Απορια σχετικα με Partcaster!

FaunO50

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Παιδια καλησπερα!Πιστευω οτι ηρθε η ωρα να φτιαξω τη δικη μου partcaster!Εχω μονο καποιες ερωτησεις/αποριες πριν ξεκινησω τη δουλεια.

Απο την αναζητηση που εκανα ειδα οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν μια αν οχι δυο ή τρεις απο αυτες οποτε πιστευω οτι θα με βοηθησετε αρκετα.Η μεγαλυτερη απορια μου ειναι σχετικα με την ποιοτητα των ξυλων.Δλδ ειναι ιδιας ποιοτητας με της Fender ας πουμε?Εμπειρια απο τετοιου ειδους project δεν εχω μιας και εχω πιασει μονο μια τετοια στα χερια μου με το μπρατσο να ειναι μονο αγοραστο απο site(συγκεκριμενα απο allparts) ολη η υπολοιπη κιθαρα ηταν χειροποιητη.Η αληθεια ειναι οτι επιασα στα χερια μου ενα πολυ ωραιο μπρατσο maple με maple ταστιερα με πολυ ωραια δουλεια στα ταστα και στο φινιρισμα.Εχω διαβασει και το αρθρο του SF αλλα δεν λυθηκαν οι αποριες μου ασχετα οτι ειναι αναλυτικοτατος ο ανθρωπος.Απο Warmoth θα τα παραγγειλω τα πραγματα.Σωμα και μπρατσο δλδ.Τα υπολοιπα ειναι ευκολα.Αξιζει να δωσω γυρω στα 8 κατοσταρικα μονο για τα ξυλα?Ειναι καλης ποιοτητας?Αυτο!

Ευχαριστω προκαταβολικα! ;D

FaunO50 είπε:
Η μεγαλυτερη απορια μου ειναι σχετικα με την ποιοτητα των ξυλων.Δλδ ειναι ιδιας ποιοτητας με της Fender ας πουμε?.Απο Warmoth θα τα παραγγειλω τα πραγματα.
Λογικά είναι καλύτερα από της Fender

Αξιζει να δωσω γυρω στα 8 κατοσταρικα μονο για τα ξυλα?Ειναι καλης ποιοτητας?
Όχι βέβαια...εκτός εάν θέλεις κάτι προς το εξωτικό (που βέβαια δεν θα ακολουθεί τις συνταγές Fender).

Eδώ θα βρείς (και όχι μόνο) ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ σώματα και μπράτσα με παραδοσιακά καλά αμερικάνικα ξύλα.

http://www.bhefner.com/

Eάν δε, παραγγείλεις και γρήγορα, βλέπω ότι έχει και 20% έκπτωση.

Άλλος π.χ.  http://www.musikraft.com/index.php

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι εκεί από όπoυ θα αγοράσεις, να είναι Fender Licensed για να μην έχεις προβλήματα με τα υπόλοιπα parts.

Ξεχασα να πω οτι τα 8 κατοσταρικα ειναι σε δολλαρια οποτε ας πουμε 600-650 ευρω και ειμαστε μεσα.To Warmoth ειναι Fender Licensed?

FaunO50 είπε:
Ξεχασα να πω οτι τα 8 κατοσταρικα ειναι σε δολλαρια
Και οι τιμές που σου παραθέτω είναι σε δολλάρια ;)

Επαναλαμβάνω, εάν δεν θέλεις κάτι παραπάνω από Αlder, Ash, η Warmoth είναι (κατά τη γνώμη μου) ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.

To Warmoth ειναι Fender Licensed?
Προφανώς

To Warmoth ειναι Fender Licensed?
Ναι,ALLPARTS,WARMOTH,MUSIKRAFT,WD ειναι.

Τωρα για...ποιοτητα..ηλεκτρικη κιθαρα θα φτιαξεις δεν θα φτιαξεις και Conde Hermanos... ;D,μια χαρα..κσυλα ειναι το σημαντικοτερο ολων ειναι να παρεις ενα καλοφτιαγμενο ΜΠΡΑΤΣΟ για το σωμα μη πολυσκας.

προσωπικα εγω πλεον τα παιρνω ολα ετοιμα και βαμμενα σε κιτ απο τον Mark Jenny (κανε google)....

Απλα βλεπω οτι το φινιρισμα που θελω το κανει η Warmoth,δεν βλεπω σε καποιο αλλο site κατι τετοιο.Εκτος αν δεν εψαξα καλα.Αυτο που θελω ειναι το tigers eye σε quilt maple.

Εχει και η Rockinger (http://www.rockinger.com)

Δεν εχω επιχειρησει να φτιαξω δικια μου κιθαρα οποτε δεν ξερω αν τα προϊοντα της Rockinger ειναι καλα/καλυτερα/χειροτερα των αλλων, απλα αναφερω το site πληροφοριακα και μονο.

FaunO50 είπε:
Απλα βλεπω οτι το φινιρισμα που θελω το κανει η Warmoth,δεν βλεπω σε καποιο αλλο site κατι τετοιο.Εκτος αν δεν εψαξα καλα.Αυτο που θελω ειναι το tigers eye σε quilt maple.
Το καλύτερο φινίρισμα το κάνεις στην Ελλάδα...όπου παρακολουθείς και τη διαδικασία και -φυσικά- βλέπεις και τι πληρώνεις. Εγώ, σε αντίθεση με τον Funk, δεν αγοράζω ποτέ βαμμένο σώμα...βέβαια, δεν κάνω και παραδοσιακά βαψίματα :P

Aλλιώς, η Warmoth είναι μονόδρομος για σένα.

Εχει και η Rockinger
Μια χαρά είναι και η Rockinger ;)

ειμαι απο Συρο,δεν υπαρχει εδω καποιος να μου κανει τοφινιρισμα.Υπαρχει βασικα ενας.Γιαννης Διλβερογλου λεγετε νομιζω εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα δεν τον ξερω τον ανρωπο ουτε εχω δει ποτε δουλεια του.Και δεν ξερω αν ειναι πια εδω.

FaunO50 είπε:
Γιαννης Διλβερογλου λεγετε νομιζω εχω ακουσει τα καλυτερα αλλα δεν τον ξερω τον ανρωπο ουτε εχω δει ποτε δουλεια του.Και δεν ξερω αν ειναι πια εδω.
Τον ξέρουμε εμείς (είναι μέλος του forum), είναι πολύ καλός μάστορας και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Λογικά είναι ακόμα στη Σύρο...οπότε ρώτα τον ότι θέλεις για parts και φινιρίσματα. Eαν δεν κάνω λάθος, είναι στο Κίνι

Νομιζω τον εχω πετυχει και στο facebook θα προσπαθησω να τον βρω να συζητησουμε πανω στο θεμα.Ευχαριστω πολυ!

επειδη οι partcaster δεν εχουν γενικως καλο resale value, τις βρισκεις στο internet μεταχειρισμενες μεχρι και στο 1/3 της τιμης τους. οποτε ριξε και μια ματια σε ebay, αγγελιες κτλ. μπορει να γλιτωσεις πολλα λεφτα - με 400-500 ευρω βρισκεις ενα σωρο warmoth ετοιμες

Alter είπε:
επειδη οι partcaster δεν εχουν γενικως καλο resale value, τις βρισκεις στο internet μεταχειρισμενες μεχρι και στο 1/3 της τιμης τους. οποτε ριξε και μια ματια σε ebay, αγγελιες κτλ. μπορει να γλιτωσεις πολλα λεφτα - με 400-500 ευρω βρισκεις ενα σωρο warmoth ετοιμες
Ισχυει, αλλα μερος της ομορφιας μιας partscaster δεν ειναι να την φτιαξεις μονος σου;

(αυτο απο καποιον που δεν το εχει κανει ποτε, αλλα παντα ψηνεται...)

Καλημέρα….

Έχω μπει στο τρίπ κατασκευής μιας Partcaster και προς το παρόν ψάχνω υλικά ώστε να κάνω σύγκριση τιμών . Η κατασκευή θα είναι στυλ jaguar  .  Πρώτο έβαλα στην λίστα στο σώμα και τα ηλεκτρικά. θέλω να έχει γέφυρα  Adjusto-Matic Bridge με  Anchored-Tailpiece , διπλους μαγνητες, 1vol 1 tone και 3way switch.

Έχω δει στο site της usacustom το εξής σώμα http://www.usacustomguitars.com/shagwire.html

Ξέρετε κανά site ευρωπαϊκό να έχει  τέτοιου στυλ σώματα? Επίσης σκέφτομαι για Mahogany σώμα. Θα είναι βαρύ σε σχέση με alder ή ash? Θα παίζει κάποιο ρόλο? Το χρώμα θα είναι solid.

Ευχαριστώ

aenimal είπε:
Καλημέρα….

Έχω μπει στο τρίπ κατασκευής μιας Partcaster και προς το παρόν ψάχνω υλικά ώστε να κάνω σύγκριση τιμών . Η κατασκευή θα είναι στυλ jaguar  .  Πρώτο έβαλα στην λίστα στο σώμα και τα ηλεκτρικά. θέλω να έχει γέφυρα  Adjusto-Matic Bridge με  Anchored-Tailpiece , διπλους μαγνητες, 1vol 1 tone και 3way switch.

Έχω δει στο site της usacustom το εξής σώμα http://www.usacustomguitars.com/shagwire.html

Ξέρετε κανά site ευρωπαϊκό να έχει  τέτοιου στυλ σώματα? Επίσης σκέφτομαι για Mahogany σώμα. Θα είναι βαρύ σε σχέση με alder ή ash? Θα παίζει κάποιο ρόλο? Το χρώμα θα είναι solid.

