Ανυπόμονος για χαρτζιλίκι

bakas

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Σκεφτομουν κανα τροπο να βγαλω λιγο χαρτζιλικι και κατεβασα την εξης ,λαμπρη κατ' εμε, ιδεα.

Εφοσων δεν προκειται τελικα να φυγω διακοπες λογω οικονομικων , να παω να στηθω σε ενα πολυσυχναστο δρομο ή πλατεία ή πεζόδρομο, με την κιθάρα και να παιζω διάφορα ...ξερετε οπως οι αυτοι οι κιθαριστες στις ταινιες... 8)

Ισως ερθει και ενας φιλος μου με μπασσο (χωρις ομως να θελει και αυτο χρηματα απο οτι μου ειπε..για τον χαβαλε και την παρεα θελει να ερθει..

Και εξαλλου τι εχω να χασω?Ισα ισα που μπορει να ξυπνησω αναμνησεις στους παλιους και να κανω νεους να ενδιαφερθουν και να αφησουν την πλαστικη μουσικη...και απο χρονο αλλο τιποτα...οποτε..τι λετε?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ λέω:

Δεν θέλω να στη σπάσω , ούτε να ακουστώ nerdy, απλά ήταν μια δύσκολη ημέρα και δεν έχω βγει από το κλίμα (yet) ;D.  Η ιδέα σου (αυτό που περιγράφεις) είναι έρανος, άρα απαγορεύεται η διενέργειά  του (κατ’ αρχήν), πέρα από κάποιες εξαιρέσεις (στις οποίες δεν ανήκει η ιδέα σου) , που σημαίνει ότι πέρα από καλή κιθάρα, θα πρέπει να είσαι και γρήγορος (στο τρέξιμο- όχι στην κιθάρα ;D). Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου το έθιμο υπερισχύει του νόμου. Μια τέτοια περίπτωση είναι και τα «κάλαντα». Αν λοιπόν δεν είναι 24 Δεκεμβρίου, και δεν παίζεις τα κάλαντα, καλλίτερα σκέψου κάτι άλλο.  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
bakas είπε:
να στηθω σε ενα πολυσυχναστο δρομο ή πλατεία ή πεζόδρομο, με την κιθάρα και να παιζω διάφορα ...ξερετε οπως οι αυτοι οι κιθαριστες στις ταινιες... 8)

Ισως ερθει και ενας φιλος μου με μπασσο
τυπικά, για να παίξεις με ηλεκτρικά όργανα χρειάζεσαι άδεια.  ;)

Και εξαλλου τι εχω να χασω?Ισα ισα που μπορει να ξυπνησω αναμνησεις στους παλιους και να κανω νεους να ενδιαφερθουν και να αφησουν την πλαστικη μουσικη...και απο χρονο αλλο τιποτα...οποτε..τι λετε?
δε νομίζεις πως είσαι λίγο υπεραισιόδοξος;

Μην υποτιμάς τους μουσικούς του δρόμου.Κάποιοι από αυτούς είναι παιχταράδες.

εκτός αν στο μυαλό σου έχεις αυτούς που γυρνάνε με ένα ακκορντεόν και παίζουν φάλτσα το "Σ'αγαπώ,γιατί εισ'ωραία"

Πάρε εδώ μια ιδέα:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=170215.0

edit :

Η ιδέα σου (αυτό που περιγράφεις) είναι έρανος, άρα απαγορεύεται η διενέργειά  του (κατ’ αρχήν).
Μπορεί να δηλώσει τα χρήματα ως φιλοδωρήματα... 8)

hadgi είπε:
edit :

Μπορεί να δηλώσει τα χρήματα ως φιλοδωρήματα... 8)
Ας τα δηλώσει και στο Ε3 αν γουστάρει!  :P :P :P

Πρώτα απ’όλα ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια :)

Τώρα τα περί δρόμου:

Ας δούμε πρώτα την νομική διάσταση του πράγματος.

Αν ψάξει κανείς στο διαδυκτιο θα βρει πολλές αναφορές στο θέμα. Το “busking” ,όπως λέγεται στα αγγλικά, υπόκειται στους νόμο περί ελευθερίας της έκφρασης το οποίο σημαίνει πως μπορείς ελεύθερα να παίζεις μουσική, να ζωγραφίζεις, να κάνεις παντομίμα, να διαβάζεις ποιήματα, να κάνεις διαδήλωση διαμαρτυρίας κλπ αρκει να σέβεσαι τα δικαιώματα και των άλλων (δεν είναι σωστό να παίξεις στον δρόμο με έναν soldano στο 10)

Όσον αφορά τα χρήματα, θεωρούνται φιλοδώρημα και είναι αφορολόγητα! Είναι πιο «παράνομο» λοιπόν να πουλάει κανείς τα cd του στον δρόμο χωρίς απόδειξη παρά αυτό!

αρα???

Αυτή η ιδέα με κάποιες προϋποθέσεις υλοποιείται άνετα και σε ένα νησάκι σε συνδυασμό με διακοπές. Αλλά όπως είπα χρειάζονται κάποια πράγματα.

schreivox είπε:
  Αυτή η ιδέα με κάποιες προϋποθέσεις υλοποιείται άνετα και σε ένα νησάκι σε συνδυασμό με διακοπές. Αλλά όπως είπα χρειάζονται κάποια πράγματα.

εχω ορεξη,χρονο,εξοπλισμο....τι αλλο μου λειπει εκτος απο μερος?

bakas είπε:
εχω ορεξη,χρονο,εξοπλισμο....τι αλλο μου λειπει εκτος απο μερος?
ικανότητες;;; ::)

στο άλλο thread ζητάς βοήθεια και συμβουλές μέσω του φόρουμ, για να βελτιώσεις το ενός έτους παίξιμό σου:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=186469.msg567137#msg567137

ο δημόσιος δρόμος δεν είναι χώρος για πρόβα και μαθήματα,ούτε είναι σαν να είσαι βράδυ,παραλία,με φωτιές,μπύρες και κιθάρες,για να κάνεις το χαβαλέ σου.

Περνάει κόσμος και θα πρέπει να τον σεβόμαστε.

χμμμ... :-\ με αποστομωσες...αλλα και παλι...δεν με πτοεις ;) ... αλλα η απορία μου παραμενει..τελικα αμα παω παιζει να με μπαγλαρωσουν?

bakas είπε:
αλλα η απορία μου παραμενει..τελικα αμα παω παιζει να με μπαγλαρωσουν?
αυτό που ξέρω είναι ότι απαγορεύεται.Τώρα, για αν το αν θα σε μπαγλαρώσουνε, δεν ξέρω...ίσως παίξει κάνα γιαουρτάκι... ;D

Μπορείς αν έχεις ένα μίνιμουμ χρηματικό ποσό, να πας διακοπές σε κάποιο νησί και να μείνεις σε κάμπινγκ. Εκει να  κάθεσαι απογευματινές ώρες σε κάποιο εμπορικό δρόμο και να παίζεις μουσική.

Αλλά, πρέπει να σου κάτσει γενικά η φάση. Πιο εύκολο είναι να πεις ''πάω διακοπές'' και να τύχει να το κάνεις, παρά να πας με αυτό το σκοπό-  αγχωμένος για τα οποια προβλήματα και με τις όποιες αφραγκιες...

Επίσης, νομίζω ότι αν δεν έχεις κοντινές εμπειρίες απο φίλους, καλή παρέα για κάτι τέτοιο, κάποια χρήματα ακόμα κι αν κάνεις 'ελεύθερο κάμπινγκ' , δυσκολεύει η φάση. Το πιο σημαντικό είναι να παίζεις καλή μουσική, κι εννοώ σε επίπεδα του να έβγαινες με ένα φίλο σου σε καφε-μπαρ να παίξετε! Και το πιο δύσκολο είναι ότι αν είσαι 17 χρόνων είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις, μεχρι και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Εγώ πέρυσι πήγα σε ένα νησί και κατέληξα να μείνω ένα μήνα. Έπαιξα αρκετες φορες σε δύο μπαρ με ένα σαξοφωνίστα (κολλητό μου) τζαζ στάνταρτς και βγάζαμε πολυ καλα λεφτα για τα δεδομενα (ακουστικο σετ). Καμιά φορά παίζαμε και στο δρόμο σε άλλες περιοχες για την πλάκα μας και βγάζαμε το βραδυνό μας  ;D. Εννοείται όμως ότι είχα αρκετό χρήμα στην ακρη. Δεν βασιζόμουνα στο αν θα παιξω κάπου μουσικη. Βέβαια, δεν παίζαμε καθημερινά μουσικη.

Αυτά τα γράφω σε καθαρά θεωρητική βάση!!!! Δεν σε συμβουλεύω να κάνεις κάτι τετοιο, απλώς σου δίνω μερικές ιδέες για το πως γίνεται υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα, για να το κάνεις μελλοντικά αν θες, εφόσον έχεις φτάσει σε κάποιο επιπεδο ωρίμανσης και μουσικής ικανότητας που ως δεκαεφτάχρονος αμφιβάλλω (πολύ σοβαρα) ότι κατέχεις.

κάνε υπομονή και μελέτα  ;) :) :) :)

Υπαρχουν καποια μερη στην Αθηνα, που δεν υπαρχει περιπτωση να σε μαζεψουν.

Στο λεω εκ πειρας.

