ARTURIA ASTROLAB: ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ SET-UP ΜΟΥ!

theoMusictech

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Το Review που περιμενε ολη η κοινωτητα των πληκτραδων, εφτασε!!
Μετα από 9 χρονια, πηρα full size… ημιβαρυκεντρισμενο, πληκτρο...
Είναι αυτό που μου αρεσει αυτη τη περιοδο! Ένα τετοιο synth μου ελειπε, και η Arturia, το εφτιαξε.
Η εταιρια κατά τη γνωμη μου, το κανει μια χαρα! Κοντρα σε ολους... Και σε μοδες της εποχης. Τι κανουν οι άλλοι; Γινονται περισσοτερο, υπολογιστοκεντρικοι. Βαζουν τυρακια για να πιασουν τους Pcαδες, εχοντας σε λιγο λιγοτερη προνομιουχα θεση τους hardwarαδες! Η Arturia, (κανει κατι που το εκαναν παλιοτερα ομως, κι αλλες εταιριες & το σταματησαν) βαζει σε business class θεση, τους hardwarαδες, παντα σε digital περιβαλον φυσικα, ριχνοντας και τη πινελια του «ελα παρε παρε εχω και ωραιοτατο πακετακι μαζι με το οργανο δωρο»! που αυτό το θεωρω το πιο τελειο κατορθωμα που εχουν, γενικοτερα κανει οι εταιριες τα τελευταια αρκετα χρονια, είναι τρομερα εθιστικο θα ελεγα, αν δεν εχει καποιος αυτοσυγκρατηση και δε ξερει τι θελει, για τους ερασιτεχνες ειναι δισκολοτερο σιγουρα!! «σου δινω κατι, παρε δωρο και κατι άλλο"!
ετσι εχτισα το 80 % της software πλευρας του studio μου, και ουτε που πολυκαταλαβα πως
! Μαζι με το Novation, πηρα δωρο το Ableton Live.
Μαζι με το Yamaha, πηρα δωρο το Cubase.
Μαζι με διαφορες καρτες ηχου, ολο και καποιο plug in ειχαν μεσα, το'βαλα κι αυτο!!!
και, οι αναβαθμησεις εννοειται ηταν στη γωνια για ολα αυτα!!!
Και τωρα, μαζι με το Arturia????? ειχε μεσα πραγματακια...!!!
Και συνεχιζουν οι εταιρια σαν μια γροθια να λενε! "εεε ρε θα ερθει η στιγμη που θα σου αρεσει, εστω ένα από αυτά τα ποσα πραγματα σου δινω, θα θες σαν τρελος να αναβαθμησεις»!!!!!

Μου αρεσει.

Ελεγα λοιπον ότι η Arturia, αφου μιλαμε για το Astrolab, εκανε πραγματικα τη διαφορα για’μενα.

Επιασε και εριξε μεσα τη χαργουερική έκδοση του Analoglab, με ότι θα χρειαστω, ισως και με αυτά που δεν θα χρειαστω ποτε στη ζωη μου!

Πιανα; Στρινγκς? Τα παντς της είναι απλα καταπληκτικα. Είναι μεσα στα καλυτερα που εχουν ακουσει τα τελειως μη επαγγελματικα αυτια μου!
Και από κατασκευη; Τιποτα μωρε! Απλα είναι με διαφορα το πιο ποιοτικο, αλλα και το πιο βαρυ, οργανο που ειχα ποτε μου! Χωρις καμια μα καμια υπερβολη!

μεταλο +,και αυτή η ξιλο_ιφη που εχει στο πλαϊ, νομπς και κουμπια που νιωθεις ότι είναι στιβαρα ρε παιδι μου, όχι πως θα σου φυγουν μεσα στον επομενο μηνα!!!!
Τα πληκτρα του;, στα χαρτια είναι ημιβαρυκεντρισμενα. Και είναι! Το λενε κι αλλοι αυτό όμως, και θα συμφωνησω, η αισθηση τους για εμενα και με την εμπειρια πληκτρων που εχω παιξει & εχω είναι, βαρυτερα απο ημι… η επαναφορα τους, είναι γρηγορη και «απολυτη» θα το βαλω στα +, από τη στιγμη που δε με δισκολευει στο παιξιμο & μου δινει ότι παιζω και λιγο πιανο… Σαν αισθηση ή ότι τελος παντων ειμαι πιο κοντα σε ένα 88αρι, που είναι κι ένα απωθημενο μου!
Και παμε τωρα στο Τυρακι που εγραψα παραπανω!!! Και με τιιι ηρθε μαζι το Astrolab? Με τη Software μορφη του Analoglab Pro.
Δεν είναι κακο, το θες εκει που εχεις ανοιξει το pc,,, για να τσεκαρεις τα email σου Όχι για τιποτα άλλο!!!!!

Αλλα πες βρε παιδι μου ότι σου ερχεται η εμπνευση, ανοιγεις το daw, ε αλφαβητικα είναι στο Α, θες καποιους γρηγορους, αλλα πληρως ποιοτικους ηχους,,, τους βαζεις , παιζεις τελος!!!!!!
Αξιζι!!
Ο ορισμος του απλου και του καλοηχου!

Και αφισα και κατι για το τελος, που μονο ο Theo Musictech θα μπορουσε να κανει!!
Για να βρω, από που θα αγορασω το Astrolab, εψαξα.Και εψαξα πολύ. Σε μια παγκοσμιοποιημενη αγορα δεν ειμαστε; Αυτό εχει και τα καλα του, αλλα και τα κακα του για τον πελατη/αγοραστη και φυσικα και για τους πωλητες/μαγαζια! Όχι οποτε μας συμφερει είναι καλο αυτό, κι οποτε δεν μας συμφερει Όχι….!!!!
Λοιπον το πηρα από ένα παραμαγαζο απο τη Γερμανια! Παραμαγαζο το λεω γιατι δεν είναι απο τα επονιμα διασημα πολυεθνικες, είναι κατι πιο β!!
Του εστειλα email, κλεισαμε στη τιμη, (30 Ευρω κατω από τη τιμη των… αλλων), και , λιγο πριν το στειλει,,,,, τι μου λεει; Σε ελευθερη μεταφραση!!
«βρε’συ, εχω και μια κοπια του Arturia V Collection 8! Το κλειδι! Μου το ειχε κανει μεταφορα ενας πελατης! Οκ δεν είναι η τελευταια εκδοση, αλλα καλουτσικο είναι!!!!!

Να σου το δωσω για να ολοκληρωθει το bundle???"!!!!!!
Εσεις τι θαλεγατε;;; βαζω και τα 2 χερια μου στη φωτια ότι δεν υπαρχει ενας που θα ελεγε Όχι εδώ!!!!!!
Και ετσι, πηρα και τη V collection, που εκει,,, καταλαβαινουμε ότι η μπαλα, Όχι απλως εχει χαθει, εχει αλλαξει πλανητη και ουτε καν τη βλεπουμε!!!!!!
Το εχω ξαναγραψει ότι εχω τεραστια τυχη σε αυτά τα θεματα ετσι; Υπαρχει λεξη τωρα γι’αυτό, δε θελω να γινω μη κοσμιος ως προς το φορουμ!!!!! Οποτε, για ποδαρικο για το 2026, οποιος θελει μπορει να στειλει πμ, δεχομαι προσκλησεις,,, θα τα βρουμε στο οικονομικο!!!!!

Τιμη συζητησιμη σαν τις αγγελιες!!!!!!!!!!!
ΦΙΝΑΛΕ!!!!!
Το Astrolab το λατρευω. Περιττο να πω ότι εδώ και εναμιση μηνα που το εχω, είναι "αθελα" μου, το εργαλειο που θα ανοιξω για να γραψω εκτος, ή εντος μεσων εγγραφης μουσικης, αφου το μηχανημα δεν είναι workstation, δεν διαθετει sequencer, αλλα καθολου δε το χαλασε!!!!!!
Ειμαι full value for money, ε και με τη ρεντα μου,,, νομιζω παραειναι!!!
ζηταω κατι; Ναι. Τις ειλικρινεις ευχες σας και, ότι σχολιο εχετε να γραψετε πανω στο θεμα!!
Υγ1. Φυσικα θα ανεβασω και ντεμακια τον ηχο του οργανου αποκλειστικα εδώ να ακουσετε για’υριο με βλεπω/μεσα στο επομενο 3ημερο!

Υγ2. Θα ηθελα να προσκαλεσω μελη, που ειμαι σιγουρος ότι διαβαζουν κι ας μη γραφουν! Το Noiz δε κοβεται!!! μελη που ειλικρινα εκτιμω, περα από τις οποιες διαφωνιες που μπορει να ειχαμε, για εμενα είναι μονο θετικα όλα αυτά, με εμενα αλλα και με άλλα μελη μεσα εδώ, να γραψουν!!
Θελω την ενεργεια τους & τη γνωμη τους για τη προσθηκη μου, μιας και εχω ζητησει τη βοηθεια τους, όπως και ολων των μελων εδώ βεβαια, και μου την εχουν προσφερει, καθως και συμβουλες και, ότι μπορω κι εγω κανω σαν ένα μελος εδώ για να γυρισω πισω στα πλαισια των γνωσεων μου πισω οτι μου δωθηκε από αλλους, οσο μπορω!

Ελπιζοντας παντα η προσκληση μου αυτη, να βρισκει συμφωνη και τους admins του forum! Εάν Όχι, ας προσπεραστει και ας συνεχισει ο καθ’ενας τη πορια του! Απλα επειδη, οι πραγματικα καλοι και με γνωσεις ανθρωποι, είναι και λιγοι στις μερες μας τις περισσοτερες φορες, και όταν μιλαμε για πληκτρα μιλαμε για ετσι κι αλιως μικρη κοινοτητα, καλο θα ηταν να ειμαστε, και οι εχοντες την μεγαλη γνωση, αλλα και οι εχοντες τη πιο μικρη, ενωμενοι για το χομπι/παθος μας, το παιξημο&τη δημιουργια μουσικης!

Και τωρα,,,,,

ΔΙΚΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!!

photos

Attachments

• IMG_20250215_153837[1].jpg
    IMG_20250215_153837[1].jpg
    266.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_20250215_153914[2].jpg
    IMG_20250215_153914[2].jpg
    254.5 KB · Εμφανίσεις: 0
Καλοριζικο, να το χαρεις.

Αν μου επιτρεπεις, θα διαφωνησω λιγο σε καποια απο τα γραφομενα σου.

Το πληκτρο αυτο, οχι απλα δεν ειναι εναντιον του "υπολογιστροκεντρισμου", αλλα ειναι χαλαρα το πιο υπολογιστροκεντρικο hardware synth που εχει βγει ποτε. Η ιδια η Arturia το παρουσιαζει ως γεφυρα μεταξυ του computer based στουντιο και της hardware based σκηνικης παρουσιας, και πραγματι αυτο ειναι, αφου επιτρεπει στο χρηστη να μεταφερει τους ηχους του arturia lab στη σκηνη χωρις την παρουσια υπολογιστη, παρα μονο με το astrolab.

Η ιδια η υπαρξη δηλαδη του πληκτρου καλυπτει την αναγκη για ευκολη προσβαση στσ εικονικα synth της εταιριας, τι πιο υπολογιστοκεντρικο απο αυτο. Αλλα και σε πρακτικο επιπεδο, αναλυτικο editing στους ηχους κανεις μονο μεσω του analog lab, και στη συνεχεια τους μεταφερεις στο μηχανημα.

Με αλλα λογια το analog lab δεν το εδωσε σαν εξτρα η εταιρια, ουτε η μονη του χρησιμοτητα ειναι για να το ανοιγεις οπως λες οταν βλεπεις τα email σου. Αντιθετα ειναι ενα βασικο και απαραιτητο συστατικο στοιχειο του ιδιου του hardware synth, ειναι το απαραιτητο εργαλειο του που επιτρεπει την κατασκευη custom ηχων, ειναι στην ουσια η ηχητικη καρδια του οργανου, που χωρις αυτη χανει τεραστιο μερος των δυνατοτητων του.