Ευχαριστώ

Φίλε μου γεια σου. Οι περισσότεροι,αν όχι όλοι, που έχουμε το μικρόβιο της κιθάρας έχουμε μπει στο τριπάκι για partcaster ή χειροποίητη κιθάρα. Από τα specs που διαβάζω μόνο η γέφυρα διαφέρει από την "κανονική" jaguar (και το μαονένιο σώμα). Είσαι σίγουρος ότι δεν καλύπτεσαι από κάτι fender; Ρωτάω διότι παρατηρώ ότι πολύς κόσμος φτιάχνει partcaster απλλά για να την φτιάξει και πετάει τα λεφτά του.

Προσοχή δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά ακολουθώ τη λογική ότι εδώ βλέπω να πωλούνται κορυφαία όργανα στις αγγελίες suhr και tom anderson, άρα δεν μπορώ να καταλάβω τι θα βρει ο μέσος παίχτης σε μερικά κομμάτια που θα συναρμολογήσει, θα έχουν ίδιο αποτέλεσμα με τον αυθεντικό προϊόν και δε θα έχει δοκιμάσει ποτέ.

Επίσης δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η χαρά της δημιουργίας από τη στιγμή που θα τα πάμε σε ένα μάστορα να τα συναρμολογήσει και θα πάρουμε έτοιμο προϊόν, όπως δηλαδή και από ένα μαγαζί θα παίρναμε έτοιμη fender ή gibson ή ibanez ή .....

Αυτά από εμένα, εντελώς μα εντελώς φιλικά, διότι δεν είναι καιρός για έξοδα ειδικά για πράματα που έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα.

Σκοπός μου είναι να μην πάω σε μάστορα άλλα να ασχοληθώ μόνος μου με την όλη κατασκευή!  Όσο αναφορά στον αν με καλύπτει μια fender  τι να σου πω! Έχω στο μυαλό μου τα spec Gibson π.χ. σώμα από μαόνι , ταστιέρα  12’’ radius ebony με λεπτό μπράτσο και block inlays. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο σε fender . Δεν είναι μόνο καθαρά θέμα specs λοιπόν αλλά και αισθητικό! Σίγουρα δεν είναι εποχές για να σπαταλάμε λεφτά όλο το Project  το έχω στο μυαλό μου. Προς το παρόν ψάχνομαι !

aenimal είπε:
Σκοπός μου είναι να μην πάω σε μάστορα άλλα να ασχοληθώ μόνος μου με την όλη κατασκευή!  Όσο αναφορά στον αν με καλύπτει μια fender  τι να σου πω! Έχω στο μυαλό μου τα spec Gibson π.χ. σώμα από μαόνι , ταστιέρα  12’’ radius ebony με λεπτό μπράτσο και block inlays. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο σε fender . Δεν είναι μόνο καθαρά θέμα specs λοιπόν αλλά και αισθητικό! Σίγουρα δεν είναι εποχές για να σπαταλάμε λεφτά όλο το Project  το έχω στο μυαλό μου. Προς το παρόν ψάχνομαι !
Αν είναι να τα φτιάξεις μόνος σου τότε είναι πραγματική διασκέδαση και δημιουργία.

Έγραψα ότι έγραψα διότι τις προάλλες έτυχε και έπιασα την partcaster ενός καλού φίλου. Είχε κατά 99% τα specs μίας fender am. std με μόντες όμως στα ηλεκτρικά. Μέχρι και το χρώμα ήταν κόκκινο που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στα προσπέκτους. Πόσο κόστισε; 1600 ευρώ.

otto## είπε:
Αν είναι να τα φτιάξεις μόνος σου τότε είναι πραγματική διασκέδαση και δημιουργία.

Έγραψα ότι έγραψα διότι τις προάλλες έτυχε και έπιασα την partcaster ενός καλού φίλου. Είχε κατά 99% τα specs μίας fender am. std με μόντες όμως στα ηλεκτρικά. Μέχρι και το χρώμα ήταν κόκκινο που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στα προσπέκτους. Πόσο κόστισε; 1600 ευρώ.
Σε αυτη την περιπτωση θα συμφωνισω μαζι σου οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να ασχοληθεις με κατι τετοιο αν ειναι να κανεις κατι που υπαρχει ειδη Replica δλδ. Οπως συζητουσα τις προαλες με ενα γνωστο οργανοποιο της Θεσ/νικης και μου ελεγε οτι υπαρχουνε ατομα που θελουν να κατασκευασουν Custom κιθαρες αλλα να εχουν ακριβως οτι εχει μια fender η mia Gibson ακομα και το headstock!!!

otto## είπε:
Πόσο κόστισε; 1600 ευρώ.
Κάποια βλακεία έκανε και κόστισε ακριβά....

marathon είπε:
Κάποια βλακεία έκανε και κόστισε ακριβά....
Warmoth έκανε. Ο μάστορας κανα 200άρι, το βάψιμο έξτρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back