Αντιθετως, εχει τυχει αστυνομικοι, να δουν οτι ηταν δυο τυποι πιο περα που κοιταζαν λιγο περιεργα, τους πηραν χαμπαρι, ηρθαν, μας ρωτησαν αν ολα ειναι ΟΚ και καθε φορα που εκαναν την γυρα τους, καθοντουσαν λιγο παραπανω οσο ηταν αυτοι οι τυποι εκει.

Η διαφορα ομως, ηταν οτι ημασταν ακουστικο duo (οχι durex).

Τωρα αν στηθεις ηλεκτρικα και βαλεις εντασεις κλπ, ισως αλλαξει το θεμα.

Αλλα εκτος, αυτου, δεν ειδα το αλλο thread που αναφερθηκε, αλλα αν οντως παιζεις μονο ενα χρονο, καλυτερα να εισαι ΤΟ ταλεντο, γιατι αλλιως στην καλυτερη περιπτωση δεν προκειται να βγαλεις ουτε ταληρο...

Στη χειροτερη θα σε ψιλοκραξουν και ισως σε διωξουν εμμεσα αυτοι στους οποιους απευθυνεσαι.

λοιπον επειδη βλεπω πολλους να ειναι αντιθετοι και αφου ξερω οτι εδω μεσα υπαρχει πειρα .σας εμπιστευομαι και θα περιμενω κανα 3-4 χρονακια μεχρι να το επιχειρησω...

Αλλα επειδη χρειαζομαι χαρτζιλικι...(αν και δεν ηταν αυτος ο πρωτέυων λογος που θα το εκανα..)πειτε καμια ιδεα για καποια δουλεια ή κατι τέτοιο...κατι πρωτυπο ...γιατι αν ειναι κατι προφανες...θα το εχουν σκευτει 8000 αλλοι νεοι πρωτοι...αυτος ο αλλος ολο πρωτος τα κανει ολα και τα σκεφτεται ολα... >:(...ακουω προτασεις...

bakas είπε:
λοιπον επειδη βλεπω πολλους να ειναι αντιθετοι και αφου ξερω οτι εδω μεσα υπαρχει πειρα .σας εμπιστευομαι και θα περιμενω κανα 3-4 χρονακια μεχρι να το επιχειρησω...

Αλλα επειδη χρειαζομαι χαρτζιλικι...(αν και δεν ηταν αυτος ο πρωτέυων λογος που θα το εκανα..)πειτε καμια ιδεα για καποια δουλεια ή κατι τέτοιο...κατι πρωτυπο ...γιατι αν ειναι κατι προφανες...θα το εχουν σκευτει 8000 αλλοι νεοι πρωτοι...αυτος ο αλλος ολο πρωτος τα κανει ολα και τα σκεφτεται ολα... >:(...ακουω προτασεις...

Απαντηση στο Κοκκινο

Ειδα το παιξιμο σου στο youtube. ΚΑταλαβαινω την απογνωση σου και το αδιεξοδο σου (και το οικονομικο). Μην κανεις τρελες ομως δεν προκειται να αποκομισεις τιποτα απο το να βγεις σε αυτο το επιπεδο να παιξεις στο δρομο, ισως μονο να καταλαβεις ποσο σκληροτερος ειναι ο κοσμος απο οσο νομιζεις.

Συμβουλες τωρα:

1)Μην παιζεις χωρις μπλουζα.

2)Μην χτυπας τις χορδες λες και κανεις εναυσμα για εμπρος μαρς σε παρελαση! Συνηθισε να εχεις ελαφρα κολημενο το χερι στην κιθαρα και να κανεις μικρες κινησεις με τον καρπο

3) Χρησιμοποιησε και τα 4 δαχτυλα του αριστερου χεριου σου, πολυ αργα στην αρχη μεχρι να συνηθισεις με διαφορες ασκησεις  στο utube θα βρεις απειρες.

4)Μην συνεχισεις να παιζεις με τα δυο δαχτυλα ζοριζοντας τα σε ανοιγματα μπορει να τραυματιστεις. Σοβαρα.

5)Γενικα μην παιζεις πραγματα που βλεπεις οτι ζοριζουν πολυ τα δαχτυλα σου, μονο υπο την μορφη ασκησεων και παρα πολλλυ αργα. Ναι στην αρχη ειναι πολυ βαρετα αλλα ολοι το καναμε.

4)Υπομονη και θεληση.

Απαντηση στο Πρασινο

Ρε φιλε πλακα μας κανεις αμα ειχαμε βρει πρωτοτυπο τροπο να βγαζουμε λεφτα θα στον λεγαμε εσενα?!!! ;D

notlrac είπε:
Απαντηση στο Πρασινο

Ρε φιλε πλακα μας κανεις αμα ειχαμε βρει πρωτοτυπο τροπο να βγαζουμε λεφτα θα στον λεγαμε εσενα?!!! ;D

Ολοι χρειαζομαστε λιγο γελιο παραπανω.... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back