Ναι, η καρδια του astrolab χτυπαει στον υπολογιστη σου, για τετοιo υπολογιστοκεντρισμο μιλαμε :ROFLMAO: Μην το παρεις κατακαρδα παντως :ROFLMAO: εδω πλεον το να εχει καρτα ηχου και plug in αντιστοιχο ενα hardware synth εχει γινει must, there is no escape, join us or else :ROFLMAO:

Μανο, το ποϊντ σου ειναι ολοσωστο!
"παρε μαζι σου τους ηχους των soft synths & βιβλιοθηκες++++ της Arturia στη σκηνη, ή οπου θελεις" σου λεει η εταιρια, οπου θελεις!
δηλαδη μπορω να κλειδωσω πορτες, παραθυρα και σιτες, να σβησω τα φωτα, να αποσυνδεσω ups, υπολογιστες ποντικια και πληκτρολογια, να το βαλω στη πριζα και να παιξω μονο για το σημερα!!!!!
και φυσικα το γραφω και παραπανω! Analoglab σε hardware μορφη! Εεεκει ομως ειναι το +, που του δινει το εξτρα γ@μ,,, Αστερατο ηθελα να πω της υποθεσης!
η απλοτητα! το οτι υπαρχει ενας που το κανει! αυτο το παρ'το μαζι σου και πειραξε το απο το σταθμο εργασιας σου...,,, αλλα ΣΕ STANDALONE ΜΗΧΑΝΗΜΑ...!!!!! το κανει ξεχωριστο! καταλαβες!!!!!
και , φανταζεσαι τι εχει να γινει με το που θα μπουν και ηχη απο τη V Collection ετσι;;;!!!!! δεν περιγραφω αλλο!!!!!
ευχαριστω για την ευχη!!!

Last edited:
η καρδια του astrolab χτυπαει στον υπολογιστη σου, για τετοιo υπολογιστοκεντρισμο μιλαμε :ROFLMAO: Μην το παρεις κατακαρδα παντως :ROFLMAO: εδω πλεον το να εχει καρτα ηχου και plug in αντιστοιχο ενα hardware synth εχει γινει must, there is no escape, join us or else :ROFLMAO:
φυσικα δε θα το παρω κατακαρδα, θυμασαι παλιοτερες κουβεντες εδω στο φορουμ και ξερεις πως δεν., Εχεις καταλαβει τις αποψεις μου πανω στο θεμα!!!
η ισορροπια hard και σοφτ ειναι το κλειδι για το οτι κανουμε πανω στη μουσικη! , το ρεζουμε λεω!!!!! αλλοστε,,,... it's digitaaaaal!!!!! you got it!!!!!
πες μου ομως και στο κομματι του hard,,, δε τη θελουμε την αυτονομια;;; που γραφω παραπανω!!!!!

Εγώ, πάντως, το είχα γράψει ότι υπάρχει ένα κοινό για το Astrolab, αλλά ο Κωσταχαλκίδας τότε διαφωνούσε. Μου αρέσει να έχω δίκηο. :) :) :)

Και βεβαια υπαρχει.

Τα περιθωρια διαδρασης αναμεσα στο hardware και το software ειναι κυριολεκτικα τεραστια, και οσο περναει ο καιρος, και οι μεν hardware κατασκευαστες το παιρνουν αποφαση οτι ο audio κοσμος δε θα ειναι ποτε πια ο ιδιος, αλλα και ο κοσμος τον υπολογιστων ανοιγει τις πορτες τις συμβατοτητας, θα δουμε πιστευω ωραια πραγματα.

Σε αυτη τη συνεντευξη που ειχα αναφερει τις προαλλες, ελεγε ο γκουρου για τη συνδεσιμοτητα μεσω LAN, και πως αυτο στοχευουν να ειναι ο κανονας στο μελλον. Το να συνδεεις στο δικτυο το hardware σου, και αυτο μεσω midi 2 να βρισκει τα παντα και να κανει διαθεσιμες τις controlling κακ audio δυνατοτητες στο software, και αντιστοιχα το software να αξιοποιει στο επακρο τις δυνατοτητες αυτες, αυτος ειναι ο σωστος δρομος και το μελλον, και αυτο θα δωσει κινητρο και πωλησεις στις εταιριες, συνεργεια, και οχι ματαιες κοντρες γηπεδικου τυπου μεταξυ software/ hardware που δεν εχουν και καμμια βαση.

Εγώ, πάντως, το είχα γράψει ότι υπάρχει ένα κοινό για το Astrolab, αλλά ο Κωσταχαλκίδας τότε διαφωνούσε. Μου αρέσει να έχω δίκηο. :) :) :)
υπαρχει και παραυπαρχει κοινο!!!!!
ολοζωντανο!
αυτο δε το θυμαμαι! θυμαμαι μονο οτι δεν του αρεσε ο σχεδιασμος του; κατι τετοιο!!!! ε γουστα ειναι αυτα!!!
η ουσια ειναι οτι το synth ειναι υπερτουμπανο!!!
να μπουμε στα αρνητικα; να μη κανουμε μονο Αστροαγιογαφιες;;;
βαρυ ρε γαμω_το!
10 κ λενε, δε το πιστευω με τη καμια!
10 κ λενε οτι ειναι και το Moxf! το Moxf το πιανω με το 1 χερι και κανω και τουμπες!!!!!
το Αστρολαμπ, το παιρνω και με τα 2 χερια για να το μεταφερω 10 μετρα, και με πονανε τα ποντικια μου 10 λεπτα!!! καλα ειμαι και αγυμναστος!!!!!
δεν γυμναζομαι και οπως ο Γιατρος!!!!!!!!!!
το αλλο αρνητικο του ειναι... Η χωρητικοτητα!
20 gb Μονο!
ΡΕ ARTURIA,,, 20 GB ΕΙΧΑ ΕΓΩ ΣΤΑ WINDOWS 98 SE, 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΗ ΜΕ ΤΕΡΛΕΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!! ελπιζουμε να γινει κατι να μη κανω κατι εγω!!!!!
το πιο ενδιαφερον ομως,,, ειναι οτι... Ακουγονται διαφορες φημες, οτι θα κυκλοφορισει το 88αρι καποια στιγμη... Sτο Melon.
Ε ρε ετσι και βγει... Το πηρα το'βαλα στον ωμο κι εφυγα για συναυλιες California!!!!!!!!!!

πες μου ομως και στο κομματι του hard,,, δε τη θελουμε την αυτονομια;

Εννοειται πως την θελουμε.

Σε πολλα μεγαλα shows, επειδη ακριβως τα soft synths ειναι πλεον πολυ μπροστα, στηνουν υπολογιστες και ιστοριες, με controllers, διπλα συστηματα για back up και τετοια, και κανουν παιχνιδι ετσι.

Για εναν απλο πληκτρα ομως που θα παιξει στο κουτουκι :ROFLMAO: αυτα ειναι πολυ μακρινα σεναρια. Κουβαλας ενα πληκτο, αν ειναι να κουβαλισεις και ολοκληρο το home studio αστο καλυτερα. Οποτε τι πιο λογικο να εχεις ενα πληκτρο στυλ workstation ΟΜΩΣ αυτο σε κανει να λες bye bye στα ωραια σου plug in.

Το astrolab ομως σου λεει "τσιμπα με και δε θα χρειαστει να πεις bye bye" ;)

Δηλαδη καποιος που γουσταρει και χρησιμοποιει arturia plug ins στα κομματια του, και θελει ξα τα παιξει επι σκηνης, εχει πλεον μια πολυ ωραια λυση για αυτο.

Φυσικα με καποιο δυνατο workstation, και ειδικα αν ξερεις να προγραμματιζεις και να σαμπλαρεις μπορεις να εχεις ενα αποδεκτο αποτελεσμα, αλλα το να κανεις απλα ενα drag and drop και να εχεις στο live το ιδιο ακριβως ηχο δεν συγκρινεται.

οχι ματαιες κοντρες γηπεδικου τυπου μεταξυ software/ hardware που δεν εχουν και καμμια βαση.
εμμμ χμμμ!!!!!
δε θα το κρυψω, ειναι μεσα στις ενοχες απολαυσεις μου!!!!!
γινεται και λιγο ντορονταβαντουρι μωρε, να αναβουν και λιγο τα αιματα, δεν ειναι παντα κακο!!!
ασε που πολλες φορες, το πιστευεις δε το πιστευεις,,,, μαθαινουμε και κατι απο κατι τετοια!!!!! οκ Οχι να ξεφευγει το πραγμα εντελως!!! ισα να ανεβενει λιγο η τηλεθεαση!!!!! και... να φτανουμε να βγαινουν και συμπερασματα. Ναι. Πολλες φορες σε φορουμ, αλλα και απο κοντα, δεν ειναι μονο Ελληνικο φαινομενο αυτο, πρεπει να ξεπεραστουν καποια εσκαμμενα για να βρεθει μια λυση και να βγει η γνωση,,, το ζουμι! ακουγεται ψυλοκυνικο, αλλα το πιστευω απολυτως!

Εννοειται πως την θελουμε.

Σε πολλα μεγαλα shows, επειδη ακριβως τα soft synths ειναι πλεον πολυ μπροστα, στηνουν υπολογιστες και ιστοριες, με controllers, διπλα συστηματα για back up και τετοια, και κανουν παιχνιδι ετσι.

Για εναν απλο πληκτρα ομως που θα παιξει στο κουτουκι :ROFLMAO: αυτα ειναι πολυ μακρινα σεναρια. Κουβαλας ενα πληκτο, αν ειναι να κουβαλισεις και ολοκληρο το home studio αστο καλυτερα. Οποτε τι πιο λογικο να εχεις ενα πληκτρο στυλ workstation ΟΜΩΣ αυτο σε κανει να λες bye bye στα ωραια σου plug in.

Το astrolab ομως σου λεει "τσιμπα με και δε θα χρειαστει να πεις bye bye" ;)

Δηλαδη καποιος που γουσταρει και χρησιμοποιει arturia plug ins στα κομματια του, και θελει ξα τα παιξει επι σκηνης, εχει πλεον μια πολυ ωραια λυση για αυτο.

Φυσικα με καποιο δυνατο workstation, και ειδικα αν ξερεις να προγραμματιζεις και να σαμπλαρεις μπορεις να εχεις ενα αποδεκτο αποτελεσμα, αλλα το να κανεις απλα ενα drag and drop και να εχεις στο live το ιδιο ακριβως ηχο δεν συγκρινεται.
οπως τα ειπες, 100000000 %
αυτο ακριβως. Τιποτα αλλο!!!!!
και ηχος καμπανα ετσι;;;;; και χωρις να εχεις... αναμενο αλλο Workstation! χωρις + το θορυβο και 30 παραθυρα... ανοιχτα!!!!!

OK, αλλα το θεμα ειναι να εχει και καποια βαση η κοντρα.

Απο τη στιγμη που οι υπολογιστες εχουν φτασει στο σημειο να παιζουν ΑΥΤΟΥΣΙΟ τον ΙΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ, ακομα και σε ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ FLAGSHIP hardware, για ποια κοντρα να μιλησουμε; Ειναι τυχαιο οτι rack synth ψαχνεις με το κυαλι; Οσοι δουλευαμε με ρακ, θα ειμασταν τρελοι να παμε σε κατι αλλο εκτος απο plug in και καναδυο hardware πληκτρα για controllers, αφου στην ουσια ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ ετσι, γιατι να μανουριαζεις με audio συνδεσεις, midi καλωδια και software editors, ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ το να τα εχεις virtual τα synth.

Οσοι παλι θελουν να εχουν γυρω γυρω πληκτρα, αυτοι θα συνεχισουν να τα εχουν, και παραλληλα θα παιζουν μπαλα και με τα PC, διοτι σε πολλα πραγματα πολυ απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αντιστοιχα hardware, σε κατι multigiga βιβλιοθηκες ηχων, σε κατι physical modelling και σε χιλια δυο αλλα πραγματα το software ειναι μιλια μπροστα.

Το να μη σε ψηνει προσωπικα να ασχοληθεις για καποιο λογο, δε σημαινει και οτι δεν ειναι μιλια μπροστα. Μετα απο δεκαετιες αλματωδους εξελιξης του software, σε πολλους τομεις εχει ξεπερασει κατα πολυ το hardware, μονο τυφλος δεν το βλεπει αυτο, για ποια κοντρα να μιλησουμε πλεον; Αυτα ειναι last year, πανε αυτα.

Απο τη στιγμη που οι υπολογιστες εχουν φτασει στο σημειο να παιζουν ΑΥΤΟΥΣΙΟ τον ΙΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ, ακομα και σε ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ FLAGSHIP hardware!

Αυτα ειναι last year, πανε αυτα.
!!!!! αυτο να ξερεις διαβαζεται κι αναποδα! ειναι κατι σαν το νιψον ανομηματα!!!!!!!!!!
"απο τη στιγμη που τα hardware workstations, εχουν κοπιαρει το "κωδικα" των, επαγγελματικης και μη χρησης, υπολογιστων, ε!!!!!! τα last years, δε γυριζουν πισω!!!!!
rack synths! δεν ειχα ποτε! δε με πειραζει, ειχαν σιγουρα ενα μεγαλο +, επιαναν ελαχιστο χωρο, και φυσικα το ειχες το original συνθ, χωρις πληκτρα οκ! με ολες τις λειτουργιες του!

Δεν υπαρχει ουσιαστικος διαχωρισμος hardware- software, ποτε δεν υπηρξε.

Υπαρχει ΜΟΝΟ ενα σημαντικο ειδος -ware, το SOUNDWARE.

Πιστευεις π.χ. οτι το D-50 εχει κατι να πει ως μηχανημα, ως ηχητικες δυνατοτητες μπροστα π.χ. στο Dune 3;

Και ομως η ιδιοφυια τυπων σαν τον Eric Persing, εκανε με τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ μεσα του D50 ηχους σαν το Fantasia, που ακομα και σημερα, 40 χρονια μετα, μετρανε.

Αρα ηταν καλος ο Persing τοτε, αλλα με το Omnisphere, που ειναι ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ μπροστα στο D50 τι, ξεχασε την τεχνη του;

Και αν το D50, η το M1 που ουτε καν resonant φιλτρα δεν ειχε, αν αυτα αρκουσαν σαν synth engines για να δωσουν τοσους κλασσικους και πετυχημενους ηχους, ενα συγχρονο software synth σε τι μας εμποδιζει να φτιαξουμε και εμεις τοσο καλους και ακομα καλυτερους ηχους;

Η σωστη απαντηση ειναι "σε τιποτα'.

μηχανικαρα ο Περσινγκ!
καταλαβες πως το εγραψα! σοφτ & hard ειναι αλληλενδετα! απο τη στιγμη που το κουτι του καθε hard synth, γραφει απ'εξω digital,,, εκει ξερουμε πολυ καλα που "μπαινουμε"!!!
αλλα ξερουμε, και,,, οτι ταυτοχρονα με τα καλουδια του digital, ακουμπαμε και ενα ωραιοτατο υλικο, που μας "προσγηωνει" στα, προφανως λιγοτερα απο τα απειρα των απειρων multigiga που εχουμε στους αμετρητους ssds μας, αλλα και στη μαγια και στη συγκεντρωση του εγγεφαλου μας, στο απλο!
βαλε και το γεγονος, οτι ξεκαθαρα για'μενα οι εταιριες hardware οργανων, Δεν θελουν να δωσουν αυτο το κατι παραπανω! μπορουσε μια εταιρια να φτιαξει το Omnisphere σε Hardware! θα το εβαζε και σε μια τιμη στο θεο, γιατι ειναι ελαχιστοι αυτοι που ασχολουνται! να ειμαστε σιγουροι οτι θα υπηρχαν αρρωστακια που θα το αγοραζαν! εκει μπαινει ενα στοπ ομως, σκεφτονται τη ματαιοτητα (ας παρουν το σοφτ οχοουουουου)! και, αγοραζουμε hardware μηχανηματα με σελερον και 2 gb ram πχ!
τι κανουμε;;;;; ακουστε λιγο τον Theo σας παρακαλω!!!!! Mix & match!!!

