αποριες για αντικατασταση πεταλιων με line 6 m9 ή line 6 mm4

Τακης Πολιτης

Takis Politis

Μέλος
Πόντοι
38
η κατασταση εχει ως εξης:

εχω εναν ενισχυτη τον  germino club 40 ο οποιος δεν εχει λουπα..

τα πεταλακια που εχω ειναι:

1)delay

2)overdrive

3)distortion

4)tuner

5)wah

θα ηθελα να αποκτησω ακομα τα εξης:

1)univibe

2)rotary(leslie)

3)compressor

4)tremolo

5)chorus

6)reverb

αλλα..επειδη θα ηθελα να αποφυγω να εχω ..11 πεταλακια και θα μου αρεσε να μπορω να αποθηκευω και καποιους ηχους,σκεφτηκα καποιες εναλλακτικες και εδω θα ηθελα να με βοηθησετε.

πριν δειτε ομως τι ακριβως ψαχνω να εχετε ως δεδομενο οτι θελω οπωσδηποτε να εχω στα ..ποδια μου το jampedal overdrive  tubedreamer 72 αλλα και το crazy tube circuits-black magic!και το λεω αυτο γιατι θυμαμαι πως με την vox tonelab υπηρχε ενα θεμα σε αυτον τον ..συνδιασμο...

1)για πρωτη επιλογη ειδα το line 6 m9 stompbox modeler που εχει πολλα απο αυτα που ψαχνω σε πεταλια ή ακομα και θα μπορουσε να με κανει να αντικασταστησω καποια απο τα υπαρχουσα πεταλια μου.Το  m9 εχει τα εξης που με ενδιαφερουν:

1)tuner

2)delay

3)univibe

4)tremolo

5)chorus

6)volume pedal

7)compressor

8)rotary (leslie)

9)reverb

το line 6 m9 πως θα μπορουσα να το χρησιμοποιησω;σε ενισχυτη ο οποιος δεν εχει λουπα οπως ο germino θα μπορουσε να παει μπροστα "διπλα" απο τα πεταλια μου (overdrive-distortion-wah), και να το χρησιμοποιω στην ουσια για τους "wet" ηχους μου;

εχει καποιος εμπειρια απο το συγκεκριμενο για να μου πει και ποσο αξιοπρεπεις ηχους εχει αλλα και ποσο αξιοπιστο ειναι γνεικα;εχωντας αυτο θα μπορουσα απο τα πεταλια μου να κρατουσα μονο το overdrive το wah και το distortion!

και απο οτι βλεπω αν το παρει κανεις αυτο αξιζει να παρει και το expression pedal με το οποιο μπορεις να ρυθμισεις το reverb το delay το tremolo που μπορεις να εχεις κτλ!

2)δευτερη επιλογη το line mm4 και το οποιο θα μου δωσει:

>chorus

>tremolo

>univibe

>rotary

σε σχεση με το m9 δεν θα μου δινει:

>tuner

>delay

>volume pedal

>compressor

>reverb

αλλα αυτο δεν ειναι τοσο θεμα αφου θα μπορω να το παρω απο 1-2 πεταλια παραπανω..

ευχαριστω εκ των προτερων περιμενω βοηθειαααα...

Εφόσον δεν χρησιμοποιείς το drive του ενισχυτη, το θέμα fx loop δεν χρειάζεται να σε απασχολεί.

Όσον αφορά τις επιλογές σου, δεν νομίζω ότι αξίζει να κοιτάς την σειρά MM της line6 εάν είναι και η M9 στο παιχνίδι, καθώς η τελευταια χρησιμοποιεί την ίδια 'μηχανη'. Προσωπικά την αγόρασα για τους ίδιους λόγους με εσένα +το looper της. Όσον αφορά τα vibe και tremolo της, σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα, οπότε καλό θα ήταν να την ακούσεις πριν 'διώξεις' τα δικα σου.Τα modulation και reverb της πάντως είναι μια χαρά. Εάν δε αναλογιστεις ότι μεταχειρισμένη κοστίζει περίπου όσο δυο καινούργια πεταλια 'μεσαίας' κατηγορίας, θα έλεγα πως δεν έχεις και πολλα να χάσεις απο την αγορα της :).

