Artesia dp-10, αξίζει;

stratigos

Μέλος
Πόντοι
28
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καλησπερα σας. 

Φίλη θέλει για την κόρη της που έχει προχωρήσει στο Ωδείο να παρει ένα ηλεκτρικό πιανο και σε αναζήτηση που κάναμε περαν από μεταχειρισμένα εντος budget που ήταν κάποια Yamaha ydp 140 κλπ είδε το πιανο του τίτλου στα 700 ευρώ καινουριο λευκό χρώμα και της άρεσε, διάβασε και ότι έχει ήχους προερχόμενους από το Bosendorfer και το σκέφτεται. Αξίζει λέτε σε σχέση με το προαναφερθέντο Yamaha ή σε αντίστοιχη τιμή καινουριο το Kurzweil ka130 κλπ; 

Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αυτό μου μοιάζει σαν κλώνος Roland...

καλό φαίνεται και σε καλη τιμη.... why not?

αυτό μου μοιάζει σαν κλώνος Roland...

Από ότι κατάλαβα κάτι τέτοιο παιζει γενικά με τις πιο άγνωστες μάρκες. Πχ thomann dp-26 είναι ένα είναι σαν ένα άλλο medeli που με τη σειρά του μπορεί να είναι κάποιου άλλου πιο γνωστου. 

καλό φαίνεται και σε καλη τιμη.... why not?
Δε ξερω το σκέφτεται γιατί έλεγε μέχρι 500 και έτσι είδε το dp33 thomann και έλεγε να παρει αυτό αλλά είδε και εκείνο και της αρεσε είδε και σε αγγελία το ydp 140 στα ίδια χρήματα με το thomann αλλά μεταχειρισμένο και είδε ότι στα 700 παιζει και ένα Kurzweil και μηπωσ αυτό που τησ άρεσε πολυ οπτικά δεν λέει τελικά έναντι αυτών. Πχ το Yamaha το θεωρείτε καλυτερο; 

Ναι θέλει υποχρεωτικά με σκαμπό βάση ξυλινη και πεταλια. 

Θα το δω και αυτό. 

Από thomann έχει δει dp-26 και dp- 33

Απαντήστε μου ομως ? θα πηγαίνατε στο artesia ή θα ήταν καλυτερα για εσάς το Kurzweil ή το Yamaha ydp-140 ή κάποιο thomann εωσ το dp-33;;;

Απαντήστε μου ομως ? θα πηγαίνατε στο artesia ή θα ήταν καλυτερα για εσάς το Kurzweil ή το Yamaha ydp-140 ή κάποιο thomann εωσ το dp-33;;;
Προσωπικά, για Kurzweil ή Yamaha θα πήγαινα μόνο σε μοντέλα άνω των 1000 ευρώ.

Τώρα, εάν ήταν να επιλέξω υποχρεωτικά μεταξύ Artesia και μοντέλα του Thomann, θα διάλεγα του Thomann καθαρά και μόνο λόγω τριετής εγγύησης κι ας ήταν υποδεέστερο. Εκτός κι αν θέλεις να κάνεις πειράματα.

Βέβαια, μπορεί να σου βγεί καλό, ποτέ δεν ξέρεις. Δεν το έχω δει ποτέ από κοντά ούτε έχω ακούσει γνώμες από κάποιον γνωστό που να καταλαβαίνει από πιάνα και κλαβιέ.

Παρακάτω είναι η επίσημη σελίδα του προϊόντος.

https://artesia-pro.com/products/dp-10e-digital-piano/

Μην ξεχνάς πως εκτός του οικονομικού, σημαντικότατος παράγοντας είναι οι γνώσεις και οι ανάγκες - απαιτήσεις του χρήστη. Εάν κάποιο προϊόν σε καλύπτει με αυτά που σου προσφέρει, περί ορέξεως...

• Like
Reactions: stratigos
Πολυ καλα τα λες και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου και εσένα και τα υπόλοιπα παιδια. 

Το Yamaha ydp 140 (που γυρω στο 1000αρικο θα κόστιζε καινουριο) μάλλον φευγει απο τη λίστα λόγω άλλων λόγων και όχι του οικονομικου (μιας και το βρίσκαμε στα χρήματα των thomann αλλά μεταχειρισμένο) οπότε μένουμε στα αλλά με μάλλον κατευθυνση προς κάποιο από τα thomann για την εγγυηση που είπες αλλά και για να είναι καινουριο. 

