Απορία: Κατάλληλο ύψος ενισχυτή

koronios

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα  συμφορουμίτες, 

Θα ήθελα  την άποψη σας  σχετικά  με το ύψος τοποθέτησης  ενός  ενισχυτή  ή  μιας καμπίνας  σε σχέση  με τον κιθαρίστα,  όπως  και την απόσταση  από αυτόν.

Μου αρέσει    ηχητικά ,  στα προβάδικα , να τοποθετώ τον ενισχυτή ή καμπίνα  στο πάτωμα  και να σετάρω τον ήχο μου σύμφωνα με αυτό που ακούω,  αλλά  στην περίπτωση  ενός  live  που θα μπει  ένα μικρόφωνο  και  ο ήχος  θα σεταριστεί  βάση  της  θέσεως  του μικροφώνου (που πάντα σχεδόν  το κρεμάνε  από  πάνω), τι γίνεται? 

Οπότε κατά τη γνώμη σας και εμπειρία σας , πως θα πρέπει  τοποθετήσω  τον ενισχυτή στο προβάδικο - σπίτι  ώστε  να σετάρω τον ήχο μου και να μην έχω τεράστια απόκλιση σε ένα Live  (μόνο φυσικά  από αυτή τη παράμετρο).

koronios είπε:
Μου αρέσει    ηχητικά ,  στα προβάδικα , να τοποθετώ τον ενισχυτή ή καμπίνα  στο πάτωμα  και να σετάρω τον ήχο μου σύμφωνα με αυτό που ακούω
Ελπιζω να ακουν καλα τα ποδια σου  ;D γιατι εκει αναγκαστηκα θα τον δυναμωνεις παραπανω φανταζομαι. Γιατι δεν τον σεταρεις ξεκινωντας απο πιο ψυλα;

Καλημέρα  συμφορουμίτες, 

αλλά  στην περίπτωση  ενός  live  που θα μπει  ένα μικρόφωνο  και  ο ήχος  θα σεταριστεί  βάση  της  θέσεως  του μικροφώνου (που πάντα σχεδόν  το κρεμάνε  από  πάνω),
Αλλο λαθος. Εχω δει μεχρι και μπροστα στην γρυλια σε κεφαλη να το βαζει ο βοηθος του ηχολυπτη.

οποτε παλι μαλλον ψηλά πρεπει να τον βαλεις για να ακους καλυτερα αυτο που βγαινει απο τον ενισχυτη με μονη αποκλυση την αποσταση του αυτιου σου σε σχεση με το μικροφωνο που θα ειναι κοντα στο ηχειο σε λαιβ

Αν θυμάμαι καλά από ένα παλιό θέμα που είχε ανοίξει είχε συζητηθεί κάτι παρόμοιο. Πολλοί στήριζαν ότι ιδανική θέση του ενισχυτή είναι το να βρίσκεται χαμηλά αλλά με κλίση έτσι ώστε το ηχείο να "σημαδεύει" τον κιθαρίστα. π.χ. οι φεντερ ενισχυτές

το ιδανικο ειναι διαφορετικο για καθε κιθαριστα-περιπτωση  ;)

το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι πρεπει

con_bass είπε:
το ηχείο να "σημαδεύει" τον κιθαρίστα.

Καλημέρα

Το ότι κρεμάνε τα μικρόφωνα απ'τα χερούλια των ενισχυτών είναι γενικό απαράδεκτο φαινόμενο ..... το θέμα είναι ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε φέρνοντας τη δική μας βάση για το μικρόφωνο ΜΑΣ .  ;)

Μια έξυπνη τοποθέτηση του ενισχυτή σου στο stage είναι να σε κοιτάει περίπου στο στήθος .

Έτσι και ακούς τον ήχο σου όπως πρέπει ΚΑΙ ακούς και τους υπόλοιπους  :)

Το κατανοώ ότι ο ενισχυτής  πρέπει  να  είναι  προς  το  αυτί  του παίχτη, και κάτω  που τον είχα  τον έγερνα  λίγο προς τα πίσω  αλλά  όταν  έσκυβα  να ακούσω  και  ήμουν σε ευθεία  από το κέντρο του κώνου  ξενέρωνα, με ξύριζε κανονικά,  γι΄αυτό  και δεν τον ανέβαζα. 

kostas80 είπε:
Το ότι κρεμάνε τα μικρόφωνα απ'τα χερούλια των ενισχυτών είναι γενικό απαράδεκτο φαινόμενο ..... το θέμα είναι ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε φέρνοντας τη δική μας βάση για το μικρόφωνο ΜΑΣ .  ;)

Μια έξυπνη τοποθέτηση του ενισχυτή σου στο stage είναι να σε κοιτάει περίπου στο στήθος .

