστήματα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εντοπίσεις τυχόν προβλήματα στο νέο σου setup (τα οποία μην αποκλείεις να εμφανιστούν στην πορεία), ενώ έχεις την ασφάλεια της δυνατότητας επιστροφής στο προηγούμενο σύστημα. Άλλωστε, έκανες που έκανες τη δαπάνη, γιατί να μην το χαρείς όλο αυτό;

Ο μονος αποτρεπτικος παραγοντας ειναι ο διαθεσιμος χωρος, αλλα εσυ δεν εχεις προβλημα, βγαλε εκει το πολυ πολυ 5-6 beta βιντεο και κανα γραμοφωνο του 30 απο τη μεση και εισαι κομπλε.

Εχεις και εξτρα usb καρτες ηχου ηδη, οποτε μια χαρα. Και οταν θα δοκιμασεις τα καινουργια καλουδια που κυκλοφορουν σε βλεπω να κανεις διασκευη αυτο

Υποτίθεται ότι έκανα όλα τα test.... 2μήνες με αυτό ασχολιόμουν (κουβάλα το στον χώρο - στηστο- δοκίμασε....κ.λ.π, και οκ, με το Laptop ήταν εύκολο- το Pc ήθελε λίγο παραπάνω effort).
Θεωρητικά λοιπόν δουλεύει 100%.
Τα λέω αυτά για να διευκολύνω το Poll.
Από εκεί και πέρα η δαπάνη έγινε (και αυτή χαίρομαι ήδη) "για να κοιμάμαι ήσυχος" (ναι ξέρω είμαι για ψυχιατρείο - άλλα άλλο θέμα αυτό).
Δηλαδή ότι , αν πάθει κάτι το παλιό....έχω 2 νέα ίδια.
Και εκεί που κοιμήθηκα ήσυχος....μετά σκέφτηκα (θέλω να "χαλάσω στη χρήση το παλιό ή να το κρατήσω για σουβενίρ...." :p....ναι ξέρω, με πνίξανε τα βάσανα....

Δηλαδή ότι , αν πάθει κάτι το παλιό....έχω 2 νέα ίδια.

Το επομενο σταδιο ειναι δυο ακομα πιο νεα ιδια για καθε νεο ιδιο

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back