Είναι κουκλί παντως το artesia και με καλό ήχο πιανου κάτι που δε γνωρίζω αν έχουν (το ίδιο καλό όχι ότι δεν ακουγονται) τα thomann. 

ΥΓ: Ναι, το ειχα δει το site της artesia. Αν δεν κάνω λάθος και το βίντεο που έβαλα εκεί το βρήκα. 

Είναι κουκλί παντως το artesia και με καλό ήχο πιανου κάτι που δε γνωρίζω αν έχουν (το ίδιο καλό όχι ότι δεν ακουγονται) τα thomann. 
Όντως, μπορεί να έχει καλύτερο ήχο από του Thomann, όμως όπως σου είπα πιό πάνω δεν το έχω δει από κοντά.

Η επιλογή μεταξύ των δύο είναι καθαρά λόγω τριετής εγγύησης.

Επίσης δεν γνωρίζω κάποιον που να έχει παίξει με artesia έτσι ώστε να μας πει την γνώμη του.

• Like
Κλείσαμε στην Thomann λοιπόν με τα εξής μοντέλα: dp-33 (επικρατέστερο βάση νούμερου και καλά πιο μεγάλο νούμερο πιο κάλό, δεν έχουμε τσεκάρει χαρακτηριστικά ανάμεσα σε αυτό και το 28 που είναι η άλλη επιλογή) και dp-28. Κάπου με μπερδεύει η Thomann με τις τιμές και τα bundle αλλά θα κοιτάξω να το ξεμπερδέψω το πράγμα. Πχ bundle με βάση ξύλινη με πετάλια, ακουστικά, σκαμπό έχει για παράδειγμα σε ένα μοντέλο 500 και σε άλλο πιο χαμηλό μοντέλο 550 με αποτέλεσμα να σκέφτομαι μήπως η φωτογραφία είναι λάθος στο 500 και δεν εμπεριέχει πχ το σκαμπό...

ΥΓ: Όποιος θέλει να λύσει μυστήριο, ας κοιτάξει στο site της Thomann τί εμπεριέχει κάθε bundle και τί όχι. Αμα βγάλει άκρη φέξε μου...

dp-33 (επικρατέστερο βάση νούμερου και καλά πιο μεγάλο νούμερο πιο κάλό
Δεν ισχύει, το dp28plus έχει παραπάνω πολυφωνία.

δεν έχουμε τσεκάρει χαρακτηριστικά ανάμεσα σε αυτό και το 28 που είναι η άλλη επιλογή) και dp-28
https://www.thomann.de/gr/compare.html?art[]=347195&art[]=448686&art[]=493572

Υ.Γ.: Πρόσεχε τι χαρακτηριστικά βλέπεις και τι παραγγέλνεις.

• Like
Δεν ισχύει, το dp28plus έχει παραπάνω πολυφωνία.

https://www.thomann.de/gr/compare.html?art[]=347195&art[]=448686&art[]=493572

Υ.Γ.: Πρόσεχε τι χαρακτηριστικά βλέπεις και τι παραγγέλνεις.

Nαι, το είδα τώρα που τα ψάχνω περισσότερο.

Και ναι, θέλει προσοχή.

Βασικά, ήθελε να δώσει για Thomann εως 550 μαξ για σετ σκαμπό, πιάνο, ξύλινη βάση με πετάλια και ακουστικά. Υπάρχει τέτοιο πακέτο που να αξίζει? Πχ στο dp-28 που φαίνεται καλό παίζει στο budget?'

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edit: Μάλλον αυτό ειναι τελικά: 

Mαύρο

https://www.thomann.de/gr/thomann_dp_28_digital_piano_bundle.htm

Λευκό
https://www.thomann.de/gr/thomann_dp_28_wh_digital_piano_bundle.htm?fbclid=IwAR3MyRjbUfgv6z-fWHOgaVVcrOhzsa-9D9JGUdkX0M9ZcAxNns8ldC0eAUA

Τελικά έκανε παραγγελία σήμερα το bundle παραπάνω του Λευκού dp-28. Όλα καλά! 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! 

Ήρθε σήμερα το πιάνο dp-28 white bundle. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! 

Πολύ καλή αίσθηση τα πλήκτρα πολύ καλός ο ήχος του πιάνου!

IMG-442c146df4ef51e1dc10bcc83b9d60c5-V.jpg

IMG_20220919_182424.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα