Από τη σημερινή πρόβα...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάρα πολύ καλοί!!! Γεμάτος ήχος, η φωνή σου είναι ότι πρέπει για classic rock!

Σούπερ!Και φωνή και κιθάρα και μπάσο ...τυμπανα...ολα!!!Δεμένη μπάντα!!!Ευκολα θα  ερχόμουν σε live σας με την παρέα μου και θα περνούσα και καλά!!!!!

Πολύ gain η κιθάρα. Τουλάχιστον για τα δύο πρώτα.

Χρησιμοποιώ παραπάνω gain, γενικά για να γεμίζει ο ήχος μια και δεν υπάρχει άλλο όργανο ρυθμικό. Έχω καταλάβει ότι με λιγότερο gain (απ' ότι πρέπει) ο ήχος είναι κακός, ενώ με περισσότερο δεν τρέχει και κάτι σοβαρό (στο αυτί μου).

Θα συμφωνήσω ότι το gain ήταν πολύ, ειδικά στο δεύτερο. Είχα μόλις αλλάξει κιθάρα, από μονούς σε διπλούς και είχα αφήσει τις ρυθμίσεις των πεταλιών τις ίδιες. Με τέλε, που παίζω συνήθως, το ρυθμίζω καλύτερα το πράγμα. Το παλεύω, πάντως. Άκομα δεν έχω κατασταλάξει σε εξοπλισμό, άρα και ρυθμίσεις. Ούτε με βλέπω να το κάνω..

Ανεβάζω και το ain't no sunshine να υπάρχει....

aint no sunshine.mp3

Τώρα παρατηρώ ότι σολάρω παραπάνω απ' ότι πρέπει. Πρέπει να μετριάσω λίγο την ποσότητα.

Attachments

Θα συμφωνήσω ότι το gain ήταν πολύ, ειδικά στο δεύτερο. Είχα μόλις αλλάξει κιθάρα, από μονούς σε διπλούς και είχα αφήσει τις ρυθμίσεις των πεταλιών τις ίδιες. 
Βάλε στη ζωή σου τον έλεγχο του gain με το vol pot

Βάλε στη ζωή σου τον έλεγχο του gain με το vol pot

Ο λόγος που χθες πήρα την συγκεκριμένη τέλε με μονούς, είναι ότι καθαρίζει άριστα. Δεν με βολεύει, αλλά καθαρίζει άριστα με ρίξιμο vol (και άφησα σπίτι την τελε που με βολεύει, που είναι αθόρυβη, αλλά καθαρίζει μετρια με ρίξιμο vol). Έτσι έχω τον πλήρη έλεγχο, χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιώ πετάλια την ωρα που τραγουδάω, για να ρίξω gain. To έχω σε προτεραιότητα, περισσότερο από τον ήχο του οργάνου ή την άνεση στο παίξιμο.

To ξηλωσα πριν λίγες μέρες (διότι με το να διατηρεί τα πρίμα δεν καθάριζε σχεδόν καθολου), της έκανα 50s wiring και έχει στρώσει πολύ. Τώρα μου κάνει θόρυβο όταν δεν ακουμπω χορδές. Κάποια βλακεία θα έκανα.

To ξηλωσα πριν λίγες μέρες (διότι με το να διατηρεί τα πρίμα δεν καθάριζε σχεδόν καθολου), της έκανα 50s wiring και έχει στρώσει πολύ. Τώρα μου κάνει θόρυβο όταν δεν ακουμπω χορδές. Κάποια βλακεία θα έκανα.
Δεν νοείται treble bleed χωρις να καθαριζει, ή εχει προβλημα το pot ή εχεις κανει κατι λαθος στη συνδεσμολογια ή δεν επελεξες σωστο πυκνωτη.

Μη θεωρεις δεδομενες τις τιμες που βλεπεις στα σχεδιαγραμματα. Μπορει στη δικια σου κιθαρα να χρειαστει να δοκιμασεις μερικους πριν βρεις τον καταλληλο.

Δεν νοείται treble bleed χωρις να καθαριζει, ή εχει προβλημα το pot ή εχεις κανει κατι λαθος στη συνδεσμολογια ή δεν επελεξες σωστο πυκνωτη.

Μη θεωρεις δεδομενες τις τιμες που βλεπεις στα σχεδιαγραμματα. Μπορει στη δικια σου κιθαρα να χρειαστει να δοκιμασεις μερικους πριν βρεις τον καταλληλο.

Έχω βάλει συγκεκριμένο τύπο treble bleed σε όλες τις κιθάρες με μονοπήνιους και σε μερικές με διπήνιους. Στους διπήνιους τα ξήλωσα διότι μου διατηρούσε υψηλά την ένταση χωρίς να καθαρίζει ουσιαστικά. Προφανώς δεν επέλεξα τον σωστό, διότι στις διπήνιες prs το μαμά treble bleed δουλεύει υποδειγματικά.

Στις μονοπήνιες κιθάρες, μου δουλεύει υπέροχα, εκτός από την συγκεκριμένη τέλε η οποία δεν φέρει μονοπήνιους, αλλά humfree, δλδ humbucker (το ένα coil πάνω στο άλλο). Η συγκεκριμένη κιθάρα, βέβαια, είχε μοντέρνο wiring, και το άλλαξα σε 50s ώστε ρίχνοντας το vol στο 7-8 να έχει καθαρίσει ο πιο πολύς ήχος. Πρωτύτερα, έπρεπε να πάω στο 2, χωρίς να καθαρίζει όσο να θέλω. Πιθανον με σωστό πυκνωρή να δουλεύει κάλύτερα.

Το λάιβ τελικά έγινε χθες, αργά το απόγευμα. Αρκετό κρύο, και ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα πολύ στο παίξιμο. Τα δάκτυλα μου δεν "άκουγαν". Ξέχασα να ζητήσω από τον ηχολήπτη να ηχογραφήσει το λαιβ. Ούτε και εγώ πάτησα στο κινητό το rec. Τελευταίο μισάωρο μόνο έγραψα ο,τι πρόλαβα, και τι κινητό το είχα στο αναλόγιο μου πανω (ακούγεται πολύ η κιθάρα στο  μιξ). Ο ήχος είναι τρισάθλιος...

walking by myself

walking by myself.mp3

money for nothing

money for nothing.mp3

Attachments

Το λάιβ τελικά έγινε χθες, αργά το απόγευμα. Αρκετό κρύο, και ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα πολύ στο παίξιμο. Τα δάκτυλα μου δεν "άκουγαν". Ξέχασα να ζητήσω από τον ηχολήπτη να ηχογραφήσει το λαιβ. Ούτε και εγώ πάτησα στο κινητό το rec. Τελευταίο μισάωρο μόνο έγραψα ο,τι πρόλαβα, και τι κινητό το είχα στο αναλόγιο μου πανω (ακούγεται πολύ η κιθάρα στο  μιξ). Ο ήχος είναι τρισάθλιος...

walking by myself

walking by myself.mp3 2 MB · 137 downloads

money for nothing

money for nothing.mp3 3 MB · 143 downloads
+2 για τη φωνή

+1 για την κιθάρα στο Walking by myself

-1 για το riff του Money for nothing

Μπράβο Γιώργο.

Γράψε απάντηση...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα