Συμφορουμιτες καλημέρα, έχω την εξής απορία και θα θελα τη βοήθειά σας. Σε σύνδεση 2 μεγαφώνων η ισχύς των Watt αυξομειώνεται όπως και με τα Ωμ ή απλά προστίθεται ασχέτως με το τι συνδεση θα επιλέξουμε? (παράλληλη ή σε σειρά)
Το πρόβλημα που θέλω να επιλύσω είναι το εξής: Σε ενισχυτή κιθάρας λαμπατο με έξοδο στα 8Ωμ και ισχύ 50 watt, να βάλω 2 μεγάφωνα 4Ωμ το καθένα σε σειρά των 30W ή 2 των 16Ωμ παράλληλα 30W το καθένα επίσης. Αν προστιθονται τα Watt είμαι οκ και στις 2 περιπτώσεις αν όχι....?
Κάπου έχω διαβάσει ότι προστιθενται τα Watt, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.
Θετω λοιπον το ερώτημα και προσβλεπω στη βοήθειά σας καθώς αυτά τα 30αρια μου βρίσκονται πρόχειρα, αν είχα 2 των 60Watt το καθένα δε θα προβληματιζόμουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Το πρόβλημα που θέλω να επιλύσω είναι το εξής: Σε ενισχυτή κιθάρας λαμπατο με έξοδο στα 8Ωμ και ισχύ 50 watt, να βάλω 2 μεγάφωνα 4Ωμ το καθένα σε σειρά των 30W ή 2 των 16Ωμ παράλληλα 30W το καθένα επίσης. Αν προστιθονται τα Watt είμαι οκ και στις 2 περιπτώσεις αν όχι....?
Κάπου έχω διαβάσει ότι προστιθενται τα Watt, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.
Θετω λοιπον το ερώτημα και προσβλεπω στη βοήθειά σας καθώς αυτά τα 30αρια μου βρίσκονται πρόχειρα, αν είχα 2 των 60Watt το καθένα δε θα προβληματιζόμουν.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων