Απευθυνεται σε οσους ξερουν απο fender......

μια που ειναι σχετικο το θεμα και υποθετω πως θα ενδιαφερεται και το παιδι που ανοιξε το topic, ας ρωτησω κατι εδω.

μπηκα στο site της fender πριν λιγο και "ανακαλυψα" αυτη την κιθαρα:

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0139410380

Introduced:  10/2007

ψαχνω και γω καιρο τωρα μια fat strat style κιθαρα και νομιζω οτι αυτη εδω φαινεται πολυ καλη περιπτωση, ενω θα ορκιζουμουν οτι πριν 4-5 μερες δεν υπηρχε στο site αυτο το μοντελο. απο οτι διαβασα ειναι επανεκδοση παλιου μοντελου. επειδη ενδιαφερομαι παρα παρα παρα πολυ, εχει κανεις αποψη για τις παλιες lone star strats? (προφανως δε νομιζω κανεις να εχει προλαβει να παιξει τις καινουργιες  :P )

επισης, εχει 619 ευρω στο θωμα πραγμα που μου φαινεται αδιανοητα φτηνο οταν η σαφως υποδεεστερη standard fat strat ειναι μολις 120 ευρω φτηνοτερη. γιαυτο και ρωταω μηπως παιζει τιποτα περιεργο και η κιθαρα δε λεει και πολλα, δεν ξερω...

+1 στην deluxe που ανέφερα οι προλαλλήσαντες.

Ως κάτοχος μιας τέτοιας, σε σχέση με τις λεπτομέρειες που ανέφερε ο taq, θα προσυπογράψω την μεγάλη χρησιμότητα του σφηνωτού (rather than βιδωτού) trem arm. Τα locking tuners και το roller nut καλά αλλά (ως προδιαγραφές) με αφήνουν και λίγο αδιάφορο.

Όπως προαναφέρθηκε οι noiseless είναι πράγματι πολύ αθόρυβοι (βγάζουν λιγότερο ΒΖΖΖΖ και από τον humbucker και χωρίς να είναι ιδιαίτερα low output)

Το φινίρισμα στο μανίκι είναι ευχάριστο αλλά θα μπορούσαν να μην είχαν βερνικώσει τα τάστα (αν πάρεις τη rosewood που είπε και ο superfunk παραπάνω, γλυτώνεις το τρίψιμο του Villabajo  :) ) .

Είχα την τύχη να παίξω λίγες φορές με Lone star. Είναι από τις πιό "ζεστές" fat  stratocaster EVER!!! Ο Pearly Gates plus, στη γέφυρα ήταν όλα τα λεφτά!!!! Χωρίς φυσικά οι Τέξας σπέσιαλ να σε απογοητεύουν. Είχα δοκιμάσει τον Pearly Gates σε Μεξικάνα με Floyd πριν 3 χρόνια. Από τους πιό "γεμάτους" και "στρογγυλούς" με όγκο ever μαγνήτες! O Duncan έχει φτιάξει απίστευτο μαγνήτη.

Τώρα όσο αφορά τις καινούργιες, δείχνουν να είναι καλές. Απλά είναι Μέξικο.... και αν και το Μέξικο έχει πάρει τα πάνω του τελευταία, αυτό δεν σημαίνει ότι όταν θα κυκλοφορήσει θα είναι σαν την Αμερικάνικη.... λογικό....απλά την πραγματικά ΚΑΛΗ φήμη εκμεταλλέυεται η Fender, και χρησιμοποιεί φυσικά το Μεξικό σαν "Οδηγό" για να δει την "απόκριση" στον κόσμο μιάς κίνησης επανεκδοσης της σειράς στο Αμέρικα.

sol83 είπε:
μια που ειναι σχετικο το θεμα και υποθετω πως θα ενδιαφερεται και το παιδι που ανοιξε το topic, ας ρωτησω κατι εδω.

μπηκα στο site της fender πριν λιγο και "ανακαλυψα" αυτη την κιθαρα:

http://www.fender.com/products//search.php?partno=013941038
Αν εχει οποιαδηποτε σχεση με τις παλιες αμερικανικες Lonestar (αν και τα specs ths fender δεν ηταν παντοτε ακριβη βλεπω πως ειναι παρομοια αν και απ οτι θυμαμαι η παλια lonestar φορουσε τον pearly gates plus ο οποιος ειναι διαφορετικος απο τον απλο pearly gates και δεν πωλουνταν ξεχωριστα)τοτε ΝΑΙ χτυπα την ανεπιφυλακτα....(αυτο τη γραμματοσειρα στπ headstock γιατι την αλλαξαν οι αθεοφοβοι?)

Πολύ σωστά... επίσης το μπράτσο που ήταν επίσης ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ στην lone star πιστεύω δεν θα είναι το ίδιο στην Μέξικο, θα έχει βέβαια και 21 τάστα αντί 22 κλασσικά που είχε η Αμερικάνικη. Το καλό είναι ότι την βγάζουν στην deluxe έκδοση με midi Jumbo frets, κάτι που τουλάχιστον ανεβάζει τις μετοχές της...

Features include a premium U.S.-made Seymour Duncan® Pearly Gates Plus™ bridge pickup and two Texas Special™ single-coil Stratocaster pickups...

και η καινουργια τον plus φοραει fenderiarh.  ;)

μου φαινεται οτι η fender με εσωσε απο το συνεχες ψαξιμο. τα χα φτυσει να βρω μια σχετικα καλη και φτηνη fat strat.

οταν ο θωμας εχει οργανα "on request", τι σημαινει πρακτικα αυτο, ποτε περιπου θα σου ερθει το οργανο; δεν εχω παρει και ποτε κατι για να ξερω...

Όταν φέρει ο Θωμάς σε 1 το πολύ μήνα θα έχει γεμίσει και όλη η Ευρώπη... Στην Ολλανδία ξεφορτόνονται και από εκεί μοιράζονται.  ;)

καλα ολες αυτες τις λεπτομερειες δεν τις ηξερα.........ευχαριστουμεν πολλαν....

sol83 είπε:
επειδη ενδιαφερομαι παρα παρα παρα πολυ, εχει κανεις αποψη για τις παλιες lone star strats? (προφανως δε νομιζω κανεις να εχει προλαβει να παιξει τις καινουργιες  :P )
O moorepanos έχει μία παλιά lonestar (late 90s αν θυμάμαι καλά). Επειδή όμως δεν πολυμπαίνει στο noiz, στείλτου ένα pm να σου πει τη γνώμη του ;)

taq είπε:
Βέβαια στο ηχητικό "κολλάω" fruno, γιατί το roller μου φαίνεται αρκετά καλό, (χωρίς εννοώ να έχω δοκιμάσει να αλλάξω και να βάλω ένα καλύτερο από το μαμά) αλλά κάποια στιγμή θα το ... επιχειρήσω να το αλλάξω με ένα καλύτερο...
Για να μην υπερβάλω, η διαφορά ηχητικά υπάρχει μόνο στις ανοιχτές χορδές.... Αυτός ήταν ο 1ος λόγος για να βγάλω το LSR. Και ο 2ος λόγος ήταν η μόνιμη φοβία μου πως μπορεί να φύγουν τα μπιλάκια απο μέσα την ώρα που αλλάζω χορδές....!!! Κι επειδή αλλάζω χορδές συνέχεια (τουλάχστον 4 σετ το μήνα), είχα βαρεθεί!

Αυτή τη φοβία την έχω κι εγώ....(αν χάσεις μία μπίλια, η κιθάρα μπαίνει για επείγον χειρουργείο / αντικατάσταση nut....)

Frunobulax, στη σχισμή του LSR μπήκε κανονικά το φυσιολογικό nut ή χρειάστηκε πατέντα?

Παντως ειναι ΠΟΛΥ καλη stratocaster για αυτο και εγω σημερα το πρωϊ (πιστος στη δεσμευση μου οτι δεν θα ξαναπαρω αλλη κιθαρα και βεβαια οχι strat και οχι sunburst... :))

πηρα αυτη....

761829913cc524846f7812719a3a4dbc2b3a2099894dad93b8a596f2f70ee461fcd7f5dc.jpg

26994706bdfb0bdf365e83b497acb4bca9f3cc5ff9db3b3d94e3c877d412ae3de4c783cb.jpg

08371850000a906d46302ba0a2ac6780a9d229354fc576eabb3019f8e474086aad1d4060.jpg

ακριβως επειδη οι μαγνητες της δεν ειναι "παραδοσιακοι" στρατ μπορω να πω οτι εχει τον πιο "δικο" μου (δηλ. τελε αλλα με εξτρα...cohones...  ) ηχο σε μια "κουφη" θεση (την 2η απο κατω οπου ο  συνδιασμος του κατω διπλου σε παραλληλη συνδεση δενει με τον μεσαιο  σε σειριακη συνδεη) που εχω ακουσει...τελικα ΕΝΑΣ καλος ηχος μπορει να σε κανει να αγορασεις μια κιθαρα..... :) 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
harilatron είπε:
Αυτή τη φοβία την έχω κι εγώ....(αν χάσεις μία μπίλια, η κιθάρα μπαίνει για επείγον χειρουργείο / αντικατάσταση nut....)

Frunobulax, στη σχισμή του LSR μπήκε κανονικά το φυσιολογικό nut ή χρειάστηκε πατέντα?
Ναι σίγουρα απλά θέλει λίγο προσοχή.... γιατί κατά τα άλλα πέρα του ήχου, με βολεύει για σyγκεκριμμένη δουλειά... παίζω με τρέμολο στην στάνταρντ την Αμερικάνα μου και το κούρδισμα ( χάρη και στα lockin tuners σε συνδιασμό με το roller nut) δεν πάει πουθενά ακόμα και όταν κανιβαλίσω το τρέμολο με βιθύσματα και όσο παίρνει ανάποδο. Το ίδιο και στην fat strat deluxe.

Superfunk πήρες deluxe strat???

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με γειες SF!!! Το προγραμματιζες και δεν ελεγες τιποτα, ή έτσι μια και το'φερε η κουβέντα μπήκες σε πειρασμό, τη δοκίμασες ετσι για να την ξαναθυμηθεις και τελικά τη χτύπησες? Αν ειναι το δευτερο πρεπει να παρεις 6 ποντους καρμα. ;D ;D ;D :o

WOOOOHOOOOO!!! μεγειές και από εμέ!! Καλόπαικτη, εύχομαι! (Α!!! και να μην την πουλήσεις ΠΟΤΕ!!!) είναι όπως είπες ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ στρατοκάστερ. Ότι καλύτερο βγάζει η Fender με μοντέρνα χαρακτηριστικά! Cheers!!!! ;D

Μπάβο superfunk ωραίο κιθαρόνι  :) (ΧΑ ΧΑ κι εγώ έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα πάρω sunburst.. λες να την πατήσω?  ;D ).

Αυτή η θέση που λες -η 2η από κάτω σε strat- (υποτίθεται) ότι είναι η θέση που προτιμά να χρησιμοποιεί -κατά κόρον- ο Edge.

Πρόσφατα ανακάλυψα κι εγώ την ομορφιά της (παλιά μου φαινόταν -γενικώς- αδιάφορη) :).

Στο προηγούμενο θέμα μας, σε σχέση με το LSR και το ξεκούρδισμα, νομίζω σημείο "κλειδί" είναι η απουσία string trees. Πάντως, αν και δεν κακομεταχειρίζομαι το tremolo ιδιαίτερα, προβλήματα ξεκουρδίσματος δεν έχω ούτε με τα κανονικά.

@frunobulax, οταν έβγαλες το LSR, η σχισμή που περίσσεψε ήταν μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη για fender...το κενό το συμπλήρωσες με ξυλαράκι ή βρήκες συμβατικό nut να χωράει στην υπάρχουσα σχισμή?

harilatron είπε:
Μπάβο superfunk ωραίο κιθαρόνι  :) (ΧΑ ΧΑ κι εγώ έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα πάρω sunburst.. λες να την πατήσω?  ;D ).

Αυτή η θέση που λες -η 2η από κάτω σε strat- (υποτίθεται) ότι είναι η θέση που προτιμά να χρησιμοποιεί -κατά κόρον- ο Edge.

Πρόσφατα ανακάλυψα κι εγώ την ομορφιά της (παλιά μου φαινόταν -γενικώς- αδιάφορη) :).
οχι ,οχι αυτη τη θεση στις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ στρατ την ΜΙΣΩ (ας οψεται το ελληνικο "ροκ"  :)) στη συγκεκριμενη κιθαρα ομως λειτουργει ως εξης :

ο κατω μαγνητης (που ειναι διπλος και οταν ειναι σε νορμαλ θεση ,δηλ.με το s switch "επανω",εχει τα πηνια του συνδεδεμενα σε σειρα),με το s switch ΚΑΤΩ δηλ.πατημενο συνδεει τα πηνια του ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μετα συνδεεται με τον ΜΕΣΑΙΟ οχι παραλληλα οπως στις κανονικες στρατ αλλα σε ΣΕΙΡΑ.....ΜΑΓΙΚΟΣ ηχος που δεν ειχα ξαναματακουσει...στις υπολοιπες θεσεις η κιθαρα ειναι απλα ακομα μια καλη στρατ στη συγκεκριμενη θεση ομως ακουγεται σαν τερατωδης τελε με quack & twang...φοβεροι μαγνητες και πανω απο ολα ΜΟΥΓΚΑ (οτι πρεπει για τις "δουλειες" που συντομα επονται... ;))

απο πλευρας κατασκευης η κιθαρα απλα ειναι η καλυτερη κατασκευασμενη Φεντερ που εχω δει ποτε μου..απλα ΤΕΛΕΙΑ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back