Έτσι και ακούς τον ήχο σου όπως πρέπει ΚΑΙ ακούς και τους υπόλοιπους  :)
Σωστοοοοοοος

Το κατανοώ ότι ο ενισχυτής  πρέπει  να  είναι  προς  το  αυτί  του παίχτη, και κάτω  που τον είχα  τον έγερνα  λίγο προς τα πίσω  αλλά  όταν  έσκυβα  να ακούσω  και  ήμουν σε ευθεία  από το κέντρο του κώνου  ξενέρωνα, με ξύριζε κανονικά,  γι΄αυτό  και δεν τον ανέβαζα. 
αν εκοβες πριμα δεν γινεται δουλεια;

και το μικροφωνο αυτον τον ηχο ζιλετ θα παρει

τον ενισχυτη μου στο προβαδικο τον εχω σε ειδικη βαση με γωνια για να χτυπαει μονο εμενα να ακουω καλα χωρις να ενοχλω τους αλλους.

τωρα στα λαιβ αμα ειναι να βγω με μικροφωνο την παιρνω μαζι μου.

αμα ομως δεν θα μπει μικροφωνο βαζω 3 κασες απο μπυρες και βαζω πανω τον ενισχυτη προσπαθοντας να του δωσω την καλυτερη κατευθηνση για να ακοω και εγω καλα αλλα και οι ακροατες.

μια λεπτομερια που πολλοι ξεχνανε ειναι τον ενισχυτη το ρυθμιζουμε και τον ακουμε κοιτοντας το μεγαφωνο. λογικο εαν γυρισουμε την πλατυ μας μετα να ακουμε περισσοτερα μπασα. αμα ομως βαλουμε και αλλα πριμα οι ακροατες μας θα χασουν μερικες συχνοτιτες και δεν θα ερθουν να μας ξαναδουν ποτε......

Aπλά τα πράγματα...

Η συνηθισμένη περίπτωση:

1.jpg

Mια πιο "εκλεπτυσμένη" αντιμετώπιση:

2.jpg

Στην έσχατη των περιπτώσεων αυτοσχεδιασμός ή:

3.jpg

η δευτερη φωτο σου,,,,με τρομάζει,,,σκεψου σε πρόβα... να εχεις πιει καμια μπυρα παραπανω,,,

μπουμμμμμ  ;D

koronios είπε:
Καλημέρα  συμφορουμίτες, 

Θα ήθελα  την άποψη σας  σχετικά  με το ύψος τοποθέτησης   ενός  ενισχυτή  ή  μιας καμπίνας  σε σχέση  με τον κιθαρίστα,  όπως  και την απόσταση  από αυτόν.

Μου αρέσει    ηχητικά ,  στα προβάδικα , να τοποθετώ τον ενισχυτή ή καμπίνα  στο πάτωμα   και να σετάρω τον ήχο μου σύμφωνα με αυτό που ακούω,   αλλά  στην περίπτωση  ενός  live  που θα μπει  ένα μικρόφωνο  και  ο ήχος  θα σεταριστεί  βάση  της  θέσεως  του μικροφώνου (που πάντα σχεδόν  το κρεμάνε  από  πάνω), τι γίνεται? 

Οπότε κατά τη γνώμη σας και εμπειρία σας , πως θα πρέπει  τοποθετήσω  τον ενισχυτή στο προβάδικο - σπίτι  ώστε  να σετάρω τον ήχο μου και να μην έχω τεράστια απόκλιση σε ένα Live  (μόνο φυσικά  από αυτή τη παράμετρο).
Απ τη στιγμη που βγαινεις <<εξω>> με μικροφωνο θα κοιταξεις να εχεις τον ενισχυτη οπως σου αρεσει και σε βολευει εσενα, τα μικροφωνα που τοποθετουν (και μαλιστα κρεμαστα απ το χερουλι) δε πιστευω οτι ακουν το αν ειναι ο ενισχυτης στο εδαφος, υπερυψωμενος ή οπουδηποτε αλλου ;D

γενικα να σεταρεις τον ηχο σου ετσι οπως σε κανει να νιωθεις και να παιζεις  πιο ανετα. Μη ξεχνας!!!!!! ΕΣΥ παιζεις οχι οι ακροατες! Το πως θα βγεις εξω ειναι δουλεια του ηχοληπτη (αν υπαρχει) ;)

αλλά  όταν  έσκυβα  να ακούσω  και  ήμουν σε ευθεία  από το κέντρο του κώνου  ξενέρωνα, με ξύριζε κανονικά,  γι΄αυτό  και δεν τον ανέβαζα. 
να εισαι σιγουρος οτι ,μεσω του μικροφωνου ,ξυριζε και το ακροατηριο.

το καλυτερο ειναι να τον βαλεις σε σημειο που να τον ακους ΕΣΥ πολυ καλα ετσι ωστε και να ακους τον ηχο που δινει στο μικροφωνο και να παιζεις χαμηλοτερα χωρις να ενοχλεις τους αλλους.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back