hrta είπε:
μαλλον δεν θα καταλαβες την απορια μου.σιγουρα το εχω σκεφτει αυτο αλλα κανοντας ενα
fade out την loop με volume pedal κανεις και το σημα τις κιθαρας αφου οπως εχω πει την χρειαζομαι σε up volume για να συνεχιζω να δημιουργω φτιαχνοντας ταυτοχρονα την συνεχεια του κομματιου .
η λυση φυσικα αν δεν εχεις looper που κανει απο μονο του( ρυθμιζομενο σε οσο χρονο θελεις)fade out την loop δινοντας την ευκαιρια να παιζεις κατι αλλο ταυτοχρονα ,ειναι σιγουρα το volume pedal αλλα πως?
ευχαριστω παντως
Κατάλαβα πολύ καλά.
Η μοναδική λύση για να ελέγχεις εσύ το fade out (ή οποιαδήποτε μεταβολή της έντασης) σε ένα loop είναι με volume pedal. Αν έπαιζες με λούπες σε υπολογιστή (π.χ. με το Ableton Live) θα σου έλεγα ότι παίζει και η λύση του automation.
Το πρόβλημα είναι πως θα μπει στην αλυσίδα το VP. Έχει ξαναγίνει από πολλούς άλλους βέβαια και σου συνιστώ να κοιτάξεις στο εξαίρετο site
http://www.loopers-delight.com που είναι η online... Βίβλος για τους απανταχού λουπάκηδες.
Ο Steve Morse παλιότερα στις solo εμφανίσεις του έπαιζε με 6 (!!!) Volume pedals, στα οποία "ανέθετε" διάφορα loops, έχοντας τη δυνατότητα να τα μιξάρει ανά πάσα στιγμή όπως ήθελε.
Στην δική σου περίπτωση, μια λύση θα ήταν (όπως σου προτάθηκε) να στέλνεις το ένα κανάλι από stereo σήμα μέσω VP και να γράφεις από πάνω (ίσως χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο VP).
Ωστόσο θα σου προτείνω και κάτι άλλο σαν λύση, που θεωρώ ότι γενικά είναι πολύ χρήσιμο σε live looping καταστάσεις: τη χρήση ενός μικρού μείκτη.
Θα σου δώσει τη δυνατότητα να βάλεις το looper σου σε ένα aux και να ελέγχεις τις εντάσεις με VP ή και μέσω των χειριστηρίων του μείκτη. Γενικά οι δυνατότητες δρομολόγησης του σήματος θα αυξηθούν κατακόρυφα, π.χ. τοποθέτηση εφφέ, κλπ.
Πάντως για
live looping, με απόλυτη δυνατότητα ελέγχου (όχι κάτι προ-προγραμματισμένο δηλαδή) θέλεις οπωσδήποτε ένα ή περισσότερα VP.