άρθρο του RS για το γνωστό θέμα των δικαιωμάτων

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Παραθέτω το άρθρο.

Όποιος θέλει και γνωρίζει αγγλικά το διαβάζει

https://www.rollingstone.com/music/music-features/pop-songwriters-industry-broke-1234662448/?fbclid=IwAR1WdspHgOjqrofafMoVbtkJnZbqpvmEcrl6OqKVef4A7o__9h935KVu8LI
GettyImages-1238843233_.jpg

Μάλιστα!!

Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Τελικά τα spotify - youtube κλπ, εξελλίσονται σε σούπερ πειρατές!

Μάλιστα!!

Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Τελικά τα spotify - youtube κλπ, εξελλίσονται σε σούπερ πειρατές!
Βλεπω εισαι και συ σταθερός αρνητής...

Βλεπω εισαι και συ σταθερός αρνητής...
Πως να μην είμαι με αυτά που γίνονται...

Στην Αμερική τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια ένας songwriter με κάποια δημοφιλή τραγούδια μπορούσε να ζήσει αξιοπρεπώς και να συνεχίζει να παράγει έργο. Τώρα τι; 

Πως να μην είμαι με αυτά που γίνονται...

Στην Αμερική τουλάχιστον πριν κάποια χρόνια ένας songwriter με κάποια δημοφιλή τραγούδια μπορούσε να ζήσει αξιοπρεπώς και να συνεχίζει να παράγει έργο. Τώρα τι; 
μπα...το λεω γιατί εδώ κάθε φορά που ανεβάζω κάτι περι στρημινγκ πέφτουν να με φάνε ότι όλα καλά...και ο κοσμάκης τρώει ψωμί

Αυτα τα ψιχουλα ειναι το αποτελεσμα της πειρατειας που δεν εδινε τιποτα. Απο το τιποτα πηγαμε στο κατι, οπως και οι ακροατες απο το τιποτα πηγαν στα 7 δολλαρια. Αν πετυχει το spotify, θα μπουν και αλλοι στη μπιζνα και θα ανεβουν οι αποδοχες, δεν θα γυρισουν ομως ΠΟΤΕ στο παρελθον, γιατι ΠΟΤΕ δε θα ξαναδινει ο ακροατης τα λεφτα που εδινε πριν την πειρατεια.

Θελουμε και αλλα spotify, οχι να γυρισουμε στο pirate bay. Και επισης το ξεφτιλισμα του μουσικού προϊόντος λογω πειρατειας θα συνεχισει να εχει επιπτωσεις για ολο τον 21ο αιωνα, deal with it.

Αυτα τα ψιχουλα ειναι το αποτελεσμα της πειρατειας που δεν εδινε τιποτα. Απο το τιποτα πηγαμε στο κατι, οπως και οι ακροατες απο το τιποτα πηγαν στα 7 δολλαρια. Αν πετυχει το spotify, θα μπουν και αλλοι στη μπιζνα και θα ανεβουν οι αποδοχες, δεν θα γυρισουν ομως ΠΟΤΕ στο παρελθον, γιατι ΠΟΤΕ δε θα ξαναδινει ο ακροατης τα λεφτα που εδινε πριν την πειρατεια.

Θελουμε και αλλα spotify, οχι να γυρισουμε στο pirate bay. Και επισης το ξεφτιλισμα του μουσικού προϊόντος λογω πειρατειας θα συνεχισει να εχει επιπτωσεις για ολο τον 21ο αιωνα, deal with it.
είδες το βίντεο ή έτσι τα γράφεις?

Το αρθρο διαβασα, για μια που κλαψομουνιαζει πως το filler σκουπιδι που εγραψε, για μια που θελει να τον παιρνει στα γρηγορα στην ταρατσα για να μη δεθει συναισθηματικά, της απεφερε μονο 20 χιλιαρικα, ενω αυτη ετοιμαζονταν να αγορασει επαυλη στη santa barbara. Μακαρι για κατι τετοιες να μην υπηρχε το spotify, αυτη δε θελει εσοδα, προστιμο θελει.

το άρθρο μιλάει όχι για καλλιτέχνες περφόρμερς ή μπραντ νειμς...

Μιλάει για συνθέτες, στιχουργούς και άλλους συντελεστές που με την νέα πρακτική έχουν φάει απλώς πόρτα, διότι οι πλατφόρμες πληρώνουν μόνο έναν και γειά σας.

Ναι ρε παιδακι μου, και αυτη στιχουργος των παρακατω αριστουργηματικων στιχων ειναι

Let's put them topics to bed and go fuck on the roof, just to say that we did it

Οι επιρροες από Σίλερ και Κιπλινγκ ειναι εμφανεις. Μια επαυλη την αξιζε, ειναι η αληθεια.

Και δεν εφαγε πορτα, πηρε 20 χιλιαρικα. Παρολα αυτα τα ειπαμε, υπαρχει απαξιωση της μουσικης, καποτε μπορει και να επαιρνε την επαυλη, μ.Ν. (Μετα Ναπστερ ) ομως οχι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
διότι οι πλατφόρμες πληρώνουν μόνο έναν και γειά σας.
Για εξήγησε τι εννοείς, γιατί ακόμα και εγω δεν έχω τέτοιο arrangement για παράδειγμα.

Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιάρης, tea boy κ.α. όλοι απο λίγο.

Για εξήγησε τι εννοείς, γιατί ακόμα και εγω δεν έχω τέτοιο arrangement για παράδειγμα.

Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιάρης, tea boy κ.α. όλοι απο λίγο.
όπου έψαξα τα ευρήματα τείνουν στο ότι η πλατφόρμα πληρώνει ένα ποσό στον καλλιτέχνη χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις.

Αν κάπου έχετε βρει πως πληρώνουν οι πλατφόρμες τον συνθέτη ή τον στιχουργό μου λέτε και μένα

https://artists.spotify.com/help/article/royalties

Δε λεει τιποτα καινουργιο το αρθρο. Λεει οτι τα δικαιωματα απο τις ηχογραφησεις ειναι για γελια και για κλαματα, και τα λεφτα για τους συνθετες και τους στιχουργους ερχονται αν κερδισουν το τζοκερ του να χρησιμοποιηθει το κομματι απο καμια ταινια ή να γινει mega hit.  Τα γνωστα δηλαδη.

Αν μπορει να ανατρεψει το ζοφερο παρον το streaming, θα φανει σε βαθος χρονου. Σιγουρα λεφτα δε θα μοιρασει απο την καλη του την καρδια, θα πρεπει να γινουν πολλα.

τα λέμε με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Όπου ο "καλλιτέχνης" για να κάνει επιτυχία έπαιρνε ένα τραγούδι επαγγελματιών συνθετών στιχουργών. Και οι τελευταίοι έπαιρναν την μερίδα του λέοντος. Και υπήρχε μια α δικαιοσύνη. Οι καλλιτέχνες τη δόξα και κάποια λεφτά και οι συνθέτες το χρήμα. Αν ήταν άξιοι και ταύτιζαν τους ρόλους ακόμα καλύτερα.

Σήμερα δεν γίνεται αυτό. Ο καλλιτέχνης παίρνει σχεδόν τα πάντα.

Γι αυτό και σήμερα δεν υπάρχουν συνθέσεις και όλα πάνε στον γκρεμό.

https://eu.usatoday.com/story/life/2022/10/22/how-much-per-spotify-stream/8094437001/#:~:text=Rights holders are the licensor,or owners of the song.

https://www.hypebot.com/hypebot/2021/11/how-spotify-royalties-actually-work.html

στα παραπάνω θα διαβάσετε αρκετά

καλό θα είναι αν ψάχνουμε την αλήθεια για το κάθε σποτιφαι να μην ψάχνουμε τα δικά τους αρχεία και άρθρα, αλλά ανεξάρτητα.

Τόσος κόσμος που διαδηλώνει, δεν το κάνει επειδή κάποιος τους χάλασε την καλή τους ζωή

Τόσος κόσμος που διαδηλώνει, δεν το κάνει επειδή κάποιος τους χάλασε την καλή τους ζωή
Βασικά, αυτός ήταν, είναι, θα είναι ο ΜΟΝΟΣ λόγος για τον οποίο έχω δει να διαδηλώνει οποιοσδήποτε.

τα λέμε με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Όπου ο "καλλιτέχνης" για να κάνει επιτυχία έπαιρνε ένα τραγούδι επαγγελματιών συνθετών στιχουργών. Και οι τελευταίοι έπαιρναν την μερίδα του λέοντος. Και υπήρχε μια α δικαιοσύνη. Οι καλλιτέχνες τη δόξα και κάποια λεφτά και οι συνθέτες το χρήμα. Αν ήταν άξιοι και ταύτιζαν τους ρόλους ακόμα καλύτερα.

Σήμερα δεν γίνεται αυτό. Ο καλλιτέχνης παίρνει σχεδόν τα πάντα.

Γι αυτό και σήμερα δεν υπάρχουν συνθέσεις και όλα πάνε στον γκρεμό.

https://eu.usatoday.com/story/life/2022/10/22/how-much-per-spotify-stream/8094437001/#:~:text=Rights holders are the licensor,or owners of the song.

https://www.hypebot.com/hypebot/2021/11/how-spotify-royalties-actually-work.html

στα παραπάνω θα διαβάσετε αρκετά

Τι δεν καταλαβαίνεις βρε παιδί μου; Στο μετάφρασα να ξαναδιαβάσεις αυτο που παραθέτεις:

Σύμφωνα με το Spotify, περίπου τα δύο τρίτα των εσόδων από τη μουσική πηγαίνουν στους κατόχους δικαιωμάτων. Οι κάτοχοι δικαιωμάτων είναι ο δικαιοπάροχος που πληρώνει ο καλλιτέχνης για να τους εκπροσωπήσει και να ανεβάσει τη μουσική τους στο Spotify — συχνά δισκογραφικές ή διανομείς. Αυτά τα χρήματα χωρίζονται σε δικαιώματα ηχογράφησης (που καταβάλλονται στον καλλιτέχνη μέσω του δικαιοπαρόχου) και δικαιώματα έκδοσης, τα οποία πηγαίνουν στους τραγουδοποιούς ή τους ιδιοκτήτες του τραγουδιού. Οι καλλιτέχνες αμείβονται με διαφορετικά ποσά ανάλογα με τις συμβάσεις που έχουν με τους κατόχους των δικαιωμάτων τους.

Διάβασε καλά τι υπογράφεις όταν ζητάς διανομή. Τα όποια έσοδα τα μοιράζεις σε χίλια κομμάτια αν θες. 

Όπως και παλιά, μια δισκογραφική / διανομέας πούλαγε τους δίσκους στα δισκάδικα και στο τελος σου απένειμε τα δικαιώματα. Δεν αλλαξε κάτι σε αυτό παρα μόνο ότι οι διανομείς σου δίνουν σχεδόν όλο το ποσό απο τις πωλήσεις. 

Διάβασε καλά τι υπογράφεις όταν ζητάς διανομή. Τα όποια έσοδα τα μοιράζεις σε χίλια κομμάτια αν θες. 

Όπως και παλιά, μια δισκογραφική / διανομέας πούλαγε τους δίσκους στα δισκάδικα και στο τελος σου απένειμε τα δικαιώματα. Δεν αλλαξε κάτι σε αυτό παρα μόνο ότι οι διανομείς σου δίνουν σχεδόν όλο το ποσό απο τις πωλήσεις. 

δεν καταλαβαίνω γιατι μιλάς σε β πρόσωπο.

Δεν αφορά εμένα η ιστορία. 

Ακαδημαϊκά μιλάμε.

Μεταφέρω το τι συμβαίνει γενικά στον πλανήτη για το θέμα αυτό για ανταλλαγή απόψεων.

Άρα μιλάς χωρίς να έχεις προσωπική εμπειρία και επιμένεις να δίνεις λάθος εντυπώσεις στο θέμα.

Σόρι ρε dimsonic αλλά δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου καθόλου. Το έχουμε κουβεντιάσει αρκετά αναλυτικά νομίζω.

Να πάει να κάνει σεξ στη δική μου ταράτσα σήμερα το βράδυ. 7ος όροφος, θερμοκρασία 2 C, feels like -6 C, να δούμε άμα ξαναγράψει τέτοια.

Trending...

Νέα θέματα

Back