Απόψεις για clip-on tuners

Παλιά κουρδίζαμε με το αυτί και τη ΛΑ σφυρίχτρα ή όπως τη θυμόμασταν. ?

Φτάσαμε σήμερα να τολμούν κάτι περίεργοι ντραμερ να μας δουλεύουν, χασκογελώντας... "χωρίς κινητό μπορείς να κουρδίσεις"; 

Ποιοι; Οι ντραμερ!?

Διαπασών θυμάμαι το έλεγαν. 

Μια φορά θυμάμαι έπεσα στα χέρια μου ένα το οποίο είχε έξι "σφυρίχτρες". Μια για κάθε χορδή. 

Παλιά?

Παλιά?

Παλιά?

Ακόμα το έχω, μου το είχαν δώσει από το κατάστημα με την αγορά της πρώτης μου κιθάρας, χωρίς να μου πουν τι να το κάνω.

Όταν τους είχα ρωτήσει τι είναι αυτό και μου είπαν "κουρδιστήρι", είχα μπερδευτεί απίστευτα, γιατί δεν καταλάβαινα πώς κουρδίζει την κιθάρα.

Κάποια στιγμή που άκουγα μουσική και το φύσαγα, έπεσα στην περίπτωση.

Το κομμάτι ήταν από ΛΑ, και αυτό το ρημαδάκι μου έδινε την τονική.

Αποκάλυψη.
?

IMG_20210824_204421.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα έχω κι εγω κάπου. Φαντασου, ξεχάσαμε το πως το λένε.?

Στα παλιά τηλέφωνα, τo τουτ τουυυυτ... πάντως ήταν το γράμμα A στον κώδικα Morse, όπως έμαθα.

Το Joyo αμφιβαλλω αν έχει καλύτερη από +/- 1 cent ανάλυση, και θέλω τουλάχιστον 0.1 cent 
Προσοχή δεν θέλω να παρεξηγηθώ, για το joyo δεν εννοούσα ακρίβεια στα cent, εννοούσα ότι στο live και την παρέα, από την φασαρία κ γενικά τις δονήσεις στον χώρο, τα clip δεν «έπιαναν» τίποτα για να σου δώσουν ένδειξη

To εξασφυριχτρο ειναι το χειροτερο μεσον κουρδισματος, γιατι εκτος του οτι εχεις ενα Λα οτι ναναι, εχεις και τις υπολοιπες 5 νοτες οτι ναναι.
Τουλαχιστον αν κουρδισεις με το μονό οτι ναναι Λα σφυριχτρακι, τις υπολοιπες θα τις κουρδισεις με το αυτι σωστα πανω στο οτι ναναι Λα.

Τα έχω κι εγω κάπου. Φαντασου, ξεχάσαμε το πως το λένε.?

Τονοδότης :).

Το διαπασών είναι αυτό το πιρούνι που το χτύπαγες στην άκρη του τραπεζιού για να αρχίσει να ταλαντώνεται και το έβαζες πάνω στο ηχείο της κιθάρας (κλασικής) για να πάρεις ΛΑ.

Τονοδότης :).

Το διαπασών είναι αυτό το πιρούνι που το χτύπαγες στην άκρη του τραπεζιού για να αρχίσει να ταλαντώνεται και το έβαζες πάνω στο ηχείο της κιθάρας (κλασικής) για να πάρεις ΛΑ.
κοινώς pitchfork

Μα τι ωραίο γκάτζετ... με τόσες μετακομίσεις δεν έχει μείνει λεπιδόπτερο.

Οπωσδήποτε πρέπει να πάρω ενα.

Παλιά κουρδίζαμε με

Εμείς πάλι αρχίσαμε να κουρδίζουμε καμμια 5ετια μετά την δημιουργία του συγκροτήματος και μετά το 50ο live. 

Έχει και τα καλά του το ΠΑΝΚ

Εμείς κουρδίζαμε στην τύχη και αν ήταν να παίξουμε σοβαρά κουρδίζαμε από ΚΑΣΕΤΑ. (το κουρδιστήρι το μάθαμε μετά το ΄95)

Ρε μουσικοφονιάδες... δεν είχατε ποτέ πλήκτρα στη μπάντα; Πως παίζατε;
Κάποια αρμόνια είχαν από πίσω μίζερο πλαστικό ποτενσιόμετρο master tune. Και κάποιοι σε άσοφες ηλικίες είχαν ελάτωμμα να πειράζουν ό,τι τους έκανε εντύπωση.?

Ανοίγω θέμα "ποιο workstation για κούρδισμα κιθάρας?"

Κάποια αρμόνια είχαν από πίσω μίζερο πλαστικό ποτενσιόμετρο master tune. Και κάποιοι σε άσοφες ηλικίες είχαν ελάτωμμα να πειράζουν ό,τι τους έκανε εντύπωση.?
Έχω πάθει πλάκες με τα μάστερ τονε να ψαχνόμαστε και κάποιος να το έχει πειράξει!

όχι φίλε οι πιανίστες μακριά μόνο χορδές για να θέλεις κανα δίωρο να κουρδίσεις πως νομίζετε ότι ξεκίνησα το λουθιεριλίκι από τα άχρηστα κακοσεταρισμένα όργανα που μου φέρνανε για να παίξουμε?

Επι της ουσίας τελευταία πήρα το unitune της tc electronic  γιατί έχει και strobe αλλά και ένα απίστευτο μεταλλικό κλιπ που δε σπάει με τίποτα, πετάλια δε χρησιμοποιώ δεν χάνω αυτό τον ήχο του «καρφί στο λαμπάτο»

πάντως έχετε δίκιο σε συνθήκες gig το πετάλι παίζει να ειναι καλύτερο

Εγώ έχω το tc electronics το 2 και με βολεύει πάρα πολυ. Τα άλλα τα stroboτετοια τα ακριβα πιστευω ότι έχουν μεγαλύτερο νόημα κατά το σεταπ της κιθαρας ενδεχομένως όταν  την στρώνουμε τις πρώτες μέρες. Το tc το 3 έχει και buffer νομίζω για όποιον έχει μεγάλη αλυσίδα. 

Και μια γνώμη για όσα ειπώθηκαν πάραπανω από τα παιδιά. Μπορεί η κιθάρα να μην είναι πιάνο, ναι δε θα είναι ποτέ τέλεια κούρδισμενη. Όμως αν πιάνεις πχ ακόρντα με 2 δάχτυλα ας πούμε 6ο η 8ο ταστο και τις άλλες κενές θες όσο το δυνατόν καλύτερο κούρδισμα. Το οποίο με ένα καλό σεταπ πετυχαίνεται σε ικανοποιητικό βαθμό. 

Και όντως στο πανκ δε χρειάζεται τέλειο intonation. Αν όμως παίξεις Sonic youth χρειάζεται. Να είσαι τόσο κουρδισμενος ώστε μετά να ξεκουρδιζεις δημιουργικά και οργανωμένα για περίεργα ακορντα???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back