Μερικά πράγματα να γράψω. 1. Καλορίζικο και να το ευχαριστηθείς που αυτό από τα γραφόμενά σου είναι ΣΙΓΟΥΡΟ.
2. όταν το δουλεύεις stand alone λειτουργεί όπως το software;;
3. Πού φτάνει σε κανάλια/layer ήχων;

Θελω την ενεργεια τους & τη γνωμη τους
Εγώ δεν τη θέλω κάποιων γιατί είναι αγενείς, προσπαθούν να επιβάλλουν την ημιμάθειά τους προσβάλλοντας με χλευασμούς και χαρακτηρισμούς τους άλλους που συνήθως είναι ανώτεροι μουσικοτεχνολογικά και τους δόθηκαν πολλές ευκαιρίες και δεν τις πήραν. Όπως και δε θέλω πια αυτούς που με το παραμικρό αποχωρούν. Γιατί γνώμη έχουν αλλά δεν έχουν ενέργεια :ROFLMAO:

Στο θέμα μας τώρα. Καλορίζικο και από εμένα αγαπημένε μας φίλε, είναι πολύ ευχάριστη η είδηση ότι πήρες ένα τόσο εξαιρετικό και elegant όργανο. Είναι σημαντικό το ότι το πήρες συνειδητοποιημένα και όπως φαίνεται από τα γραφόμενά σου θα αποτελεί βασικό εργαλείο εργασίας και έμπνευσης για πάρα πάρα πάρα πολύ καιρό.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τις παρατηρήσεις του φίλου @manosx
Το concept του οργάνου πολύ καλό και ο συνδυασμός με το sοftware ανεξάντλητη

Πέραν των τεχνικών είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ:love:, αναγεννησιακό 😲θα έλεγα.
Η χρήση του σαν μόνο του και εντός του οικοσυστήματός του (ψψψψψ) καλύπτει όλα όσα θα χριεαστεί ένας πληκτρας - producer, αλλά μας τα είπες όλα εσύ. Εσύ, που τώρα το έχεις και το κατέχεις.

Προσωπικά θα ήθελα τις ... ροδέλες να είναι στο κλασσικό αριστερό μέρος, πιστεύω θα είχα πρόβλημα με όργανο που τις έχει σε αυτό το σημείο και γενικά είμαι fan του joystick, αν και το modulation wheel είναι το standard default για το expression ιδιαίτερα στα στα VST "κλασσικής μουσικής" κάτι βέβαια που είναι παραμετροποιήσιμο. Όπως δεν μπορώ να σχολιάσω την έλλειψη περισσότερων στοιχείων ελέγχου πάνω στο όργανο για τον real time έλεγχο παραμέτρων. Θα έπρεπε να ήταν πιο πλούσιο σε αυτόν τον τομέα.

Μπράβο theo!!! ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!!!!
Αναμένουμε τα demo σου!!!!!:coffee::ninja:(y):love:

Είναι avant-garde το όργανο
Ή μάλλον είναι τόσο όμορφο που θα το έλεγα..... avNant-garde:ROFLMAO:

2. όταν το δουλεύεις stand alone λειτουργεί όπως το software;;
3. Πού φτάνει σε κανάλια/layer ήχων;
2. Προφανώς δεν μπορείς να πειράξεις τους ήχους όπως στο software, δηλαδή τα βασικά δομικά τους μέρη. Μπορείς όμως μέσω του software να περάσεις νέους ήχους από αυτό. Από εκεί και πέρα μπορείς το patch αυτό να πειράξεις μέσω των knobs βασικές/κλασσικές performance παραμέτρους

3. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μπορεί να έχει ένα ή δύο layers από patchs ταυτόχρονα,
Είναι......... bitimbral. :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back