ARTURIA ASTROLAB: ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ SET-UP ΜΟΥ!

@cos_dr,,, το λιγουρευτηκες πιστευω!!!!!!!!!!
οσο αφορα τη τιμη, $695 πως το ακους;
βεεεβαια,,, δε μπορεις να κανεις σπλιτ, ουτε λέϊερινγκ, ουτε loop recording,,, (καλα αυτο το τελευταιο δεν χρειαζεται Καθολου ουτε στο 61 η αληθεια ειναι), πανω στο synth, Τα κανεις ομως τα 2 πρωτα, στο analoglab, και μεταφερεις το αποτελεσμα στο οργανο! απλα και καθημερινα, πλησιαζοντας στο 2026!!!
επίσης, τα παλια Casio δε νομιζω να ειχαν 16,000+ πρισετς!!!!!!!!!!
και 2 κιλα ετσι;;;
1/6ο του 61, & 1/14 του 88 σε βαρος!!! και μιας και το εφερε η κουβερντα, (νοτ αλλα ας το φερει) για εναν φιλο μου, δε τον ξερεις!!!!!
θελω τη δημοσια αποψη σου: (και οποιος άλλος θελει εννοειται λεει) Θα προετρεπες καποιον, που εχει το 61 να το δωσει, γνωριζοντας τι παιζει, (τσιφτετελια χασαποζεμπέκικα και r&b + λαϊκομπαλλάντες), να παει στο 88?
ή θα ηταν,,, καπως over_αγορα, μιας και ηδη καλυπτεται απο τον εξοπλισμο που ηδη εχει;

σχετικα με το 37άρι, κι εγω για τη λιμο μου θα το'παιρνα!!!!!!!!!!!

Last edited:
βεεεβαια,,, δε μπορεις να κανεις σπλιτ, ουτε λέϊερινγκ, ουτε loop recording,,,
Δε νομίζω ότι έχει τόση σημασία αυτό. Το concept του οργάνου βασίζεται λειτουργικά περισσότερο σε άλλα πράγματα που τα κάνει κατά τη γνώμη μου άψογα.

θελω τη δημοσια αποψη σου: (και οποιος άλλος θελει εννοειται λεει) Θα προετρεπες καποιον, που εχει το 61 να το δωσει, γνωριζοντας τι παιζει, (τσιφτετελια χασαποζεμπέκικα και r&b + λαϊκομπαλλάντες), να παει στο 88?
ή θα ηταν,,, καπως over_αγορα, μιας και ηδη καλυπτεται απο τον εξοπλισμο που ηδη εχει;
Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και την αισθητική του καθενός. Αν παίζει όπως λες γιατί να πάει στο 88? Είναι τα 61. Συνήθως παίζονται leads, μελωδικές γραμμές, ή ακόρντα με το αριστερό/split. Σπάνια χρειάζεσαι τις ακραίες οκτάβες. Αν του χρειάζεται περισσότερο εύρος οκταβων ας πάει, αλλά τα 88 πλήκτρα και ημιβαρυκεντρισμένα, η βαρυκεντρισμένα δεν είναι τόσο προσανατολυσμού του στυλ που λες, εκτός και αν οι λαϊκομπαλάντες περιλαμβάνουν ήχους πιάνου (ακουστικού/ηλεκτρικού) που παίζονται εκφραστικά και σαν πιάνο. Τ
ότε τα 88 βαρυκεντρισμένα (weighted) πλήκτρα είναι πολύ ανώτερα σε αίσθηση και εκφραστικότητα από τα 61 (συνήθως synth action)

Επίσης, να προσθεσω; κατι που δε θα πρεπει ποτέ να ξεχναμε! (και ειναι κάτι επίκαιρο, μιας και σε μερες Μαυρων_Παρασκευων... Μας πιανει...)
It’s not what you have, but what you do with it!

τωρα παταω να δω το βιντεο,,,,,
αλλά,,,,,, εχω απαντηση σε αυτη τη συγκριση!!!!! στο ποιος κερδιζει δηλαδη!!!!!!!!!!
ωραιο το Minifreak,,, αλλά...
Ο Βασιλιας,,, τα τρωει ολα!!!!!

τωρα παταω να δω το βιντεο,,,,,
αλλά,,,,,, εχω απαντηση σε αυτη τη συγκριση!!!!! στο ποιος κερδιζει δηλαδη!!!!!!!!!!
ωραιο το Minifreak,,, αλλά...
Ο Βασιλιας,,, τα τρωει ολα!!!!!
Συμφωνώ και με έχει ενθουσιάσει το μικρό. Για το εξοχικό με το λάπτοπ είναι ότι πρέπει. Θα το πάρω στα 60 μου μεταχειρισμένο για 200 ευρώ και θα το ευχαριστηθώ.

Συμφωνώ και με έχει ενθουσιάσει το μικρό. Για το εξοχικό με το λάπτοπ είναι ότι πρέπει. Θα το πάρω...
Κως, ειναι οτι πρεπει για'σενα! μη το σκεφτεσαι!!!
απλα,,, σκεψου οτι, θα'παιρνες το Κομπλιτ, (ηθελες εναν κοντρολερ απο οτι ειχα καταλαβει, άλλο που το πηγες... Πισω), αν το παρεις θα εχεις και κοντρολερ, και το βασικότερο,,, θα εχεις αναβαθμησει, (σε χαρντγουερ space), τον ηχο σου για πολλα πολλα πολλα χρονια!!!!!
δε το λες και κακο deal,,,,,

Κως, ειναι οτι πρεπει για'σενα! μη το σκεφτεσαι!!!
απλα,,, σκεψου οτι, θα'παιρνες το Κομπλιτ, (ηθελες εναν κοντρολερ απο οτι ειχα καταλαβει, άλλο που το πηγες... Πισω), αν το παρεις θα εχεις και κοντρολερ, και το βασικότερο,,, θα εχεις αναβαθμησει, (σε χαρντγουερ space), τον ηχο σου για πολλα πολλα πολλα χρονια!!!!!
δε το λες και κακο deal,,,,,
είναι πανάκριβα. Μόνο μεταχειρισμένα και μετά τα 60. Έχω γίνει λίγο γραφικός να τα λέω αλλά δε θα δώσω 700 ευρώ για κάτι που θα παίζω μια φορά το μήνα. Ούτε να το σετάρω δεν έχω όρεξη.

καλα οσο για το σεταρισμα βοηθαω κι εγω!!!!!
οσο για το πανάκριβα, αν δεις που εχουν παει τα workstations, ακόμα χειρότερα, αν δεις που εχουν παει τα arrangers, (τα ξερεις) οκ. Σου δινουν πολλα! αλλά ειναι στο θεο! να μη το πουμε;;; βαζοντας στη ζυγαρια τα παραπανω, ε νομιζω οι τιμες, γενικα της Arturia, ειναι πολυ λογικες!!!!!
γι'αυτα που σου δινουν ετσι;;;
εγω πιστευω θα το εχεις στη λιστα των TO_DO του 26!!!!!

καλα οσο για το σεταρισμα βοηθαω κι εγω!!!!!
οσο για το πανάκριβα, αν δεις που εχουν παει τα workstations, ακόμα χειρότερα, αν δεις που εχουν παει τα arrangers, (τα ξερεις) οκ. Σου δινουν πολλα! αλλά ειναι στο θεο! να μη το πουμε;;; βαζοντας στη ζυγαρια τα παραπανω, ε νομιζω οι τιμες, γενικα της Arturia, ειναι πολυ λογικες!!!!!
γι'αυτα που σου δινουν ετσι;;;
εγω πιστευω θα το εχεις στη λιστα των TO_DO του 26!!!!!
Δυστυχώς, τον ελεύθερο χρόνο το έριξα στα παιχνίδια. Το μόνο που κάνω από μουσική είναι να βλέπω βίντεο με μουσικά προϊόντα και reviews και να ακούω παλιά κομμάτια του 80-90. Δεν είμαι σημείο αναφοράς ούτως η άλλως. Αλλά είναι ωραία, τα θαυμάζω. Δε θα παίξω. Εδώ έχω τόσα που έχω χρόνια από software και ακόμα δεν τα έχω ανακαλύψει. Οπότε, τουλάχιστο στη φάση που βρίσκομα το θεωρώ πολύ μεγάλο έξοδο και περιττό για κάτι που δεδομένα δεν έχω χρόνο και διάθεση να ασχοληθώ. Αφήνω την απόλαυση του πραγματικού μηχανήματος σε εσένα που έχεις το μεγάλο και το απολαμβάνεις, είναι σε καλά χέρια.

μου περναει βεβαια μια... Πονειρη ιδεα απο το μυαλο,,, δε το κρυβω!!!
να το δωσω και να παρω το 37αρι,,!!!!!!!!!!
πιο κομπακτ σετ, ειδικά με το Moxf, ευκολότερα διαχειρισιμα,,,
δε θα ειμαι, Ηγετης στη κατηγορια μετα;;;!!!!!!!!!!!!!!!

μου περναει βεβαια μια... Πονειρη ιδεα απο το μυαλο,,, δε το κρυβω!!!
να το δωσω και να παρω το 37αρι,,!!!!!!!!!!
πιο κομπακτ σετ, ειδικά με το Moxf, ευκολότερα διαχειρισιμα,,,
δε θα ειμαι, Ηγετης στη κατηγορια μετα;;;!!!!!!!!!!!!!!!
Άμα δε σε ενδιαφέρει το πιανιστικό παίξιμο, δεν σε ενδιαφέρει να έχεις τις κάτω οκτάβες παράλληλα π.χ. σαν key switches στο αριστερό για να προσδίδεις στα libraries ή τα VST που το υποστηρίζουν, αν δε σε ενδιαφέρει, χρησιμοποιώντας το ως master keyboard να γράψεις συμφωνική μουσική φτιάχνοντας layers, η ακρίβεια στις δυναμικές στην εκτέλεση, να σταματάς τη ροή σου δουλεύοντας με octave up/down με το ίδιο το όργανο, μπορείς να το κάνεις.

...χρησιμοποιώντας το ως master keyboard να γράψεις συμφωνική μουσική φτιάχνοντας layers,...
Σε αυτο το σημειο το σκεφτηκα λιγο!!!!!!!!!!!!!!!
αλλά μετα θυμηθηκα οτι για συμφωνική εχω το Novation!!!!!
αυτο,,, (το Astrolab) (μη βγει παραεξω) το πηρα για... Offline τζαμαρισματα/απλο παιξιμο, με ενα οργανο που σου δινει, ακριβως αυτο. Τον χρονο... Να παιξεις περισσότερο, και Οχι να... Πειραξεις παραμετρους!!!!
Το 1o που γραφεις δε με απασχολει καθολου,,,,,,
Οπότεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!
θα δουμε!!!
Ερχονται νεότερα;;;;; stay tuned!!!!!

Το οτι η μουσικη... Μπορει να θεραπευσει (με τη βοηθεια και αλλων βεβαια) τα παντα, πανω κατω ειναι γνωστο.
Αν φυσικα υπαρχει και το μερακι αλλά και τα καταλληλα εργαλεια, που συνηθως ειναι τα απλα εργαλεια,,, φτιαχνεις πολυ ωραια πραγματα! + οτι το βλεπεις, το ζεις και... Το συνθετεις... Αλιως...
Ιδου Ενα Αλμπουμ, που φτιαχτηκε Μονο με... Ενα Astrolab & εναν μικτη... Με recording δυνατοτητες!!!
Το πετυχα στο φορουμ (το ανεβασε συμφορουμητρια) που ειμαι κι εγω φυσικα μελος και ειπα να το ποσταρω!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back