προσωπικα μιλωντας, η m9 με εχει αφησει απολυτα καλυμμενο. χρησιμοποιω κυριως τα delay της και καποια modulation, σπανιως καποια απο τα πιο εξεζητημενα φιλτρα που εχει και επισης, η χρηση expression pedal και το γεγονος οτι συγχρονιζει ολα τα εφε με ταπ τεμπο την καθιστουν εξαιρετικο εργαλειο. να σημειωσω παντως οτι δεν χρησιμοποιω κανενα drive-compressor η οτιδηποτε τετοιο που εχει αλλα εχω κρατησει τα πεταλια  μου γι αυτες τις δουλειες. εν κατακλειδει ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος.

matawan είπε:
προσωπικα μιλωντας, η m9 με εχει αφησει απολυτα καλυμμενο. χρησιμοποιω κυριως τα delay της και καποια modulation, σπανιως καποια απο τα πιο εξεζητημενα φιλτρα που εχει και επισης, η χρηση expression pedal και το γεγονος οτι συγχρονιζει ολα τα εφε με ταπ τεμπο την καθιστουν εξαιρετικο εργαλειο. να σημειωσω παντως οτι δεν χρησιμοποιω κανενα drive-compressor η οτιδηποτε τετοιο που εχει αλλα εχω κρατησει τα πεταλια  μου γι αυτες τις δουλειες. εν κατακλειδει ειμαι παραπανω απο ευχαριστημενος.
+1

Όσον αφορά τα vibe και tremolo της, σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα, οπότε καλό θα ήταν να την ακούσεις πριν 'διώξεις' τα δικα σου.Τα modulation και reverb της πάντως είναι μια χαρά.
+1

To bold το λέω και για τα υπόλοιπα εφέ της, αλλά το γεγονός οτι τα έχεις όλα σε ένα πακέτο (+όσα λέει ο matawan) την κάνει αναντικατάστατη

ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις παιδια!

αρα βαζω την m9 μπροστα σαν πεταλι;και που ακριβως στην αλυσιδα αν υποθεσουμε οτι θα εχω και ενα compressor+overdrive+distortion+wah?

blue γιατι θυμαμαι πως με την vox tonelab υπηρχε ενα θεμα σε αυτον τον συνδιασμο?? και εννοω να εχεις και πεταλια distortion στην σειρα μπροστα απο τον ενισχυτη…η m9 δεν εχει τετοιο θεμα?

θα μπορουσες να μου κανεις και μια συγκριση της tonelab με την m9?(πολλα σε ρωτησα το ξερω αλλα…:p)

και οκ ξερω οτι δεν θα ειναι τοσο καλα τα εφε οσο αν τα ειχα σε ..καλα πεταλια αλλα νομιζω οτι αν μαθεις να τα χρησιμοποιεις σωστα αυτο μετραει..η σωστη χρηση τους.την οποια αν την κανεις,μετα ολα καλα ακουγονται..

takis είπε:
ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις παιδια!

1)αρα βαζω την m9 μπροστα σαν πεταλι;και που ακριβως στην αλυσιδα αν υποθεσουμε οτι θα εχω και ενα compressor+overdrive+distortion+wah?

2)blue γιατι θυμαμαι πως με την vox tonelab υπηρχε ενα θεμα σε αυτον τον συνδιασμο?? και εννοω να εχεις και πεταλια distortion στην σειρα μπροστα απο τον ενισχυτη…η m9 δεν εχει τετοιο θεμα?

θα μπορουσες να μου κανεις και μια συγκριση της tonelab με την m9?(πολλα σε ρωτησα το ξερω αλλα…:p)

3) και οκ ξερω οτι δεν θα ειναι τοσο καλα τα εφε οσο αν τα ειχα σε ..καλα πεταλια αλλα νομιζω οτι αν μαθεις να τα χρησιμοποιεις σωστα αυτο μετραει..η σωστη χρηση τους.την οποια αν την κανεις,μετα ολα καλα ακουγονται..
1) μετά από τα υπόλοιπα πετάλια σου

2) ναι, έχουν το ίδιο θέμα : αν θέλεις παραμόρφωση σε πετάλι είτε θα την έχεις πριν από την πεταλιέρα είτε μετά από αυτή. Το πρόβλημα ήταν χειρότερο στην TL γιατί δεν σου επέτρεπε να χρησιμοποιήσεις το καταπληκτικό wah της μπροστά από πετάλι παραμόρφωσης (εκτός αν επέτρεπες να είναι και τα delay μπροστά του). *

Αυτό δεν είναι περιοριστικό στη Μ9 γιατί δεν την παίρνεις για τα wah της. Σε μια γενικότερη σύγκριση, πρόκειται για 2 διαφορετικούς κόσμους, οπότε σου λέω αυτά μόνο που φαντάζομαι οτι θα σε ενδιαφέρουν  :

• η TL είναι πεταλιέρα, ενώ η Μ9 είναι ουσιαστικά 3 πετάλια σε σειρά
  • η TL έχει πιο ωραία εφέ (ειδικά delay + wah), αλλά η Μ9 έχει περισσότερα (και πιο εξειδικευμένα)
  • Το μέγεθος
  • τα expressions της TL είναι πολύ καλύτερα (και σαν κατασκευή και σαν απόκριση) , αλλά δεν κάνουν τα πάντα
  • η TL έχει προσομοιώσεις ενισχυτών/καμπινών
  • στο tap tempo της Μ9 δηλώνεις ρυθμικές αξίες (τρίηχα, παρεστιγμένα κλπ)
  • θέλεις looper?

3) Kάποιος που θέλει ένα vibe, ένα chorus και ένα reverb δεν έχει κανένα λόγο να πάρει πολυμηχάνημα. Κάποιος που θέλει ένα whammy για το τσακίρ κέφι, ένα φίλτρο που το χρησιμοποιεί σε 3 κομμάτια (και είναι μοντέλο ενός πεταλιού που κάνει 300€), 3 delay ταυτόχρονα (με expression), ένα looper, κλπ έχει κάθε λόγο να πάρει τη Μ9.

ΥΓ. Αν δεις το θέμα "τι ΔΕΝ μου αρεσει στην πεταλιέρα μου" θα βρεις και πολλά αρνητικά της Μ9. Γενικά δεν συμπαθώ τα προϊόντα της Line6, αλλά με έχει βρει στην ανάγκη τώρα εξαιτίας αυτών που αναφέρω στο προηγούμενο ποστ ;D

*Στη Μ13 (που επίσης είχα) δεν υπήρχε τέτοιο θέμα : μπορείς να βάλεις μια σειρά από εξωτερικά πετάλια σε οποιαδήποτε θέση ανάμεσα στα εφέ. btw θεωρώ μεγάλη παράλειψη την απουσία αυτού του χαρακτηριστικού από τη Μ9.

H Line 6 M9 κανει 400 ευρω....για να δουμε τι μπορεις να παρεις με αυτα απο πεταλακια

1)univibe

2)rotary(leslie)

4)tremolo

http://www.thomann.de/gr/digitech_hardwire_tr7_tremolorotary.htm

ΤΡΟΜΕΡΟ πεταλι με TAP TEMPO & τα καλυπτει ΟΛΑ αυτα 100% (140 ευρω)

3)compressor

http://www.thomann.de/gr/marshall_ed1.htm

μια χαρα κομπρεσσορας και σιγουρα καλυτερος απο αυτον της Μ9 (58 ευρω)

5)chorus

http://www.thomann.de/gr/digitech_hardwire_hw_cr_7_stereo_chorus.htm

μαμαει και δερνει και εχει και πολυ ωραια leslie εφφε αν το ψαξεις (99 ευρω)

6)reverb

http://www.thomann.de/gr/digitech_hardwire_hw_rv_7_stereo_reverb.htm

οτι reverb τραβαει η ψυχη σου με 119 ευρω..

αρα....ισα βαρκα ισα νερα  ;)

Προσωπικα παντως εμενα η Μ13 που εχει τα ιδια εφε με την Μ9 μου αρεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και με την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ολα τα εφε της ειναι more than enough... ;)

Επειδή κι εγώ είμαι σε μια φάση που σκέφτομαι να αναβαθμίσω το rig μου, αντικαθιστώντας την TL μου με κάτι πιο σύγχρονο (παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα) και σκεφτόμουνα να πειραματιστώ είτε με την Μ9/Μ13 είτε με κάποιο άλλο πολυεφφέ της Line6 (πχ HD400/500).

Για ποιο λόγο θα προτιμούσε κανείς το M9 ή το M13 έναντι της σειράς HD (και τούμπαλιν);

Αν ειναι να αντικαταστησεις την TL παρε την HD500.H M9/M13 δεν μπορουν να αντικαταστησουν ΠΛΗΡΩΣ την TL ενω η HD500 εχει ολους τους ηχους των Μ9/Μ13 & προσομοιωσεις ενισχυτων/καμπινων.

Φυσικα και εσυ (οπως και εγω) αφου "αντικαταστησεις" την TL με την HD500 μετα απο 4-5 μερες θα ξαναγυρισεις στην TL....μια και δυστυχως παραμενει η μοναδικη πεταλιερα με τοσο εξωφρενικα καλο/ζεστο/vintage ηχο....οποτε save your money & παρε 2  TL SE να τις εχεις καβατζα... ;D  (εκτος και αν εχεις αποφασισει να κανεις στροφη στον ηχο σου και να κινηθεις στο χωρο του... ελευθερου φιουζιονμεταλπρογκρεσιβ... ;D)  ***

Ειναι πραγματικα .....τραγικο που η VOX αντι να εξελιξει την SE συνεχιζει και βγαζει ΒΛΑΚΕΙΕΣ στον τομεα "πεταλιερα"... :'(

***disclaimer για να μην αρχισει παλι ο...πολεμος....αναφερομαι στην χρηση που κανεις ΕΣΥ στην πεταλιερα δηλ.ΜΟΝΟ μπροστα απο καλο καθαρο λαμπατο ενισχυτη.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ευχαριστω και παλι για τις προτασεις και για τον χρονο που αφιερωσατε να γραψετε ολα αυτα παιδια!

με βαση αυτα που μου προτεινατε αλλα και το thread που μου ειπες να διαβασω blue(και το οποιο πιο πολυ με αποθαρρυνε),νομιζω οτι θα κοιταξω κατι προς την λυση του superfunk αλλα με μια παραλλαγη..

απο την στιγμη που τα βασικα εφε που με ενδιαφερουν (και δν τα εχω ηδη σε πεταλια)ειναι τα:

1)univibe

2)rotary(leslie)

3)compressor

4)tremolo

5)chorus

..μαλλον θα παω στην λυση να παρω ενα πεταλακι compressor και το line 6 mm4 για να καλυψω τα 4 υπολοιπα:univibe+tremolo+chorus+rotary (leslie)

..και θα μεινω με τα πεταλια:

1)delay

2)overdrive

3)distortion

4)tuner

5)wah

6)line 6 mm4(univibe+tremolo+chorus+rotary (leslie))

7)compressor

takis είπε:
..μαλλον θα παω στην λυση να παρω ενα πεταλακι compressor και το line 6 mm4 για να καλυψω τα 4 υπολοιπα:univibe+tremolo+chorus+rotary (leslie)
Τάκη το ΜΜ4 περιέχεται στη Μ9. Να ακούσεις οπωσδήποτε πριν αγοράσεις :)

Ειναι πραγματικα .....τραγικο που η VOX αντι να εξελιξει την SE συνεχιζει και βγαζει ΒΛΑΚΕΙΕΣ στον τομεα "πεταλιερα"... :'(
+1

Κάτι ακόμα για τις ρυθμίσεις που δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει : τα (φτηνιάρικα) knobs της Μ9 κάνουν χοντροειδείς ρυθμίσεις. Ειδικά στα modulation fx και όπου χρειάζεται να κάνεις λεπτές ρυθμίσεις mix μεταξύ wet/dry δεν βγάζεις ήχο αν δεν γνωρίζεις το παρακάτω tip : κρατώντας πατημένο το tap tempo, το knob κάνει fine tuning (δλδ αντί αν κινείται με βήμα "1" κινείται με "0,1").

Superfunk είπε:
Φυσικα και εσυ (οπως και εγω) αφου "αντικαταστησεις" την TL με την HD500 μετα απο 4-5 μερες θα ξαναγυρισεις στην TL....μια και δυστυχως παραμενει η μοναδικη πεταλιερα με τοσο εξωφρενικα καλο/ζεστο/vintage ηχο
Δυστυχώς δεν μπορώ να την ακούσω κάπου την HD500 για να κρίνω τα drive της... Είναι τόσο χάλια;

Είμαι κι εγώ στο δίλημμα, μήπως τελικά αξίζει κανείς να στήσει ένα setup με τα αγαπημένα του drive σε συνδυασμό με ένα "πολυεφέ" τύπου M9/M13 ή αν πρέπει να προτιμήσει τη λύση "όλα σε ένα" (πχ TL, HD500 κλπ).

Όσο σκέφτομαι τις παλιές εποχές που έπαιζα με πετάλια και για να πάω από τον έναν ήχο στον άλλον έπρεπε να κάνω τη μπαλαρίνα, τρομάζω...  :-\

Σκέφτομαι ότι με τη χρήση που προτείνετε στον Τάκη (πετάλια μπροστά από την M9) δεν αποφεύγει κανείς το tap-dancing...  :-\

Προσωπικά ποτέ δεν μου άρεσαν τα drives/fuzzboxes της TL. Με τα υπόλοιπα θα μπορούσα να ζήσω - πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για την Μ9 - άρα, για να απαντήσω στην ερώτησή σου βάσει του προσωπικού μου γούστου, ναι, σίγουρα θα άξιζε να έχεις τα drives/fuzzboxes από dedicated πετάλια σε συνδιασμό με την Μ9. Το κακό φυσικά όπως είπες και εσύ είναι ότι δεν αποφεύγεις το tap dancing*, μια και η M9 είναι (και πάλι) μια σειρά από πετάλια. Όλα τα παραπάνω ισχύουν εάν το budget σου έχει σχετικά χαμηλό 'ταβάνι' (δηλ. εαν έχεις ήδη τα drives/fuzzboxes και σου 'περισσεύουν' 300-400 ευρώ για τα υπόλοιπα).

*τα scenes κάπως βοηθάνε βέβαια, αν και δεν διεκδικούν δάφνες στον τομέα ευχρηστίας

Είναι τόσο χάλια;
Ειναι πολυ καλα ,ειδικα ΜΕΣΑ στη μπαντα (o EDGE ας πουμε τα χρησιμοποιει κατα κορον)  ,απλα κατα την ταπεινη μου γνωμη αυτα της TL ειναι πιο καλα  (αλλα και παλι ΓΟΥΣΤΑ ειναι αυτα,και εχει και μεγαλη σημασια πως τα ρυθμιζεις)

Αν θες την πεταλιερα κυριως για live χρηση θα εισαι μια χαρα με την HD500.

Ετσι κι αλλοιως εχεις τοσο καλο ΕΝΙΣΧΥΤΗ που οτι και να του βαλεις καλα θα ακουγεται...

Παντως ως φανατικος οπαδος του "if it ain't broken don't fix it" εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω το ΓΙΑΤΙ θες να αλλαξεις την TL....αφου εχεις ΦΟΒΕΡΟ ηχο με αυτη....

elavd είπε:
Είμαι κι εγώ στο δίλημμα, μήπως τελικά αξίζει κανείς να στήσει ένα setup με τα αγαπημένα του drive σε συνδυασμό με ένα "πολυεφέ" τύπου M9/M13 ή αν πρέπει να προτιμήσει τη λύση "όλα σε ένα" (πχ TL, HD500 κλπ).

Κατά τη γνώμη μου,δεν υπάρχει περίπτωση πεταλιέρα να ανταγωνιστεί σε ποιότητα ένα setup από καλά πετάλια,τουλάχιστον "στα drive" που σε ενδιαφέρουν...(Εκτός ίσως από το AXE FX που δεν νομίζω οτί ανήκει στη κατηγορία των...πεταλιέρων... ;D) Στη θέση σου θα έκανα αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι,ένα συνδυασμό.

Superfunk είπε:
Παντως ως φανατικος οπαδος του "if it ain't broken don't fix it" εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω το ΓΙΑΤΙ θες να αλλαξεις την TL....αφου εχεις ΦΟΒΕΡΟ ηχο με αυτη....
H αλήθεια είναι ότι κι εγώ απόρώ με αυτό.... :)

Απλά ίσως με ..."τρώει η τσέπη" μου και θέλω να δοκιμάσω κάτι πιο σύγχρονο...

Σκέφτομαι ότι από τότε που βγήκε η TL (αρχές 2000 αν δεν απατώμαι), η επιστήμη του modelling έχει εξελιχθεί πολύ και πιθανότατα η Line6 (που ειδικεύεται στο χώρο του modelling) να έχει πετύχει ακόμη πιο αξιόπιστα αποτελέσματα...

Βέβαια, για να πω και του στραβού το δίκιο, οι ανάγκες μου (πλέον) από effects είναι πιο συγκεκριμένες και ενδεχομένως να καλυπτότανε από ξεχωριστά πετάλια:

Βασίζομαι στον καθαρό ήχο του ενισχυτή (συνήθως παίζω με τον Fender Deluxe Reverb II μου) και δε με ενδιαφέρει το modelling (καθαρού ήχου) ενισχυτών.

Χρειάζομαι 3-4 διαφορετικούς overdriven ήχους κλιμακούμενους σε gain αλλά πάνω κάτω στο ίδιο ύφος/χροιά. Fuzz πχ δεν χρησιμοποιώ, αλλά θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να έχω εκτός από overdrive και distrortion.

Από άλλα effects χρειάζομαι οπωσδήποτε:

> Tremolo

> Wah

> Delay (programmable και με tap tempo)

Σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα εξής effects:

> Compressor (επειδή παίζω πολύ με την 335 δεν τον χρειάζομαι συχνα)

> Phaser

> (Κάτι σε στύλ) Univibe/Leslie

To πρόβλημα βέβαια που αντιμετώπισα παίζοντας σε live χωρίς τον ενισχυτή μου, ήταν ότι τα drive μου ακουγόντουσαν πολύ διαφορετικά ακόμη και σε ενισχυτές Fender (πχ σε Twin Reverb) από ότι τα είχα συνηθίσει στον δικό μου ενισχυτή.

Ίσως με τα πετάλια αυτό το πρόβλημα να μην ήταν τόσο έντονο...

Από την άλλη, με τα πετάλια (πέραν του ότι το κόστος ανεβαίνει στα ύψη), υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα: tap-dancing, άγχος για το αν θα παρουσιάσει πρόβλημα κάποιο καλωδιάκι, βάρος στο κουβάλημα κλπ κλπ...

ΥΓ: Τάκη συγνώμη για το έμμεσο hijacking του θέματός σου...

δεν πειραζει ηλια τα λες ολα λες και εισαι μεσα στο μυαλο μου... ;)

@elavd

Μια λύση στο πρόβλημα 'drive με κλιμακούμενο gain' είναι και το παίξιμο με το output του μαγνήτη από το volume knob της κιθάρας. Σε αυτήν την περίπτωση, την γλιτώνεις με ένα (άντε δύο το πολύ) πετάλια drive. Προσωπικά πάντως, εκτός από το θέμα χροιάς ενισχυτή, με την TL είχα και θέμα έντασης (όπως είναι φυσικό): τα drives που έφτιαχνα σε ένταση σπιτιού ακουγόταν εντελώς διαφορετικά σε ένταση drummer :).

Στην περίπτωση που επιλέξεις πάντως ένα dirt pedal της αρεσκείας σου, μπορεί να σε καλύψει η M9, με την παρακάτω συνθήκη: πόσα διαφορετικά delays/scenes τελικά χρησιμοποιείς στην LT? Δηλ. έχεις πάνω από 4 ρυθμίσεις delay για τα live? Εαν έγραφες την βασική παλέττα ήχων και συνδιασμών που χρησιμοποιείς (το λέω γιατί έχω βρεθεί σε αντίστοιχη θέση) ίσως είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τελικά εαν σε εξυπηρετεί η μέθοδος 'dirt pedals+Μ9'.

Όσο για τα τεχνικά θέματα των πεταλιών (καλωδιάκια κλπ), αντιπαρέρχομαι: τι κάνεις εαν 'κλωτσήσει' η TL στο live? (μου είχε τύχει π.χ. να καεί το τροφοδοτικό σε πρόβα)

Απλά ίσως με ..."τρώει η τσέπη" μου και θέλω να δοκιμάσω κάτι πιο σύγχρονο...Σκέφτομαι ότι από τότε που βγήκε η TL (αρχές 2000 αν δεν απατώμαι), η επιστήμη του modelling έχει εξελιχθεί πολύ και πιθανότατα η Line6 (που ειδικεύεται στο χώρο του modelling) να έχει πετύχει ακόμη πιο αξιόπιστα αποτελέσματα...
κοιτα,για να σοβαρευτουμε κι ολας,μιλαμε για ΕΦΕ...τα ...ΕΦΕ δεν ειναι το....main course του ηχου μας αλλα το..seasoning.....το οτι ενα μηχανημα ειναι...παλιο δεν σημαινει οτι δεν εξακολουθει να εχει φοβερο ηχο ,υπαρχουν δε και DIGITAL μηχανηματα που εχουν SIGNATURE ηχο (ενα απο αυτα ειναι και η SE κατα τη γνωμη μου ) τον οποιο ΔΕΝ τον εχουν τα πιο καινουργια ...(δες τον Edge ας πουμε που ακομα χρησιμοποιει τα αρχαια DD της KORG ή τον Johnny Marr που ακομα παιζει με την.... BOSS GT5.....btw αν σου αρεσει μαθε οτι τωρα πλεον χρησιμοποιει και την Μ13 οποτε...κατι πρεπει να ....λεει το μηχανισμα.... ;D   )

ξανασκεψου το λοιπον πριν κανεις αλλαγες....μη  πεταξεις και τα λεφτα σου δηλαδη & δεν ειναι και καιροι για εξοδα... ;D  ,εξαλλου σου ξαναλεω οτι ΤΩΡΑ ο ηχος σου ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ,οποτε τι καθεσαι και σκας?

To πρόβλημα βέβαια που αντιμετώπισα παίζοντας σε live χωρίς τον ενισχυτή μου, ήταν ότι τα drive μου ακουγόντουσαν πολύ διαφορετικά ακόμη και σε ενισχυτές Fender (πχ σε Twin Reverb) από ότι τα είχα συνηθίσει στον δικό μου ενισχυτή.
ελα τωρα μη με..στεναχωρεις... ;D...24 μπανκες εχει η TL φτιαξε διαφορετικα drive preset για τους διαφορετικους ενισχυτες με τους οποιους κατα καιρους παιζεις και θα εισαι μια χαρα

Trending...

Νέα θέματα

Back